Προς προσωπολάτρες


Επειδή είναι φυσιολογικό πολλοί να ξενέρωσαν με την φυγή του Φιγκερόα και ειδικά με τον τρόπο και το χρονικό σημείο στο οποίο αποχώρησε, να σας θυμίσω δύο πραγματάκια.


Πρώτον, δεν υπάρχει ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο (και στα υπόλοιπα αθλήματα) κατά 99%. Ο ρομαντισμός είναι για εμάς τους οπαδούς που δεν βλέπουμε την μπάλα σαν μπίζνα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο.

Δεύτερον, πότε θα σταματήσετε να θεοποιείτε παίκτες; Θεοποιήστε καλύτερα το Τριφύλλι.

Διαβάστε και κάτι που ανέβηκε από το κλαμπ Ζωγράφου στο facebook και νιώστε:

Οποιος θελει να δει Φιγκεροα να παει Μαλαισια.
Οποιος θελει να δει Σισε να παει Ρωσια.
Οποιος θελει να δει Καραγκουνη να παει Αγγλια.
Οποιος θελει να δει Βυντρα (υπαρχουν και αυτοι) να παει στο διαολο.
Οποιος θελει να δει καποιους αλλους παλιους παιχτες μας παει στην Τουμπα.
Οποιος θελει να δει ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ πηγαίνει ΛΕΩΦΟΡΟ, ΟΑΚΑ, ΚΥΨΕΛΗ, ΤΑΦΟ, ΙΛΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.


Σχόλια

  1. Το διάβασα που το ανέβασες στο τουιτερ φίλε. Γαμάει. Άντε μπας και βάλουμε λίγο τα πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλης Κασσής3/12/13 5:14 μ.μ.

    Γεια χαρά σε όλους.
    Γεννημένος το 1969,οπότε όπως καταλαβαίνετε πολλοί θα μπορούσατε να ήσασταν παιδιά μου.Έχω δει τον Παναθηναικό σε κάθε γήπεδο σε κάθε γωνιά της Ευρώπης,πολύ πριν γεννηθούν τα παιδιά που είναι μέλη στο κλαμπ του Ζωγράφου...
    Ας ρωτήσω τα αυτονόητα τα παιδιά του Panathinaikos Press καθώς και του κλαμπ του Ζωγράφου.
    Εσείς δεν ήσασταν που τόσα χρόνια κατηγορούσατε τον Τζίγγερ και το άπληστο γραφείο τύπου του πως λειτουργούν σαν λογιστές και πως αυτοσκοπός ήταν το να βλέπουμε καλή μπάλα και τίτλους και όχι ισολογισμούς?
    Εσείς δεν σηκώνατε τα πανό για τα λογιστικά βιβλία?
    Εσείς δεν γράφατε εδω μέσα και στα υπόλοιπα site του Φορέα πως η ομάδα χτίζεται με προσωπικότητες και όχι με ισολογισμούς?
    Εσείς δεν βρίζατε όσους έκαναν αυτό που κάνετε εσείς εδώ και τόσο καιρό?
    Τώρα που λειτουργείτε ως Γκόντζοι αλλά και ως λογιστές του Αλαφούζου,πόση ντροπή θα έπρεπε να νιώθατε?
    Κύριοι του Press που ανώνυμα κρίνετε τους πάντες,μήπως ήρθε η ώρα για λίγη αυτοκριτική?
    Νισάφι πια!Προσωπικά εμείς οι κατέσάς προβατοποιημένοι οπαδοί,ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λες για την περίοδο που ήταν οι Βαρδινογιάννηδες στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ και ο Κόκκαλης ξεφτίλιζε κάθε έννοια δικαίου υπό την ανοχή τους; Ο Τζίγγερ δεν ήταν τότε ιδιοκτήτης και έτρεχε την ομάδα; Αυτός που ευχαρίστησε δημοσίως μετά από λίγα χρόνια τον Πέτρο Κόκκαλη; Τότε πρωταθλητισμό δεν κάναμε;


    Επιστροφή στο σήμερα... όπου η ομάδα δεν κάνει πρωταθλητισμό, προσπαθεί να στέκεται οικονομικά και έχει έναν πρόεδρο που τουλάχιστον -έστω και φαινομενικά, αν δεν πείθονται κάποιοι- αντιτίθεται στο σύστημα.


    Γιατί η ομάδα είναι έτσι; Τράβα ρώτα τους Βαρδινογιάννηδες που βοήθησαν στο έπακρον να φτάσουμε σε αυτό το χάλι.


    ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΕ ΤΟΥ '69 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ Η IP ΣΟΥ.


    ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 13 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ BLOG ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.


    Η πολύ δημοκρατία τελικά καταστρέφει εγκεφάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάσος Γ.3/12/13 8:32 μ.μ.

    Το τριφύλλι πάνω απ´ολα .Αυτο ας το βάλουμε όλοι στο μυαλό μας.Ευχαριστουμε όσους πρόσφεραν,με το αζημίωτο φυσικά,και συνεχίζουμε.Εμεις θα είμαστε πάντα εδώ ,οι υπόλοιποι ειναι περαστικοί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την απάντηση που δίνεις σε κάποιον αναγνώστη "Panatinaikos Press" δείχνει την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων σε όσα σε ρώτησε αλλά το κυριότερο την φασιστική σου αντίληψη. Καληνύχτα φασιστάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτσε, θα εμφανιστούν κι άλλοι να σου την πουν, μέχρι να το χωνέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tasos Papapetrou4/12/13 10:13 π.μ.

    Εγώ δε διαφωνώ με την πώληση,αλλά το ΄ύφος του συν,Ζωγράφου όπως και όλου του Φορέα είναι ή στηρίζετε ή άντε γαμηθείτε.Και μιλάω προς τον κόσμο του συλλαλητηρίου,όχι στα Γκοντζάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eσύ αυτό καταλάβες από το κείμενο; Ότι λέει στηρίξτε και άντε γαμηθείτε ή ότι στηρίζετε τον Παναθηναϊκό και όχι τον εκάστοτε παίκτη που φοράει την πράσινη φανέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. nikoskassotakis4/12/13 8:04 μ.μ.

    Φίλε διαχιεριστή του blog, αν νόησα ορθά, ο Βαγγέλης Κασσής δεν αναπώλησε τους Βαρδινογιάννηδες, ούτε τους εξύμνησε. Απλά τόνισε πως δεν είναι δυνατόν αυτά που κατηγορούσαμε, τώρα να τα προασπίζουμε. Δεν γίνεται αυτά που φτύναμε, τώρα να τα γλύφουμε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο υποστηρίζεις με τόση θέρμη τον κυρ Γιάννη τον Αλαφούζο και το μνημόνιο συρρίκνωσης του Παναθηναϊκού ΜΑΣ, αυτό που ξέρω είναι πως αν συνεχίσει ο εν λόγο να ηγείται της ΠΑΕ τότε οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες. Επίσης μια συμβουλή. Ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και δει είναι κακό να σε διαβάζουν άνθρωποι που μπορούν με παρρησία να εκθέσουν τις απόψεις τους, έστω κι αν δε σε βρίσκουν σύμφωνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To blog αυτό υπάρχει από το 2009. Τα σχόλια που έχουν σβηστεί ζήτημα να φτάνουν τα 10. Αυτό και μόνο, νομίζω πως είναι αρκετό για να δείξει αν δέχομαι απόψεις που δεν συμφωνούν με την δική μου... κοσμοθεωρία. Όπως και ότι μπαίνω -όποτε έχω τον χρόνο και την όρεξη- στην διαδικασία διαλογου με άτομα που επίσης δεν συμφωνώ.


    Όμως όταν μπαίνει ένας τύπος να γράψει στο blog ξεκινώντας με "Γεια χαρά" κάνοντας ένα "συγκινητικό" πρόλογο, παρουσιάζοντας τα "παράσημα" του και έχοντας ένα... ευγενικό tempo και στο τέλος μου καταλήγει με "ντρέπομαι για εσάς", με "προβατοποημένους οπαδούς" και με αναθέματα, τότε κάεις το αυτονόητο και του λες πολύ ευγενικά να πάρει τον πούλο. Τέτοια στημένα σχόλια κάνουν μπαμ. Βρες που αλλού έχω μιλήσει έτσι σε σχόλιο αναγνώστη και αν ναι για ποιο λόγο και μήπως είχε το ίδιο "αγανακτισμένο" στυλάκι.




    Και για να απαντήσω και στο ερώτημα σου, που είναι το ίδιο με του άλλου.


    Είναι τόσο δύσκολο να βρείτε διαφορές στο τότε με το τώρα;
    Τότε υπήρχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και τώρα ο Αλαφούζος.
    Τότε οι Βαρδινογιάννηδες έβγαζαν σπυράκια στην λέξη "ΠΩΛΕΙΤΑΙ", τώρα έχεις έναν Αλαφούζο που μόνο αρνητικός δεν είναι βρεθεί ένας επενδυτής.
    Τότε υποτίθεται κάναμε πρωταθλητισμό, τώρα δεν έχει μιλήσει κανείς για πρωταθλητισμό.
    Τότε μας ταϊζαν παραμύθια κάθε Αύγουστο, τώρα σαφώς δεν τρώμε τόσα.
    Τότε ο Παναθηναϊκός ήταν σε μια μέση κατάσταση που ναι μεν δεν κινδύνευε, αλλά ήταν κομπάρσος σε ένα στημένο παιχνίδι και δεν αντιδρούσε ουσιαστικα (εκτός αν το dvd ήταν δείγμα σοβαρής αντίδρασης σε αυτούς που εν τέλει ευχαρίστησε ο αποστολέας του). Τώρα ο Παναθηναϊκός και κινδυνεύει και αντιδράει πιο ουσιαστικά σε αυτό το στημένο παιχνίδι (προσφυγή σε δικαστήρια, ανάδειξη των στημένων μέσα από ΜΜΕ πρώτης γραμμής).
    Τότε είχες έναν Τζιώλη, έναν Μάντζιο, έναν Βύντρα, έναν Κονσεϊσάο και γενικά στημένους,και μισθοφόρους. Τώρα έχεις παίκτες που προσπαθούνε και μάχονται.


    Αν εσύ δεν βλέπεις διαφορές στο τότε με το τώρα, σόρρυ αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, ούτε θα μπω στην διαδικασία να σου αλλάξω γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό εδώ πέρα είναι μπλογκ. Έχει δικαίωμα ο διαχειριστής του να υποστηρίζει ό,τι γουστάρει και όποτε το θέλει. Δεν απευθυνόμαστε σε αυτόν ως δημοσιογράφο (δηλ. τσάτσο) ούτε περιμένουμε ειδησεογραφική ροή (δηλ. τσάτσικη). Κάποιοι που είστε συνηθισμένοι στα βλακώδες σάιτ και τις εφημερίδες που ασχολείστε, μην κάνετε το λάθος να μπλέξετε το μπλογκ αυτό με τις μαλακίες σαιτ που έχουν κατακλύσει οι όμιλοι και να συμπεριφέρεστε αναλόγως. Όσοι μπαίνετε αραιά και πού και όσοι πρώτη φορά επισκέπτες πέσατε πάνω σε αυτήν την ανάρτηση και διαμορφώσατε γνώμη στα γρήγορα, οκ, έτσι μάλλον έχετε μάθει να κάνετε.


    Αυτή τη στιγμή το μπλογκ αυτό είναι το καλύτερο που έχουμε. Μην πάτε μερικοί, ο εξής ένας, να το γαμήσετε γιατί έχετε στιγμιαία όρεξη. Εμένα αν ο άλλος μου πει πάρε δρόμο, την κάνω κατευθείαν και δε ψάχνω αιτιολόγηση γιατί δε με γουστάρει. Πόσω μάλλον να τον αποκαλώ ό,τι να 'ναι. Μπορεί να είναι και μαλάκας στην τελική, οπότε γιατί να ασχοληθείτε μαζί του, για να σας νικήσει; Πηγαίνετε παραπέρα και στηρίξτε τον Σύλλογο χωρίς να διαβάζετε μαλακίες στο ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι εγινε ρε Press?! Πολλα νεα προσωπα μαζευτηκαν και εντελως τυχαια στην πεφτουν και ολοι μαζι ομαδικα..! Τι εκανες και τους πειραξες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παίδες καλησπέρα.Θά θελα και γώ να σχολιάσω καποια πράγματα οπως έκανε και '69αρης αλλά λίγο πιο αργά και προσεχτικά.Αν κατάλαβα καλά και το λέω αυτό γιατί εν μέρη συμφώνησα μαζί του ακόμα και αν είπε αυτά που ήθελε να πεί κάπως άγαρμπα πως ναι μεν περασμενα ξεχασμενα ολα με την οικογένια Καρκινογιάννη αλλά ρε μάγκες για σταθείτε λίγο γιατί ώρες ώρες ξεχνάμε και με ποιούς πορευόμαστε τώρα.Κανένας Παναθηναικός δεν πιστεύω οτι είναι προσωπολάτρης.Απλά αυτο το σκηνικό με τον Φιγκερόα σε εμένα προσωπικά και σε άλλους ομοιδεάτες θύμησε πάρα πολύ κάτι απο παλιές χαμένες παρτίδες λ.χ Κυριάκος,Νικοπολίδης,Κωνσταντίνου,κλπ κλπ ας μην κολλάμε στα ονόματα καλύτερα.Έχουμε και λέμε:στα ταμεία δεν υπάρχει τίποτα..ΔΕΚΤΟΝ..νο2 βρισκόμαστε σε μία εποχή οπου παίζει το σενάριο να αγοράσει την ΠΑΕ ο Γιαννακόπουλος και νο3 ο άνθρωπος που λέγεται ιδιοκτήτης αυτή τη στιγμή λέγεται Αλαφούζος και δεν είναι κανένα άσχετο όνομα στην Ελλάδα.Λέω εγώ τώρα με τη λογική νο3..Ντάξει ρε Αλαφούζε σεβαστό το οτι μπήκες σε μια δυσκολη εποχη στην ομάδα αλλά εξήγησε μας πέρα απο το ρόλο του διαχειριστή έχεις σκοπο να βαλεις κανα φραγκο?Αλαφουζος εισαι ρε φιλε!!!Απο κεί και έπειτα δεδομένου οτι γινοντα κρίσιμες συζητησεις με Γιαννακόπουλο δεν μπορουσες ρε Αλαφούζο να πείσεις τον παίχτη να μείνει αλλο ένα μήνα?Μεσα σε αυτο το διάστημα πιστευω οτι θα εχει ξεκαθαρισει και το θεμα με τον Γιαννακοπουλο..ο οποιος αν μπει ξερετε πολυ καλα οτι τα λεφτα που ζηταει μεσα σε 5 λεπτα 8α τα παρει..οχι απλα γιατι τα εχει τα λεφτα αλλα γιατι σκοπευει να ξοδεψει πολλα περισσοτερα για να κανει την ομαδα μεγαλη..αυτά παίδες πιστεύω οτι νευρίασαν τον κόσμο μας..και οχι η προσωπολατρεία..ευχαριστούμε τον Αλαφουζο για ολα οσα εχει κανει μεχρι στιγμης αλλα κατ΄εμε δεν γινεται να περιμενεις απο τη Συμμαχια να κανεις ομαδα.ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου