Πολύ σημαντικό διπλό στην Ισπανία!

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-72



Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται σοβαρά και αυτό φαίνεται πλέον και στα αποτελέσματα. Πέρασε από μια έδρα όπου πριν 1,5 μήνα είχε ηττηθεί, έκανε το 2Χ2 και απο δω και στο εξής μπορεί να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ότι οι παίκτες μας έχουν δυνατότητα να παίξει αποτελεσματικό και ποιοτικό μπάσκετ το ξέραμε και το λέγαμε. Ότι η ομάδα σαν σύνολο αδικούσε τον εαυτό της το φωνάζαμε. Ότι δεν αντιμετώπιζε στα σοβαρά τους αγώνες και υπήρχε μια προκλητικά ...light διάθεση έκανε μπαμ. Ε φαίνεται πως το ματς με τον γαύρο στο ΟΑΚΑ ήταν ό,τι έπρεπε για να καταλάβουν άπαντες στην ομάδα πως έχει φτάσει η ώρα να διεκδικήσουμε τίτλους και να μην χαραμίσουμε άλλα ματς και άλλο χρόνο.

Μόλις βγήκε το πρόγραμμα όλοι λέγανε πόσο σημαντικό ήταν να κάνει η ομάδα το 3Χ3 στα 3 πρώτα ματς με την Αρμάνι, την Λαμποράλ και την Εφές. Με το τρίτο ματς να παίζεται στο ΟΑΚΑ είμαστε κοντά να το πετύχουμε. Είναι πασιφανές πως για να έρθει η πρόκριση δεν πρέπει να χαθούν τα "εύκολα ματς", όπως η ήττα του γαύρου στο Μιλάνο από την θεωρητικά υποδιέστερη Αρμάνι όπου μας βοηθάει σίγουρα για την συνέχεια.

Σχετικά με τον Πεδουλάκη δεν μπορώ να σας κάνω αναλύσεις για το αν κοουτσάρει την ομάδα καλά ή όχι. Δεν ξέρω μπάσκετ, παρά μόνο τα βασικά και μπορώ να έχω κρίση σε αυτά που κάνουν μπαμ. Ότι η ομάδα σε πολλά ματς παίζει χωρίς επιθετικό πλάνο και καταλήγει να βαράει σκοτωμένα τρίποντα δεν χρειάζεται να είσαι προπονητής για να το πάρεις πρέφα. Όπως ότι η ομάδα στα ματς δίχως αύριο παρουσιάζεται όπως πρέπει. Προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης με αυτό το ρόστερ και περιμένουμε καλύτερο μπάσκετ. Προς το παρόν βελτιωνόμαστε σιγά-σιγά και το βασικότερο είναι πως παίρνουμε τα αποτελέσματα.

Επόμενο ματς με τον Απόλλων στις 7 την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 17-24, 32-34, 52-48, 64-72

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαινόλντι, Νοτσιόνι 8, Ποέτα , Βαν Όστρουμ , Χάνγκα 6, Ντιόπ 2, Χοτζ, Σαν Εμετέριο 7, Πλάις 17, Ερτέλ 13(1), Γέλινεκ 6(2), Κοζέρ 5(1)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Κάρι 10(2), Μπατίστ 4, Φώτσης 5(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 20, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 2

ΥΣ: Το ματς σήμερα αν το χάναμε θα ήταν έγκλημα. Οι Ισπανοί δεν ήταν κάτι το σπουδαίο.

ΥΣ2: Ήττα γαύρου στο Μιλάνο, νίκη της Μπαρτσελόνα στην Φενέρ. Ο όμιλος μπορεί να μην κυλήσει κι ακριβώς όπως περιμένουμε. Η πρόκριση στην επόμενη φάση θα έρθει από τις νίκες με τους πιο βατούς αντιπάλους. Το πλεονέκτημα θα έρθει από τα ματς με Μπαρτσελόνα, Φενέρ και γαύρο.

Σχόλια

  1. Δεν είναι αδύνατη ομάδα η Λαμποράλ. Ίσως να μην είναι στις 4 πρώτες του ομίλου, αλλά είναι η αμέσως επόμενη σε αξία. Με τέτοιες επαγγελματικές εμφανίσεις απέναντι σε αξιόμαχους αντιπάλους προχωράμε κανονικά για την πρόκριση στα play-off. Από το 2002 είχαμε να κερδίσουμε στη Βασκωνία.

    Μια χαρά την κουτσάρει την ομάδα ο Πεδουλάκης χωρίς να σημαίνει ότι δεν κάνει λάθη. Μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε αποφεύγει τα λάθη. Επιθετικό πλάνο είχαμε και αυτό φάνηκε μόλις οι διαιτητές αποφάσισαν να μην σπρώξουν άλλο τη γηπεδούχο (στην 4η περίοδο). Αν μάλιστα ο Γέλινεκ δεν έβαζε το buzzer-beater πίσω από τη σέντρα στο τέλος της 3ης περιόδου, η τελική διαφορά θα ήταν διψήφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στο τμημα που κραταει τον Παναθηναικό ψηλά ! 2 στα 2 η ομαδα .Μπραβο στον Πεδουλάκη για την εμφανή βελτίωση που παρουσιαζει και τη σκυλιασε άμυνα που έχει ξαναθυμήσει στην ομάδα . Μπράβο και στους παιχτες που βελτιωθηκαν και η ομάδα παρουσιάζεται ολο και καλύτερη..Ειδικά ο Κάρι αρχίζει και έχει σημαντική συμβολή .. Αυτός πάντως που και πολλά λεφτά παίρνει και δεν έχει δείχνει καμία προσαρμογή είναι ο Μαυροκεφαλίδης..Μακάρι να αλλάξει ..Και να κρατήσει ο Διαμαντίδαρος γιατι εξακολουθω να πιστευω οτι χρειαζόμαστε έναν παίχτη στον άσσο και εναν στην θεση του Μαυροκεφαλίδη για επιπλεον 5αρι μια που και ο Μπατιστ δε δειχνει ως τωρα να συνισφέρει κάτι ιδιαιτερο.


    Oρισμένοι χαθήκατε πάλι τώρα που η ομάδα κερδίζει και πηγαίνει καλά.. Ρε τον Πεδουλάκη ..κέρδισε και τον Ολυμπιακό και την έστρωσε την ομάδα.. Τα καταφέρε ο μπαγάσας και κρυφτήκατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπαμε Βαγγέλη, αυτοί δεν είναι Παναθηναϊκοί, ειναι του Πασαλιμανιώτικου συνεργείου προπαγάνδας. Έχουν ίδιο χρηματοδότη με αυτούς που πετάνε τις κροτίδες από τη Θ13 και τιμωρείται η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου