Δεν είναι το παν τα λεφτά..


Πρέπει κάτι να γράψω για την σημερινή Παναθηναϊκή μέρα..
Φαντάζομαι κυρίως για την νίκη μας επί του Πλατανιά και σαν δεύτερο θέμα για την κοπή της πίτας στον κεντρικό..
Όμως αυτό εδώ το blog είναι Παναθηναϊκό, οπότε ότι έχει να κάνει με την προάσπιση της Παναθηναϊκής ιδέας μπαίνε σε προτεραιότητα..


Είναι τυχερός ρε μάγκες ο Σύλλογος που έχει αυτόν τον κόσμο στο πλάϊ του. Μπορεί σε αυτήν την δύσκολο περίοδο να μην είμαστε τόσοι πολλοί, όσοι αρμόζουν στο όνομα του Συλλόγου αλλά είναι πάρα πολύ τυχερός ο Σύλλογος που έχει αυτόν τον ισχυρό πυρήνα δίπλα του. Να είναι θεματοφύλακας της Παναθηναϊκής ιδέας και να μάχεται κάθε μέρα για το καλό του.

Αν έπρεπε να βγάλω ένα συμπέρασμα από τα σημερινά που ζήσαμε, είναι ο τίτλος του κειμένου. Ότι τα λεφτά δεν είναι το παν. Ότι η ρομαντικότητα και τα πραγματικά αισθήματα κερδίζουν εν τέλει τα πάντα. Αυτό να έχουμε όλοι σαν στάση ζωής και θα πάμε πολύ μπροστά τον Σύλλογο. Είμαστε αρκετοί που έτσι λειτουργούμε σε ότι έχει να κάνει με το τριφύλι, να γίνουμε οπότε ακόμα περισσότεροι! Κανένας λεφτάς, κανένα ακριβό συμβόλαιο και καμία παχιά χορηγία δεν μπορεί να συγκριθεί με τον έρωτα μας για το τριφύλι! Αυτό προσπαθούσα να εξηγήσω όταν έλεγα ότι κανένας Αλαφούζος δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο μας για να συμμετάσχουμε στην οποιαδήποτε Συμμαχία, αλλά τέλος πάντων..

Μάζεμα κόσμου κάτω από την βροχή στην Λεωφόρο μας με συνεχές τραγούδι, νίκη για την ομάδα μας που βγάζει τόσο πάθος όσο καμιά άλλα σαιζόν και γιορτή στον Κεντρικό για την κοπή της πίτας. Με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον υπόλοιπο ερασιτέχνη παρών στον σύνδεσμο. Ενωμένοι με τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές μας να νιώθουν τι πάει να πει Παναθηναϊκή τρέλα.

Μπορεί σήμερα ο Γκιστ και ο Μτσιούλις να μας έβλεπαν κάπως που χοροπηδάγαμε με συνθήματα για το τριφύλι σαν τρελοί... όμως θα ένιωσαν κάτι.
Μπορεί ο Αλαφούζος πριν λίγα χρόνια να μην ήξερε ότι η Θύρα 13 είναι κάτι το μοναδικό και αποτελείται από εθελοντές-στρατιώτες της Παναθηναϊκής ιδέας.. όμως πλέον σίγουρα ξέρει.
Μπορεί οι καρεκλοκένταυροι του Ερασιτέχνη που τόσα χρόνια με τόσα διαθέσιμα λεφτά δεν κάνανε κάποια δεδομένα...απαραίτητα, να αναρωτιούνται πως με τόσα χρέη ο ερασιτέχνης εκπέμπει υγεία... πλέον καταλαβαίνουν..
Μπορεί οι ποδοσφαιριστές μας να ψάχνουν ένα καλύτερο συμβόλαιο και να χρησημοποιούν τον Σύλλογο για το μετέπειτα βήμα τους. Όμως όταν σηκώνουν το κεφάλι τους να κοιτάξουν προς το πέταλο, θα καταλαβαίνουν..

Τι; Πως η πραγματική αγάπη που δεν μετριάζεται, ούτε φουσκώνει από ευρώ είναι πιο σημαντική από το κάθε τι. Ο κόσμος του Συλλόγου που στέκεται κοντά σε κάθε τμήμα, σε κάθε γήπεδο, σε κάθε στιγμή, υπό οποιαδήποτε περίσταση ...πάσχει από Παναθηναϊκό ...έρωτα, αρρώστεια, αγάπη, κόλλημα...όπως θέλετε πείτε το. Σημασία έχει πως είναι αγνό. Και όταν κάτι είναι αγνό, τότε να είστε σίγουροι πως κάποια μέρα θα μεγαλουργήσει. Και ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει και θα ξαναγίνει πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινός. Με τον κόσμο ασπίδα του και εγγυητή πως αυτά τα συναισθήματα που νιώθουμε για τον Σύλλογο, θα μεταφερθούν με απόλυτη ευλάβεια και στις επόμενες Παναθηναϊκές γενιές ώστε ποτέ να μην σβήσει αυτή η φλόγα. Και δεν θα σβήσει, να είστε σίγουροι...


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. - 1908

Σχόλια

  1. asxeto alla ksereis an isxuei? an n'ai vlakeia na xanoume paixtes etsi.. http://www.sport-fm.gr/article/endiaferon-gia-niouman/746297

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδέα δεν έχω, αλλά το ενδιαφέρον από την πρόταση και την αποδοχή της από μεριάς του παίκτη έχει μια μικρή απόσταση. Επίσης δεν σημαίνει ότι όποιος πιτσιρικάς τον θέλει ξένη ομάδα είναι αστέρι και απώλεια για την ομάδα. Ακόμη θυμάμαι τον Γιώργο Βακουφτσή που τον έπαιρνε η Φιορεντίνα από τις ακαδημίες μας και ο τυπάς κατέληξε να κάνει καριέρα 5 ετών στην Κύπρο. Οπότε μην τρελαινόμαστε γενικά με το που ακούμε πρόταση για νεαρό παίκτη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άσχετο με το άρθρο που παρατέθηκε , αλλά όντως ο Νιούμαν είναι παικταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Κεντρικό είναι ο πυλώνας της Παναθηναϊκής αντεπίθεσης .
    Ένα κάτσρο που στήθηκε με μεράκι και χρήματα παιδιών μεροκαματιάριδων που απλά ζουν και αναπνέουν με το τριφυλλάκι σαν βασική προτεραιότητα .
    Η παρουσία του κάστρου έχει χαλάσει πολύ κόσμο γιατί αποτελεί ακόμη μια πρωτοτυπία της θύρας 13 .
    Γι' αυτό και έχουν βαλθεί να τον πολεμούν με τα πιόνια του βαγγέλα , τους γελοίους με τις μπλέ στολές της ελληνικής μπατσοκρατίας .
    Σήμερα ήταν ακόμα μια ιστορική στιγμή με όλα τα τμήματα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ενωμένα .
    Από το ποδόσφαιρο μέχρι την πυγμαχία ήταν όλοι εκεί .
    Και ένα ξεχωριστό μπράβο στον Αλαφούζο που σαν καναλάρχης είναι πρωτοφανές να τραβιέται σε συνδέσμους και σε οπαδικές γιορτές και χίλια μπράβο του αναλογούν .
    Σημείο αναφοράς της βραδιάς το τρελοκομείο ΓΚΙΣΤ με αναμένο καπνογόνο και χοροπηδητά και η επιτομή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ Τζάκι Γέμελος που ήταν πρώτη στο πανηγύρι .
    Και του χρόνου μάγκες πιο δυνατά και πάντα συσπειρωμένοι .
    The nightmare returns ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα που γινονται φετος στο συλλογο ειναι φοβερα και θα επρεπε να ειχαν γινει εδω και πολλα χρονια (βεβαια με γαυρικη διοιηκηση στο ποδοσφαιρο τοσα χρονια πως να γινει...). Ελπιζω η τεραστια προσπαθεια που γινεται σε ολα τα τμηματα να καρποφορήσει λίαν συντόμως γιατι αυτος ο κοσμος αξιζει πολλες χαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Παναθηναικός ΠΡΕΠΕΙ να μείνει για πάντα στη Λεωφόρο. Μόνο εκεί γιγνατώνεται. Τα άλλα , περί ΟΑΚΑ είναι μπούρδες και φέτος ειδικά , αν παίζαμε εκεί , ζήτημα θα ήταν αν πήγαιναν 1500 θεατές. Δεν το λέγω εγώ , αλλά ένα μεγάλο κομμάτι θεατών που παρακολουθούν τα παιγνίδια της ομάδας μας στη Λεωφόρο.


    Επίσης η διοίκηση να βάλει μπρος , για να φτιάξει το δεύτερο διάζωμα πάνω από τις κερκίδες , όπου είναι εφικτό (πολεοδομικά-οικονομικά) και να τοποθετήσει στέγαστρα στις κερκίδες των οργανωμένων στις θύρες 13,14 και στις θύρες 6,7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ....ΚΑΣΤΡΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΕΤΑΛΟ Η ΘΥΡΑ 13 ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ 14,Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ
    Ε ΡΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ´´´ΕΧΘΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΣ´´´
    ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ,ΠΑΡΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου