Η τελευταία συνάντηση με τον Ερυθρό Αστέρα (pics+vids)



Η αλήθεια είναι πως όταν κληρωθήκαμε με τον Ερυθρό Αστέρα για την Euroleague, έπρεπε να πάμε αρκετά πίσω στον χρόνο για να βρούμε την τελευταί μας επίσκεψη στο Βελιγράδι που τους αντιμετωπίσαμε. Για την ακρίβεια, 13 χρόνια πίσω, στις 6 Ιανουαρίου του 2000, όπου παίζαμε για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης των ομίλων της Euroleague, υπό την αιγίδα της FIBA.


Στην μισοάδεια -όχι πάνω από 3.500 κόσμο- "Χάλα Πιονίρ" η ομάδα μας κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίηκ και να επιβληθεί των Σέρβων με 61-76, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση για τον επόμενο γύρο της διοράνωσης, αφού μεταφερόντουσαν και οι πόντοι της πρώτης φάσης. Με πρώτα "βιολιά" του Ντέγιαν Μποντίρογκα και Τζόνι Ρότζερς, όπου σημείωσαν ο καθένας από 18 πόντους και πρώτους ριμπάουντερς πάλι τους ίδιους όπου κατέβασαν έκαστως από 6.

Η ομάδα γενικά εκείνη την χρονιά πήγαινε τρένο στην Ευρώπη και όποιο ματς έπρεπε να χτυπήσει το έπαιρνε. Σκεφτείτε ότι στις φάσεις των ομίλων είχαμε μόλις 3 ήττες όπου και οι 3 ήταν αδιάφορες βαθμολογικά. Η πολύ καλή της παρουσία επιβραβεύτηκε και με την κατάκτηση του δεύτερου μας ευρωπαϊκού λίγους μήνες μετά στην Θεσσαλονίκη.

Αξιοσημείωτα εκείνης της βραδιάς ήταν η βράβευση των Ομπράντοβιτς, Μποντίρογκα και Ρέμπρατσα από την διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα, πριν την έναρξη του ματς καθώς και ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιζε στην Σερβία ύστερα από καιρό, αφοί οι Σέρβικες ομάες τότε παίζανε τα εντός τους ματς σε άλλες χώρες λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που υπήρχε σε όλη την Γιουγκοσλαβία. Επίσης στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα αγωνιζόταν ένας μετέπειτα γνώριμος μας, ο Μίλος Βούγιανιτς.

Από τότε αντιμετωπίσαμε ξανά τον Ερυθρό Αστέρα, στον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ, ένα μήνα μετά, όπου τον κερδίσαμε με 67-58.

Η προϊστορία μας με την Σέρβικη ομάδα δεν είναι μεγάλη, αφού άλλες 2 φορές μόνο τους έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στην Σερβία. Μία την σαιζόν 1969/1970 ,πάλι για την διοργάνωση της τότε Euroleague, όπου χάσαμε με 91-66 και άλλη μια την σαιζόν 1998/1999 όπου βγήκαμε νικητές με 74-76.

Παρακολοθείστε παρακάτω σε 6 βίντεο την τελευταία μας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι:






Σχόλια