Toν Παναθηναϊκό τον παρακαλάς, δεν τον σνομπάρεις!


Ο Τάσος Λαγός δεν έδωσε απάντηση στην ΠΑΕ σχετικά με την πρόταση της ανανέωσης του συμβολαίου του, η οποία σύμφωνα με τα ΜΜΕ είναι τριετές συμβόλαιο με 80.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο, 90.000 τον δεύτερο και 100.000 τον τρίτο.

Χωρίς να διαβάσω τι γραμμή έχει δώσει η ΠΑΕ στα sites και χωρίς καμία εμπάθεια προς τον Λαγό, θέλω να γράψω ένα πράγμα το οποίο πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους πιτσιρικάδες που αγωνίζονται στην ομάδα.

Όταν είσαι 21 χρονών και έχεις την τύχη ο Παναθηναϊκός να σου δίνει θέση στην ενδεκάδα και να σου προσφέρει συμβόλαιο, δεν τον σνομπάρεις με καθυστερήσεις στην απάντηση σου. Έχεις πρόταση από το εξωτερικό; Καλώς. Το λες και τελειώνεις την συζήτηση. Έχεις πρόταση οικονομικά καλύτερη από το εσωτερικό; Κακώς, αλλά και πάλι απαντάς ναι ή όχι.

Είναι τιμή σου που αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό και όχι το αντίστροφο. Γιατί ο Παναθηναϊκός θα σου φτιάξει το όνομα, την καριέρα και θα σου δώσει συμβόλαια. Ακόμη και τώρα που είναι έτσι.

Είναι επιλογή του κάθε παίκτη αν θέλει να γίνει νέος Φουρλάνος, όπως είναι και επιλογή του Παναθηναϊκού να είναι απόλυτος στην στάση του.

Αν τελικά θα ανανεώσει ή όχι ο Λαγός δεν το ξέρω, πάντως εμένα με χάλασε αυτή η είδηση. Κανένας ποδοσφαιριστής στον πλανήτη -πόσο μάλλον όταν έχεις κενό βιογραφικό και προέρχεσαι από τις ακαδημίες- δεν έχει το δικαίωμα να σνομπάρει έναν Σύλλογο με την ιστορία και τον κόσμο του.

Δικαίωμα του Λαγού να έχει αυτήν την στάση, όμως για μένα δεν είναι αποδεκτή. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι δεν χρειάζεται να δούμε τακτικές Βαρδινογιάννη και να παραγκωνιστεί ο παίκτης. Θα είναι γελοίο κάτι τέτοιο.

Σχόλια

  1. Λυπάμαι ρε Πρες με τον Λαγό. Αν του δίνουν 270,000 ευρώ για 3 χρόνια , ε δεν είναι και λίγα για την Ελλάδα της κρίσης. Ο Λαγός είναι νέος παίκτης , φτιάχνει το όνομά του στον Παναθηναικό , του δίδουν και ένα καλό συμβόλαιο και λέει όχι. Τέλος πάντων , ας κάνει ότι θέλει και ας πάει στον ΠΑΟΚ ή στην ΑΕΚ. Πάντως την αγάπη και την ζεστασιά που βρήκε στον Παναθηναικό , δεν θα την βρεί αλλού.


    Επίσης , η ΠΑΕ να βρεί ένα τρόπο να δεσμεύσει τα ταλαντούχα παιδιά που βγαίνουν από τις Ακαδημίες τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 25 χρονών. Δεν γίνεται ο Παναθηναικός , με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Κορωπί και παλαιότερα στην Παιανία να βγάζει παίκτες και να τους παίρνουν άλλες ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπυρος-13-Χανια22/1/14 11:32 π.μ.

    προσωπικα πιστευω πως η διοικηση πρεπει να ανανεωση τον λαγο και ας του δωσει και κατι παραπανω. ειναι στα 22 του και ειναι λογικα να σκεφτεται και τα χρηματα λιγο. αν κανει ενα χαμηλο συβολαιο μεχρι τα 25 του θα του μενουν αλλα 5-6 χρονια να κανει ενα καλο συμβολαιο. και εγω συμφωνω πως τα ποσα που δινονται σε παικτες ειναι λιγο υπερβολικα αλλα μην ξεχναμε πως σαν ποδοσφαιριστες εχουν ημερομηνια ληξης. απο τη μια μερια καταλαβαινω γιατι το σκεφτεται αλλα απο την αλλη δεν καταλαβαινω γιατι και η διοικηση δεν ακολουθει αυτο που λεει πως θα επαινδυση σε παιδια απο την ακαδαμια που το αξιζουν. ο λαγος εχει δειξει πως αξιζει και κατι παραπανω. απο την αλλη δεν καταλαβαινω γιατι να μην δωσεις κατι παραπανω στο λαγο και πας να μου φερεις εναν δανεικο παιχτη που ξερεις πως δεν θα μπορεσεις να τον αποκτισεις στο μελλον (Ολσεν)? καλο ειναι να ειμαστε και λιγο ρεαλιστες.. καλα τα περι ομαδας-φανελας και περι τιμης να αγωνιζεσαι στον ΠΑΟ αλλα αυτες οι καταστασεις ηταν πριν καμποσα χρονια πλεον οι παικτες κοιτανε και την τσεπη τους.στην τελικη ο λαγος εχει δειξει πως μαχεται για την ομαδα, δεν ειναι βαζεχα και ισως να μαχεται το ιδιο αν φυγει για την καινουρια του ομαδα και γι αυτο το λογο προσωπικα πιστευω πως πρεπει να του δωσει κατι παραπανω.. επισης αν τον κρατησεις και συνεχισει ετσι μπορει να φερει και καλη προταση και να παρεις πισω αυτα τα παραπανω που θα του δωσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ22/1/14 1:10 μ.μ.

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙΣ.
    ΚΥΡΙΕ ΛΑΓΕ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΡΙΕΣ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.
    ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕΣ.
    ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aν μπει στο τριπάκι η ΠΑΕ να παίξει το παιχνίδι του κάθε παίκτη και να προσφέρει μεγαλύτερο συμβόλαιο τότε δεν είναι λογικό μετά και οι άλλοι πιτσιρικάδες να παίξουν την ίδια τακτική; Ότι του κάνεις τριετές συμβόλαιο δεν σημαίνει πως τον έχεις και 3 χρόνια μαντρωμένο στην ομάδα (Παιανία πήγα να πω, συνήθειες...). Αν παίζει καλά θα δεχτεί κρούση από ομάδες του εξωτερικού και ή θα τον δώσεις ή θα του κάνεις μεγαλύτερο συμβόλαιο. Συμφωνώ με αυτό που γράφεται ότι του είπαν από την ΠΑΕ περί ισορροπίας στα αποδυτήρια.


    Και ξαναλέω, δεν με ενοχλεί τόσο αν έχει άλλη καλύτερα οικονομική πρόταση. Μαγκιά του και αν έχει από το εσωτερικό κιόλας δικαίωμα του. Αλλά με ενοχλεί να μην απαντάς και να έχεις στο περίμενε τον Παναθηναϊκό λες και είναι καμιά ομαδούλα της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα περί δέσμευσης μέχρι τα 25 (ότι έκανε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με τα 5ετή κλειστά συμβόλαια) δεν ξέρω αν συμφωνώ τόσο, αν και επειδή το ποδόσφαιρο είναι καθαρά business από μια τέτοια τακτική όντως δεν βγαίνεις χαμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά έκανε ο καπετάνιος. Είναι τρέλα , 4~5 προπονητές στις Ακαδημίες (Σάμιος , Φραντσέσκος , Βονόρτας και άλλοι που δεν θυμάμαι) να βγάζουν ταλέντα , που διαμένουν και προπονούνται στο Κορωπί και μια ωραία πρωία να σου λένε , ότι αν δεν τους αρέσει το συμβόλαιο παίρνουν το καπελάκι τους και φεύγουν.


    Έχουν υποχρέωση στον Παναθηναικό. Τους προσφέρει αναγνώριση και δημιουργία. Εν πάσι περιπτώσει , ας βελτιώσουν λίγο την προσφορά , αλλά για έναν 21 χρονών παίκτη που φέτος έγινε γνωστός είναι λάθος του να αγνοεί ένα καλό συμβόλαιο του Παναθηναικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπυρος-13-Χανια22/1/14 1:52 μ.μ.

    συμφωνω με αυτο που λες πως πρεπει να πει ενα ναι η ενα οχι αλλα και αυτος κοιταζει το οικονομικο του συμφερων οπως το κοιταζει και η ΠΑΕ. Εχουμε φαει στη μαπα χιλιαδες παιχτες υπαλληλους της καθε διοικησης που τα επερναν χοντρα και δεν εκαναν τιποτα αλλα ο Λαγος δεν ειναι ενας απο αυτους. αυτο πιστευω. το παιδι ματωνει καθε αγωνιστικη και απλα δεν μπορω να καταλαβω μερικες φορες της τακτικες της διοικησης οπως δεν δινω παραπανω στο Λαγο και θα φερω δανεικο για 6 μηνες (αν ισχυουν τα ρεπορταζ για Ολσεν) Οσων αφορα τους υπολοιπους της ακαδαμιας που ειναι στην πρωτη ομαδα και μικροτεροι 18 και 19 χρονων) του Λαγου (22) ειναι και δεν ληγει το συμβολαιο τους πριν το 2015 οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. εχω παιξει ποδοσφαιρο και οι υπολοιποι ξερουν πως δεν μπορουν ζητησουν αυτα που ζηταει ο Λαγος τωρα γιατι ειναι νωρις γι αυτους.. αν σε δυο χρονια τα αξιζουν ας παρουν και ακεινοι οτι ζηταει και ο λαγος τωρα.... η ομαδα στην κατασταση που ειναι τωρα πρεπει να προσεξει αυτους που εχουν την ποιοτητα να γινουν καλοι παιχτες για δυο λογους. 1. μπορει να τους κρατησει στην ομαδα και να γινουν ηγετες καποια στιγμη 2. μπορουν να φερουν μια καλη προταση (βλεπε Μαυριας) και πρεπει να τους προσεξει γιατι ερχονται απο τα σπλαχνα της και αν τους πουλησει μονο κερδισμενη μπορει να βγει.. Ο λαγος τωρα εχει μια αξια στα 600 χιλ. βαση του τρανσφερμαρκτ. αν συναιχισει ετσι μπορεις να τον πουλησεις σε ενα δυο χρονια με τα διπλασια ισως και παραπανω λεφτα αποτελεσμα.. θσ εχεις ενα παιχτη στην ομαδα που ματωνει και ας μην ειναι και ο μακελε και δευτερον εχεισ την προοπτικη να βγαλεις κερδος για την ομαδα απο αυτον τον παικτη αν τον πουλησεις γυρω στο 1 με 1.5 εκ. Δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο ξενερωνω που τοσα χρονια εχουμε βγαλει παιχτες απο την ακαδαμια μας και δεν εχουμε βαλει φραγκο στην τσεπη. Ειναι αδιανοητο. Ο ΠΑΟ θα ηταν σε αλλο επιπεδο αν τοσα χρονια εβαζε στα ταμεια του λεφτα απο ολους αυτους που περασαν απο την ακαδημια του και παιζουν παντου τωρα σε ελλαδα και εξωτερικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστευω οτι στο τελος θα καταλαβει οτι δε τον συμφερει να φυγει και θα μεινει.
    Αν φυγει και εμεις και αυτος χαμενοι θα βγουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρομαντικά θα έλεγα πως έχεις δίκιο έτσι θα έπρεπε να ήταν τα πράμματα . Ρεαλιστικα και πρακτικά με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης οι παίχτες πλέον δε παρακαλάνε για να παίξουνε στον Παναθηναικό γιατι ο Παναθηναικός με την διοικηση μνημονίου και λαθών που διαθέτει το τελευταίο διάστημα δε μπορεί να προσφέρει στους ποδοσφαιριστές τις συνθήκες για να μείνουν. Τα παραδείγματα πολλά θέλεις όλους τους διεθνείς που φύγανε πέρυσι στο τζάμπα ? Από Κατσουράνη μέχρι Λάζαρο και όποιον άλλον ...Θέλεις τον Βιτόλο ?
    Θέλεις τον Λέτο που η ομάδα δε μπορούσε καν να συζητήσει να τον πληρώσει ..και θα τον πληρώνουμε αυτόν και όλους τους άλλους ως άλλος Κωτσόβολος?

    Θέλεις τον Καρνέζη που με 700 χιλιάρικα έφυγε τυλιγμένος για δώρο ?

    Θέλεις την περίπτωση Φιγκερόα που μια ομάδα απο Μαλαισία στον πήρε έτσι άνετα ?
    Θέλεις τη περίπτωση Δώνη που έφυγε για να παίξει στην ομάδα κάτω των 20 της Γιουβέντους για να πάρει η ομάδα 300 χιλιάρικα για τροφεία.. ?

    Θελεις περιπτωσεις μεταγραφών που χαλάσαν το περασμένο καλοκαίρι γιατι η ομάδα δε μπορούσε να δώσει προκαταβολές ?

    Θέλεις τις περιπτώσεις νεαρών Ελληνων παικτων που προτιμάνε πλεον να πάνε στον Ατρόμητο ή τον Αστέρα Τρίπολης ...?


    Καλός ο ρομαντισμός αλλά να ξέρουμε και που βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση και πόσο ελκυστικοί είμαστε για τους παίχτες .. οταν η ομάδα μόλις πέρυσι δε μπόρεσε καν να παρουσιάσει τα απαραίτητα για να πάιξει στην Ευρώπη..
    Αυτή είναι η πραγματικότητα λοιπόν . Οταν οι συνθήκες στον Παναθηναικό πέρα από βαριά βανέλα και ιστορία θα συμπεριλαμβάνουνε και πρωταθλήματα Ευρωπαική καταξιώση σύγχρονο γηπεδο ναι τότε θα μας παρακαλάνε και πάλι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστός. Συμφωνώ έτσι όπως τα θέτεις.
    Από ότι διάβασα θα ξαναμιλήσουν, οπότε βλέπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιγκερόα θα ήσουν μαλάκας αν δεν τον έδινες.
    Δώνης όλοι λέγανε ότι ήταν παικτούρα και πήγε στην Γιουβέντους, στην οποία και παίζει. Δυστυχώς δεν συγκρίνεσαι με την Γιουβέντους σαν ποδοσφαιρική δύναμη.
    Καρνέζης ήθελε να παίξει εξωτερικό και το ζητούσε. Πήρες και φράγκα, οπότε κερδισμένος βγήκες.
    Για Λάζαρο γελάω..


    Κατσουράνη και Λέτο δεν είχες να πληρώσεις γιατι μιλάμε για μεγάλα συμβόλαια.


    Τώρα μιλάμε για παίκτη 21 χρονών που δεν έχει ούτε όνομα, ούτε έχει βγει ότι τον θέλει καμία μεγάλη ομάδ ατου εξωτερικού. Παίζει με τον χρόνο και για μένα είναι φάουλ.


    Όταν ο Παναθηναϊκός θα χει φράγκα συμφωνούμε πως θα έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη, αλλά και όταν είχε τον Βαρδινογιάννη και σε αυτόν τα ίδια του κάνανε πιτσιρίκια τότε που βγαίνανε από την ακαδημία. Βέβαια όχι από τα 21 και είχαν φτιάξει και ένα όνομα. Είναι θέμα νοοτροπίας του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου