Το όνειρο που γινόταν πραγματικότητα

H αποθέωση του μεθυσμένου εξάλεπτου

Καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο πίνακας στο  Ολύμπικο καταγράφει μέσα σε δύο αριθμούς τα όσα μοναδικά είχαν συμβεί 6 λεπτά πριν. Ο Παναθηναϊκός νικούσε την ομάδα της Ρώμης με 1-3 μέσα στην πόλη της και είχε επιβάλλει τους δικούς του όρους στο παιχνίδι. Από την άλλη, η πράσινη λαοθάλασσα ήταν σε έκσταση. Πραγματική έκσταση! Αυτό που συνέβαινε, έβγαινε κατευθείαν από τα πιο όμορφα Παναθηναϊκά όνειρα. Δεν το πιστεύαμε…

Ή μάλλον το πιστεύαμε. Εκείνο το μαγικό βράδυ στην πρωτεύουσα της Ιταλίας ήταν η συνέχεια αυτών στο Μιλάνο και στο Βιγιαρεάλ και ο προπομπός για τα απογεύματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, του τελικού Κυπέλλου με τον Άρη και της φιέστας του double στο ΟΑΚΑ. Το βράδυ που ‘’κάηκε’’ η Ρώμη, αυτά που ζήσαμε τα είχαμε φανταστεί μέσα μας. Είχαμε σχηματίσει τις εικόνες αυτές 2 χρόνια πριν. Τις είχαμε σχηματίσει πολύ καλά μέσα μας εκείνο το Κυριακάτικο μεσημέρι στο πεδίο, όπου βγήκαμε στον δρόμο για να διεκδικήσουμε τον Παναθηναϊκό των ονείρων μας, οπότε ήταν αδύνατο να ξεχαστούμε και να χάσουμε τον δρόμο.

Πώς να μην νιώθαμε, την στιγμή που ο Σισέ έστελνε για Τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα, ευτυχισμένοι και παράλληλα δικαιωμένοι; Όλα όσα διεκδικήσαμε το μεσημέρι της 13ης Απρίλη, πραγματοποιόντουσαν. Ένας Παναθηναϊκός που θα παίρνει μεγάλα αποτελέσματα, που δεν θα φοβάται κανέναν, που θα παίζει σαν μεγάλος και τρανός με ψυχή, που θα είναι νικητής, που θα απαρτίζεται από μεγάλους παίκτες, που θα έχει τον λαό του πάντα δίπλα, πάντα παρών. Ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο είχε υποτάξει 1-3 την Ρόμα μέσα σε ένα στάδιο που ακουγόντουσαν μόνο οι χιλιάδες Παναθηναϊκοί! Το όνειρο γινόταν πραγματικότητα..

Όλοι το αισθανόμασταν. Ο Παναθηναϊκός είχε πετάξει την σπίθα και ήταν έτοιμος να ‘’κάψει’’ τους πάντες στον διάβα του. Όλοι όσοι ήταν μέσα, όλοι όσοι το έβλεπαν από τις τηλεοράσεις, όλοι όσοι το άκουγαν μέσω ραδιοφώνων και όλοι όσοι έμαθαν εκ των υστέρων το αποτέλεσμα, εισέπρατταν το ίδιο συναίσθημα. Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να κυριαρχήσει με ασπίδα τον κόσμο του

Να κυριαρχήσει, όπως ποτέ ξανά!

Περάσανε 4 χρόνια από τότε. Ζήσαμε πολλά. Το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα εν τέλει. Όμως δεν έπαψε να υπάρχει. Δεν έσβησε. Αυτή η φωτιά που μας έβγαλε στους δρόμους και μας έκανε ικανούς να πολεμήσουμε την πιο ισχυρή οικογένεια στην Ελλάδα, ακόμη καίει μέσα μας. Και καίει έντονα. Δεν έχει κοπάσει ούτε λίγο η φλόγα. Ούτε λίγο!

Οπότε τι;

Ξέρουμε και ξέρουν… μέχρι το όνειρο να γίνει πραγματικότητα θα είμαστε εδώ! Και μόλις γίνει, θα νιώσουμε την ανάγκη να κυνηγήσουμε κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Γιατί το οφείλουμε στην ιδέα που λατρέψαμε από μικροί, στα αδέρφια μας που προασπίζουν την ιδέα αυτή από ψηλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς.

Μέχρι να χτυπήσει λοιπόν ξανά η καρδιά μας τόσο δυνατά, τόσο γρήγορα, τόσο Παναθηναϊκά, όπως εκείνο το βράδυ..

Τα όνειρα μόνοι μας τα κάνουμε εφικτά, μόνοι μας και ανέφικτα. Δεν μείναμε πολλοί που θα διαλέξουμε το δεύτερο..

Σχόλια

  1. Δυστυχώς η εναντίωση σε κάθε έναν που θέλει τον παναθηναϊκό μας μικρο έμεινε μόνο σε ότι έγινε εκείνον τον απρίλη.Αν απαιτούσαμε και τώρα αυτά που απαιτούσαμε τότε ίσως η ομάδα να ήταν ακόμα το αντίπαλο δέος της λαμόγιας των κόκκινων βόθρων(να φύγουν οι άνοιωθοι,τσιγκούνηδες που το μόνο που κάνουν είναι να χαριεντίζονται με τους απέναντι).Ότι ίσχυε τότε,ισχύει και τώρα. Αυτο πρέπει να το αντιληφθούμε πριν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα βλεπετε γιαννακοπουλοι και βαρδινογιαννηδες?την σημερινη νικη του γαυρου την ειδατε?ενταξει ειστε ικανοποιημενοι?χαιρεστε που δεν αφηνετε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ να παει μπροστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ (είτε ΤΖΙΓΚΕΡΙΑΚΟΣ είτε ΤΟΥΙΤΕΡΑΚΗΔΕΣ)ΓΙΑ ΠΡΕΟΔΡΟΥΣ ΕΙΜΑΤΣΕ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εναλλακτική για να σωθούμε από τον τουιτερακια έχεις φίλε ή απλά λαϊκίζεις με λόγια του αέρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ρε λαϊκίζω γιατι έχω σκοπό να γίνω πρόεδρος εγω μια μέρα...
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν έχω άλλη επιλογή γι αυτο και τον αποδέχομαι αναγκαστικά.ΑΠλα περιμένω να ΔΩ τι θα κανει με την αδειοδότηση.Αν δεν καταφέρει Κ φετος που θεωρητικά εχει βάλει τα οικονομικά σε ένα προγραμμα,Κ μείνουμε παλι εκτός Ευρώπης,ειναι πολυ λίγος για πρόεδρος του ΠΑΟ.
    Ας κάνει διοίκηση η ΘΥΡΑ 13,μια χαρά θα είμαστε.
    Απλα κάνουμε υπομονή Κ βλέπουμε....ολοι απ τις πράξεις κρίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρώτα από όλα να έχουμε Υπομονή. Ο Αλαφούζος θα ξανακάνει το Παναθηναικό όπως ήταν παλιά και θα ξαναδούμε ημέρες δόξας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά που λες έχουν δόση αλήθειας σε κάποιο βαθμό αλλά έρζεσαι στο λόγια μου πώς αποτελεί μονόδρομο αυτό το μοντέλο διοίκησης από την στιγμή που όλοι εγκατέλειψαν τον σύλλογο και οι .. κινέζοι είναι σαν τους .. άραβες .

    Και επειδή ο Αλαφούζος έχει βάλει και λεφτά από την τσέπη του για διάφορα ζητήματα ας μην τα μηδενίζουμε όλα . Γιατί εμείς λεφτά δεν έχουμε αυτός έχει και αυτό δίνει μια ευχέρεια σε κάποιες κινήσεις πχ αδειοδότηση , προπονητικό ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΙΛΑΠΑ ΒΑΡΔΗΔΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θεωρούμε ότι με μπουληδες σαν τον Αλαφούζο θα κάνουμε κάποια στιγμή πρωταθλητισμο,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας σαν παναθηναϊκός.Να δω μόνο τι θα λέμε αν στα επόμενα 20 χρονιά τα ποντίκια πάρουν αντίστοιχα πρωταθλήματα και εμείς θα συνεχίζουμε να έχουμε τον άσχετο Αλαφούζο.Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείτε ο Αλαφούζος ιδανικός ηγέτης για μια ομάδα σαν τον παναθηναϊκό.Δεν παραξενεύει κανέναν οτι επιλέχθηκε να κανει κατι που το είχαν προτείνει στους βαρδινογιαννηδες και το ειχαν απορριψει(διαχειρηση απο αμερικανικη εταιρεια)?Δεν μπορείτε να δείτε τον συσχετισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε το κακο ειναι οτι δεν εχουμε επιλογη.....ο Γιαννακοπουλος δεν ψηνεται,ο Πατερας ειναι αδιαφορος κ ο Βγενο εξαφανιστηκε απ τον χαρτη.Η θυρα 13 Ανελαβε τον ερασιτεχνη,οποτε δεν υπαρχει ΔΥΣΤΗΧΩΣ καμμια λυση κ εκει ειναι το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πραγματικα μαγικα 6λεπτο πρεπει να ειχα σταξει εναν κουβα ολοκληρο τοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου