Δεν αντέχει την ενότητα ο Παναθηναϊκός

Θα μπει δίπλα στην φωτογραφία της πολυμετοχικότητας;

Δεν θα κρατήσει από ότι φαίνεται άλλο το χαρούμενο και οικογενειακό κλίμα που φαινόταν πως υπήρχε στον Σύλλογο. Το βράδυ της Δευτέρας η εκπομπή "Δίκη" μέσω του ΣΚΑΪ ανέφερε την δικαστική υπόθεση του Δ.Γιαννακόπουλου σχετικά με τα όσα είχαν γράψει οι διαιτητές στο ΦΑ του περυσινού δεύτερου τελικού του πρωταθλήματος και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ που έκανε μήνυση και αγωγή στον τηλεοπτικό σταθμό.


Μια εβδομάδα μετά τις αγκαλιές, τις εξαγγελίες, τα φιλιά και τις φωτογραφήσεις ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να υποδεχτεί έναν νέο κύκλο reality. Δεν έχει σημασία αν δεν το έχει καθόλου ανάγκη στην δεδομένη χρονική στιγμή ο Σύλλογος. Φαίνεται πως είναι στο dna του αυτό το στοιχείο της διχόνοιας και της εσωστρέφειας, όσο τίποτε άλλο. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβιτήσει κανένας πλέον. Διαχρονικά ο Παναθηναϊκός πέφτει θύμα τέτοιων καταστάσεων και πάντοτε βγαίνει ζημιωμένος ο ίδιος ο Σύλλογος. Και αυτά τα...έθιμα δεν τα έφερε η πολυμετοχικότητα, όπως πολλοί νομίζουν. Συνέβαιναν ανέκαθεν στον Σύλλογο, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του.


Αν τα πάρουμε με χρονολογική σειρά, απολύτως λογικό είναι να σκεφτεί κάποιος για ποιο λόγο ο Γ.Αλαφούζος να δώσει έστω και το παραμικρό πάτημα για να δημιουργήθουν μουρμούρες και εσωΠαναθηναϊκοί "πόλεμοι". Με δεδομένο -φαντάζομαι δηλαδή- πως ξέρει τι θεματολογία έχει η "Δίκη" και ποια ονόματα θα παίξουν στην εκπομπή του Κ.Θωμαϊδη, πραγματικά μου προξενεί εντύπωση για ποιο λόγο να μην αποφύγει την αναφορά στον Δ.Γιαννακόπουλο. Δηλαδή δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Γιαννακόπουλο που δεν του άρεσε η "παρουσία" του στην εκπομπή. Ασχέτως αν ορθώς το έπαιξε η εκπομπή στα πλαίσια της αντικειμενικότητας που πρέπει να έχει, μπορούσε να μην το παίξει. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν και η πρώτη φορά που θα γινόταν επιλεκτική αναφορά ειδήσεων.

Προφανώς λοιπόν η σημερινή εξέλιξη θα επηρεάσει άμεσα και την ΠΑΕ (ελπίζω όχι ΚΑΕ και Ερασιτέχνη), αφύ θεωρείται δεδομένο πως η εξαγγελία του Δ.Γιαννακόπουλου για οικονομική βοήθεια δεν θα ισχύει. Δυστυχώς έτσι δεν θα μάθουμε και ποτέ πως ακριβώς είχε σκοπό να βοηθήσει την ΠΑΕ, με τι ποσά και πως θα εμπλεκόταν στο διοικητικό κομμάτι της. Όμως από την πρώτη στιγμή σας είχα γράψει πως δεν θα ήταν δυνατόν να δούμε συνεργασία Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου. Γιατί το παρελθόν μας έχει διδάξει και ξέρουμε πως κανένας δεν βάζει σοβαρά λεφτά αν δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο τους. Γιατί έτσι σταμάτησε να λειτουργεί και η πολυμετοχικότητα. Οπότε όποιος πίστευε στην ...συμμετοχικότητα των δύο θα ήταν τουλάχιστον αφελής.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα για την ΠΑΕ. Και είναι αυτά που λειτουργούν ως δεδομένα. Ότι η ΠΑΕ είναι ανοικτή να την πάρει όποιος θέλει. Κανένας Αλαφούζος δεν μπορεί να την κρατήσει από την στιγμή που δεν βάζει τα λεφτά για την έχει μόνος του και από την στιγμή που η Παναθηναϊκή Συμμαχία μαζεύει με το ζόρι 2.500.000 ευρώ. Αλλά και ακόμη να μην μπορεί κάποιος να πάρει την ΠΑΕ λόγω οικονομικής αδυναμίας, μπορεί να την πάρει στον έλεγχο της μέσω της λαϊκής βάσης που τρέχει τώρα. Αυτά είναι δεδομένα.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ούτε ο Αλαφούζος ήθελε τον Γιαννακόπουλο μέσα στην ΠΑΕ, ούτε ο δεύτερος απλά θα πέταγε κάποια εκατομμύρια χωρίς να τα διαχειρίζεται ο ίδιος. Και είναι απολύτως λογικό αυτό και για τους δύο. Τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπω εγώ.

Ο Παναθηναϊκός όπως είπα και στην αρχή βασανίζεται δεκαετίες από την εσωστρέφεια. Λύση για αυτό υπάρχει και είναι μία. Ή μάλλον δύο. Η πρώτη έχει να κάνει με...μοναρχία. Ένας επιχειρηματίας με γερό πορτοφόλι παίρνει όλο τον Σύλλογο. Για αυτήν την λύση, με το φτωχό μου το μυαλό, μόνο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μπορώ να σκεφτώ. Και είναι δεδομένο για μένα πως αργά ή γρήγορα θα επιδιώξει να το κάνει. Η δεύτερη λύση είναι για μένα και η πιο υγιής, αλλά πολύ πιο ανέφικτη σε σχέση με την πρώτη. Λαϊκή βάση στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Να μην εξαρτάται και εκβιάζεται από κανέναν λεφτά ο Σύλλογος και να τρέχει με τις συνδρομές των μελών του. Αλλά η Παναθηναϊκή ιστορία μας απέδειξε πως ο κόσμος ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιληφθεί αυτήν την ιδέα και προοπτική.

ΥΣ: Ελπίζω ο Ερασιτέχνης να μην εμπλακεί και να μην τον εμπλέξουν καθόλου στις όποιες διαφορές έχουν ή θα έχουν Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος. Θα είναι πραγματικά πολύ κρίμα...

ΥΣ2: Ο Αλαφούζος είχε καλές σχέσεις με Πατέρα και ο Δ.Γιαννακόπουλος είχε καλές σχέσεις με τον Αλαφούζο και θα συνεργαζόντουσαν στην ΠΑΕ από το καλοκαίρι. Ε δεν κόλλαγε ρε μάγκες...

ΥΣ3: Το παρακάτω απόσπασμα του ρεπορτάζ των sites του μπορεί να χαρακτηριστεί και πρώτη επίθεση του Δημήτρη στον Μαρινάκη;

"Σε μια προσπάθειά τους να μειώσουν την τεράστια αξία των επιτυχιών του μπασκετικού Παναθηναϊκού εντός των τεσσάρων γραμμών των παρκέ και της κατάκτησης των τριών τίτλων επί προεδρίας Δ. Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκε μια σειρά επιθέσεων, στη λογική του… υποτιμητικού συμψηφισμού.

Διότι μόνο ως άκρως… υποτιμητικό για τον πρόεδρο του τριφυλλιού, μπορεί να χαρακτηριστεί το… ρεπορτάζ που τον «συνδέει» με παράγοντες που χρόνια τώρα κατακρίνονται από την πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου για συμμετοχή (φανερή ή μη) σε μια σειρά σκανδάλων που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας."

Για την ιστορία η δικαστική υπόθεση του Δημήτρη αναφέρθηκε αμέσως μετά από αυτήν του Μαρινάκη για τον τελικό του Κυπέλλου πέρυσι. Οπότε τα ευκόλως εννοούμενα...

ΥΣ4: Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή και πηγαίντε περίπου στο 8:50

ΥΣ5: Προς όσους μπερδευτούνε και πουν ότι παίρνω το μέρος του ενός ή του άλλου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο τι διαφορές έχουν ή θα έχουν. Το καλό του Συλλόγου με ενδιαφέρει και μόνο. Όποιος από τους 2 (και τον καθένα) δεν το διαφυλάσσει τότε θα τον κριτικάρω.

Σχόλια

  1. Πέφτω από τα συννέφα .



    υ.γ : Οι Κινέζοι έρχονται παρέα με τους Άραβες του τσάκα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΗΤΗ12/2/14 4:22 μ.μ.

    Και τώρα θα ξανααρχίσουν τα ωραία , όπως τα ζήσαμε τόσα χρόνια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε θα κατσω να το αναλυσω. Θα πω μονο οτι ελπιζω να παρει την ΠΑΕ ο ΔΓ γιατι απο το πεντελικον και μετα εχει κουρασει πολυ αυτος ο εκβιασμος... τουλάχιστον τότε με τη μοναρχία ίσως ησυχάσουμε



    ΥΓ δε καταλαβα τι τον πειραξε. Που τον εβαλε μαζι με τον καλο οικογενειαρχη που η βρωμοφυλλαδα του δεν αγγιζει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διότι μόνο ως άκρως… υποτιμητικό για τον πρόεδρο του τριφυλλιού, μπορεί να χαρακτηριστεί το… ρεπορτάζ που τον «συνδέει» με παράγοντες που χρόνια τώρα κατακρίνονται από την πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου για συμμετοχή (φανερή ή μη) σε μια σειρά σκανδάλων που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας."



    νομίζω πως κάτι άρχισε να...ακουμπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι η Δίκη πάντως φίλε ασχολήθηκε ίσως για πρώτη φορά με το μπάσκετ , είναι ένα παράξενο κι αυτό . Σε αυτά που λες μαζί σου και δες το σχόλιό μου πιο κάτω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστό και ενδιαφέρον κείμενο.. Νομίζω πως ταιριάζει πολύ τό οτι τα όργανα άρχισαν για μια ακόμα φορά..Θεωρώ αυτή την εξέλιξη πάρα πολύ σημαντική.. θα γράψω τη δική μου γνώμη λίγο αργότερα. Πάντως θεωρώ πως το καλοκαίρι θα έχουμε αλλαγές μεγάλες. Σε αυτό που διαφώνω είναι οτι ο Αλαφούζος δεν θα αφήσει έτσι εύκολα την ΠΑΕ οσο και να ισχυρίζεται οτι ας έρθει οποιος θέλει να την πάρει..Όσο για τη λύση της Λαικής Βάσης ..εχω ξαναγράψει την γνωμη μου με επιχειρήματα και την θεωρώ εντελώς ανέφικτη . Κάτι που άλλωστε φαίνεται στη μπάλα στη πράξη. Πόσο μαλλον ο κόσμος να συντηρει όλο τον Συλλογο χωρις στα αλλα αθληματα να υπάρχουνε τα έσοδα του ποδοσφαίρου.. Και παραλληλα να ειμαστε πρωταθλητες σε όλα τα σπορ απλά δε γινεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω οτι ηταν μαλακια του αλαφουζου και δε ξερω αν ηταν λαθος... το θεμα ειναι οτι ο ΔΓ ετρεξε με τη μια να πουτανιασει τα πραγματα ακομα περισσοτερο ενω μπορουσαν να τα λυσουν μεταξυ τους. Μια φορα ας βαλει ο ΔΓ το καλο του παναθηναικου κατω απο το δικο του.


    Εμεις αναγκαζομαστε και βαζουμε τα παντα κατω απο το χαλακι, κανουμε πως εχουμε ξεχασει τα παντα αλλα αυτος ποτε πρεπει παντα να γινεται το δικο του και ο συλλογος ας πουτανιαζετε.


    Εμμένω στην αρχικη μου αποψη. Ας παρει την ΠΑΕ να ησυχάσουμε. Ελπιζω τοτε ομως να ασχοληθει και με τους πραγματικους εχθρους γιατι εκει τουμπεκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να το κανω τωρα αδερφε... τωρα παει πουτανιαστηκαμε. τωρα ο χοντρος καθετε σε μια γωνια και γελαει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν τον μάθαμε σήμερα τον Δ.Γ και τις αντιδράσεις του, Νίκο . Έτσι λειτουργούσε και έτσι θα λειτουργεί είναι δεδομένο αυτό . Γενικά συμφωνούμε σε αυτά που γράφεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλους. Διαφωνώ με τον panathinaikos press σε 2 πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

    1) Ο Γιαννακόπουλος όσο ΔΕΝ λέει το όνομα Μαρινάκης, δεν τον ακουμπάει καν. Αυτό το απ' έξω - απ' έξω είπε για να δικαιολογήσει τη μήνυση που κάνει στο κόσμο του Παναθηναϊκού. Γιατί πάντα μια μήνυση είναι πιο φτηνή από μια οικονομική ενίσχυση που ΘΑ ερχόταν



    2) Ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος έχει πει ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ λεφτά να πάρει και την ΚΑΕ και την ΠΑΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ Το έχει πει ο ίδιος... Κινέζος για να βάλει λεφτά σε χρεωμένη ΠΑΕ αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια. Σιγά μην έρθει ο Ji Kuon Su να πληρώνει τις μαλακίες ενός ανίκανου Σοφέρ... Από που πηγάζει αυτή η σιγουριά του press ότι κάποια στιγμή ο Γιαννακόπουλος θα πάρει την ΠΑΕ δε το καταλαβαίνω.


    Εκτός αν περιμένει να κάνει όλη τη βρώμικη λάντζα ο Αλαφού για να πάρει μια νοικοκυρεμένη κερδοφόρα ομάδα, με δικό της γήπεδο, με παιχταράδες, με δικά της γραφεία και δικό της προπονητικό και να το παίξει μάγκας.


    Από κει και πέρα συμφωνώ 100% με το nikos pap. Ειδικά εκεί που λέει ότι θα μπορούσαν να μιλούσαν και να τα βρίσκανε μεταξύ τους και όχι να τα κάνει ταναπού.


    Τεράστιο λάθος του Γιαννακόπουλου η μήνυση, επίσης λάθος του Αλαφού πυ επέτρεψε να υπάρξει αναφορά στον Γιαννακόπουλο (λογικά θα ήταν ενήμερος). Παρ' όλα αυτά στηρίζουμε και τους 2. Εγώ το εισιτήριο διαρκείας στο μπάσκετ θα το τιμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι κατ εμέ το πιο απρόβλεπτο άτομο που χει γνωρίσει η πρόσφατη Παναθηναϊκή ιστορία. Παρόλα αυτά είμαι πεπεισμένος πως για το μόνο πράγμα που δεν μου αλλάζει γνώμη ασχέτως του τι πράττει και τι λέει, είναι πως θέλει όσο τίποτε τον τίτλο του ιδιοκτήτη-προέδρου της ΠΑΕ. Είναι όνειρο του και δεν είναι μυστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αδιαφορη ηττα οπως το λες αλλα καποιοι έπρεπε να αρπάξουν την ευκαιρία. Τελος παντων, ας παρουμε το διπλο στον πανθραξ που ειναι πολυ σημαντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ12/2/14 8:02 μ.μ.

    AYΡΙΟ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΩΜΑΙΔΗ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ....ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ......ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΓΗΛΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Αλαφούζος είπε ότι η εκπομπή είναι αυτόνομη και το περιεχόμενο το καθορίζει ο υπεύθυνος. Η αναφορά στον Γιαννακόπουλο ήταν όλη και όλη 10 δευτερόλεπτα και στην ίδια εκπομπή ακούστηκε η άποψη του Μαρινάκη που χαρακτήριζε τον Αλαφούζο μανιοκαταθλιπτικό. Προφανώς , ήταν ΛΑΘΟΣ του Αλαφούζου να αφήσει να περάσει η αναφορά στον Γιαννακόπουλο , αλλά ο δεύτερος θα μπορούσε να τηλεφωνήσει στο
    Αλαφούζο να συννενοηθούν και το όλον θέμα να κλείσει εκεί.

    Οι περισσότεροι δεν είχαν πάρει καν χαμπάρι ότι υπήρξε αναφορά του Θωμαίδη στον Γιαννακόπουλο , πλην μιας μικρής επικεφαλίδας που υπήρξε στην Livesport. Επομένως , δεν υπήρξε σοβαρό θέμα για να δημιουργηθεί τόσος ντόρος και να θέλει να κάνει μήνυση ο Γιαννακόπουλος στον Αλαφούζο.

    Εκτός και αν η μικρή αυτή αναφορά του Θωμαίδη ήταν η αφορμή. Μήπως η αιτία είναι άλλη;

    Μήπως η αιτία είναι η προσπάθεια που κάνει ο Αλαφούζος να δημιουργήσει μια συμμαχία αρχών με άλλους προέδρους ΠΑΕ που πάνε ενάντια στην λογική του Μαρινάκη;

    Μήπως οι καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους όπως ο ΠΑΟΚ και η εν γένει καλή φετινή πορεία της ομάδας μας δημιουργεί θετικό κλίμα υπέρ του Αλαφούζου;

    Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω , αλλιώς την κίνηση του Γιαννακόπουλου , εκτός από παλαβομάρα. Προσωπικά τον υποστηρίζω , πιστεύω στις καλές του προθέσεις , αλλά πρέπει να τιθασεύσει τον εγωισμό του. Δεν γίνεται , με μια κουβέντα που ειπώθηκε σε ένα σταθμό , έστω λάθος , να παίρνει τόση έκταση και να απειλούνται μηνύσεις. Χαλάνε το καλό κλίμα που υπήρξε μεταξύ των δύο , που είναι άκρως απαραίτητο να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα πραγματα ειναι απλα και φαινοταν εδω και καιρο ο αλφουζος κατσικωθηκε και δεν φευγει και δεν θελει και συνεταιρους περιμενει να πεθανει ο πατερας του που ειναι σε βαρια κατασταση και να παρει την κληρονομια με τον αδερφο του πολλα τα λεφτα αλλα δεν ξερω τι θα βαλει στον παναθηναικο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά, μην πιστεύεις και φτιάχνεις ιστορίες από ό,τι λέει κατά καιρούς ο Δημήτρης. Ό,τι γουστάρει λέει όποτε θέλει και αφήνει τους άλλους να λένε τα δικά τους. Άμα θέλει να γλεντήσει κάποιον, θα το κάνει όπως χορεύει στα κάρβουνα τα αυγά. Άμα θέλει να κράξει δημόσια τον θείο του θα το κάνει. Και άμα θέλει να τα χώσει στον οικογενειάρχη, θα το κάνει όταν θα έχει τα ενδιαφέροντά του στη μπάλα. Προς το παρόν, με τον δικό του τρόπο κάνει το παιχνίδι του - σωστά ή λανθασμένα - και οι αποκάτω του κρίνουν για να περνά η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πες του Αλαφούζου να το κάνει να φανεί σαν ατύχημα...

    Υ.Γ. Πάντως στη δικιά σου περίπτωση ο αυνανισμός κάνει καλό... You porn μπαίνεις καθόλου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εχουμε πει πολλα αυτες τις μερες.ειτε ο Γιαννακοπουλος εκανε ηρωικη εξοδο,η ο Αλαφουζος ηθελε να τον αδειασει.εγω το μονο που βλεπω ειναι οτο μας χαλαει πολυ η ενοτητα ρε γαμωτο και θελουμε μια ζωη να τρογωμαστε μεταξυ μας.
    το μονο που μπορει να γινει πιστευω τωρα ειναι να αποσυρθει ο Γιαννακοπουλος και να μην συνεχιστει ολη αυτη η ξεφτιλα η κανει ντου εδω και τωρα και τους αδειαζει ολους να γινει αφεντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άγριο έγκλημα συγκλονίζει τον χώρο των media και του αθλητισμού. Ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ και μεγάλου καναλιού πήρε ένα αλυσοπρίονο και τεμάχισε τον πατέρα του. Ανακρίσεις διενεργεί η ασφάλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τι να σου πω ρε φιλε το ξαδερφακι μου δουλευει για τον δημητρη και αυτο λεει για να καταλαβεις οταν πηγε να παρει τα οικονομικα της παε ο τυπος του εδωσε ενα φακελο με ενα χαρτι μεσα το θεμα ειναι οτι αυτος δεν παραταει την παε και δες και τις δηλωσεις του δημητρη σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου