Δεν γίναμε outsider από φαβορί. Γιατί δεν είμαστε ακόμη κάτι από τα δύο..



Μόλις ολοκληρώθηκαν οι 3 πρώτες αγωνιστικές είχα γράψει πως το Μιλάνο δεν είναι κοντά επειδή κάναμε το 3Χ3. Απλά είχαν μπει βάσεις για την συνέχεια και δεν απωλέσαμε βαθμούς με τους θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Έτσι και τώρα δεν πήγε πιο μακριά το Μιλάνο. Εκεί που ήταν είναι γιατί πολύ απλά ο όμιλος έχει ακόμα δρόμο. Απλά τώρα ,μετά και το πέρας της 5ης αγωνιστικής, έχουμε περισσότερα δεδομένα.


Στο χειρότερο δυνατό σενάριο τηςς διπλής μας ήττας από Φενέρ και Μπάρτσα έλεγα πως οι Ισπανοί θα έκλειναν την πρώτη θέση και οι Τούρκοι θα έμπαιναν πάλι στο κόλπο. Τελικά οι Ισπανοί όντως καπάρωσαν την πρωτιά, αλλά οι Τούρκοι απλά ελπίζουν αφού χάσανε και στο Μιλάνο.

Θέλοντας ή μη όλων το μυαλό πάει στα ματς με τον γαύρο και από πολλούς θα χαρακτηριστούν ως τελικοί. Δικαίως, αλλά μόνο αν δεν γίνουν απρόοπτες γκέλες απέναντι στις θεωρητικά υπόλοιπες εύκολες ομάδες του ομίλου. Πχ θα έχει μεγάλη σημασία αν πάμε και πάρουμε διπλό στο Μιλάνο από την Αρμάνι ,όπου είναι αήττητη στην έδρα της.

Επίσης καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας και τις διαφορές, όπου είμαστ στο +26 και υπερέχουμε από Αρμάνι και γαύρο. Δεν είναι καθόλου απίθανο να τερματιστεί ο όμιλος με διπλές και τριπλές ισοβαθμίες.

Οι 8 νίκες δίνουν πρόκριση και οι 10 πλεονέκτημα και δε νομίζω να διαψευστώ. Ίσως αντί για 10 να αρκούν και οι 9 για έδρα στα προημιτελικά. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από το πως θα αντιμετωπίσει τα ματς στον δεύτερο γύρο η σχεδόν αδιάφορη -μετά από κάποια αγωνιστική- Μπαρτσελόνα.

Δεν είμαστε λοιπόν outsider, όπως δεν ήμασταν και φαβορί. Αν πάρουμε τα "μικρά" ματς θα πάρουμε την πρόκριση. Αν πάρουμε νίκη και διαφορά στο ΟΑΚΑ με τον γαύρο, λογικά θα πάρουμε και το πλεονέκτημα. Για όσους θέλουν να δουν λίγο πιο απλοϊκά τα πράγματα..


ΥΣ: Τα εκτός σε Μάλαγα και Μιλάνο ΠΟΛΥ σημαντικά.

Σχόλια