Άνετο διπλό στην Βέροια με μεγάλη εμφάνιση Μπεργκ



Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, με την μπροστά γραμμή να καίει και τον Μπεργκ να μοιράζει και να βάζει. Ούτε σήμερα η ομάδα έπαιξε μόνη της αφού ο κόσμος έκανε το γήπεδο της Βέροιας, Λεωφόρο με συνεχές τραγούδι.

Αν και το 2014 δεν μας μπήκε καλά τόσο σε αποτελέσματα, όσο -κυρίως- και σε εμφανίσεις σήμερα η ομάδα μας θύμισε τα επιθετικά και επιβλητικά παιχνίδια τα οποία έκανε τον Δεκέμβρη. Αν εξαιρέσουμε μια φάση που έκανε η Βέροια αμέσως μετά το πρώτο μας γκολ και το πέναλτι, οι παίκτες του Γ.Αναστασίου έκλεισαν στα καρέ τους αντιπάλους τους και δεν τους άφηναν να περάσουν την σέντρα. Και αυτό δεν συνέβη, όπως του άρεσε να λέει του σχολιαστή της Nova, επειδή η Βέροια επέλεξε να αμύνεται αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός πίεζε ψηλά και είχε επιθετικό -και πετυχημένο- passing game.

Έχουμε ξαναπεί πως η ομάδα τόσο ορθολογικό -και μερικές φορές όμορφο- ποδόσφαιρο, όσο δεν έχουμε παίξει τα τελευταία αρκετά χρόνια. Αυτό φάνηκε και σήμερα και πήραμε το αποτέλεσμα. Καταλυτικός παίκτης προφανώς ο Μπεργκ ο οποίος μοίρασε τα 2 πρώτα τέρματα και πέτυχε το τρίτο, φτάνοντας έτσι τις 5 ασίστ και τα 9 γκολ. Ένας παίκτης που δείχνει την κλάση του και βοηθάει πάρα πολύ με τις ενέργεις του την ομάδα.

Πολύ καλά λειτούργησε γενικότερα η επιθετική τριπλέτα Μπεργκ-Κλωναρίδης-Ατζαγκούν με τους 3 να είναι ιδιαίτερα κινητικοί και να αλλάζουν αρκετές φορές θέσεις με αποτέλεσμα να σπάνε κάθε τρις και λίγο την άμυνα της Βέροιας.

Πολύ όμορφη η πάσα του Κουτρουμπή από το κέντρο της μεσαίας  γραμμής στον Μπεργκ στην φάση του πρώτου γκολ όμως πέραν τούτου στην άμυνα σε 2-3 φάσεις έδειξε πως θέλει αρκετή δουλειά ακόμη (όταν έχεις στην πλάτη τον αντίπαλο, είσαι τελευταίος αμυντικός και η μπάλα αναπηδάει δεν πας και κάνεις τακουνάκι!).

Σήμερα μου άρεσε και ο Νάνο, ο οποίος αν και όλοι μας τον κράζαμε στην αρχή, δείχνει πως αργά αλλά σταθερά βελτιώνεται και αυτός αλλά και οι μπαλιές που βγάζει. Δεν θα γίνει προφανώς Ντάνι Άλβες ποτέ του αλλά δεν χαλάει και το παιχνίδι της ομάδας μας πλέον. Αντιθέτως το βοηθάει αρκετά με τα κατεβάσματα του.

Σχετικά με το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής δεν θα κρίνω το αν ήταν ή όχι, καθώς από την φάση του replay νομίζω πως δεν ήταν γιατί μου φαίνεται πως ο αντίπαλος παίκτης αρχίζει να πέφτει πριν πέσει για την μπάλα ο Κάπινο και πέφτει παράλληλα από τα χέρια του. Αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θα κρίνω όμως την αντίδραση του Καπίνο στην φάση αυτή. Δεν νομίζω πως ήταν απαραίτητο να βγει να την διώξει εκεί ,αν ένιωθε πως δεν την προλαβαίνει. Γιατί λογικό είναι εκεί και ο αντίπαλος να εκβιάσει το πέναλτι αλλά και ο διαιτητής να το δώσει με σχετική ευκολία. Γενικά ένα σχόλιο για τον Κάπινο που θα ήθελα να κάνω είναι πως είναι επιτακτική η ανάγκη να ωριμάσει αγωνιστικά. Ότι έχει μεγάλες ικανότητες και πλούσιο ταλέντο το καταλαβαίνει και ο πλέον άσχετος. Αλλά κάποιες επιλογές του, να παίζει την μπάλα με τα πόδια ή να κάνει γενικά κάποια ριψοκίνδυνα πράγματα, δεν μπορώ να τις κατανοήσω.

Όσον αφορά τον διαιτητή σήμερα με βοήθησε να μάθω καινούργια πράγματα. Όπως ότι τράβηγμα φανέλας δεν είναι κάρτα, όπως ότι σου παίρνω τα πόδια επίσης δεν είναι, όπως χέρι μπροστά του στα 5 μέτρα δεν είναι πέναλτι. Δεν γκελάραμε, αλλά αν δεν γκελάραμε -ειδικά το τελευταίο- θα ήταν πρώτο θέμα. Έχω ξαναγράψει πως είναι πολύ πιο επικίνδυνο να παίζουμε με ανίκανους και όχι στημένους διαιτητές.

Μπράβο στα παιδιά στην κερκίδα σήμερα που τραγούδησαν για τον Σύλλογο στην Βέροια και είχαν άψογη παρουσία. Μπράβο και στα 20 παόκια που μας υπενθύμισαν γιατί είναι τόσο κομπλεξικοί με τον Παναθηναϊκό. Θύρα 13 ενωμένη σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο...

Επόμενο ματς το άλλο Σάββατο με τον Πλατανιά στο σπίτι μας.

Σχόλια

  1. Καλη εμφανιση, δικαιη νικη. Διαιτησια κλασσικα.... και δε φαινονται να βελτιωνονται τα πραγματα οσες προσπαθειες και αν εκανε ο αλαφουζος.


    Πρεπει να αποκτησουμε σταθεροτητα, ευκαιρια να κανουμε 3η συνεχομενη νικη με το χωριο του χοντρου. Προχωραμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ματς δεν το είδα στο συνδρομητικό. Είδα τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ. Σίγουρα , ήταν ένα από τα καλά παιγνίδια του Παναθηναϊκού. Η ομάδα με την πάροδο του χρόνου δένει όλο και περισσότερο και οι νέοι παίκτες αποκτούν περισσότερες παραστάσεις. Σήμερα όλα τα έκανε ο Μπέργκ. Ως στιγμής , στο 2 γύρο δεν είχε κάνει καλές εμφανίσεις , τώρα φαίνεται ότι ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό , μετά το ματς με τον Ατρόμητο.

    Στην άμυνα που λέμε ότι έχει προβλήματα , θεωρώ ότι ο Αναστασίου βρίσκει δειλά-δειλά τους παίκτες που θα την απαρτίζουν ως μόνιμη βάση. Αυτοί είναι οι Νάνο – Ρισβάνης – Κουτρουμπής – Μαρινάκης με γκολκίπερ τον Καπίνο. Μου άρεσε αυτή η αμυντική γραμμή στο ματς με την Ξάνθη και στο ματς με τον Πανιώνιο , που τα παρακολούθησα εκ του σύνεγγυς. Δεδομένου του νεαρού και της απειρίας των παιδιών ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στο ρόλο τους , απέναντι σε εξαιρετικούς επιθετικούς όπως ο Κολοβός , ο Αραβίδης , ο Λάζνικ και ο Σολτάνι.

    Στο κέντρο με την παρουσία των Λαγού, Ζέκα , και το συνεχές ανέβασμα της απόδοσης του Πράνιτς φαίνεται ότι ελέγχεται η κυκλοφορία της μπάλας. Με την προσθήκη των Μέντες , Μπαιράμι , θα ανεβάσει περισσότερο την απόδοσή του ως κέντρο.

    Για την επίθεση , ευελπιστώ να γίνει γρήγορα καλά ο Πέτριτς , έτσι ώστε , μαζί με τον Μπέργκ να κάνουν ένα φονικό δίδυμο (μακάρι να γίνει έτσι , όλοι το ευχόμαστε). Σήμερα , ο Μπεργκ μαζί με τον Ατζαγκούν και τον Κλωναρίδη πήγαν καλά.

    Στα αγωνιστικά , συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάληψη της 3ης θέσης , και θα δοθεί σκληρή μάχη με τους Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο που τους έχουμε εκτός. Η 2η θέση είναι δυνατή , αλλά σε φάση κανονικών αγώνων μοιάζει δύσκολη.

    Υ.Σ. Θα ήθελα να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία στον Σίφο. Θεωρώ ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής και σίγουρα τον ενδιαφέρει να βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή της Κροατίας για το Μουντιάλ. Άρα , θα θελήσει να ανεβάσει την απόδοσή του στα επόμενα παιγνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΑΤΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΑΙΚΤΑΚΙΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΗ , ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ


    ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΑΤΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ , ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ , ΤΟΝ ΜΗΤΣΑΡΑ ΤΟΝ ΣΑΡΑΒΑΚΟ ΚΑΙ 10.000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΛΗΤΟ , ΠΕΡΑΣΕ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΓΑΥΡΟΒΕΡΟΙΑΣ . ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ , ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΚΑΙ ΤΑΣΑΡΟ ΛΑΓΟ . ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ . ΟΧΙ ΜΕ ΒΥΝΤΡΟΥΛΕΣ ΤΩΝ 800.000 ΣΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3ο ΜΠΑΚ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ 37ΑΡΗ ΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΑΒΕΛΑ .


    ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ


    Ο ΕΦΕΤΙNΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΤΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


    ΠΑΟ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ - ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To πρωτο παιχνιδι που δε καταφερα να δω.. μετα απο χρονια ..Μπραβο για την νικη και απο οτι ακουσα για την καλη εμφανιση . Χαμηλοι τονοι ομως κερδισαμε μια απο τις χειροτερες ομαδες της Λιγκας που αυτη τη στιγμη ειναι προτελευταια . Η οποια ομαδα στο πρωτο γυρο μας πηρε Χ μεσα στην εδρα μας . Οι συγκρισεις με περυσι ειναι αστειες και εκ του πονηρου.

    Aγωνιστικά ο Μπεργκ ειναι πολυ σημαντικός για την ομάδα και από την αρχή ξεχώρισε και συνεχίζει να ξεχωρίζει ως η μυγα μεσα στο γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δείς που αύριο στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ , στις αθλητικές ειδήσεις , που συνήθως τις περιγραφές κάνει ο γνωστός Μένιος , θα έχουν ως ΠΡΩΤΗ είδηση το γκολ του Βύντρα στην Μπαρτσελόνα του Μέσι και μετά την νίκη του Παναθηναικού επί της Βέροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ακατεβατος Βυντρα που μετα θα πηγαινε και στον γαυρο γιατι θιχτηκε που τον διωξαμε...
    Ουτε 20 χιλιαρικα δεν αξιζε. Μονο για μια δουλεια ηταν καλος... τη γνωστη δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου