Kαι η απομυθοποίηση του Σισέ στον βωμό της κακιάς πολυμετοχικότητας;


Δεν κρύβω πως με το που διάβασα το "Καλύτερος ο Μπεργκ από τον Σισέ" σε συνδιασμό με το "ο μεγάλος Βαζέχα μόνο στην Πράσινη" μου δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα.


Θα έκανε ποτέ τέτοια σύγκριση ο Βαζέχα; Και ειδικά με το σχόλιο "Παίζει για την ομάδα", ενώ έχει προπονήσει τον Γάλλο για 1 χρόνο;

Ο Σισέ να θυμίσω πως στα 2 χρόνια παρουσίας του πέτυχε 43 γκολ σε 55 αγώνες. Τι περισσότερο πέτυχε εκτός των 43 τερμάτων του, νομίζω δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια για να μην τα θυμόμαστε.

Οι συγκρίσεις του Μπεργκ με τους προηγούμενους μεγάλους μας επιθετικούς είναι λογικές και αναμενόμενες. Το θέμα είναι με ποιον τρόπο και από ποιους γίνονται. Και η Πράσινη κάνει μπαμ για ποιο λόγο το κάνει.

Όσο κι αν δεν αρέσει, η πολυμετοχικότητα απέτυχε γιατί βάζανε ΟΛΟΙ τους, τον προσωπικό τους εγωισμό πάνω από το καλό της ομάδας (και αναφέρομαι σε Βαρδινογιάννηδες-Βγενόπουλο-Γιαννακόπουλους-Πατέρα) και γιατί σταματήσανε να βάζουν λεφτά οι μέτοχοι. Όλα τα άλλα είναι για τις εντυπώσεις..

Δείξτε λίγο έλεος λοιπόν..

Σχόλια

  1. Αδελφό σωματείο η Rapid Wien , με γήπεδο πανομοιότυπο της σημερινής Λεωφόρου αν και λίγο πιο νέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Spiros Goumas23/3/14 4:43 μ.μ.

    o Σισε ηταν μεγαλο ονομα πριν ερθει Ελλαδα,με καριερα σε μεγαλα κλαμπ και Τσ.Λιγκ με τη Λιβερπουλ στην Πολη,κλπ.....
    ιδιορυθμος μεν αλλα αστερι δε....
    το οτι ολη ομαδα επαιζε γι'αυτον ειναι γεγονος και αποδειχθηκε και στον ΠΑΟ.
    οταν πηγε στη Λατσιο και οπου αλλου μετα χαθηκε γιατι επρεπε να παιζει και αυτος για την ομαδα ή και γιατι επαιζε λαθος θεση.
    τον Μπεργκ λιγοι τον ξεραμε αλλα αποδειχθηκε λιρα εκατο γιατι πραγματι μπορει και να πασαρει και να σκεφτεται με τη μπαλα στα ποδια κατι που ο Τζιμπριλ δε το εχει....
    αλλωστε ειναι μια ωραια πολυτελεια σε τιμη ευκαιριας που μονο καλο μπορει να κανει στην ομαδα,αοπ πλευρας διαφημισης αλλα και στον εαυτο του γιατι αν οχι φετος του χρονου με τετοιες εμφανισεις θα ειναι παρελθον....


    Προσωπικη μου καταταξη ειναι :
    1.Βαζεχα λογω μεγαλης χρονικης παρουσιας και προσφορας
    2.Μπεργκ γιατι τραβαει μπροστα μια ομαδα που φτιαχνεται απο την αρχη με ελαχιστους σταρ
    3.Σισε γιατι αν και star με ολη τη σημασια της λεξης ηταν μια φωτοβολιδα στο φτωχο ελληνικο πρωταθλημα που μετα χαθηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Koίτα, είναι υποκειμενικό ποιος αρέσει σε ποιον, αλλά όπως και να χει πρέπει να τους κρίνουμε με βάση τι προσφέραν στον Σύλλογο και όχι με την πριν και την μετά καριέρα τους.


    Προσωποικά λοιπόν, θεωρώ -όσο ιεροσυλία κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο- πως τα τελειώματα του Σισέ δεν υπήρχαν. Έπαιρνε την μπάλα και ήξερες πως θα την στείλει στα δίχτυα. Ο Μπεργκ αυτό δεν το έχει. Έχει χάσει πολλά εύκολα γκολ (έχασε και χθες 1). Για μένα το προσόν του το μεγάλο, βρίσκεται στις ασίστ. Μπορεί να σπάσει την μπάλα με μεγαλύτερη ευκολία και να φτιάξει γκολ. Ο Σισέ ήταν εκτελεστής και ήθελες 2 αμυντικούς για να τον μαγκώσουν, για να μην βρεθεί με μπάλα και χώρο αφού στο τρέξιμο δύσκολα τον σταμάταγες.


    Ο Βαζέχα από την άλλη επίσης είχε μοναδικά τελειώματα, αλλά και πάλι δεν ξέρω του Σισέ θεωρώ πως ήταν πιο αποτελεσματικά. Βέβαια ο Χρηστάρας είχε το τρομερό καλό πως σου έκανε γκολ με οποιοδήποτε τρόπο και το βασικό πως δεν έβγαζε συνεχώς ίδιο τρόπο παιχνιδιού.


    Αν ο Τζιμπρίλ έμενε άλλα 3-4 χρόνια, θεωρώ πως θα έκανε μοναδικά πράγματα και θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός σκόρερ όλων των εποχών μας.


    Με βάση την προσφορά και την διάρκεια λοιπόν για μένα: Βαζέχα, Σισέ και Μπεργκ.


    Προσωπική μου εκτίμηση πως ο Σουηδός δύσκολα θα μείνει στην ομάδα. Δε νομίζω πως έχεις τα χαρτιά να τον κρατήσεις. Εκτός κι αν ματσάρεις μια καλή οικονομικά πρόταση με την προοπτική του champions league και του σίγουρου europa.




    YΣ: Πάντως θεωρώ πως οι δηλώσεις του Κριστόφ δεν έγιναν με αυτό το ύφος που παρουσιάζονται στο πρωτοσέλιδο της Πράσινης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανόητες συγκρίσεις που γινονται απο τους ΑΡΔ για συγκεκριμενους λογους.... μου θυμιζουν οπως οταν ημουν μικρός και με ρωτουσαν ποια γιαγια απο τις δυο αγαπας περισσοτερο.... για τετοιου επιπεδου διλήμματα μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την στιγμή που ο Μπεργκ είναι 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος σε μια τόσο νεανική ομάδα του Παναθηναικού , που κτίστηκε από το μηδέν το περυσινό καλοκαίρι είναι φυσιολογικό να γίνονται όλο και εντονότερες οι συζητήσεις για το αν είναι καλύτερος ή όχι του Σισσέ. Με τον Βαζέχα δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση γιατί ο Πολωνός έχει προσφέρει επί πολλά χρόνια στον Παναθηναικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H εφημερίδα αυτή είναι όργανο προπαγάνδας του ιδιοκτήτη της και δεν εκφράζει κανέναν Παναθηναϊκό παρά μόνο όσους την αγοράζουν ακόμα μετά τις τρομερές κωλοτούμπες από το 2009 και έπειτα . Επειδή λοιπόν ο ιδιοκτήτης της ακούει πολυμετοχικότητα και χρονική περίοδος 2008-2010 και αλλάζει εκατό χρώματα , πάνε τώρα να βγάλουν off του Τζιμπρίλ . Τι νόημα έχουν οι συγκρίσεις Βαζέχα , Σισέ , Μπεργκ ; Και οι τρεις παικταράδες και τρομερά φορ . Αηδία για αυτούς που πάνε να περάσουν την προπαγάνδα τους εξαρτώμενη από την μεριά που βλέπουν τα πράγματα . Γι' αυτό αγοράζουν την εφημερίδα σου ελάχιστοι πλέον κύριε ιδιοκτήτη του μπασκετ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι ακριβώς . Μιλάμε για τόσο κομπλεξ που αν έκανε τρομερή χρονιά λόγου χάρη ο Μεντεζ θα τον συγκρίνανε με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα . Έχουν πρόβλημα αυτά τα άτομα ξεκάθαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρη , το Σάββατο βράδυ , οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί μιλούσαν για τον Μπεργκ. Όλοι οι παρουσιαστές αθλητικών εκπομπών έκαναν σύγκριση του Μπεργκ με τον Σισσέ (Σεντρα 103,3 Νόβα Σπορ ΦΜ 94.6).


    Δεν ξέρω αν γίνεται προπαγάνδα κατά της πολυμετοχικότητας. Αν γίνεται με την λογική να κτυπήσουν διαμέσω του Τζιμπριλ την πολυμετοχικότητα , η ενέργεια αυτή είναι λανθασμένη.


    Απο εκεί και πέρα όμως , κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει ακόμα και σε εμάς να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών που είχαμε και που έχουμε.


    Συμφωνώ απολύτως ότι ήταν 3 τρομερά φορ , όπου ο καθένας τους έχει προσφέρει μεγάλες χαρές στους οπαδούς της ομάδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο αναφέρομαι ΞΕΚΑΘΑΡΑ στην εφημερίδα η πράσινη που το κάνει για τους λόγους που περιέγραψα παραπάνω . Από κει και έπειτα ο καθένας μπορεί να συγκρίνει και εμένα η άποψή μου είναι ότι ο Βαζέχα είναι μακραν του δεύτερου ο κορυφαίος . Αυτή είναι άποψη αλλά αυτό που κάνει το έντυπο του ιδιοκτήτη του μπασκετ λέγεται λάσπη σε αυτούς που έφεραν τον τεράστιο τζιμπρίλαρο στην Ελλάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. που εδωσε και συνεντευξη στα παραπολιτικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου