Παναθηναϊκοί και "Παναθηναϊκάρες"

ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Σήμερα έχω διάθεση να γράψω και να τα "χώσω'' σε πολλούς και για πολλά.

Αφορμή στάθηκε η είδηση του ενδιαφέροντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για γερό μπάσιμο στην ΠΑΕ.


Κάνοντας ένα νοητικό ταξίδι στο μέλλον μόλις το έμαθα, είδα εικόνες διάφορες.Είδα παικταράδες,είδα τίτλους,είδα καινούριο γήπεδο,είδα ισχυρή διοίκηση στο παρασκήνιο του βρώμικου Ελληνικού ποδοσφαίρου είδα πολλά...Μέσα σε όλα όμως είδα και κάτι άλλο,μερικές εκατοντάδες χιλιάδες "Παναθηναϊκάρες" να επιστρέφουν πάλι πίσω στην ομάδα,να ρωτάνε για διαρκείας,να συνοστίζονται σε ουρές για εισιτήρια για κάποιο ντέρμπι ή για κάποιο Ευρωπαϊκό αγώνα,να αποθεώνουν παίκτες,προέδρους,να τρέχουν σε φιέστες και πανηγύρια και να νοιάζονται ξαφνικά για το τριφυλλάκι.

Θα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δύο χρόνια τώρα κάθονται μπροστά σε πληκτρολόγια ή τηλεφωνούν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς για να κράξουν τον Αλαφούζο,τη συμμαχία,τους παίκτες και φυσικά εμάς του περίπου 10.000 μαλάκες, όπως μας λένε, που στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια,που πιστεύουμε σε αυτά τα μαγκάκια με το τριφύλλι στο στήθος,που πήγαμε και πιάσαμε πινέλα στα χέρια για να βάψουμε ένα καγκελάκι στον Ναό της Λεοφώρου. Όλοι αυτοί είναι οι μάγκες και οι έξυπνοι κι εμείς οι ηλίθιοι.Οι μάγκες αυτοί που δεν έδωσαν ούτε 20 ευρώ για να στηρίξουν την ομάδα που αγαπούν όπως λένε.Και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για ανθρώπους που λόγο της λαίλαπας που έχουν επιβάλει στη χώρα μας όλα αυτά τα κοπρόσκυλα, ακόμα και αυτά τα 20 ευρώ τους είναι απαραίτητα για να πάρουν γάλα στο παιδί τους.Μιλάω για αυτούς,και πιστέψτε με ξέρω πολλούς, που πάνε για καφεδάκι κάθε μέρα,που το Σάββατο βράδυ θα πούνε 2-3 ποτάκια σε κάποιο μπαράκι και που θα καπνίσουν κι ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα.Για την Πανάθα όμως 20 ευρώ δεν θυσίασαν.Μόνο έκραζαν και είχαν και το θράσος μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον γαύρο να παίρνουν τηλέφωνα και να παρακαλάνε για εισιτήριο.

Για αυτούς ο Παναθηναϊκός ήταν να πάρουν την γκομενίτσα στο γήπεδο να αράξουν με το καφεδάκι στα χέρια και να το παίξουν οπαδοί.Όχι ρε μάγκες ο Παναθηναϊκός είναι για αυτούς που έχουν ψυχή.Για αυτούς που έχουν φάει βροχές ,χιόνια,έχουν υποστεί την αναλγησία του κράτους δεκάδες φορές,για αυτούς που δεν λύγισαν στην πιο δύσκολη περίοδο της ομάδας,όπως είναι αυτή που διανύουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Για αυτούς που έχουν κλάψει για αυτήν ομάδα στις ήττες και έχουν απογειωθεί στους θριάμβους.Αυτοί είναι που έμειναν στα δύσκολα,στα πιο κρίσιμα χρόνια της ιστορίας μας,για να στηρίξουν αυτό με το οποίο μεγάλωσαν από μικρά παιδιά.Που δεν τους νοιάζει αν θα έρθουν Άραβες Κινέζοι ή εξωγήινοι να πάρουν τον Παναθηναϊκό,που ανατριχιάζουν όταν αντικρίζουν την Λεωφόρο και που νοιάζονται για όλα τα τμήματα του.Αυτό σημαίνει Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος.

Θλίβομαι πραγματικά που αναγκάζομαι να μιλάω έτσι για άλλους Παναθηναϊκούς . Πότε δεν είχα την λογική του Παναθηναϊκόμετρου .Πάντα έλεγα ότι ο καθένας κάνει ότι μπορεί, δεν έχει όμως το δικαίωμα να κράζει και να λοιδορεί αυτούς που έμειναν στις επάλξεις. Αυτά τα δύο χρόνια μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε πολλά πράγματα,να μετρηθούμε μεταξύ μας και δυστυχώς όταν η ομάδα είχε την ανάγκη μας πραγματικά στο τέλος  μείναμε ένας πυρήνας 10.000 ανθρώπων να την στηρίξουμε σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα.Για αυτό θεωρώ πώς ότι κι αν γίνει αυτοί οι 10.000 θα πρέπει να έχουν πάντα πολύ ψηλή θέση στην Παναθηναϊκή ιστορία γιατί πίστεψαν και στήριξαν την ομάδα τους.

Ζητάω συγνώμη αν κάποιοι σε αυτά που γράφω βλέπουν τους εαυτούς τους αλλά ποτέ δεν είναι αργά να κάνουν την αυτοκριτική τους και να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι επενδυτές και χρήμα μόνο, αλλά συναίσθημα....

Εμείς έτσι και αλλιώς θα είμαστε πάντα εδώ....


Τάσος Γ.

Σχόλια

  1. 1 apo tous 10.00027/11/13 6:08 μ.μ.

    apolyta swstos!
    o panathinaikos dystyxws einai terastios syllogos me ''ligous''+ligous dystyxws opadous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ' Pou otan vlepoun ti leoforo anatrixiazoun'....Ayto akrivos!


    Allos ena apo toys 10.000 xiliades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπη να τα βαζεις με τον κοσμο και αρρωστημενο.. Αντι να κραξεις τους ψευτοσωτηρες σου για την κανταντια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδη συμφωνεις οτι ο κοσμος πρεπει να στηριζει μονο στα καλα? Και οταν τα πραγματα χαλανε.... κριτικη απο τον καναπε και ο παναθηναικος στο ελεος του θεου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέστα Τάσο! Θα σε λεγα "Τασαρε", αλλα ετσι ελεγαν οι αλλοι το Μητροπουλο και το απέφυγα...


    Αλλος ενας απο τους 10.000 και αλλος ενας απο τα ελαχιστα μελη του ερασιτεχνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τάσος Γ.27/11/13 8:35 μ.μ.

    Φιλε Γιώργο δεν τα βάζω με τον κόσμο απλά συμπεράσματα καταγράφω,όσο για τους σωτήρες που αναφέρεις αν δεν ήταν έστω αυτοί τώρα ίσως να μην υπήρχαμε.Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1 apo tous 10.00027/11/13 9:03 μ.μ.

    skotwse to vazelaki mesa sou! mporeis na to kaneis. kai mi skeftesai ti exoun kanei oi alloi gia ton panathinaiko alla ti exeis kanei esy gia auton... ektos apo kritiki vevaia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. RESPECT se sena kai sto ar8ro sou.


    Den eimai enas apo tous 10.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με ξερεις και απο χθες βρε παπαρα? για να λες οτι κανω μονο κριτικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου