Τραγική λύση το ΟΑΚΑ

Εφημερίδα Goal News


ΠΑΙΡΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Το γηπεδικό ,καταρχάς, ελπίζω να έχει γίνει αντιληπτό σε όλους πως είναι το νο1 θέμα που καίει τον Σύλλογο. Από κει αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Αυτή η προοπτική υπήρχε σε μεγάλο βαθμό όταν δημιουργήθηκε η πολυμετοχικότητα, η αδυναμία υλοποίησης της ήταν και σε μεγάλο βαθμό ο λόγος εξαφάνισης όλων των μετόχων.

Η ιδέα της Παναθηναϊκής Πολιτείας ακούγεται ωραία και ελκυστική για έναν επιχειρηματία, αλλά δεν είναι για τον ίδιο τον Σύλλογο.


Ο επιχειρηματίας παίρνει έτοιμες εγκαταστάσεις-φιλέτο με την μόνη του υποχρέωση να πληρώσει την όλη παραχώρηση του ακινήτου. Και με πλεονέκτημα διαπραγματεύσεως πως μπορεί να ρίξει την τιμή, αφού στην ουσία αν δεν εκμεταλλευτεί τις εγκαταστάσεις ο Παναθηναϊκός, τότε όλος ο χώρος θα πέσει σε μαρασμό.

Άρα μιλάμε για μια λύση φθηνή (ή για την ακρίβεια πιο φθηνή από την προσπάθεια ανέγερσης νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου ή αθλητικού κέντρου, έστω κι αν έχει χρηματοδοτηθεί από το κράτος σε κάποιο ποσοστό) και άμεση, που με συγκεκριμένες κινήσεις σουλουπώματος θα μιλάμε για μια Παναθηναϊκή πολιτεία.

ΌΜΩΣ μια τέτοια λύση θα ήταν τραγική για τον ίδιο τον Σύλλογο.

Γιατί;

Δεν θα σας γράψω για τα ρομαντικά του στυλ "ο Παναθηναϊκός είναι Σύλλογος της Αθήνας και όχι των προαστείων".

Η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος του. Ο πυρήνας των 10.000 ατόμων που σας είχα γράψει και τις προάλλες. Στις επιτυχίες αυτός ο κόσμος μπορεί να εκκατονταπλασιαστεί. Αν ο Παναθηναϊκός φύγει με τον Ερασιτέχνη και πάει ΟΑΚΑ, αυτό τι σημαίνει; Πάπαλα η Λεωφόρος; Πάπαλα η Κυψέλη; Αν ναι, τότε πάπαλα και η μαζική παρουσία του κόσμου στα ερασιτεχνικά τμήματα. Γιατί πρέπει και το γήπεδο να εμπνέει. Και του ΟΑΚΑ τα βοηθητικά, δεν ...βοηθάνε για κανένα λόγο.

Επίσης η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ, αν πέσεις σε έναν επιχειρηματία που δεν τον καίει και με σκοπό να πετύχει καλύτερη τιμή παραχώρησης των ακινήτων, μπορεί να σημαίνει και γκρέμισμα της Λεωφόρου και παραχώρηση της στο κράτος. Και για να γίνει πιο "καταναγκαστικό" αυτό, να σου πουν πως "υπάρχει αυτός ο νόμος ρε μάγκες. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Στην ουσία μας κάνανε και ψιλοχάρη". Τι θα έχεις πετύχει τότε; Να πάρεις τις μαλακίες του κράτους για να τις συντηρείς και να έχεις δώσει την ίδια σου την ιστορία.

Ποδοσφαιρικό γήπεδο: Θα πάμε απλά πάλι στο ανοιχτό του ΟΑΚΑ ή θα χτίσουμε νέο αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο; Γιατί αν μιλάμε για το πρώτο, τότε για ποια πρόοδο και πιο βήμα μπροστά μιλάμε όταν θα πάμε να ξαναπαίξουμε στο ίδιο γήπεδο που πήγαμε στα μέσα της δεκαετίας του 80; Ποια δυναμική θα έχει αυτό το γήπεδο όταν οι κερκίδες απέχουν...1 χιλιόμετρο από το χορτάρι;


Δεν το θεωρώ ιδανική λύση το ΟΑΚΑ. Και δεν το θεωρώ από την σκοπιά του Παναθηναϊκού οπαδού και φιλάθλου. Χάνεται σε αυτό το μέρος η δυνατότητα υποστήριξης του Συλλόγου. Είτε αυτό λέγεται ποδόσφαιρο, είτε ερασιτέχνης. Δεν σε εμπνέει αυτό το μέρος, το έχουμε ζήσει, πως να το κάνουμε δηλαδή; Δεν θα χτίσεις κάτι νέο, απλά θα είσαι ο μάλακας της υπόθεσης που θα πρέπει να συντηρήσεις το κράτος.

Για να καταλάβετε, σε σειρά προτίμησης, το ΟΑΚΑ το έχω τελευταίο.
Αλλά δυστυχώς δεν θεωρώ καθόλου φανταστικό το σενάριο να καταλήξουμε εκεί εν τέλει. Αν δεν πάμε κι εμείς, τότε τι θα απογίνουν τα ακίνητα; Θα κάθεται το κράτος να τα κοιτάει; Δύσκολο μου φαίνεται, για αυτό θα τα φέρουν έτσι ώστε να πρέπει να πάμε εκεί...


Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε γαμήστε τα...

Σχόλια

  1. jerry Katsianis27/11/13 12:06 μ.μ.

    ΟΛΑ γινονται !!! Δηλαδη μπορουν οι κερκιδες να ερθουν πιο κοντα στον αγωνιστικο χωρο.Το θεμα ειναι αν θα γεμιζει το γηπεδο σε μικρα ματς γιατι οντως ειναι κρυο κ ανιαρο ενα αδειο γηπεδο .Απο την αλλη αν προχωρησει του Βοτανικου θα πρεπει να φτιαξουμε νεο γηπεδο Μπασκετ κλπ με μεγαλυτερο οικονομικο κοστος.Αποψη μου ειναι (δεν μπορω να μπω στο μυαλο του Δημητρη) μενουμε ως εχει στην Λεωφορο και μεσα στα επομενα 2-5 χρονια προχωραμε το προτζεκτ του Βοτανικου με καθαρα ποδοσφαιρικο γηπεδο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tasos Papapetrou27/11/13 1:16 μ.μ.

    Eτσι πρόχειρα και βιαστικά θα πω τα εξής;Ερασιτέχνης στη λεοφώρο,ποδόσφαιρο μπάσκετ βόλευ στο οακα,Αν θέλει το λράτος να γκρεμίσει τη λεωφόρο απορροφάς τον Πανελλήνιο.Η μαγιά των 10.000 θα πάει παντού,δεν θα την αποτρέψει το οακα.Σαν κομμάτι της μιλάω.Τώρα το θέμα είναι η διαμόρφωση του σταδίου σε πιο ζεστό γήπεδο.Δεν ξέρω αν γίνεται ,με πόσα και αν η πολιτεία θέλει το στίβο.Ασε που άν έχεις γήπεδο 50.000 θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις πληθυσμιακές οπαδικές ισορροπίες.Εγώ πρώτη φορά γήπεδο 8 ετών στο Καραισκάκη πήγα γιατί σε μας έπρεπε να κάνεις αίτηση για εισιτήριο.Αθλούμενη νεολαια στο κέντρο και στο Μαρούσι, και μεγάλο γήπεδο στο οακα που στο κάτω κάτω δεν είναι στο Λιμάνι ούτε στο Ελληνικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tasos Papapetrou27/11/13 1:27 μ.μ.

    Α...τώρα που το θυμήθηκα.Ας μου πει κάποιος,η λύση γήπεδο στον Πανελλήνιο γιατί δεν έχει πέσει ποτέ στο τραπέζι;Δε λέω ότι ο ΠΓΣΣ είναι σα να μην υπάρχει και δεν τον ρωτάει κανένας αλλά γιατί δεν έχει ψαχθεί ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Press, έγραψες - και πολύ σωστά έκανες - να μην κουράσουμε κι άλλο τους εαυτούς μας με το θέμα. Ακόμα δεν ξέρουμε αν και πως θα μπει ο Γιαννακόπουλος. Ούτε έκανε δηλώσεις αυτοπροσώπως για το γήπεδο. Αυτά τα δημοσιεύματα μπορεί να είναι από ευκαιρία να πουληθούν φύλλα μέχρι λάσπη για το πρότζεκτ. Μια και είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι δεν θέλουμε ΟΑΚΑ.


    Υπομονή 2-3 μέρες. Και βάση ΜΟΝΟ σε ότι λέει ο ίδιος ο Δημήτρης. Στο χιόνι οι απόψεις και οι πληροφορίες δημοσιογράφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστός ο παίκτης. Απλά έκανα αναφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, γιατί το όραμα της Παναθηναϊκής πολιτείας θεωρώ πως θα μας απασχολήσει λίγο ή πολύ στο μέλλον ασχέτως ποιος θα πάρει την ΠΑΕ.


    Η λογική λέει πως δε γίνεται να παρατηθούν οι εγκαταστάσεις αυτές και το κράτος να τις έχει και να τις κοιτάει. Κάπου πρέπει να τις φορτώσουν.


    Αν και σαν εγκαταστάσεις μπορείς να φιλοξενήσεις πολλά τμήματα, να αναβιώσουν κάποια άλλα και να δημιουργηθούν και καινούργια και να έχουν πολλούς χώρους. Αυτό όμως για τα ατομικά αθλήματα. Για τα ομαδικά -όπως το βλέπω εγώ- πρέπει να υπολογιστεί και ο κόσμος και σε τι περιοχές/γήπεδα εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες για μεγαλύτερη/εντονότερη/μαζικότερη υποστήριξη των τμημάτων αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστός, θα σου απαντήσω το απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού πρώτα εξαντλήσουμε πιθανότητες και απαιτήσουμε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Λεωφόρο.


    Να δούμε και στις 10/12 τι έχει να πει και το ΠΑΝ.ΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε πρέπει να έχουμε παρωπίδες και ούτε να νομίζουμε πως εμείς ως οπαδοί μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις . Αλλωστε τους απλούς οπαδούς μας ενδιαφέρει να γίνει γήπεδο αντάξιο και σύγχρονο του Παναθηναικού. Είτε αυτό γίνει στο Βοτανικό είτε γίνουνε αλλαγές στο ΟΑΚΑ είτε στη Λεωφόρο Ελληνικό και κτλ.


    Πριν λοιπον ο Δημήτρης πει οτιδήποτε δε μπορεί κανεις να γράφει αν πάμε στο Οακα γαμήστε..τα . Αυτό είναι καθάρα προσωπική άποψη και ένας τρίτος θα μπορούσε να γράψει αν πάμε στη Λεωφόρο ../ Βοτανικό /άλλη περιοχή. Αυτή η κρίση είναι και βιαστική και άτοπη όταν δεν έχουμε μπροστά μας τα στοιχεία και ούτε ξέρουμε και τα πλάνα με λεπτομέρειες . Και ειδικά για τις περιπτώσεις ΟΑΚΑ και Λεωφόρο. Μόνο στο Βοτανικό υπάρχει αυτή τη στιγμή εξελιγμένο ετοιμο πλάνο αλλά ταυτόχρονα και βαλτωμένο.


    Όσο για τον πυρηνα των 10.000(????) αν ηταν ο Παναθηναικός να εξαρτιέται από το τι θα πουν τι θα ορισουνε 10.000(????) άτομα ζήτω που καήκαμε.. Αυτό προσπάθησε να κάνει ο Αλαφούζος και είδαμε τις συνέπειες του . Ο Παναθηναικός πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους φιλάθλους / οπαδούς του και οχι να γίνει υποχείριο η να " συνεργάζεται " ή να προσπαθεί να ικανοποιήσει /όποιο ρήμα θέλετε τους 10.000 .



    Ελπίζω η νέα διοικηση να μας αγκαλιάσει όλους μας . Ο κόσμος του Παναθηναικού θέλει επιτυχίες οταν αυτές επιστρέψουνε μαζί με την ελπίδα τις Ευρωπαικές διακρίσεις τον πρωταθλητισμό και τις ηθικές αξίες που μας διακρίνουν τότε η δυναμική μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Στο χέρι της διοίκησης να αλλαξει αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιος επιθυμεί το οακα, είναι ελεύθερος να το πάρει και να το βάλει στον πάτο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η παναθηναϊκη πολιτεια ηταν ιδεα του Βγενοπουλου...και μαλιστα αν θυμαμαι καλα τοτε ειχε χλευαστει απο derby,πρασινη.εν πασει περιπτωσει δεν ειναι ασχημη σκεψη,ισα ισα.αλλα προϋποθετει αγορα του ποδοσφαιρικου ΟΑΚΑ απο το κρατος και ποιος ξερει ποσα χρηματα για να γινει ποδοσφαιρικο γηπεδο και οχι σταδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Spiros Kalimeris27/11/13 3:26 μ.μ.

    Το μέγεθος του Παναθηναικού είναι τέτοιο που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να καλυφθεί με γήπεδο 20-25000 θέσεων.
    Θεωρώ οτι αυτό θα πρέπει να είναι το Νο1 κριτήριο και η βάση να είναι 50000.Τωρα αν δε γεμίζει με τους λεβαδειακούς αυτό είναι άλλο θέμα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Θυμηθείτε οτι τη δεκαετία του 80 η παναθα μαζευε >40000 με τους λεβαδειακούς.Η τοποθεσία και το αν οι κερκίδες είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο είναι δευτερεύοντα.Όποιος έχει βρεθεί στο ΟΑΚΑ γεμάτο δε νομίζω να είπε "α δεν είναι έδρα το γήπεδο". Συνεπώς πιστεύω οτι αν στη λεωφόρο μπορεί να φτιαχθεί αξιοπρεπες μεγάλο γήπεδο, να φτιαχθεί.Στο υπάρχον όμως με πασαλείματα δεν μπορεί ο Παναθηναικός να εξυπηρετήσει τη μεγάλη μάζα των φιλάθλων του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μονο αν το γηπεδο διαμορφωθει ετσι ωστε να αποτελεσει εδρα,δηλαδη πιο κοντα οι κερκιδες, ο στιβος να φυγει και να διαμορφωθει ενα γηπεδο κοντα στις 40-45 χιλιαδες θεσεις.Μονο ετσι γηπεδο στο ΟΑΚΑ μαζι με το μπασκετ.Ωστοσο ο ερασιτεχνης πρεπει να μεινει στη λεωφορο πραγμα αδιαπραγματευτο. Τα αθληματα εκει εχουν χαμηλο μπατζετ, κοσμο με δυναμικο παρων και ειναι το πλεον σωστο οι αθλητες να ειναι εκει και ΜΟΝΟ ωστε να ζουν με το παναθηναικο μεγαλειο καθημερινα απο τις προπονησεις ως τα παιχνιδια και να δινουν το 100%. Δεν γινεται ο ερασιτεχνης να παει αλλου. Και οταν με το καλο γινουν αυτα θα μπορεσουμε να δουμε καινουργιες εγκαταστασεις ή επιμηκυνση των ηδη υπαρχοντων στην Λεωφορο για ακομα καλυτερες συνθηκες για τους αθλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πρώτο που γράφεις δεν γίνεται , το ΟΑΚΑ είναι στάδιο και έχει γίνει έτσι βάση συμβασης. Επίσης είναι το μεγαλύτερο στάδιο στην Αθήνα και το μόνο που μπορεί να διεξαχθούν αγώνες στίβου. Ρε παιδια μην γράφετε φαντασιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. όταν το έλεγε ο Βγενόπουλος έπεφτε κράξιμο όπως σωστά λες , τώρα που αιωρείται στην ατμόσφαιρα από τον Γιαννακόπουλο , τα παπαγαλάκια κάνουν προσπάθεια να μας πείσουν


    ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ


    Ο Λ Ο Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θα ηταν ιδανικο να γινει στη Λεωφορο το γηπεδο το θεμα ειναι ομως...αμα γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περιμένουμε όλοι οι Παναθηναϊκοί , την έκθεση - μελέτη του Παναθηναϊκού Κινήματος αδερφέ . Εκεί θα φανεί αν ουσιαστική , είναι εφικτό γήπεδο στην Λεωφόρο . Μέχρι αποδείξεως του εναντίου , εγώ θα ονειρεύομαι γήπεδο εκεί που μεγάλωσα και έμαθα το μεγαλείο του Παναθηναϊκού . Εκεί που ώρες πριν κάθε αγώνα , η περιοχή αναπνέει Παναθηναϊκοί . Εκεί που μαζεύονται τα παρεάκια στον οδό Παναθηναϊκού και κάνουν προθέρμανση συνθημάτων και δέους που θα δουν τον Παναθηναϊκό εκεί που ανδρώθηκε . Και αυτή την μαγεία , κανένα στάδιο δεν την υπερκαλύπτει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ιδανική λύση που λες για μένα (και την έχω σκεφτεί κι εγώ και απότι ξέρω και στην υπάρχουσα διοίκηση του ερασιτέχνη) είναι η εξής (κι εφόσον δε γίνεται νέο αθλητικό κέντρο με στεγασμένα όλα τα τμήματα στην λεωφόρο):


    Ποδόσφαιρο στην πλήρως ανακαινισμένη Λεωφόρο.
    Τάφος Του Ινδού πλήρως ανακαινισμένος.
    Ερασιτέχνης στιςς εγκαταστάσεις του Πανελληνίου.
    Μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.


    Υπάρχει σε ένα τέτοιο σενάριο το ηθικό ζήτημα με τον Πανελλήνιο το οποίο και δεν θεωρώ ασήμαντο, αφού σέβομαι την ιστορία του Συλλόγου που άθελα του μας δημιούργησε.


    ΥΣ: Ιδανκή λύση θα ήταν και ο Βοτανικός, αν όμως πηγαίναν όλα τα τμήματα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Tasos Papapetrou27/11/13 9:09 μ.μ.

    Ιδανικό για ποδόσφαιρι στηλεωφόρο αλλά δεν το βλέπω ρε παιδί μου.Τι να σου πω,μου φαίνεται λάθος να στριμωχτούμε για λόγους παράδοσης.Πάντως από Βοτανικό χίλιες φορές ΟΑΚΑ.Αν και πάλι,ομολογώ ότι δεν τα χω βάλει κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνω απολυτως ναι! Αλλα τωρα μιλαμε σε περιπτωση που παραχωρηθει στην ομαδα οποτε υποτιθεται οτι θα πρεπει να γινουν εκ νεου οι συμβασεις. Το στεγαστρο ειναι ετοιμοροπο οποτε φυσικη λυση ειναι αν οχι η διασωση του, η καταστροφη του επομενως θα πρεπει να αναθεωρηθει και το γεγονος να δωθει το γηπεδο για καθαρη ιδιωτικη χρηση. Τελος παντων κουβεντα να γινεται ας δουμε τι παιζει και οταν φτασουμε εδω το ξανασυζηταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε Νίμα αυτό που γράφεις , δεν γίνεται. Το στάδιο του ΟΑΚΑ είναι δημόσιο κτήριο. Δεν παραχωρείται προς ιδιωτική χρήση , φαντάσου να μην υπάρχει γηπεδο στην Αθήνα με αγωνιστικό στίβο.


    Τέλος πάντων , να ξέρεις ότι το Ολυμπιακό στάδιο έγινε για αγώνες στίβου. Την δεκαετία του 70 ο Καραμανλής με τον Παπανδρέου , λόγω της πρώτης επιτυχίας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου -συμμετοχή στο κύπελλο Εθνών της Ευρώπης- , και της δίψας του κόσμου για την τότε Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου , έφτιαξαν το ΟΑΚΑ.



    Το οποίο για τα μέτρα και τα σταθμά της εποχής ήταν ένα στολίδι. Τώρα έχουν αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα , ο Παναθηναικός έχει το Απόστολος ΝΙκολαίδης , που έχει απο το 2001 ανακαινισθεί 3 φορές με το συνολικο κόστος επισκευής που φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Δεν βλέπω κανένα λόγο να αφήσουμε την Λεωφόρο , που είναι επαρκέστατη σε όλα , πλην ίσως της χωρητικότητας , και να πάμε στο ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ Η ΟΥΕΦΑ ΔΕΝ ΔΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου