13+13 λόγοι που θέλω+δεν θέλω να θυμάμαι το 2013



Όταν μπήκε το 2013 όλοι θέλοντας και μη, κάναμε συσχετισμούς με το γούρικο για τους Παναθηναϊκούς "13" και μέσα σε αυτήν την χρονιά περιμέναμε να ζήσουμε όμορφα πράγματα με το τριφύλι της καρδιάς μας και στιγμές οι οποίες θα ανυψώσουν το πληγωμένο ηθικό του Συλλόγου και του κόσμου του. Για άλλους η χρονιά αυτή είχε θετικό αντίκτυπο στον Παναθηναϊκό, για άλλους όχι. Από την μεριά μου πιστεύω πως η χρονιά αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί από αυτές που κινήθηκαν σε θετικά επίπεδα. Πως θα μπορούσε άλλωστε κανείς να πει κάτι τέτοιο όταν όλος ο Σύλλογος πανηγύρισε μόλις 3 κούπες σε όλα τα αθλήματα και όταν η "βιτρίνα" -το ποδοσφαιρικό τμήμα- βρίσκεται χωρίς στολίδια και είναι ραγισμένη; Όμως, μέσα στο 2013 γίνανε κάποια πράγματα που αν δεν βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας, θα μπορούν να αποτελέσουν την βάση για ένα λαμπρό μέλλον σε όλα τα τμήματα. Ο κόσμος πλέον έχει πιο ενεργό ρόλο σε όλον τον Σύλλογο και ο στόχος της οικονομικής ανεξαρτησίας και αυτάρκειας βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν πετύχει, τότε το ταβάνι μας είναι ο ουρανός...

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και το 2013 είχε χαρούμενες και στενάχωρες στιγμές. Εγώ τις χώρισα σε 13+13 και όπως τις βίωσα με το δικό μου μάτι.

Πάμε λοιπόν να τις θυμηθούμε...


13 λόγοι που θέλω να θυμάμαι το 2013

1.
Η εβδομάδα της παράνοιας


Αρχές Ιούνη και η ομάδα του Α.Πεδουλάκη μας εκπλήσσει μια από τις πιο χαρούμενες στιγμές που έχουμε ζήσει με αυτό τμήμα. Με πρωτοφανή σκούπα και μειονέκτημα έδρας η ομάδα μας παίρνει το πρωτάθλημα κάνοντας πλάκα απέναντι στον Ολυμπιακό και με τους Λασμε-Γκιστ να δίνουν μοναδικά shows σε Σεφ και Οακα.

Από την άλλη ο κόσμος εκείνο το 6ήμερο έχει κάνει δεύτερο του σπίτι το Caravel, αφού πηγαίνει πριν και μετά τα ματς του Σεφ να αποθεώσει την ομάδα. Και φτάνουμε ξημερώματα της Πέμπτης 13ης Ιούνη όπου η περιοχή έχει κατακλυστεί από Παναθηναϊκούς κάθε ηλικίας για να υποδεχτούν τους πρωταθλητές και να πανηγυρίσουν μαζί τους ακόμη μια κούπα. Ο κόσμος σε κάποια φάση πρέπει να έφτανε και τους 4.000 και η ατμόσφαιρα μοναδική.

Εκείνο το βράδυ -όπως και όλη η εβδομάδα- είναι σίγουρο πως θα μείνει στην Παναθηναϊκή ιστορία και θα μνημονεύεται μετά από χρόνια.

2.
Το τρίποντο του Διαμαντίδη στην Βαρκελώνη


Δεύτερος προημιτελικός στην Βαρκελώνη απέναντι στο μεγάλο φαβόρι, την Μπαρτσελόνα, και ο Δ.Διαμαντίδης για ακόμη μια φορά δείχνει την τεράστια κλάση του, αφού παίρνει την τελευταία επίθεση μόνος του και με ένα εκπληκτικό τρίποντο μπροστά στον 12 εκατοστά ψηλότερο του, Jawai διαμορφώνει το τελικό 65-66 ,οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Αυτή η νίκη είναι από τις μεγαλύτερες του Παναθηναϊκού στην Euroleague. Δυστυχώς, το σπάσιμο της έδρας δεν συνοδεύτηκε και με την πρόκριση μας στο final 4, αλλά αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για να μην σνομπάρει κανένας στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ το βάρος της φανέλας με το τριφύλι και την ηγετική φυσιογνωμία του Διαμαντίδη.

3.
O Eρασιτέχνης στην αγκαλιά της Θύρας 13


Δευτέρα 8 Ιουλίου και η Θύρα 13 κατεβάζει το μοναδικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλή τον Ηλία Μιχαλαριά και με 83 ψήφους αναλαμβάνει τα ηνία του Ερασιτέχνη, μιας και κανείς άλλος δεν έβγαινε μπροστά να αναλάβει τις υποχρεώσεις και τα χρέη που είχαν δημιουργήσει προηγούμενες διοικήσεις. Κατευθείαν τοποθετήθηκαν σε όλα τα τμήματα, άτομα που αγαπάνε τον Σύλλογο, έγινε εύρεση χορηγων, συνδέσμοι ανέλαβαν τμήματα ,συνεργασίες για ενίσχυση των ακαδημιών έγιναν και η αρχή μιας δύσκολης πορείας βρίσκεται στο ξεκίνημα της. Αν ο σκοπός της Θύρας 13, να γίνει αυτάρκης ο ερασιτέχνης, πετύχει τότε θα μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο και σωτήριο κατόρθωμα.

4.
Tα πάρτυ στον Τάφο


Τελειώνει και το 2013 και λέμε με ανακούφιση πόσο τυχεροί είμαστε που για ακόμη μια χρονιά ζήσαμε την μαγεία του Τάφου του Ινδού. Μια ατμόσφαιρα που δεν δημιουργείται σε κανένα άλλο γήπεδο και θες-δεν θες σε κάνει τον πιο τρελό οπαδό. Ευτυχώς το μπάσκετ γυναικών μας δίνει ακόμη την ευκαιρία να στήνουμε τα πάρτυ μας. Δυστυχώς μόνο σε αυτό το τμήμα μας επιτρέπεται να αγωνιζόμαστε εκεί πέρα. Ευχή, να μην γκρεμιστεί ποτέ αυτό το μέρος και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να μεταφερθούν και τα τμήματα βόλεϊ στον Τάφο.

5.
Το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού


Στις 29 Μαϊου και ύστερα από την διαφωνία της ΠΑΕ με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για το ύψος του ενοικίου της Παιανίας, ο Γιάννης Αλαφούζος ήρθε σε συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου "Απήλιον" στο Κορωπί. Μια κίνηση ιδιαίτερα θετική, αφού με αυτόν τον τρόπο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα αποκτούσε το πρώτο της περουσιακό στοιχείο και δεν θα ήταν έρμαιο των ορέξεων του κάθε ιδιοκτήτη της. 

6.
Η αποχώρηση του Τσαρτσαρή


Μια πορεία 11 ετών στην ομάδα έλαβε τέλος στον τελευταίο τελικό πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Κώστας Τσαρτσαρής ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να σταματήσει να σηκώνει άλλες κούπες, αφού οι 21 φορές που το έκανε με το τριφύλι στο στήθος ήταν αρκετές. Στην φιέστα του πρωταθλήματος τιμήθηκε όπως του άρμοζε από την διοίκηση και την Θύρα 13 και πέρασε κι αυτός στην ιστορία ως ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Συλλόγου.

7.
Πρωτάθλημα ξανά στην Λεωφόρο


Mετά από 8 χρόνια ο τίτλος του Πρωταθλητή κατακτήθηκε ξανά από την ομάδα και το τέταρτο πρωτάθλημα πανηγυρίστηκε δεόντως στον κατάμεστο Τάφο του Ινδού. Με μόλις 1 ήττα, η κούρσα του πρωταθλήματος μας βρήκε νικητές και έτσι το ποιοτικό μπάσκετ της ομάδας της Γ.Σαμαντούρα απέφερε καρπούς. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια περιτριγυρισμένα από άτομα της Θύρας 13 και πλέον έχει πολύ υψηλές προδιαγραφές για το μέλλον.

8.
Η επιστροφή στην Λεωφόρο


Ανεπίσημα η επιστροφή έγινε στο φιλικό ματς με την Λάτσιο αρχές του Αυγούστου. Επίσημα έγινε στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, όπου ένα τεράστιο πανό "Home is where the heart is" υποδεχόταν την ομάδα σε μια νέα -περίεργη- εποχή που θα την έβρισκε στο σπίτι του Συλλόγου. Ένα γήπεδο που ενώνει Παναθηναϊκές γενιές διαφορετικών εποχών και μας θυμίζει σε κάθε μας παρουσία για ποιο λόγο μόνο εκεί πρέπει να συνεχίσει να γράφεται η ιστορία του Συλλόγου.

9.
H φάση με τα τρίτα ημίχρονα


Σάββατο μεσημέρι στον Τάφο του Ινδού κάνει την εμφάνιση του το νέο σύνθημα "Στα αστέρια θέλω γήπεδο". Μια εβδομάδα μετά, όλα τα αθλητικά ΜΜΕ της Ελλάδας -ακόμη και η Mirror της Αγγλίας- ασχολούνται με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που κάθονται μετά τα ματς, τραγουδάνε σαν παλαβοί και δεν λένε να φύγουν από το γήπεδο. Την πρώτη στον Τάφο στο μπάσκετ γυναικών, την δεύτερη με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ και την τρίτη με τον Ατρόμητο στην Λεωφόρο. Ύστερα από χρόνια βλέπουμε κόσμο στην 13 να γουστάρει τόσο ένα σύνθημα όπως και την φάση με τα τρίτα ημίχρονα έτσι για το τριφύλι και την πάρτη μας. Φάσεις που πάνε πολύ μπροστά την Θύρα 13 και ανοίγουν την όρεξη για ακόμη πιο ωραία πράγματα...

10.
Οι μαχητές του Αναστασίου


Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το φετινό ρόστερ, πολλές αναλύσεις μπορούν να γίνουν για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα κτλ κτλ Όλοι όμως συμφωνούν πως η φετινή ομάδα διαθέτει μαχητική ψυχή και πλην 1-2 ματς ποτέ οι παίκτες μας δεν εμφανίστηκαν αδιάφοροι. Ο Γιάννης Αναστασίου παρατάσσει φέτος μια πολύ συμπαθητική ομάδα που παίζει κατά διαστήματα ωραία μπάλα και είναι μαθημένη να παλεύει κάθε μπαλιά. Αυτό αν μη τι άλλο είναι κάτι που αρέσει, κάτι που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια και κάτι που αφήνει πολλές υποσχέσεις.

11.
Η επιστροφή Μπατίστ


Αρχές Αυγούστου βράδυ και σκάει η είδηση στο ίντερνετ πως ο Μπατίστ τα έχει βρει σε όλα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να κλείσει την καριέρα του. 10 ημέρες αργότερα βρίσκεται στο Ελ.Βενιζέλος και τονίζει στις κάμερες που τον περιμένουν πως είναι πολύ όμορφο όταν επιστρέφει κάποιος στο σπίτι του. Ο ξένος με την μεγαλύτερη προσφορά στο μπασκετικό τμήμα είναι ξανά μέρος της ομάδας και ο κόσμος θα σσυνεχίσει να τον απολαμβάνει για ακόμη 1 ή 2 χρόνια με το τριφύλι στο στήθος.

12.
Η Λεωφόρος των ονείρων μας


10 Δεκεμβρίου και το Παναθηναϊκό Κίνημα μαζί με τον αρχιτέκτονα Κίμων Βενέρη παρουσιάζουν το όνειρο κάθε Παναθηναϊκού. Γήπεδο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με στεγασμένα -σχεδόν- όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα και με πλήρως ανακαινισμένο τον Τάφο του Ινδού. Όνειρο εφικτό που αν το βλέπαμε κάποια μέρα να γίνεται πραγματικότητα θα ομόρφαινε σίγουρα τις ζωές των Παναθηναϊκών.

13.
Ενωμένη Θύρα 13


Κάποτε ήταν όνειρο, τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικότητα και ακόμη και οι πολιτικές ασχήμιες δεν είναι ικανές να διασπάσουν σε κομμάτια ξανά την Θύρα 13. Δυνατοί και μεγάλοι σύνδεσμοι ανοίγουν σε όλη την Ελλάδα -και το εξωτερικό- χωρίς επιπολαιότητες, η κερκίδα είναι ενωμένη, υπάρχει κοινό ταμείο, κοινές δράσεις κτλ κτλ. Πλέον όλοι φοβούνται την φωνή και τις δράσεις της Θύρας 13 γιατί πολύ απλά είναι ενωμένη και όχι χίλια κομμάτια. Ένα όνειρο που για πολλούς δεν θα γινόταν πραγματικότητα ποτέ. Κι όμως για να ξεχάσουμε άσχημες εικόνες όπως στην Φιλαδέλφεια που η μισή 13 έπαιζε ξύλο με την άλλη μισή, έπρεπε κάποια άτομα στην κυριολεξία να δώσουν και την ψυχή τους για να αντιληφθούν όλοι το αυτονόητο. Ότι είμαστε όλοι οι Παναθηναϊκοί και όταν είμαστε μέσα στην 13, είμαστε μόνο αυτό.

Περηφάνεια!



13 λόγοι που δεν θέλω να θυμάμαι το 2013

1.
Το χειροκρότημα της ντροπής


21 Aπριλίου και ο Παναθηναϊκός μένει εκτός Ευρώπης μετά από χρόνια, ολοκληρώνοντας έτσι μια τραγική χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Στο τέλος του ματς η ομάδα ήρθε προς το πέταλο και χειροκρότησε τον κόσμο, με εμάς να ανταποδίδουμε. Μια κίνηση-ντροπή αφού χειροκροτάγαμε μια ομάδα που στα περισσότερα ματς έπαιζε είτε αδιάφορη, είτε πολύ χειρότερα από τις δυνατότητες της. Κι ας είχε ξεκινήσει η κάθαρση κι ας ήταν πολλοί από τους πιτσιρικάδες που παίζουν φέτος, χειροκρότημα η περυσινή ομάδα δεν άξιζε για κανένα λόγο.

2.
Το επικίνδυνο ρεκόρ με την Barcelona


H oμάδα είχε πάρει το διπλό στην Βαρκελώνη και στα επόμενα 2 ματς στο ΟΑΚΑ ,όπου μπορεί να κρινόταν και η πρόκριση, όλοι ανέμεναν κοσμοπλημμύρα. Όμως κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη εκείνη την Τρίτη και πολύ περισσότερο εκείνη την Πέμπτη. Ο κόσμος ξεπέρναγε τις 25.000 στο χαλαρό και ίσως ο αριθμός να έφτανε στον 4ο προημιτελικό και το εξωπργμταικό νούμερο των 30.000 κόσμου. Άνθρωποι κρεμασμένοι από κάγκελα, εξαφάνιση των διαδρόμων από την υπερ-πολυκοσμία και ανά 2-3 σε κάθε καρέκλα. Εικόνες επικίνδυνες και προσέλευση εγκληματική όπου ευτυχώς δεν στοίχησε κάποια ανθρώπινη ζωή. Πολύ ωραίες οι εικόνες από το κατάμεστο ΟΑΚΑ, αλλά να νιώθουμε ευλογημένοι που δεν ζήσαμε καμιά φρικτή σκηνή. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να συμβεί καμιά στραβή και ελπίζω να μην ξαναδούμε ποτέ σε τέτοιο ματς θύρες ανοιχτές και τέτοια ανοχή από την ΚΑΕ αλλά και από τον ίδιο τον κόσμο. Η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα.

3.
Η έλευση του αντιπαναθηναϊκού Νταμπίζα


Πρωτοακούστηκε σαν φήμη την άνοιξη και κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά. Τελικώς θα έπρεπε, αφού ο Νταμπίζας και ήρθε και αποτελεί πλέον τον υπεύθυνο των μεταγραφών της ομάδας μας. Ο δηλωμένος αντιπαναθηναϊκός Νίκος Νταμπίζας, που όποτε έπαιζε μαζί μας σκύλιαζε, που έφτιαξε καριέρα ελέω παράγκας, που τιμήθηκε στον Καραϊσκάκη εν μέσω αποθέωσης από τον Κόκκαλη, ήρθε τελικά στον Παναθηναϊκό. Κίνηση-ντροπή. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Ο Αλαφούζος ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί είναι λάθος σε αυτό το θέμα.

4.
Ο υποβιβασμός του βόλεϊ


Στις 15 Απριλίου ο Παναθηναϊκός ζούσε την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του, αφού δεν μπορούσε μέσω των play out να παραμείνει στην κατηγορία και έχανε με κάτω τα χέρια από την Νίκη Αιγινίου και τον Ηρακλή μέσα στην Κυψέλη. Τελικά αποφεύχθηκε η Α2, αφού ο Ηρακλής πλήρωσε τις παρανομίες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια ώστε να έχει ακριβό μπάτζετ και να κάνει πρωταθλητισμό. Το αγαπημένο τμήμα στην εντατική...

5.
Η αρρωστημένη κατάσταση με Βύντρα


19 Ιανουαρίου και υποδεχόμαστε τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Η κατάσταση μοιρίζει μπαρούτι εδώ και ένα μήνα με την Θύρα 13 να απαιτεί την αποχώρηση του Βύντρα -και του Σπυρόπουλου- από την ομάδα θεωρώντας τους υπεύθυνους για πολλά περίεργα αποτελέσματα. Στο ξεκίνημα του ματς η 13 "μετακόμισε" στην θύρα 9, στο κέντρο του γηπέδου, ώστε να είναι πιο άμεσες οι γιούχες προς τον Βύντρα. Μια αρρωστημένη κατάσταση, με πολλούς απλά να μένουν παθητικοί σε αυτό που γινόταν. Μέρες που δεν μας χρειάζεται να ξαναζήσουμε...

6.
Ο αγώνας μπαράζ-κωμωδία


Το αστείο πρωτάθλημα της Σούπερ Κλίκας μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας, "διοργάνωσε" μπαράζ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης για την 6η θέση στην περίπτωση που ο Πας δεν έπαιρνε άδεια από την Ουέφα. Τελικώς, δεν πήραμε ούτε κι εμείς και το ματς της Νέας Σμύρνης ήταν εντελώς άχρηστο, ξεφτιλίζοντας στα μάτια μου την ίδια την ομάδα.

7.
Ο καραγκιόζης κ.Φάμπρι


2,5 μήνες κράτησε το κακόγουστο αστείο που άκουγε στο όνομα Φάμπρι. Ίσως ο πιο αχρείαστος προπονητής που πέρασε ποτέ από την ομάδα, αφού η παρουσία του μόνο πιο μπουρδέλο μας έκανε. Τακτικές με γαμωσταυρίδια, συνεχείς τσακωμοί με παίκτες και μηδέν μπάλα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο λόγος που ήρθε -η μεγάλη αυστηρότητα του- είναι και αυτός που έφυγε. Τυχερός που προπόνησε τον Παναθηναϊκό, άτυχος ο Παναθηναϊκός που τον προπόνησε.

8.
Επεισόδια και έξω


Κάποτε ήταν η απόλυτη ηδονή να έχεις απέναντι σου τους γαύρους. Πλέον αυτό γίνεται μια στο τόσο και κάτω από ειδικές συνθήκες. Στον τελικό του Κυπέλλου, ούτε αυτό έγινε αφού οι πέτρες/φωτοβολίδες στους παίκτες και το ντου των γαύρων στο γήπεδο την ώρα του ματς, ήταν ικανά για να καταλήξουμε στην εκκένωση του γηπέδου. Μεταξεταστέοι οπαδοί που δε νιώθουν πως χάνουν έτσι το ύψιστο δικαίωμα τους να υποστηρίζουν την ομάδα τους. Τι να πεις.. κάποτε θα αλλάξει κι αυτό. Ελπίζω..

9.
Η χούντα του Μαρινάκη


2 Νοεμβρίου και η ΕΛ.ΑΣ καταστρώνει σχέδιο πολέμου για το ματς με τον γαύρο στην Λεωφόρο. Δρόμοι κλείνουν, ανθρώποι κλειδώνονται σε μπουτίκ, 6.000 αστυνομικοί επιστρατεύονται και η οδός Παναθηναϊκού μπλοκάρεται από κλούβες. 6.000 κόσμος στις Θύρες 13 και 14 στιβαγμένοι σαν ζώα και τυχεροί που δεν έγινε καμιά στραβή στα 100 μέτρα που μπορούσαμε να κινηθούμε. Πρωτόγνορες συνθήκες που δεν θύμιζαν σε καμία περίπτωση αγώνα ποδοσφαιρικό και ξεφτίλισμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις του Μαρινάκη. Προφανώς το ματς ήταν υψηλής επικινδυνότητας, αλλά αν η Αστυνομία ήθελε να μην γίνει τίποτα και μέσα στο γήπεδο, τότε οι 3 ζώνες ασφάλειας που είχε θα κάνανε έλεγχο και δεν θα αφήναν τους πάντες να περνάνε τα πάντα μέσα. 

10.
Εκτός Ευρώπης


Από το 1997 είχαμε να μείνουμε εκτός Ευρώπης και η αλήθεια είναι πως δεν μας είχε λείψει καθόλου. Καθόλου ωραίο να μην έχεις ματς Ευρώπης μεσοβδόμαδα, καθόλου ωραίο να μην έχεις αγωνία για την κλήρωση, καθόλου ωραίο να μην περιμένεις να κάνεις την αγωνιστική υπέρβαση. Ελπίζω η επόμενη φορά που θα μείνουμε εκτός να αργήσει πολλές δεκαετίες..

11. 
Ο τραυματισμός του Μαρινάκη


Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο Χαριλάου και στο 56ο λεπτό ο χρόνος πάγωσε. Ο Νίκος Μαρινάκης έπειτα από μια σύγκρουση στον αέρα έπεσε αναίσθητος και για περίπου 8 λεπτά το ιατρικό τιμ έδινε μάχη για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Του πιτσιρικά του είχε γυρίσει η γλώσσα με αποτέλεσμα να μην έχει επαφή με το περιβάλλον. Οι στιγμές εκείνες ήταν βασανιστικές για όσους τις είδαν, πόσο μάλλον για αυτούς που τις έζησαν. Μακάρι να μην ξαναδούμε κάτι παρόμοιο ποτέ.

12.
Η αυλαία της ξεφτίλας Τσάκα


1,5 χρόνο κράτησε η στημένη υπόθεση του ενδιαφέροντους όλων των Πριγκιπων και Βασιλιάδων του πλανητή για τον Παναθηναϊκό με μεσάζοντα τον Τσάκα. Αρχές Ιανουαρίου η γελοιοποίηση του Συλλόγου τελείωσε μια και καλή, με τις ευχές μας να μάθουμε κι επίσημα ποιος είχε βάλει αυτόν τον τύπο να παίζει με τον Παναθηναϊκό.

13.
ΝΑΙ στις μετακινήσεις των οπαδών


Οι σταδιακοί αποκλεισμοί μετακινήσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και 11 χρόνια, πλέον έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της, με τους οπαδούς να μην μπορούν πλέον να δουν την αγαπημένη τους ομάδα ούτε καν στην ίδια τους την πόλη. Ανίκανη και ευθυνόφοβη αστυνομία που βάζει παντού μπλόκα και ανίκανοι οπαδοί που δεν μπορούν να υπερασπιστούν με σωστή συμπεριφορά τα δικαιώματα τους. Ναι στις μετακινήσεις των οπαδών. Όχι στις μετακινήσεις των ηλίθιιων χούλιγκαν και των εγκληματιών.




*
Αναπόφευκτο να ξεχάσω και κάποιες στιγμές που άξιζαν να είναι μέσα σε αυτό το άρθρο, όπως η αποχώρηση της Ξ.Μυλωνά από την ενεργό δράση στο ματς με την Άεκ στην Κυψέλη και το πανό-ευχαριστώ προς το πρόσωπο της από την Θύρα 13. Μιλάμε για μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του βόλεϊ που έχουν παίξει ποτέ στην ομάδα μας και σίγουρα μια από τις top5 με την μεγαλύτερη προσφορά.

Σχόλια

  1. Με αφορμή το τελευταίο αρνητικό. Η euroleague δίνει δικαίωμα στους οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων να πέρνουν εισητήρια για κάθε αγώνα. Θα πάρουμε εισητήρια για το ΣΕΦ ναι ή όχι;;

    Υ.Γ. Πάντως με μερικά αρνητικά διαφωνώ. Π.χ. στο 6 μπορεί ο αγώνας μπαράζ με την Ξάνθη να ήταν αστειάκι. Αλλά αν κάποιος ξεφτυλίστικε γι' αυτό ήταν η σούπερ λιγδ και η επο που τον όρισαν και όχι ο Παναθηναϊκός. Άλλωστε και εισητήρια πήραμε και πήγαμε σε μια έδρα που (με τις απαγορεύσεις) έχουμε πολλά χρόνια να πάμε και ρίξαμε ένα τρίμπαλο με γκολάρα Φιγκερόα που ακόμα και αυτή έπαιξε το ρόλο της για να ξανάρθει έστω για λίγους μήνες ακόμα στη Πανάθα



    Το 12 γιατί είναι αρνητικό; θετικό δεν είναι που ξεμπερδέψαμε μια και καλή με το βλάκα και ξεφτυλίστικαν όλοι όσοι τον προοθούσαν; Αρνητικό είναι όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία και ενώ η Θύρα 13 και ο κακός Βγενόπουλος με σχετικές ανακοινώσεις το έκοψαν μαχαίρι, πάρα πολλοί Παναθηναϊκοί επέμεναν να το συνεχίζουν.


    Θα μπορούσα να πω κάτι και για το 3, λέγοντας πόσοι παναθηναϊκοί δουλεύουν μια χαρά για το Μαρινάκη (και γνωρίζει ο χοντρός την ομάδα τους) αλλά μέρες που είναι ας μη το πιάσουμε αυτό,..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία!
    Κατά πάσα βεβαιότητα δε νομίζω να παίξουν τικέτα ούτε για εμάς, ούτε για αυτούς.


    Σχετικά με τα αρνητικά: Σύμφωνοι πως με τον αγώνα μπαράζ ξεφτιλίστηκαν οι αρχές που διοργανώνουν αυτήν την κομωδία, αλλά μαζί της ξεφτιλίστηκε στα μάτια μου και ο Παναθηναϊκος.


    Η ιστορία με τον Τσάκα αρνητική σαν ιστορία και όχι προφανώς σαν κατάληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΙΡΑΙΑΣ31/12/13 10:13 π.μ.

    00.00-1/1/2014… Θα μπλοκάρουν όλες οι γραμμές με τα «πράσινα» SMS!

    Στείλε την πρώτη μέρα του χρόνου SMS την ευχή σου για τον Παναθηναϊκό γράφοντας ΠΑΟ ή PAO (κενό) στο 54529!
    Ενίσχυσε το Σύλλογο και κέρδισε ένα από τα δυο γούρια του 2014 με το Τριφύλλι, προσφορά του FLESSAS art & design studio! (http://www.flessasart.com/).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά και ευτυχισμένο 2014 σε όλους τους τομείς να έχουμε.
    Το νέο ταμείο της νέας χρονιάς για την ομάδα μας ξεκινάει από (μεθ)αύριο!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pavlos gavalas31/12/13 12:51 μ.μ.

    Βρε μια φωτιά άναψαν οι άνθρωποι για να ζεσταθούν από το κρύο και έφαγαν και πρόστιμο? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπισης για το τελευταιο αρνητικο, χρειαζεται κοινο οπαδικο μετωπο απο ολους, κατι που δυστυχως δεν βλεπω να γινεται με τις τωρινες συνθηκες στην ελληνικη οπαδικη σκηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παναθες καλη χρονια σας ευχομαι σε ολους εστω κι απο εδω.. εχω μια αρνητικη πληροφορια που μας ενδιαφρερει ολους εμαθα απο ενεργο μελος της συμμαχιας οτι ο γιαννακοπουλος τελικα δεν θα μπει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία ανάρτηση Press .


    Μια σούπερ Παναθηναϊκή χρονιά να έχουμε , με τίτλους και επιτυχίες για την κάβλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ , ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mε όλους φίλε δύσκολο , Απλά να θυμίζω ότι οι μετακινήσεις σε μεγάλο βαθμό , κόπηκαν όταν φτιάχτηκε από το κράτος το νέο στάδιο Καραισκάκι . Οι βρωμύλοι του Πειραιά ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το stop στις μετακινήσεις οπαδών . Φταίμε και εμείς σε ένα x βαθμό δεν λέω , αλλά no ultras , no party :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή χρονιά , ευτυχισμένο σε όλους και σε εσένα Πρες , το 2014. Υγεία , ειρήνη και προπαντός δουλίτσα για όλο τον κόσμο που αυτή την στιγμή είναι άνεργος.

    Εντάξει , γενικά συμφωνώ με την αξιολόγηση που έκανες. Έχω μερικές αντιρρήσεις ως προς τον Νταμπίζα , δεν καταλαβαίνω το λόγο που κάποιος όταν αλλάζει στρατόπεδο και έρχεται σε εμάς , ποιός λόγος υφίσταται , ώστε να μην τον δεχόμαστε.

    Επίσης στα θετικά , θα έβαζα την καλοκαιρινή κινητοποίηση του κόσμου για τον εθελοντικό καθαρισμό του γηπέδου Απόστολος Νικολαίδης. Τρείς μέρες που έδειξαν την ανιδιοτελή αγάπη του φιλάθλου κόσμου του Παναθηναϊκού για το ιστορικό μας γήπεδο και την θέλησή του να επιστέψει η ποδοσφαιρική ομάδα εκεί.

    Στα αρνητικά , θα έβαζα την πρωτοφανή και άδικη συμπεριφορά της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Χτύπαγαν με πρόστιμα την ομάδα μας , που το σύνολό τους συνιστούν μια χορηγία στην Σούπερ Λίγκα. Μαζί με το προηγούμενο αρνητικό γεγονός , θα έβαζα και την συμπεριφορά των διαιτητών. Οι περισσότεροι , τουλάχιστον όσοι , ήσαν διαιτητές στα εντός της Λεωφόρου , έμοιαζαν να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Έδιναν αναφανδόν φάουλ υπέρ του αντιπάλου , οι κλωτσιές που τρώγανε οι δικοί μας δεν λογαριάζονταν , πέναλτι δεν μας έδιναν , κατακύρωναν οφσάιντ γκολ του αντιπάλου και τα δικά μας , για ένα τσακ μπροστά του παίκτη μας , τα έβγαζαν άκυρα. (παράδειγμα το γκολ που δε μέτρησε με την Ξάνθη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σημαντικό με αυτά που βιώνουμε γύρω μας είναι να έχουμε την υγειά μας. Από εκεί και πέρα ευελπιστώ σε ένα καλύτερο και πράσινο 2014 με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή Χρονιά αδερφέ μου πρες. Να σου δώσει το νέο έτος περισσότερα από όσα μου έδινες εσύ τόσο καιρό.

    Καλή Χρονιά αδέρφια. Με υγεία και αγάπη σε σας και τους δικούς σας και ό,τι μπορείτε για τους συνανθρώπους σας και την Πανάθα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nα έχουμε τύχη ,για να έχουμε την υγεία μας και να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα με αυτούς που αγαπάμε. Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Ανταποδίδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επίσης Γιώργο. Υγεία και χαρά σε εσένα και σε αυτούς που αγαπάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλη χρονια να εχουμε αδερφια , με υγεια ευτυχια και πολλες επιτυχιες για την ομαδα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου