Λάθος η αλλαγή προπονητή τώρα

Το πρώτο ματς του Άρτζι στον πάγκο μας

Τέλος στην συνεργασία με τον Άρτζι έβαλε πριν από λίγο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Πεδουλάκης ανέλαβε την ομάδα σε μια πρωτόγνορη περίοδο για το τμήμα και ήξερε πως ό,τι κι αν πετύχαινε θα ζούσε πάντα κάτω από την σκιά του Ομπράντοβιτς. Έτσι θα ήταν με τον οποιονδήποτε.


Αυτό που δεν έγινε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης μετά την ήττα από την Ολίμπια και απόφευχθηκε τελευταία στιγμή, συνέβη μια εβδομάδα αργότερα. Η διοίκηση είχε πάρει από καιρό την απόφαση αυτή και απλά περίμενε μπας και γινόταν...το θαύμα και η ομάδα βελτιωνόταν. Η ομάδα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έκανε και μια εκτός προγράμματος εντός έδρας που ίσως την στοιχήσει ακόμη και την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague.

To θετικό ήταν πως ο Άρτζι -όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε κάποιους- είχε την στήριξη των περισσότερων παικτών και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν είχε παρθεί νωρίτερα η απόφαση αποχώρησης του.

Αντικειμενικά το μπάσκετ που παίζαμε όλον αυτόν τον καιρό δεν ήταν ούτε ελκυστικό, ούτε αποδοτικό. Αντιθέτως ένιωθες ώρες-ώρες πως η ομάδα παίζει χωρίς συστήματα και με ύφος μπλαζέ, αφήνοντας να περνάνε δεκάλεπτα και να χτίζουν οι αντίπαλοι διαφορές. Αυτό είναι ευθύνη προπονητικού team και παικτών προφανώς. Και συνήθως η εύκολη λύση είναι να διώξεις τον προπονητή και όχη να ξηλώσεις το ρόστερ στην μέση της περιόδου.

Εγώ, δεν συμφωνώ με την αλλαγή προπονητή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γενικά δεν θεωρώ πως κάνει μακροπρόθεσμο καλό στην πορεία της ομάδας, αφού μέχρι να γνωριστούν παίκτες και νέος προπονητής, να αφομιώσουν και οι μεν και οι την νοοτροπία που υπάρχει κτλ κτλ χρειάζεται χρόνος. Χρόνος που δίνεται το καλοκαίρι στην προετοιμασία, τους πρώτους μήνες της σαιζόν που τις περισσότερες φορές δεν κρίνουν τίποτα και όχι τον Μάρτη που κάθε ματς είναι και ένας τελικός στην Ευρώπη. Βέβαια αυτό το πρόβλημα έλλειψης χρόνου προσαρμογής που υπάρχει, μπορεί να το ματσάρει η προσωπικότητα και η εμπειρία των παικτών που είναι δεδομένο πως υπάρχει σε αρκετούς.

Εγώ θεωρούσα λίγη ως λύση την επιλογή Πεδουλάκη όταν ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι. Το είχα γράψει αλλά μετά όφειλα να κάνω μόκο και να τον στηρίξω. Στο δεύτερο μισό της περυσινής σαιζόν ο Παναθηναϊκός έβγαζε ψυχή μέσα στο παρκέ. Πήρε με έναν επιβλητικότατο τρόπο το νταμπλ στην Ελλάδα και έφτασε 40' πριν κάνει το θαύμα και αποκλείσει την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Αλλά φέτος η ομάδα το μόνο που έκανε ήταν να γαμάει τον γαύρο. Και αυτό θα ήταν αρκετό αν μας ενδιέφερε μόνο η Ελλάδα και η ματαιοδοξία μας. Αλλά όταν έχεις κάνει όλη την Ευρώπη να σε θεωρεί ως μεγαλύτερη ομάδα στην ήπειερο, δε γίνεται να είναι αρκετές οι φάπες απέναντι στον γαύρο.

Τώρα Αλβέρης στον πάγκο και εν αναμονή του νέου προπονητή...Kατσικάρης λογικά.
Αν και αυτός ένας θα έπρεπε να είναι. Ένας και μόνο γιατί πλέον η συνήθεια μας έχει νικήσει..


ΥΣ: Παναθηναϊκός ο Πεδουλάκης και αυτό μου αρκεί. 

ΥΣ2: Κάποιος πρέπει να ΤΑΡΑΚΑΝΟΥΝΗΣΕΙ και τους παίκτες. Από την αρχή της σαιζόν αρκετό καυλάντισμα έχει πέσει.

Σχόλια

  1. eptasteros138/3/14 3:30 μ.μ.

    Aυτο με τον Ομπραντοβις θα ηταν ιδανικο. ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, οχι οσο υπαρχει κριση οχι οσο παιρνει 3 μυρια τον χρονο. Το εγραψε και ενας αλλος στα πρασινα νεα και συμφωνω περα ως περα: οσο κοβουμε τοσο λιγα εισιτηρια διαρκειας, και οσο σε παιχνιδια οπως το χθεσινο παμε μονο 8 χιλιαρικα ατομα, δεν θα πρεπει να εχουμε καμια απαιτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poios katsikoproviaris mwre, grafeis gia ton Panathinaiko pou prepei na prwtagwnistei sthn eurwph kai mou les '' logika katsikaris'' ELEOS
    XILIES FORES PEDOULAKIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχες παει χθες στο γήπεδο; την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από χθες το βράδυ διάβαζα "δε θέλω ούτε να συζητάω για αλλαγή προπονητή" και άλλα τέτοια και απορούσα...


    Η αλλαγή του προπονητή σε αυτό το σημείο είναι πέρα για πέρα σωστή και επιβεβλημένη. Με το Πεδουλάκη είμασταν με το 1,5 πόδι εκτός Ευρώπης, με το καινούριο προπονητή γίνεται ένα δυνατό ηλεκτροσόκ για να διεκδικήσεις τη πρόκριση στο Μιλάνο. Από κει και πέρα ο Καινούριος προπονητής έχει 2,5 μήνες μπροστά του για το Final Four και τους τελικούς με τον gayρο στο πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. eptasteros138/3/14 3:54 μ.μ.

    Στην ευρωλιγκα ζητημα αν εχω χασει 3-4 παιχνιδια φετος. Αν θες με πιστευεις βεβαια. Επισης αληθεια ειναι ομως πως στα παιχνιδια της α1 εχω παει μονο μια φορα φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κατσικάρης έχει προπονήσει και μια Αθλέτικο Μπιλμπάο στην Ισπανία.
    Η μεγαλύτερη ομάδα που έχει προπονήσει ο Πεδουλάκης πριν έρθει στην Παναθηναϊκό ήταν το Περιστέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eptasteros138/3/14 3:55 μ.μ.

    Ο Κατσικαρης ειναι κλασεις ανωτερος του Πεδουλακη. Καθαρα αντικειμενικα μιλωντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pera gia pera la8os i allagi proponiti auti tin stigmi. Kaneis tameio panta sto telos. I omada mporei na min epaize kala (ews xalia 8a elega), alla kalws i kakws i omada einai tou Pedoulaki kai autos kserei na tin diaxeirizetai. To basket den einai san tin mpala, pou iparxoun kapoia standar pou mporeis na patiseis panw se auta. Einai teleiws diaforetiko a8lima. Oute ilektrosok oute tpt pou diavazw. Kai oson afora ton Katsikari (an telika ton paroume) mporei na einai kalos proponitis, alla den nomizw na einai kaliteros apo ton Artzi. Oi paixtes einai epilogi Pedoulaki, i filosofia pou einai xtismeni i omada ta panta, 8a einai diskolo ews api8ano gia ton opoiondipote na allaksei pragmata stin omada tin parousa stigmi.

    YS: Athletic Bilbao....malista. Asteio kai pou to skeftomai (panta filika)
    YS2: Einai i katallili stigmi gia ena (kalokairino?) oneiro trelo.
    YS3: Mazi sou kai sta diskola. Emeis 8a valoume plati.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. dimpaogate138/3/14 4:35 μ.μ.

    Το βιογραφικό του Κατσικάρη είναι πολύ ανώτερο του Άρτζι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. dimpaogate138/3/14 4:37 μ.μ.

    Το ότι το μπασκετ που έπαιζε φέτος η ομάδα δεν βλεπόταν για κανένα λόγο το συνυπολογίζουμε ή στα τέτοια μας ; δεν είναι όλοι οπαδοί και η πλειοψηφία πάει γήπεδο επειδή γουστάρει το θέαμα και φέτος η ομάδα δεν βλεπόταν με ευθύνη προπονητή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ ότι κάνεις ταμείο στο τέλος, όμως το τέλος για όσους δεν το κατάλαβαν ήρθε χθες. Γιατί με αυτές τις εμφανήσεις δεν έχεις καμία τύχη για 3 νίκες με μειωνέκτημα έδρας απέναντι στη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


    Οπότε από μια τέτοια αλλαγή μόνο να κερδίσεις έχεις. Ποιο είναι το ηλεκτροσόκ για σένα σε μια ομάδα αν δεν είναι η αλλαγή προπονητή;;


    Μαυροκεφαλίδης και Παππάς κοντεύουμε να ξεχάσουμε (στην Ευρώπη) ότι είναι μέσα στο ρόστερ και αυτό είναι φιλοσοφία Πεδουλάκη. Φώτσης, Ματσιούλης και άλλοι ΠΟΛΥ κατώτεροι των περιστάσεων πάλι λόγω φιλοσοφίας Πεδουλάκη. Πως θα προχωρήσουμε με μια ομάδα που παίζουν μόνιμα 4-5 παίκτες και με τέτοια Φιλοσοφία που δεν πρέπει να αλλάξει??



    Υ.Γ.: Συνολική προπονητική εμπειρία: Περιστέρι... Το πιο σύντομο ανέκδοτο (και εγώ φιλικά απαντάω)
    Υ.Γ.2 Ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει την Ευρώπη αν δεν κάνει αυτή την αλλαγή, αν τη κάνει όμως διεκδικεί το να του βγει η αλλαγή και να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση
    Υ.Γ.3 Εννοείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KONSTANTINOS_PANATHINAIKOS B.C8/3/14 6:32 μ.μ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.........ΑΛΛΑ....ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ?? ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ή ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ???????


    ΥΓ: ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΦΕΡΝΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμένα αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ποιος θα είναι ο διάδοχος του την δεδομένη χρονική στιγμή. Η περίπτωση Αλβέρτη θα μπορούσε να λειτουργήσει στον τομέα της ψυχολογίας όμως έρχονται παιχνίδια δύσκολα ειδικά στην Ευρωλίγκα και θα πρέπει να ενισχύσεις το τιμ γύρω του με πιο έμπειρους προπονητές αν του δώσεις τα "κλειδιά"..
    Όπως επίσης ρόλο θα παίξει τι σκέφτεται ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος, θα επιδιώξει να πάρει έναν προπονητή για να του βγάλει την σεζόν η θα επιδιώξει απο τώρα προπονητή μακράς διάρκειας. Το μειονέκτημα είναι ότι η εποχή είναι τέτοια που δεν υπάρχουν πολλές και καλές λύσεις, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.
    Υ.Γ. Πέρα από τα λάθη του ο Πεδουλάκης ανέλαβε ένα δύσκολο έργο στην μετά-Ομπράντοβιτς όταν άλλοι το καλοκαίρι του 2012 έφευγαν μακριά μόνο και μόνο στην ιδέα. Αυτό αν μη τι άλλο πρέπει να του πιστωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου