Χαμένη ευκαιρία. Τώρα φουλ για δεύτερη θέση!


Πέρασε και από την έδρα μας η Μπαρτσελόνα με 56-63 και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να παίρναμε μια νίκη που θα μέτραγε διπλά για την συνέχεια του ομίλου. Μαζί χάθηκε και η πρώτη θέση του ομίλου, αφού οι Ισπανοί πρέπει να κάνουν εγκλήματα για να την χάσουν. Μετά τις ήττες μας από Φενέρ και Μπάρτσα, οι νίκες με Μάλαγα, Μιλάνο, Λαμποράλ και Εφές γίνονται ακόμη πιο απαραίτητες ενώ τα ματς με τον γαύρο θα κρίνουν κατά πάσα πιθανότητα το πλεονέκτημα έδρας για τα προημιτελικά. Τίγκα το ΟΑΚΑ.


To πρώτο ημίχρονο ήταν καταστροφικό, αφού η καλή μας άμυνα στην οποία βασίζεται αρκετά η φετινή μας ομάδα δεν δούλεψε με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να σημειώσει 44 πόντους. Για να καταλάβετε πόσο ζημιά μας έκαναν τα πρώτα δύο δεκάλεπτα -ή πόσο καλά τους παίξαμε αμυντικά στην συνέχεια, στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε 5 πόντους λιγότερους από αυτούς στο πρώτο ημίχρονο (24)!!

Αν και κάναμε λοιπόν την αντεπίθεση μας στο δεύτερο μισό, δεν σταθήκαμε ικανοί και τυχεροί σε καίρια σημεία στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου και η διαφορά ήταν ακόμη και στους 4. Κάναμε συνεχή λάθη στην επίθεση έπειτα από καθαρές άμυνες και χάναμε το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο στην προσπάθεια μας να φέρουμε το ματς -σχεδόν- στα ίσια.

Σημείο κλειδί για μένα 7 λεπτά πριν την λήξη όταν το σκορ ήταν στο 51-55 και αντί να κατεβάσουμε την διαφορά κι άλλο, αυτή πήγε στο -8 και στο 51-59 με τα καλάθια του Χουέρτας. Εκεί αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και δεν πετάγαμε έτσι τις επιθέσεις μας πιστεύω θα είχαμε μεγαλύτερη τύχη να διεκδικήσουμε το ματς.

Τώρα.. αυτό που έγραψα και πιο πάνω. Πρέπει να πάρουμε τα θεωρητικά εύκολα ματς. Και μετά να πάρουμε το ματς του ΟΑΚΑ με τον γαύρο με διαφορά καλή. Κάπως έτσι θα πάει πλέον η ιστορία με δεδομένη ότι η πρώτη θέση έχει κλείσει και με την Φενέρ να μην διεκδικέι -όπως φαίνεται- την δεύτερη θέση.

Το ΟΑΚΑ ήταν τίγκα, αλλά από μόνο του αυτό δεν βοηθά τόσο...

Επόμενο ματς με Τρίκαλα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (19:15). Καλό είναι να πάει κόσμος...


ΥΣ: Κάθε καρυδιάς καρύδι σκάει σε τέτοια ματς. Διαχρονική αξία..

Σχόλια