Ο Παναθηναϊκός θα αναγεννηθεί πολύ σύντομα!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ

To τριφύλι  ήδη έχει αρχίσει να ανθίζει..

Ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη και η ομάδα μας χάνει το ματς με 0-1 από τον γαύρο στην Λεωφόρο, ύστερα από δεκαετία και βάλε. Χάνει ένα ματς που δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία και που έδειξε πως ακόμη και σε αυτήν την τραγική φάση που βρίσκεται, μπορεί να φοβίζει ακόμη ολόκληρους κρατικούς μηχανισμούς.


Το ματς λοιπόν τελειώνει και ο κόσμος ξεσπάει σε χειροκροτήματα. Όχι αυτά που γίνονται για να γίνουν. Αυθόρμητο δυνατό χειροκρότημα από όλο το γήπεδο. Τέτοιο χειροκρότημα είχα να το ακούσω καιρό και όσοι ήταν μέσα καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ. Χειροκρότημα που αναγνωρίζει την προσπάθεια της ομάδας, την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Σύλλογος και αποτελεί το πιο ηχηρό μήνυμα πως όχι μόνο δεν είμαστε διαλυμένοι, αλλά πλέον έχουμε συσπειρωθεί, είμαστε μια γροθιά με την ομάδα και αφού μετρηθήκαμε και είδαμε ποιοι και πόσοι είμαστε, μαζεύουμε δυνάμεις για να ξανακάνουμε τον Σύλλογο μεγάλο και τρανό. 

Και θα τον κάνουμε! Πως είναι δυνατόν να μην το πετύχουμε όταν υπάρχει συναίσθημα και ρομαντισμός που σκάει κόκκαλα; Γιατί για ρομαντισμό μιλάμε όταν η ομάδα χάνει άδικα από τον γαύρο στο 90' και έχουμε την δυνατότητα εκείνη την στιγμή να ακολουθήσουμε και τον δρόμο που...επιτάσσουν οι σημερινές συνήθειες και να γαμήσουμε τα πάντα ως αντίδραση για αυτά που συμβαίνουν χρόνια τώρα. Όμως εκείνη την στιγμή μίλησε το συναίσθημα και η αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό κέρδισε τα πάντα.

"Eγω θα σ'αγαπώ και μην σε νοιάζει" από όλο το γήπεδο και μετά η ιαχή που ράγισαν και τα τσιμέντα "μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ". Και δεν έλεγε ο κόσμος να σταματήσει. Συνέχιζε κανά πεντάλεπτο να χειροκροτάει και να δείχνει αφοσίωση στο έμβλημα που έχει λατρέψει από μικρή ηλικία. 

Είχα χρόνια να με πιάσει συγκίνηση τόσο έντονη με τον Σύλλογο και ομολογώ πως δεν το περίμενα να συμβεί σε τέτοιο ματς. Είναι στάση ζωής μου -όσον αφορά τον Παναθηναϊκό- να δηλώνω με τα συνθήματα μου την λατρεία που έχω στο τριφύλι ύστερα από ήττες που πονάνε γιατί έτσι φαίνεται αν κάτι είναι αληθινό. Και ευτυχως σήμερα αποδείχθηκε πως όλοι όσοι ήμασταν Λεωφόρο έτσι νιώθαμε.

 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν μάγκες θα αναγεννηθεί, όπως είχα γράψει στην πρώτη αγωνιστική. Μόνο που θα αναγεννηθεί πολύ πιο σύντομα από όσο θα περιμέναν εχθροί και φίλοι. Γυρίσαμε στην Λεωφόρο, μαζευτήκαμε, μετρηθήκαμε και η λάβα θα αρχίσει να ξανακαίει.

Όπως συνηθίζω να λέω, ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα και τρόπος ζωής. Ή το χεις μέσα σου και το κουβαλάς ή όχι. Απλά πράγματα. Αν το χεις, και με 0-10 να χάσεις από τον γαύρο στην Λεωφόρο δεν θα σταματήσεις να φοράς την επομένη την μπλούζα με το τριφύλλι. Είναι μέρος της ζωής σου και μη διαπραγματεύσιμο. Για αυτό και η σημερινή τόσο έντονη αντίδραση του κόσμου, για αυτό και η αναγέννηση που έρχεται!

Το ταξίδι τώρα ξεκινάει. Η ομάδα ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι, οι παίκτες μας δείχνουν πως τιμάνε το τριφύλι και ο κόσμος ο πολύς πως συμπεριφέρεται με βάση το καλό του Συλλόγου. Στο επόμενο εντός γιατί να μην γεμίσουμε πάλι την Λεωφόρο; Οι ίδιοι Παναθηναϊκοί να είμαστε. Οι ίδιοι που θα πάμε χέρι-χέρι με την ομάδα προς το όνειρο...


ΥΣ: Προ πολυμετοχικοί και πολυμετοχικοί βάλτε τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον πάτο σας. 

ΥΣ2: Η ιστορία έγραψε πως ακόμη και στην χειρότερη μας φάση ο Παναθηναϊκός αποτελεί φόβητρο και το δείχνει και μέσα στο γήπεδο. 

Σχόλια

  1. Οπότε καλώς υπήρχε (με βάση το άρθρο) τόση αστυνομία, οπότε πάμε παρακάτω (τελικά μας ψεκάζουν σίγουρα, δεν εξηγείται αλλιώς...).

    Απλά το άρθρο αποφεύγει να μας πει αν στο καραϊσκάκη η θύρα 7 ήταν περικυκλομένη από ματ και κλούβες τι θα γινόταν, αποφεύγει να πει γιατί ποτέ δεν είδαμε τόση αστυνομία στο συγκεκριμένο γήπεδο και αποφεύγει να μας πει από πότε και από ποιους αγρίεψαν τα πράγματα όπως χαρακτηριστικά λέει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς και άμα μας αρέσει που μας συμπεριφέρονται σαν ζώα και είναι λες και πάμε σε πόλεμο. Πες με απαισιόδοξο αλλά καλώς ή κακώς εμείς σαν κόσμος δεν μπορούμε να τα βάλουμε εναντίον όλων. Ή μάλλον μπορούμε, αλλά ο Σύλλογος δεν θα βγει κερδισμένος. Αν δεν υπήρχε τόση μπατσαρία, θεωρεία πως θα κρατιόντουσαν όλοι τόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μοναδική ίσως εξαίρεση το ματς του 2007 στο Καραισκάκη και την νίκη με το γκολ του Παπαδόπουλου όπου πράγματι ο Εμπέντε έκανε το καλύτερο ματς της καριέρας του σε όλα τα μάτς που κρίνονταν στην κλωστή οι λεπτομέρειες πήγαιναν προς το μέρος του Ολυμπιακού.
    Έτσι και χθες όπου ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα πήγε καλύτερα και στον επιθετικό τομέα σε αντίθεση με το πρώτο όπου με βαθιές μπαλιές προσπαθούσαμε να βρούμε τους Μπέργκ και Φιγκερόα.
    Η ζωή συνεχίζεται η ομάδα έδειξε ότι αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατηματά της και μακάρι να βρεθεί λύση στον οικονομικό τομέα γιατί πραγματικά το αξίζει.
    Υ.Γ. Επειδή και απο το blog αλλά και απο τα σαιτ είχαν ακούσει πολλά όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα τόσο στον Μέντεζ όσο και στον Νάνο. Ο πρώτος όργωσε όλο το γήπεδο και εάν έβαζε και το γκολ στο 44ο λεπτό θα μπορούσε να ήταν και ο MVP του αγώνα.
    Για τον δε Ισπανό κατάφερε και αμυντικά να "βγάλει" εκτός παιχνιδιού τον Κάμπελ ενώ και επιθετικά απείλησε από την πλευρά του με καλές σέντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως δεν το διατύπωσα καλά. Δεν μιλάω να πας να τους κλέψεις ματς ενώ σε παίζει μονότερμα αλλά να σε πάει η μπάλα και τις ευκαιρίες να τις κάνεις γκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pk.geronimo.13@gmail.com3/11/13 6:50 μ.μ.

    Καταρχήν το πολεμικό κλίμα όπως πάντα ξεκίνησε 1 μήνα πριν
    το ματς όχι από οπαδούς αλλά από τα ΜΜΕξαπάτησης , συνέχισαν οι οπαδοφυλλάδες
    και οι ¨αντικειμενικοί¨ δημοσιογράφοι που όπως και στα πολιτικά έτσι και στα
    οπαδικά κάνουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους με βαριούς χαρακτηρισμούς και αισχρούς
    με υπονοούμενα τίτλους.

    Τώρα ως αναφορά τους οπαδούς πιστεύω πως μπορούμε να ελέγξουμε
    την κατάσταση αν κάνουμε πέρα τους παραπάνω και τις ψευτοδιοικήσεις/ εταιρίες
    που πρώτα είναι η εταιρία και μετά όλα τα άλλα, εννοείται πως η λέξη ΙΔΕΑ για αυτούς
    αντιστοιχεί στα κέρδη.

    Επίσης πρέπει να κάνουμε πέρα τα δήθεν ινδάλματα και την προσωπολατρία
    της κάθε μούρης και να προσέχουμε τη λένε και όχι το ¨ένδοξο¨ παρελθών τους (αυτό
    το λέω για όλες τις ομάδες, ευτυχώς σε μας δεν πολύ παίζει τελευταία).

    Τέλος όταν το γήπεδο και η γύρο περιοχή μετατρέπετε σε
    χοιροστάσιο και κλειδώνονται οπαδοί και άλλες αηδίες τότε η όποια αντίδραση έχει
    δικαιολογία και θα έπρεπε μάλιστα να στηρίζεται από το σύνολο και όχι να γινόμαστε
    συνομοσιολόγοι για να δικαιολογούμε την αδράνεια μας.

    Υ.Γ. Αν θέλουμε να δούμε πραγματικό αθλητισμό πρέπει να ξεφύγουμε
    από το στείρο επαγγελματισμό. Μόνο ερασιτεχνικά θα μπορέσουμε να δούμε αθλητές
    να παίζουν για την ΙΔΕΑ και όχι για το χρήμα και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

    Υ.Γ. Σκατά στους μπάτσους και το σύστημα που τους παράγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παιχνίδι του 2007 το ανέφερα ώς ίσως την μοναδική περίπτωση που τα τελευταία χρόνια η ομάδα πήρε κάτι παραπάνω απο αυτό που είχε δείξει στον αγωνιστικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου