Δεν θέλουμε να πάμε στο Final 4 και δεν θα πάμε

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Χωρίς λόγο και αιτία σήμερα στο ΟΑΚΑ έλαβε χώρα μια -λογικά- καθοριστική αυτοκτονία. Χάσαμε με 61-68 από την Λαμποράλ της 1 νίκης, οπότε εύκολα καταλαβαίνετε πως η σημερινή ήττα ήταν -θεωρητικά τουλάχιστον- εκτός προγράμματος. Αν οι εκτός έδρας ήττες με Μάλαγα και Ολίμπια ήταν χαμένες ευκαιρίες ώστε σήμερα να ήμασταν το ακλόνητο φαβορί για την δεύτερη θέση, τότε η σημερινή μπορεί να θεωρηθεί ως τελειωτικό χτύπημα για την 2η και ισχυρό για την απλή πρόκριση στα προημιτελικά.


Προφανώς, το μείζων θέμα είναι πως ο φετινός Παναθηναϊκός -εκτός των ματς με τον Ολυμπιακό και της αρχής του Top 16- δεν πείθει. Μπαίνει χαλαρός με αποτέλεσμα να κλείνει τις διαφορές στο τέλος και να κυνηγάει τις μεγάλες ανατροπές που δεν έρχονται κάθε εβδομάδα. Και σήμερα μια από τα ίδια. Έπρεπε να φτάσουμε στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου για να ανεβάσουμε στροφές και να βγάλουμε πιο πολύ ενέργεια στο παρκέ;

Τέλος πάντων, όπως γράφω και στον τίτλο Final 4 έτσι δεν πάμε και η λογική πλέον λέει πως δεν θα πάμε. Γιατί στόχος του Παναθηναϊκού είναι το Final 4 και κατ επέκταση η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού και όχι η συμμετοχή και το κυνήγι του θαύματος στην προημιτελική φάση. Γιατί αν περάσουμε εν τέλει με μειονέκτημα -εκτός κι αν κάνουμε σερί νικών μέχρι το τέλος και η Ολίμπια κάνει 2 ήττες- τότε θα πάμε να σπάσουμε την έδρα της Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ. Και όπως είδαμε και πέρυσι για να πάρουμε ομάδες με εξίσου ποιοτικά αλλά πολύ πιο...βαθιά ρόστερ, δεν αρκεί μόνο το σπάσιμο της έδρας αλλά και η προάσπιση της δικιάς μας. Κα σε σειρά 5 αγώνων μόνο εύκολο δεν είναι.

Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί και αυτό το ξέρει η ίδια καλύτερα από όλους. Αποτελείται από ισχυρές προσωπικότητες και οι Διαμαντίδης-Φώτσης-Μπατίστ πρέπει να βγουν μπροστά. Τα σημερινά ματς τα παίρνεις και χωρίς να παίξεις καλά. Εμείς δεν το κάναμε και αυτό πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις.

Και είναι κρίμα γιατί το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από πέρυσι και παίζει χειρότερα.

Σχετικά με τον Πεδουλάκη, καμία συζήτηση. Αυτός είναι ο προπονητής μας. Στήριξη μέχρι το τέλος.

Η παρουσία του κόσμου σε.. μέτρια επίπεδα. Ούτε κι εμείς το πήραμε τόσο στα σοβαρά το ματς.

Τώρα...; Με την ψυχή να πάρουμε τα επόμενα ματς.

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ.

Σχόλια

  1. panagiotis avramidis8/3/14 1:06 π.μ.

    POIOS PANATHINAIKOS POU BLEPEI MPASKET PISTEYEI POS ME TO TROPO POY PAIZOYME YPARXEI PERIPTOSH NA PROKRITHOYME...???????????????? ASE APANTAO EGO.....KANENAS.....DEN EINAI ENA....DEN EINAI DUO.....EINAI TESSERA TA SUNEXOMENA PAIXNIDIA POY DE PAIZEIS ........TO GAY TON MNIKISES GIA ALLOYS LOGOYS POY DE PIANOYN STIS KSENES OMADES.....APO TO KAKO STO XEITOTERO....PAIKTES KAI EIDIKA O PROPONITIS.....SIMERA DEN EPEIAKSE OUTE O MAYROKEFALIDHS.......KAI O MONIMOS STO PAGKO..PAPPAS......ENAS KSEREI NA MOU PEI GIATI??????? EPISEIS O OUKITS....TRAUMATIAS....XOLAINEI TO BLEPEIS.....GIATI EPAIKSE TOSI ORA....???? TRABONTAS TIN OMADA TOSO PISO....?????? ELEOS ARGYRI.....SE BLEPEI KOSMOS.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μάτς είναι δύσκολο .. Ναι σιγουρα καναμε τη μεγαλύτερη νίκη εκεί μέσα μετά το 4-1 πριν πολλά χρόνια αλλα δε δικαιολογούνται όλοι αυτοί οι πανηγυρισμοι τόσων μερών.. , δε πήραμε δα και το Ευρωπαικό ούτε καν το πρωτάθλημα ούτε καν το κύπελλο . Ναι μεν η νίκη ήταν τεραστια και γεμίσαμε ελπίδα αλλά μια νίκη όσο μεγάλη και ιστορική αν είναι δε παύει να είναι μια μεγάλη νικη στο πρωτάθλημα απέναντι στο γαύρο αλλά είναι μια και δίνει 3 βαθμούς.

    Πρέπει να συγκεντρωθούνε οι πρωταγωνιστές δηλαδή οι παίχτες στο ματς και να κερδίσουνε και τον Άρη. Ενώ η διοικηση θα πρέπει να συγκεντρωθεί να πάρει την Ευρωπαική άδεια..Πάμε να νικήσουμε τον Αρη και να προσπαθήσουμε να ανέβουμε από την 4η θέση που είμαστε.. να κυνηγησουμε την δεύτερη θέση .., προσευχόμενοι η διοικηση να κάνει το αυτονόητο και να πάρει την Ευρωπαική άδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω εβγαλε στην πρωτη αλλαγη που εκανε τον γκιστ και γελαγαν ολοι στο παγκο λες και παιζαμε με την κολοπετινιτσα της ευρωπης(που ηταν). Μπηκαν λες και επαιζαν με τον ηλυσιακο και τον καοδ. Αυτη η ομαδα αν δεν σηκωσει ευρωπαικο δε μπορει να κοιταει κανενα αφ'υψηλου(μιλαω για την ομαδα της τελευταιας διετιας). Αμα σηκωσει ευρωπαικο ισως τοτε να μπορει να το κανει μεχρι τοτε δουλεια και αιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδε φως και μπήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ted Vasilikopoulos8/3/14 11:50 π.μ.

    Σορρυ μαγκες....αλλα οσα ευρωπαικα και να εχουμε δεν δεχομαι να χανω απο τετοιες ομαδες...
    χασανε στα ισα..και η γιουχα τους αξιζε(για το σημερινο ματς)....
    να μην παιζουν ετσι ωστε να μην γιουχαρει ο κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. panagiotis avramidis8/3/14 12:04 μ.μ.

    i nootropia tis omadas diamorfonetai mono apo tous proponites..... i thelisi kai to pathos en merei.....otan se ola sxedon ta paixnidia tou b gurou parousiazesai me to idio tropo.(na mi balo kai auta tou protou).....de thelei polu gia na katalabeis ti kanei niaou niaou.....i allios....bye bye top 16....o arguris einai mono gia tous gay.....akoma kai me kana peristeri mporei na to kanei.....emeis omos den eimaste mpeeeee.......theloume ton eksastero psila kai stin europi....exoume mathei na blepoume mpasket....oxi auto to xali pou blepoume apo tin arxi tis xronias....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. dimpaogate138/3/14 1:53 μ.μ.

    αυτός που τον έφερε προσέφερε +3 κούπες στο μπασκετ ενημερωτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλά οκ..


    Τότε μάλλον δεν σέβεσαι το ένα κακό ματς, την κακή περίοδο κτλ κτλ..


    Όταν αυτό το τμήμα σου έχει χαρίσει ΤΟΣΑ, ΔΕΝ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ted Vasilikopoulos12/3/14 10:46 π.μ.

    Σορρυ μεγα φιλαθλε της ομαδας μας που δεν πρεπει να γιουχαρουμε...
    Αλλα εγω δεν δεχομαι να χανω απο τις κουτσες τις ευρωπης...και ειδικα στο σπιτι μου μεσα...
    Και επειδη μας εχει χαρισει ΤΟΣΑ???? Τι??? Πρεπει να κατσω και να χειροκροτω την απαραδεκτη ηττα??? Δεν χασαμε απο Μπαρτσα, Ρεαλ, Μακαμπι η Γαυρο??? χασαμε απο την ομαδα που ειχε ρεκορ 1-7 φιλε panathinaikospress...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ted Vasilikopoulos12/3/14 10:50 π.μ.

    Φτασαμε δηλαδη στο σημειο που η γιουχα απαγορευεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου