Όλα στο Top 16 θα κριθούν. Αράξτε...


To πιο σωστό και ρεαλιστικό άρθρο που έχω διαβάσει από χθες για την κακή εμφάνιση της ομάδας μας. Άποψη που κοιτάει το δάσος και όχι το δέντρο. Κανένας δεν έπεσε στον γκρεμό από την πρώτη φάση της Euroleague και κανένας δεν την σήκωσε από τον Νοέμβρη. Περνάμε στην επόμενη φάση και τότε θα κριθεί η τύχη μας. Αυτές οι ήττες μπορεί να μην σημαίνουν και τίποτα για την συνέχεια..

Διαβάστε το πολύ πετυχημένο άρθρο από το πράσινο μπασκετικό μπλογκ Doubleteam:


Το συγκεκριμένο κείμενο θα μπορούσε να είχε αναρτηθεί την επομένη οποιασδήποτε από τις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές.. Ο λόγος είναι απλός. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα..

Κοιτώντας τι έχει συμβεί την τελευταία πενταετία στην Ευρωλίγκα, διαπιστώνει κανείς ότι οι νίκες ή οι ήττες του Νοέμβρη δεν παίζουν απολύτως κανένα ρόλο. Ο Παναθηναϊκός του 2009 ψαχνόταν και χρειάστηκε το ηλεκτροσόκ της ήττας στο ΟΑΚΑ από τη Σιένα για να παίξει μπάσκετ αντίστοιχο των δυνατοτήτων του. Το ίδιο συνέβη και το 2011, όπου ο Ελ-Αμίν έμοιαζε να μας καταδικάζει αλλά…Φυσικά, μην ξεχνάμε τα πεπραγμένα της τελευταίας διετίας… Σημασία για ομάδα την περίοδο αυτή είναι «χτίζεται» βήμα – βήμα, θέτοντας αρχές στο παιχνίδι της, μοιράζοντας ρόλους, δουλεύοντας τις λεπτομέρειες, ώστε την κατάλληλη στιγμή να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Μπορεί αυτή τη στιγμή οι Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ να εντυπωσιάζουν, αλλά στη φάση του τοπ16 ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία.

Θεωρώντας λοιπόν άστοχο να προδικάσουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, η μόνη ασφαλής προσέγγιση που μπορεί να γίνει είναι η καταγραφή των δεδομένων μέχρι αυτή τη στιγμή, περιμένοντας την ομάδα να βρει το ρυθμό της.

- Ο Πεδουλάκης είχε δηλώσει πέρυσι ότι κυριότερη αιτία για τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα ήταν οι περιορισμένες λύσεις στο ρόστερ. Φέτος, η προσπάθεια του να μεγαλώσει το rotation, δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες, δείχνει να μπερδεύει τόσο τον ίδιο, όσο και τους παίκτες του. Ανακατεύει διαρκώς την τράπουλα, δοκιμάζει σχήματα (μέχρι και τον Μπράμος στο ‘4’ είδαμε) αλλά προς το παρόν δεν βλέπει αυτά που θέλει. Οι συνεχείς αυτές αλλαγές έχουν ως συνέπεια να είναι εμφανής η έλλειψη διακριτών ρόλων στο παιχνίδι μας.

- Εξάρτηση από τον Διαμαντίδη. Ο Διαμαντίδης θέλουμε δεν θέλουμε έχει πατήσει τα 33 και πρέπει σιγά σιγά το παιχνίδι μας να πάψει να εξαρτάται σε αυτό το βαθμό από τον αρχηγό του. Τα 32:30 λεπτά σε αυτή τη φάση της ευρωλίγκας είναι υπερβολικά και πιθανώς να εξηγούν τα άσχημα ποσοστά του. Ένας ρόλος αντίστοιχος εκείνου που είχε ο Παπαλουκάς την τριετία 2006 – 2008 στην ΤΣΣΚΑ, του παίκτη δηλαδή που θα έρθει από τον πάγκο και θα αλλάξει το ρυθμό του παιχνιδιού, διατηρώντας τον ταυτόχρονα φρέσκο, ενδεχομένως να είναι μία λύση.

- Απουσία παιχνιδιού στο low post. Πέρυσι τέτοια εποχή ο Πεδουλάκης διαρκώς σημάδευε στο «ζωγραφιστό», είτε με τον Σχορτσιανίτη, είτε τον Ματσιούλις, είτε τον Ούκιτς. Το κενό του πρώτου προσπάθησε να το αναπληρώσει με τους Μπατίστ – Μαυροκεφαλίδη αλλά δυστυχώς αμφότεροι δεν είναι σε καλή κατάσταση.

- Παίκτες «κλειδιά» εκτός ρυθμού. Με τον Διαμαντίδη άστοχο, τον Λάσμε μία ταχύτητα κάτω σε σχέση με πέρυσι, τον Γκιστ να (ξανα)ψάχνεται στις περιστροφές, τον Ούκιτς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του αλλά και την παρουσία του Παππά, είναι λογικό να παρουσιάζουμε την αστάθεια αυτή στο παιχνίδι μας αδυνατώντας, έστω για πεντάλεπτο, να επιβάλουμε το ρυθμό μας.

Δικαιολογίες και απαντήσεις για την άσχημη (όχι όμως και «τραγική») μέχρι σήμερα εικόνα της ομάδας υπάρχουν πολλές. Τα ταξίδια, οι τραυματισμοί, οι αλλαγές στο ρόστερ, σίγουρα έχουν επηρεάσει. Παρόλ’ αυτά, οι τρεις ήττες είναι μία πραγματικότητα και πρέπει σιγά σιγά η ομάδα να βρει το ρυθμό της εξασφαλίζοντας το συντομότερο δυνατό την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το τοπ16 μετά, θα είναι μία άλλη ιστορία..

υ.γ: Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις διασταυρώσεις στην επόμενη φάση και θεωρώντας δεδομένη την αποφυγή ισπανικού «εμφυλίου» (Μπαρτσελόνα τερματίσει 3η για να αποφύγει Ρεάλ) υπάρχουν δύο σενάρια.

Σενάριο πρώτο (τερματίσουμε τρίτοι ή πρώτοι): Ρεάλ/ Μακάμπι ή Κούμπαν/ ΤΣΣΚΑ/ Μπάγερν

Σενάριο δεύτερο (τερματίσουμε δεύτεροι ή τέταρτοι): Φενέρμπαχτσε/ Μπαρτσελόνα/ Ολυμπιακός/ Εφές / Μάλαγα ή Γαλατασαράϊ/ Μακάμπι ή Κούμπαν.

Καμιά προτίμηση;

υ.γ2: Ο Πεδουλάκης πέρυσι εξασφάλισε το δικαίωμα να κριθεί φέτος στο τέλος.

υ.γ3: Η Ευρωλίγκα είναι ένα γκραν πρι μίνιμουμ 29 γύρων. Είμαστε μόλις στον 5ο..

http://doubleteam.gr/2013/11/15/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85/#respond

Σχόλια

  1. Δεν έγραψαν και κάτι που δεν τα βλέπουν οι περισσότεροι. Απαντήσεις όμως δεν υπάρχουν για τις διαπιστώσεις αυτές και ποτέ δεν είχαμε έναν ρημαδοδημοσιογράφο γνώστη να μας πει τί παίζει.
    Το 3 και 4 τα έχει πηδήξει γιατί βασικά ψάχνεται ακόμα. Εκείνον τον γκιστ τον αφόπλισε με τις αλλαγές που του κάνει. Τώρα μάικ και μαυροφαπαλίδη σιγά μην ήταν αγωνιστικές επιλογές του αργύρη. Εκεί ψάχτηκε λίγο το καλοκαίρι ο τράκης και τα μπέρδεψε. Αλλά οκ, και υλικό υπάρχει και χρόνος που μετράει η εμφάνιση και ξέρουν πώς πρέπει να είμαστε για να φτάσουμε εκεί.
    Τώρα αν τον μητσάρα συνεχίζει να τον βάζει στο αποδεκατισμένο πρωτάθλημά μας 25 και 30' για να τον πηδάει, δεν υπάρχει λογική. Επιβάλλεται να φτάσουμε στο σημείο τα ελληνικά παιχνίδια να τα παίρνουμε χωρίς τον αρχηγό και να παίζει σχεδόν αποκλειστικά ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο. Ας πω και εγώ τι βλέπω περισσότερο για την κουβέντα άλλωστε στην ομάδα και στη διοίκηση έχω εμπιστοσύνη οτι θα βελτιώσει την κατάσταση όπως έκανε και πέρυσι . Τίποτα δε τελειώνει από τον Νοέμβρη.


    1. Για μένα οι Μαυροκεφαλίδες - Μπατίστ ήταν λάθος επιλογές ..Οχι γιατι δεν ειναι καλοι παιχτες ειδικά ο Μπατίστ είναι υπερτεραστιος και ιστορική μορφή για την ομάδα. Πιστεύω όμως οτι δε ταιριάζουν σε αυτό που θέλει να παίξει ο Πεδουλάκης. Ειδικά ο Μαυροκεφαλίδης ανέκαθεν ήταν soft στην άμυνα και δεν ήταν ποτέ φόβητρο στην επίθεση αφού είναι αρκετά αδύναμος και στηρίζεται μόνο στο καλό του σουτ λίγο έξω απο την ρακέτα. Ο Μπατιστ μπορεί να 4-5 λεπτά καλά λεπτά άλλα στην άμυνα δε τα καταφέρνει όπως τα καταφερνε παλιότερα..Οπότε μας μένει μόνο ο Λάσμε! Μέχρι τώρα ο Λάσμε δεν ήταν καλός και γι αυτό βλέπαμε οτι βλέπαμε . Εχτες όμως έδειξε να ξυπναει ! Και πάλι όμως για μεγάλους στόχους δεν είναι ότι καλύτερο να στηρίζεσαι μόνο σε έναν παίχτη ..Μέχρι τώρα φαίνεται οτι η φυγη του Σχορτσιανίτη δε βοήθησε την ομάδα . Μπορεί ο Σχορτσιανιτης σε μερικά ματς να χανόταν αλλά όταν έπαιζε καλά αποτελούσε φόβητρο μέσα στη ρακετα και αυτό έδινε περισσότερες ευκαιριες στους περιφερειακούς να κάνουν διεισδύσεις αφού η ομάδα έχανε την αμυντική τους ισορροπία..


    Πιθανή λύση για το 1 : Αλλάζεις τον Μαυροκεφαλίδη που δε φαίνεται να ταιριάζει στην ομάδα αλλά ούτε και στο τρόπο του Πεδουλάκη που έχει συγκεκριμένη αμυντική φιλοσοφία..Κοιτάς λοιποόν να πάρεις έναν ακόμα παίχτη στυλ Λάσμε για να μοιραστεί ο χρόνος στους δύο τους. Κοιτάς να πάρεις έναν παίχτη φόβητρο μέσα στη ρακέτα που να σου δίνει τις λύσεις που έδινε πέρυσι ο Σχορτσιανίτης .


    2. Καλύτερη χρησιμοποιήση του Φώτση περισσότερος χρόνος ίσως ? Ναι μεν ο Φώτσης φαίνεται να μην ειναι και στα καλύτερα του αλλά δεν έχει πάρει τον χρόνο που θα μπορούσε ειδικότερα δε όταν ο Γκιστ μέχρι τώρα δεν έπαιζε και τόσο καλά..


    3. Με μπερδεύει πολύ ο Κάρι ..Πέρυσι σε όσα ματς έπαιξε ήταν εξαιρετικός και ως παγκιτης ήταν παίχτης που πάντα έδινε ++ στην ομάδα . Φέτος στην Ευρωλιγκα ειναι είτε αρνητικός ειτε φαίνεται σαν να μην υπάρχει..



    4. Πολύ κακος Διαμαντίδης..Ας μη γελιόμαστε απο περυσι φανηκε οτι η μιση μας ομάδα είναι ο Διαμαντίδης .. Όταν παίζει καλά τότε όλη η ομάδα είναι καλή ..Όταν δεν παίζει τις περισσότερες φορές είτε θα χάσουμε είτε θα κινδυνέψουμε να χάσουμε.. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να παίζει λιγότερο γιατι ίσως να φταίει η κούραση για την μειωμένη αποδοση του και την μεγάλη αστοχία του..Αν πρέπει τώρα να αποκτηθεί νέος παίκτης για να βοηθήσει τον Διαμαντίδη τότε πρέπει να το κοιτάξουν . Ας μη ξεχνάμε οτι πέρυσι με τις αλλαγες που έγιναν σε παίχτες η ομάδα άλλαξε εντελώς μορφή .. Δεν ειναι κακό να κάνεις μια δύο αλλαγες παιχτών όταν βλέπεις οτι η ομάδα έχει προβλημα..


    5. Η αλήθεια ειναι οτι ο Πεδουλάκης φετος δείχνει κάπως μπερδεμένος .Πολλά τα τρίποντα η αμυνα μας μέχρι τώρα ισχνή και γενικά η ομάδα φαινεται να στηρίζεται πάρα πολύ στο τι θα κάνει ο Διαμαντίδης μην έχοντας πλεον το σεντερ φοβητρο ωστε να απασχολεί παίκτες για να γίνονται διεισδύσεις.. Αν δεν βγάλει λοιπον την σουπερ ασσιστ ο Διαμαντιδης γυρνάμε τη μπαλα μέχρι να βρούμε ένα τρίποντο..Ε υπάρχει δεδομένα πρόβλημα..Θα πρέπει ο Πεδουλάκης να βρει άλλους τρόπους επίθεσης και να κάνει την ομάδα περισσότερο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ και ΓΡΗΓΟΡΗ..Μας έχουνε μάθει όλες οι ομάδες..κλέινουνε και πιέζουνε ασφυκτικά τον Διαμαντίδη αφήνουν τα τρίποντα πιο ελεύθερα και εμείς πελαγώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το πρωτο ερωτημα εχω και εγω την ιδια απορια μαλλον δεν τον εμπιστευεται ακομα ή δεν ειναι ετοιμος.Για το δευτερο η λογικη λεει να μεινει 2 βδομαδες εκτος παιχνιδιων και να παιξει με τους αλλους δε χαθηκε δα ο κοσμος(τουλαχιστον συμφωνα με αυτους που λενε οτι και που χανουμε δε πειραζει εχουμε μελλον).Στο τριτο θεωρω πως δεν βρισκουν γρηγορα ρυθμο λογω χημειας,τραυματισμων δε ξερω.Για το τεταρτο ισως ο καρι δε κανει για αυτο το επιπεδο,λεω εγω τωρα θα δουμε.Για το πεμπτο ερωτημα ειναι ισως το πιο περιεργο γιατι ο μποχου δε δειχνει να εμπιστευεται τον μπατιστ και ειδικα οσο ο λασμε ειναι εκτος ρυθμου και ποσο μαλλον ενω γνωριζουν το παιχνιδι μας.Στο εκτο μονο ο αρτζι ξερει.
    Γενικοτερα ρε Press αφου δεν υπαρχει κανενα επιθετικο συστημα οι ψηλοι βγαινουν πολυ εξω σε αμυνα και επιθεση γυρω γυρω η μπαλα και στο τελος σκοτωμενα σουτ με κρεμασμενους αμυντικους.Επιμενει γιατι δεν εχει αλλο σχεδιο να παιξει.Κλεινουν τη ρακετα και σε αφηνουν στην αστοχια σου,σου λεει αμα ειναι η μια στις δεκα βραδιες του ας τα βαλει.Αν δε βρουμε γρηγορα λυση στις επομενες 10 μερες τα πραγματα θα ειναι στο τελος τους απο δεκεμβρη μηνα και εξηγουμαι.Αμα δεν παιξουμε μπορει να αποκλειστουμε απο το κυπελλο,δευτερον να γινει μιση στραβη με κανενα παοκ και να χασουμε και την σιγουρια της πρωτης θεσης στην Α1 και το πιο τρομακτικο για μενα ειναι να βγουμε 3οι 4οι στην ευρωλιγκα και να πεσουμε μετα στους 16 με φενερ,τσσκα,μπαρτσα,ρεαλ ή και γαυρο ακομα που και καλυτερα να παιζουμε θα μας θαψουν τουλαχιστον αμα παιζουν ετσι μεχρι τοτε.Πιστευω κατι θα αλλαξει αλλα ας γινει γρηγορα γιατι πραγματικα ειναι ντροπη να βγαινουν και να μας χλευαζουν μεχρι και οι ανυπαρκτοι γαυροι.Θελω σχολιο σου press το εκτιμω τον λογο σου και σε διαβαζω καθημερινα σχεδον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι λέγαμε και πέρυσι, ότι όλα στους 16 κρίνονται και όταν πέσαμε σε δύσκολο όμιλο στο top 16 (Με Real, ΤΣΣΚΑ κτλ) βγήκαμε τέταρτοι με αποτέλεσμα να πέσουμε στη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα με τη γνωστή κατάληξη... ΑΝ βγούμε πρώτοι σε αυτό τον όμιλο κατά 90% πάμε final four μη λέμε ότι θέλουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εγω θα ηθελα βρε φιλε Γιωργο να εχει η Παναθα ενα γηπεδο/εδρα στολιδι και οποτε βρισκομαι Αθηνα να το κανω στεκι και οχι μονο στους αγωνες αλλα και για ενα καφε.....

    Στη Λαρισα οπου ζω,οταν ανοιξε το νεο γηπεδο,πηγα με φιλους για καφε,ημερα καθημερινη, αλλα και να δω μαζι τους το Μπαρτσα-Ρεαλ 5-0..... γεματη ηταν η καφετερια και το εστιατοριο..... ολα αυτα ειναι εσοδα για μια ομαδα....

    τωρα που η ΑΕΛ γυρισε στο ιστορικο Αλκαζαρ οποιος θα παει,θα παει μονο για το ματς και δε θα αφησει δεκαρα παραπανω,ενω το συγχρονο γηπεδο του Πηλαδακη εχει βαλει παντου λουκετο και σαπιζει.....

    πιστευω να καταλαβρε το παραδειγμα μου.....

    και να που θα βγω προφητης και για το ΟΑΚΑ , δ-υ-σ-τ-υ-χ-ω-ς......
    θα διαβασες εσυ και οι αλλοι τις δηλωσεις Σγουρου για το αν θεωρεί μόνιμη λύση για τον Παναθηναϊκό η Λεωφόρος: «Θεωρώ πως δεν
    είναι αυτή η μακροπρόθεσμη λύση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Είναι
    δικαίωμα του Παναθηναϊκού να κάνει ό,τι θέλει, εμείς συμβάλλουμε στην
    ανακατασκευή του γηπέδου, όμως είναι κρίμα-για παράδειγμα-να μην
    αξιοποιούνται συνολικά οι υπάρχουσες ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ».
    για το αν μπορεί να γίνει νέο γήπεδο στη Λεωφόρο: «Δύσκολο. Χρειάζεσαι μόνο
    δύο χρόνια για να κάνεις τη μελέτη. Είναι πάρα πολλά τα θέματα, όχι μόνο
    οικονομικά. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και ο Δήμος της Αθήνας. Ο
    Παναθηναϊκός λέει τώρα 'ας συμμαζέψω το σπίτι μου, να είμαι ασφαλής και
    μετά βλέπουμε'. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι αυτή που θα πρέπει να βρει
    οριστική λύση για το γηπεδικό».


    Μακαρι να βγω ψευτης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου , για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ , τα έχω γράψει στο Παναθηναικός Πρες εδώ και καιρό. Το ΑΕΛ Αρίνα κόστισε 40,000,000. ΕΊναι ένα ωραιότατο γήπεδο χωρητικότητας 16,000 θέσεων , κατάτι λίγο μικρότερο από ότι η Λεωφόρος. ,αλλα με κόστος κατασκευής και συντήρησης τεράστιο ως προς τα δεδομένα , τον πληθυσμό και τους επιχειρηματίες της Λάρισας. Η Λάρισα εξαιτίας αυτού του γηπέδου , υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική και ένας Θεός ξέρει πότε θα επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα. Φέτος υπήρξε και παραίνεση από την Πολιτεία να συγχωνευτεί και με κάποια άλλη ομάδα.

    Βλέπεις λοιπόν που μπορεί μια πολιτική πλειοδοσίας να οδηγήσει την ομάδα της πόλεως σας. Γιατί να φύγετε από το Αλκαζαρ; Εκεί η Λάρισα έδρεψε δάφνες , πήγε στην Ευρώπη , πήρε πρωτάθλημα. Ο ξιπασμός ορισμένων ψώνιων που αγνοούν τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας και της πόλης οδήγησε στον παραλογισμό: Δημιουργία πανάκριβων σταδίων , που δεν δύναται κάτω από φυσιολογικές συνθήκες να συντηρηθούν.

    Ας κάνει ότι θέλει ο Δήμος της Αθήνας. Εμείς βγήκαμε στους δρόμους το 2008 και αν χρειαστεί θα ξαναβγούμε. Ο κάθε Παναθηναικός που γεννήθηκε στην Αθήνα , - χωρίς να εξαιρώ και άλλους που κατάγονται από Επαρχία- λατρεύει τον Παναθηναικό και την ΛΕΩΦΟΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το "Αρινα" εδω στη Λαρισα δεν ανηκει στην ΑΕΛ αλλα στον Πηλαδακη..... κατι σαν την Παιανια και τους Βαρδινογιαννηδες δηλαδη....
    ασε που υπαρχει και το σχετικο ραδιο-αρβυλα οτι για να το ξεχρεωσει εριξε την ομαδα κατηγορια τη χρονια που εγκαινιαστηκε.....
    και τωρα που φραγκα δεν υπαρχουν,το εβαλε ....εκει που δε μπαινει ηλιος και το χαιρεται!
    Προσωπικα θα ειμαι παντα υπερμαχος ενος συγχρονου ποδοσφαιρικου γηπεδου - εδρας,οπου ο φιλαθλος θα εχει ανετη προσβαση στους αγωνες της ομαδος του και θα μπορει να φευγει το ιδιο ευκολα με τη ληξη ή οποτε το επιθιμει,θα του παρεχει ανεσεις περα απο το αυτονοητο και θα μπορει να το κανει στεκι ολο το χρονο,πραγμα που θα αποφερει και εσοδα στην αγαπημενη του ομαδα,ενω και αυτος θα νιωθει περηφανος για αυτο το στολιδι.....
    Κοντευω τα 40, και δεν ειμαι της λογικης του "ουγκα-ουγκα" καρφωμενος στα καγκελα.....
    Μεχρι να αποκτησει ο ΠΑΟ ενα τετοιο στολιδι,μαλλον θα εχω γερασει....
    Αν ομως μεχρι τοτε βρεθω Αθηνα, και εχει ενα οποιο παιχνιδι,φυσικα και θα χαρω να το παρακολουθησω απο τις εξεδρες της Λεωφορου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου