Μπασκετικοί προβληματισμοί

AΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Θα ήθελα σήμερα να ασχοληθώ με το μπάσκετ.Μετά τη χθεσινοβραδυνή ήττα τα καμπανάκια που μου χτύπαγαν από το καλοκαίρι ακόμα,θα έλεγα ότι αρχίζουν να γίνονται καμπάνες.


Θα αρχίσω την ανάλυση από την περυσινή χρονιά,μια χρονιά όχι αλλαγών απλά αλλά κοσμογονίας για τον Εξάστερο.Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια ο ανυπέρβλητος Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποφάσισε να αφήσει την ομάδα με την οποία εδραίωσε τον θρύλο του στην μπασκετική Ευρώπη.Η ομάδα από την άλλη εκτός από τον προπονητή της αποφάσισε να αλλάξει τα 10/12 της κρατώντας μόνο τον αρχηγό Διαμαντίδη και τον υπαρχηγό Τσαρτσαρή στην ομάδα και δίνοντας τα κλειδιά σε έναν έμπειρο Έλληνα προπονητή και πρώην παίκτη του συλλόγου,τον Αργύρη Πεδουλάκη.Ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε να κρατήσει τα ηνία στη νέα εποχή και να οδηγήσει την ομάδα στον ίδιο δρόμο επιτυχιών όπως ο πατέρας του και θείος του.Πολλοί θεώρησαν ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε ότι ούτε στη δυάδα δεν θα ήταν.Όταν μιλάμε όμως για την φανέλα που ζυγίζει ένα τόνο και βάλε τα γρήγορα συμπεράσματα είναι επικύνδηνα.Απόδειξη το φινάλε της χρονιάς με κατάκτηση του ντάμπλ .Ο Πεδουλάκης είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων μας ειδικά μετά τα κραξίματα που είχε εισπράξει όλη τη χρονιά.

Και πάμε τώρα στο μετά.Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και λίγο καιρό πριν αρχίσουν ο επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας προσωπικά εμένα μου σχηματίστηκε μια εντύπωση ότι η ομάδα βρισκόταν σε μια παρατεταμένη περίδο ευφορίας μετά τον θρίαμβο του πρωταθλήματος.Αυτή η εντύπωση μου άρχισε να γίνεται βεβαιότητα όταν είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν στην κλήρωση του πρωταθλήματος.Όταν ο πρόεδρος για παράδειγμα δήλωσε πώς περισσότερο φοβόμαστε το Ρέθυμνο από τον Ολυμπιακό,κάτι πανηγυρισμούς μόλις η κληρωτίδα έβγαλε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την πρώτη αγωνιστική και γενικά μια χαλαρή και αλαζονική στάση που δεν ταιριάζει σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.Όση μεγάλη συμβολή είχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρυσι,κάτι που του το είπα και κατ'ιδίαν,όταν βρεθήκαμε στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ μετά το τέλος του δεύτερου τελικού,άλλο τόσο έχει ευθύνη για τη χαλαρότητα που τυχόν δείχνει η ομάδα.

Πάμε τώρα στις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι.Αν εξαιρέσουμε την έλευση των Παππά και Γιάνκοβιτς που αποτέλεσαν το καλύτερο δίδυμο νέων Ελλήνων παικτών στο προηγούμενο πρωτάθλημα,οι άλλες κινήσεις πολύ φοβάμαι ότι έγιναν για λόγους επικοινωνιακούς. Μπατίστ και Φώτσης είναι λατρεμένοι για τον κόσμο αλλά ίσως κορεσμένοι και κάπως μεγάλοι σε ηλικία για να μπορέσουν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα υψηλό επίπεδο. Μαυροκεφαλίδης τώρα φοβάμαι ότι είναι λόγο light για τον Παναθηναϊκό,νωρίς είναι ακόμα βέβαια αλλά είπαμε προβληματισμούς αναφέρουμε δεν βγάζουμε συμπεράσματα,Από εκεί και πέρα κυκλοφορεί στη μπασκετική πιάτσα μια φήμη ότι ο Λάσμε έχει σοβαρό τραυματισμό που κουβαλούσε από πέρυσι όταν ήρθε στην ομάδα και τον έκρυβε.Αυτό έχει προκαλέσει κάποια δυσαρέσκεια στους υπευθύνους της ομάδας.Δεν ξέρω αν αληθεύει ελπίζω όχι. Φάινεται πάντως ότι το δίδυμο με τον Γκίστ δεν λειτουργεί ακόμα όπως έγινε πέρυσι,θα περιμένουμε και σε αυτή τη περίπτωση.

Αγωνιστικά θα έλεγα ότι η ομάδα κινείται σε πολύ ρηχά νερά.Ξεκίνησε με μία ήττα σφαλιάρα κατά την άποψη μου και εξηγούμε γιατί.Όλες τις μέρες πριν το ντέρμπι του ΣΕΦ είχε δημιουργηθεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πάμε στον Πειραιά για βόλτα ,για καφέ,κάτι για 20άρες άκουγα από κάποιους και τελικά φάγαμε 10 πόντους στο κεφάλι από ένα Ολυμπιακό με προβλήματα τραυματισμών,κουρασμένο από ταξίδια και χωρίς τον κόσμο του.Μεγάλο στραπάτσο κατά τη γνώμη μου.Στην Ευρωλίγκα τώρα. Έχουμε δώσει τέσσερα μάτς με απολογισμό δυο νίκες και δύο ήττες.Η μία νίκη με την Λαμποράλ Κούτσα που κατέβηκε με οκτώ παίκτες στην Κύπρο. Απολογισμός τουλάχιστον πρωτόγνωρος για τον Παναθηναικό. Αυτό που εγώ διακρίνω είναι ότι η ομάδα δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να κάνει ακόμα.Να παίξει με τους ψηλούς  ,αφού έχουμε γεμίσει τεσσαροπεντάρια,να παίξει με τους κοντούς;Δεν υπάρχει προσανατολισμός αγωνιστικός ακόμα και φοβάμαι μήπως ο Αργύρης δεν μπορεί να μεταχειριστέι σωστά ένα τόσο μεγάλο ρόστερ.Ελπίζω να βρεί σύντομα τη λύση γιατί οι αγώνες περνάνε και σε λίγο οι ήττες θα κοστίζουν.

Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα κλείσει πάλι πολλά στόματα,χρειάζεται όμως αφύπνιση και να καταλάβουν όλοι ότι η περυσινή χρονιά τελείωσε και έχει ξεκινήσει μια νέα στην οποία κανείς δεν θα σου χαρίσει τίποτα μόνο και μόνο επειδή θριάμβευσες πέρυσι.Εμείς συνεχίσουμε τη στήριξη στο καμάρι του συλλόγου μας και πιστεύω ότι στο τέλος πάλι θα μας κάνει να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά στο δρόμο....Keep the faith...!!!


Τ.Γ.

Σχόλια

  1. αργα ή γρηγορα ολα βγαινουν στη φορα
    αυτος λοιπον που μεσω του σαιτ των ανεξαρτητων μας ειχε ζαλισει για τον 1876ο ξενο επενδυτη που ειχε εκπροσωπο τον λυκουρεζο , και φυσικα με το αναλογο κλαψουρισμα μας ειχε πληροφορησει οτι ταχα ο αλαφουζος δεν δινει την ομαδα , το λεει ξακαθαρα.......................

    <>


    συνεχιστε εσεις οι διαφοροι να παπαγαλιζετε αυτα που σας σερβιρουν αμασητα οι ανθρωποι που ψαχνουν την εκδικηση αποσταθεροποιοντας την ομαδα με παραμυθια της χαλιμας
    που αν δεν δουν την ομαδα να πιανει πατο δεν θα την αφησουν ησυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε οποιος δε το ειχε καταλαβει ηδη...... αστο...


    Anyways, που το εγραψε αυτο ο "ανεξαρτητος"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.facebook.com/idimonkouritis/posts/240691812752004

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου