Μήπως μπαίνουμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες;


Η ομάδα δεν απέδιδε το μπάσκετ που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τόσα χρόνια. Για την ακρίβεια έπαιζε ένα μη ελκυστικό και πλέον μη αποδοτικό μπάσκετ. Τα αρνητικά αποτελέσματα στην Euroleague γινόντουσαν όλο και περισσότερα και η ομάδα αντί να βελτιώνεται, έμοιαζε αβοήθητη να ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω ανεβάζοντας στροφές. Όταν μάλιστα έρχεται και η τελευταία του ομίλου και σε αναγκάζει να χάσεις μέσα στην έδρα σου, τότε κάνει μπαμ πως όχι μόνο μιλάμε για αγωνιστική κοιλιά, αλλά για πρόβλημα.



Όταν πρέπει να λύσεις το πρόβλημα...


Συνήθως η αντιμετώπιση του προβλήματος έχει διάφορα στάδια. Αρχικά πρέπει να το εντοπίσεις, να αναγνωρίσεις τα αίτια και τις πηγές του και ύστερα να καταστρώσεις ένα σχέδιο με κινήσεις που θα οδηγούσαν στην λύση του. Ο Παναθηναϊκός είχε τραυματισμούς, δεν έπαιζε καλό μπάσκετ και πλέον δεν έπαιρνε ούτε αποτελέσματα. Πηγές του προβλήματος σίγουρα θα είναι ο προπονητής και το team του ή οι παίκτες ή ακόμη και η διοίκηση. Σίγουρα σε μια τέτοια κατάσταση πολλά μπορεί να φταίνε και ο καθένας να έχει ένα μερίδιο ευθύνης. Στην παρούσα φάση όμως ψάχνεις να βρεις ποιος έχει το μεγαλύτερο ώστε να αποτελέσει αυτός την διορθωτική κίνηση. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεώρησε πως αυτός ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης και η τάση του να παίζει αντιαισθητικό μπάσκετ μη αξιοποιώντας επαρκώς το ρόστερ του και συγκεκριμένα την νέα γενιά (Παππάς, Γιάνκοβιτς).


πρέπει να έχεις βρει και την λύση!


Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόλυσης του Πεδουλάκη έγινε γνωστό πως ο Αλβέρης θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας. Αυτό που μάθαμε την επομένη ήταν πως με τον Φράγκι θα πορευτούμε ως το τέλος της σαιζόν. Μαζί του θα είναι ως δεύτερος προπονητής, ο Πρίφτης και πιθανότατα ο Μανωλόπουλος. Όταν έμαθα πως ο Πεδουλάκης θα είναι παρελθόν, πίστευα πως ο Δ.Γιαννακόπουλος θα είχε έτοιμη την επόμενη λύση και θα είχε συμφωνήσει προφωρικά με κάποιον άλλο προπονητή ή θα είχε μια λίστα με υποψήφιους για τον πάγκο της ομάδας. Η λύση του Φράγκι δεν φαίνεται λύση στα μάτια μου. Μακάρι να ανναγκαστώ να κάνω κωλοτούμπα ολκής -όπως πέρυσι- αλλά μου φαίνεται πως και ο ίδιος ο Δημήτρης κάπου μπερδεύτηκε. Εκτός κι αν στην ουσία προπονητής μας θα είναι ο Πρίφτης μέχρι το τέλος της σαιζόν και απλά για να μην φανεί στον κόσμο ως μια επιλογή από το δεύτερο ράφι, πλάσαρε τον Αλβέρτη ως πρώτο προπονητή για να κερδίσει πιο εύκολα την στήριξη και την υπομονή του κόσμου.


Αλλιώς το πρόβλημα μπορεί να γίνει μεγαλύτερο


Με τι προυπηρεσία θα είναι πρώτος προπονητής ο Φράγκι; Δεν χρειάζεται όταν μιλάμε για το πιο υψηλό επίπεδο, την πιο κρίσιμη φάση της σαιζόν; Θα έχουμε 1 πρώτο και δύο δεύτερους προπονητές; Ή δύο πρώτους και έναν δεύτερο; Ή τρεις με μοιρασμένες αρμοδιότητες; Δεν θα υπάρχει σύχχηση ρόλων; Μπορεί να τα έχουν υπολογίσει πολύ καλύτερα στην ΚΑΕ, αλλά φοβάμαι μην γίνει το απόλυτο αλαλούμ στην ομάδα και χάσουν όλοι τους τα αυγά και τα πασχάλια.

Ο καιρός θα δείξει σύντομα


Τα σημαντικά ματς που θα κρίνουν την συνέχεια μας στην Euroleague είναι προ των πυλών. Αν χάσουμε στην Τουρκία λέμε πιθανότατα αντίο στην διοργάνωση, αν κερδίσουμε θα παίξουμε τις ζαριές μας στος επόμενους 4 τελικούς. Μέσα στον επόμενο μήνα θα ξέρουμε αν τελικά η ομάδα ωφελήθηκε από την αλλαγή στον πάγκο ή αν μπερδεύτηκε ακόμη περισσότερο.

Με την κίνηση του Σαββάτου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδειξε πως δεν αρκείται στις νίκες επί του Ολυμπιακού, ούτε οι στόχοι του φτάνουν μέχρι την απόλυτη επικράτηση στις εγχώριες διοργανώσεις. Έδειξε πως επιτυχία για αυτόν είναι τα Final 4 και οι κατακτήσεις των Ευρωπαϊκών. Έδειξε επίσης πως αγχώνεται για το μέλλον και την δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα αποτελεί την συνέχεια της κυριαρχίας μας στο μπάσκετ. Αυτό προφανώς μόνο θετικό είναι. 

Οπότε με αυτήν την λογική, δεν θα μου έκανε εντύπωση να πάει για το...θαύμα ,με αυτό το μοντέλο στον πάγκο, την φετινή σαιζόν και να ετοιμάζει ήδη τα πλάνα του για το καλοκαίρι. Με ονόματα κλασικά να ακούγονται ως κλεισμένοι, όπως αυτά των Κατσικάρη και Βουγιούκα.


ΥΣ: Μακάρι ο Φράγκι να έχει την ίδια αποτελεσματικότητα στην προπονητική , όπως όταν στεκόταν στην γωνία, σηκωνόταν και τα χλάτσωνε. Μακάρι να με βγάλει μαλάκα! Είτε έτσι, είτε αλλιώς η στήριξη σε αυτούς που μας κρατήσαν στα δύσκολα, είναι δεδομένη. 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου