Χωρίς φράγκα και @@, γήπεδο στην Λεωφόρο δεν χτίζεται!


Διάβασα ένα άρθρο του Μπάμπη Τσιμπήδα στα Πράσινα Νέα (αυτού που έβγαζε φωτογραφίες με τον Τσάκα και τον φραπέ. Για να μην ξεχνιόμαστε..) σχετικά με το γηπεδικό και το πως ο Σύυλλογος μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα νέο πρόγραμμα που θα "τρέξει" για την Αθήνα. Ενδιαφέρον άρθρο και γενικά ορθώς κάθεται και ψάχνεται με το θέμα αυτό, αφού ουσιαστικά είναι το πιο σημαντικό ζήτημα-πρόβλημα που υπάρχει στον Σύλλογο και αυτό που τον μαγκώνει από την πραγματική εκτόξευση. Όμως το πρόβλημα αυτό σαν γηπεδικό είναι λιγότερο περίπλοκο από όσο παρουσιάζεται.


Για να χτιστεί το νέο γήπεδο χρειάζονται ΦΡΑΓΚΑ. Από που θα βρεθούν αυτά, δεν ξέρω. Αλλά και με τον Βοτανικό αν θυμάστε -όταν είχε παρουσιαστεί και σε πολύ καλύτερες οικονομικά εποχές- πάλι ψαχνόμασταν για τις πηγές χρηματοδότησης. Είναι το νο1 θέμα. Και αν δεν υπάρχουν τα φράγκα, τότε άκυρες είναι όλες οι συζητήσεις. Ούτε ο ερασιτέχνης μπορεί να το χτίσει, ούτε το ΠΑΝ.ΚΙ, ούτε η παε. Κάποιος λεφτάς, κάποια δάνεια, κάποιες χορηγίες και κάποιες επιχορηγήσεις από το κράτος ή από την Ε.Ε μπορούν.

Τώρα αν θέλουμε να το χτίσουμε στην Λεωφόρο, όπως δεν έχω βαρεθεί να γράφω, χρειάζεται τυπάς που να κουβαλάει κιλά μπαρμπάλια πάνω του και να πιέσει καταστάσεις. Απλά πράγματα κι εδώ. Χρειάζεται να θυσιάσει και κάποια τετραγωνικά εμπορικών χρήσεων. Αυτά που δεν θυσίασαν οι διοικήσεις του ερασιτέχνη και της παε όταν και αποφάσισαν να τρέξουν το πρότζεκτ του Βοτανικού.

Απλά λοιπόν τα πράγματα μάγκες. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, ούτε φράγκα βλέπω, ούτε τυπά που να κουβαλάει μπαρμπάλια. Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν ο Αλαφούζος. Ακούγεται ότι ψάχνεται έντονα με την όλη φάση. Μακάρι να κάνει κάτι απόλυτο στο γηπεδικό και όχι ημίμετρα.


ΥΣ: Και το πλάνο της ανακατασκευής της Λεωφόρου που θα παρουσιάσει τον ΠΑΝ.ΚΙ δεν λέει από μόνο του τίποτα αν δεν υπάρχουν τα φράγκα και τα @@. Πιο πολύ σαν ερέθισμα θα λειτουργήσει και μακάρι να πετύχει τον σκοπό του.

Σχόλια

  1. Βασικά όπως έχουμε πει, ο σύλλογος πάσχει παντού. Για την ακρίβεια στα περισσότερα είναι ανύπαρκτος. Αν υπήρχε ο πράσινος ο φραγκάτος ο μάγκας που θα πορωνόταν με τον Σύλλογο και έχωνε μαρούλια, θα βλέπαμε πόσο γρήγορα θα λυνόταν το γηπεδικό, πόσο άμεσα θα εξαφάνιζε κόκκινες φυλλάδες και θα ανάγκαζε τους εκδότες τους σαν καλά σκυλάκια που σνιφάρουν τα γιούρος, σε κωλοτούμπες υπεράσπισης, πόσο ξαφνικά θα εμφανιζόταν ραδιόφωνο και εφημερίδα παναθηναϊκή και όχι μαλακίες και πόσο θα βούλωνε τα πρόβατα τού ενός μαλάκα στις κερκίδες (όποτε πάνε) και του άλλου μαλάκα στις άλλες.
    Οπως ξαναείπαμε, μεγάλη η μαλακία των κοντών που δεν πήραν από παλιά την παε. Τώρα είναι τόσο μεταβατικό το στάδιο που περνάμε, που όλα έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια και αντε να ξεχωρίσεις ποιός κάνει τί και με ποιού τις πλάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχέδιο για να γίνει γήπεδο στη Λεωφόρο δεν είναι κάτι καινουριο ..ούτε οι νέες μελέτες είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει . Από τις αρχές του 2000 έχουνε τρέξει άπειρα σχέδια για το γηπεδικό στη Λεωφόρο τρια τέσσερα διαφορετικά σχέδια.. για ανακατασκευες για καινουρια γήπεδα για για ..Στο Βοτανικό το γνωστό σχέδιο που έτρεξε μετέπειτα και βαλτωσε στο Γούδι κτλ κτλ..

    Τα πράμματα δεν είναι καθόλου απλά λοιπόν ..όταν για παράδειγμα στη Λεωφόρο έχεις μόνο 20 στρεμματα και εκει θελεις να χωρέσεις και γήπεδο πάνω από 30.000 σύγχρονο και εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Απλά δε γίνεται δεν υπάρχει ο χωρος . Τώρα να γκρεμιστουν τα σχολεια τα προσφυγικα..να να να ε αυτα τα ακούμε εδώ και μια δεκαπενταετία.. Αν ήταν τοσο απλά τα πραμματα θα είχανε γίνει ήδη..

    Ούτε είναι μόνο θέμα χρημάτων.. όπως αναφέρεις . ΓΙα τον Βοτανικό ας σου θυμίσω οτι ο Βγενόπουλος είχε υποσχεθεί 23 εκατομμυρια μέσω της Marfin και το θέμα τελικά ( τουλάχιστον στην αρχή ) κόλλησε για μερικούς κορμάρανους που κάνανε προσφυγή.. ενώ είχανε βγει οικοδομικές άδειες και πάει λέγοντας..Και κόλλησε τη στιγμή που στο συλλογο μπήκανε 70 εκατομμύρια και ξοδεύτηκαν όπως ξοδεύτηκαν..

    Τελικά λοιπον τα πράμματα δεν είναι τοσο απλά ούτε είναι θέμα μόνο χρημάτων αλλά 10 διαφορετικών άλλων παραγόντων ..Αν περιμένουμε από τον Αλαφούζο να λύσει το γηπεδικό ζήτω που καηκάμε..Βεβαια μπορει να βγάλει όπως έβγαλε για πλεονασμα το 2017 μπορει να υποσχεθει και γήπεδο το 2047..

    Το κέιμενο του Τσιμπίδα ..είναι μερικές πληροφοριες μαζέμενες με ευχολογια του συντάκτη..Ο οποιος Τσιμπιδας μέσα απο τα άρθρα του έχει αλλαξει 50 φορες πλευρά για το τι πρεπει να γίνει με το γηπεδικό..και τις " πληροφοριες " του..

    Τα ίδια δηλαδή που έχει κάνει ο Αλαφούζος ο οποιος αν μαζέψουμε τις δηλώσεις που έχει κάνει για το γηπεδικό...και τι εχει υποστηριξει μια για ΒΟτανικο μια για Λεωφορο θα κλάψουν μανούλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Giannis Katzourakis13/11/13 4:41 μ.μ.

    Η ιστορια της ομαδας μας ειναι συνυφασμενη με αυτο το γηπεδο και μακαρι το ονειρο μας να γινει πραγματικοτητα, η ελπιδα δεν πεθαινει ποτε. Βεβαια πρωτιστος επιβαλλεται να μπει στην ομαδα επενδυτης με φραγκα και κυριως @@!!!!! γιατι τα λεφτα απο μονα τους σε αυτη τη χωρα της παραγκας δεν κανουν τιποτα!! Δυστυχως εκει στα πρασινα νεα προωθουνται αποκλειστικα τα συμφεροντα του αλαφουζου ο οποιος αντι να ψαχνει για σοβαρο επενδυτη σκεφτεται και συζητα για ανεφικτα σχεδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν και δε μενω Αθηνα,ειχα την τυχη να δω αγωνα της ομαδος στο σπιτι της αρκετες φορες και μαλιστα και σε τσαμπιονς λιγκ.

    μου αρεσε που ο φιλαθλος ειναι σε αποσταση αναπνοης απο το χορταρι αλλα σε συχρονα γηπεδα αυτο δεν υφισταται πουθενα.

    περα απο τα οποια σχεδια ανακατασκευης,θεωρω πως η τοποθεσια ειναι το μεγαλο προβλημα -περα απο την ευκολη προσβασιμοτητα με το μετρο- γιατι σε μεγαλα ματς κλεινει ολο το κεντρο της Αθηνας....

    ειται αυτα ειναι ματς με Ολυμπιακο,ΑΕΚ,κλπ ειτε με ευρωπαικες. (θυμηθειτε το ματς με τους Τουρκους της Φενερ...) ειναι απαραδεκτο να κανεις μια και παραπανω ωρα να πας στη θεση σου με 3000 αστυνομια μεσα...

    οσο για τις προσθετες μεταλλικες εξεδρες σαν δευτερο διαζωμα,δε μου γεμιζουν το ματι και περισσοτερο μου προκαλουν μια ανησυχια για ατυχημα-τραγωδια. αυτα ειναι ημιμετρα....

    σε δυο-τρια χρονια η ΑΕΚ θα εχει το δικο της σπιτι.
    σε δυο-τρια χρονια ο ΠΑΟ κινδυνευει να χασει το δικο του με το νομο Μπιρμπιλη....
    σε δυο-τρια χρονια το ΟΑΚΑ θα ειναι και παλι ξενοικιαστο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις. Το γήπεδο της Γιουβέντους έχει απόσταση κερκίδων από αγωνιστικό χώρο 7 μέτρα το μέγιστο. Το ίδιο και το γήπεδο της Μπαγιερν , το Αλιάνς Αρίνα. Αυτοί , που σου προανέφερα είχαν γήπεδα με στίβο και πήγαν σε κλασσικά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Εμείς έχουμε τη Λεωφόρο , που είναι το πλέον κλασσικό ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Ελλάδα και κάποιοι από εσάς επιζητείτε το ΟΑΚΑ , την στιγμή , που οι περισσότεροι ιθύνοντες του ΟΣΦΠ , από τον Θεοδωρίδη έως τον Μαρινάκη θέλουν να μας φυλακίσουν εκεί.


    Είσαι Πολιτικός Μηχανικός και ξέρεις από μεταλλικές κερκίδες; Γιατί , εγώ είμαι και θεωρώ ότι αν γίνουν όλα σωστά , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας. Πέραν τούτου , ακόμα , δεν έχουν γίνει μελέτες , ώστε να αποφασιστεί πιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί , μέταλλο ή μπετόν. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση είναι ανευ αντικειμένου κα καλόν είναι να μην γίνεται.


    Όσο γιαυτό που γράφεις για την ΑΕΚ τον Παναθηναικό , στο χέρι μας είναι , πρώτα ως φίλαθλοι αν πάει , να γίνει κάτι τέτοιο να αντιδράσουμε. Ως τότε , έχουμε καιρό και πολλά μπορεί να αλλάξουν , από την πολιτική ως το ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οκ,μαζι σου....

    αλλα εχεις δει σε αυτα τα ευρωπαικα γηπεδα αντιπαλο παικτη να πηγαινει στο κορνερ και να κανει -τουλαχιστον- ντουζ απο τους οπαδους; εκει τουλαχιστον εχουν ενα στοιχειωδη σεβασμο και παιδεια,μεσα στο γηπεδο...ε

    προσωπικα ειμαι ενατιον σε καθε καφριλα που θα διωξουν τον υγιη φιλαθλο με το παιδι του απο το σπιτι της ομαδος του, ή που θα τον κανουν να αηδιασει οταν μεσα σε αγωνα ειναι 3000 αστυνομικοι και οταν χρειαζεται εναν για την ασφαλεια του,το σπιτι του δε βρισκει....

    μακαρι να ειναι ασφαλης η επεκταση με τις μεταλλικες αλλα και παλι υποστηριζω οτι σο σημερινο γηπεδο ειναι ακαταλληλο κυριως λογω τοποθεσιας.

    και οχι,δε μου αρεσει καθολου το ΟΑΚΑ γιατι ειναι το αντιθετο απο τη Λεωφορο... δεν ειναι γηπεδο... απλα λεω οτι σε 2-3 χρονια θα χρειαστει ενοικο για να συντηρηθει και δυστυχως -ως δια μαγειας- η ομαδα μας ειναι ο τελειος υποψηφιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ισχύει η τελευταία πρόταση με την καμία , ο Παναθηναϊκός έχει έδρα δική του , εκεί γαλουχήθηκε , εκεί ανδρώθηκε και εκεί θα μείνει για ΠΑΝΤΑ . Να το χωνέψουν καλά αυτό τόσοι οι τσάτσοι της φαμίλιας , όσο και τα τσουτσέκια οι πολιτικοί , οι δήμαρχοι και οι λοιποί γραφειοκράτες .


    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ


    τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ για τον ευγενικό τρόπο της απάντησής σου.



    Για την 1η παράγραφο του σχολίου σου , συμφωνώ απολύτως , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι , όταν φταίει ο γάιδαρος θα πρέπει να χτυπάμε το σαμάρι. Το γήπεδο Απόστολος Νικολαίδης είναι εξαιρετικό ως ποδοσφαιρικό γήπεδο , οι αποστάσεις των θεατών είναι αρκετά κοντά στον αγωνιστικό χώρο αλλά μέσα στα επιτρεπόμενα όρια. Οι οπαδοί οφείλουν να σεβαστούν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας και να υποστηρίξουν την ομάδα τους , αποκλειστικά μόνο με την φωνή τους.

    Επειδή έχω πάει σε όλα τα εντός έδρας της ομάδας μας , οφείλω να σου πω ότι δεν έχουν γίνει σοβαρά επεισόδια εντός της Λεωφόρου. Βέβαια έχουν πέσει μπουκάλια , αναπτήρες και άλλα μικροαντικείμενα , αλλά η χρήση όλων αυτών είναι περιορισμένη και η πλειονότητα του χρόνου και των θεατών αναλίσκεται μόνο σε κραυγές υποστήριξης της ομάδας.

    Για την 2η παράγραφο του σχολίου σου , συμφωνώ , αλλά η επιλογή της φύλαξης της Λεωφόρου από 6000 αστυνομικούς δεν έγινε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός , ή τον Ερασιτέχνη , αλλά από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόλη την παρουσία τόσων αστυνομικών , εντούτοις , μέσα στο γήπεδο μπήκαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά , πράγμα που σημαίνει ότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.

    Για την 3η παράγραφο του σχολίου σου διαφωνώ ριζικά. Ο Παναθηναϊκός , το έχω γράψει αναλυτικά εδώ στο Παναθηναϊκός Πρες , είναι ομάδα του κέντρου της Αθήνας. Δεν είναι ούτε ομάδα των Βορείων προαστίων , ούτε των νοτίων προαστίων , ούτε του Πειραιά. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που έχει ως έδρα τους Αμπελόκηπους και έχει τους περισσότερους οπαδούς του στην περιοχή του κέντρου ( Αμπελόκηποι , Κολωνάκι , Εξάρχεια , Αμπελόκηποι , Κυψέλη , Ζωγράφου , Ιλίσια , Πετράλωνα , Κουκάκι , Πατήσια κλπ) Που να πάει δηλαδή; Στο ΟΑΚΑ ή στον Βοτανικό; Το ΟΑΚΑ είναι στην περιοχή των βορείων προαστίων και δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο , ο δε Βοτανικός είναι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της πρωτεύουσας , που δεν πληροί στοιχειώδεις συνθήκες από πλευράς υποδομών. Προσωπικά , πιστεύω ότι δεν ταιριάζει και στο αστικό υπόβαθρο των περισσότερων φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Συνεπώς ότι θα γίνει , θα γίνει στην περιοχή της Περιβόλας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Για την 4η παράγραφο του σχολίου σου επίσης διαφωνώ. Θεωρείς , ότι επειδή το ΟΑΚΑ θα μείνει χωρίς ομάδα , θα εξαναγκαστεί ο Παναθηναϊκός να πάει εκεί; Πέρυσι , που ήμασταν εκεί , ούτε 4000 εισιτήρια δεν κόψαμε. Έγιναν τα ματς με τον ΟΣΦΠ και τα ευρωπαϊκά παιγνίδια με Λάτσιο , Τοτεναμ και Μάριμπορ και σώθηκε κάπως η παρτίδα. Εγώ , δεν πρόκειται να πάω στο ΟΑΚΑ , δεν βλέπω καλά-καλά τους παίκτες όταν παίζουν εκεί και από ότι ξέρω και πολλοί άλλοι. Συνεπώς , θα πάει ο Αλαφούζος τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για να παίζει με 3,000~4,000 , όταν στην Λεωφόρο σε ματς π.χ. με τον Πανθρακικό μαζεύει 10,000 θεατές; Θα πει στην διοίκηση του ΟΑΚΑ ότι δεν θα πάει , ακόμα και αν πιεστεί από έξω-αθλητικούς παράγοντες.

    Απλώς τόσα χρόνια είχαμε μάθει στην λογική του ΟΑΚΑ , όπου διάφοροι μας έβαζαν να παίζουμε και αγνοούσαμε τα πολλαπλά οφέλη της επιστροφής στην Λεωφόρο για την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιωργο,στο ΟΑΚΑ εχω δει 2-3 αγωνες και ενα ραλλυ ακροπολις....
    στη Λεωφορο 5-10, και ο λογος ειναι οτι δε μενω Αθηνα.
    αν εμενα,σαφως θα προτιμουσα 100% Λεωφορο,αλλα μου θυμιζει το βιντεακι με τη Φερραρι στα Ζαγοροχωρια.....
    οσο και να αγαπαμε το σπιτακι μας,εκει που ειναι και οπως ειναι,δε μπορει παρα να ειναι τροχοπεδη στην αναπτυξη και το γιγαντωμα του συλλογου.
    μονο για αυτα τα χρονια του ...μνημονιου Αλαφουζου εχει θετικες συνεπειες.
    και δεν ειμαι με το μερος κανενος. μονο σαν απλος φιλαθλος μιλαω -οχι οπαδος- που ακολουθει την ομαδα απο μικρο παιδι...


    δε νομιζω οτι ο ΠΑΟ,περιοριζεται στο γεωγραφικο οριο που λες οταν εχει φιλαθλους και οπαδους σε ολη τη χωρα.....
    αλοιμονο αν τα λιγα εισητηρια στο ΟΑΚΑ οφειλονται στο γεγονος οτι βρισκεται λιγα χιλιομετρα παραπερα.... και εμεις που ερχομαστε απο επαρχια,οταν ερχομαστε, τι ειμαστε; κι οταν γεμιζει το ΟΑΚΑ στο μπασκετ απο ποιους γεμιζει;
    και επαναλαμβανω οτι δε μ'αρεσει το σταδια για εδρα γιατι δεν ειναι.... απλα εχω την αισθηση οτι σε 2-3 χρονια θα βολεψει καποιυς να γυρισει ομαδα εκει απλα γιατι βολευει να το συντηρει.....
    οσο για τον υποβαθμισμενο Βοτανικο,θα σου αντιπαραθεσω το παραδειγμα του Αγιαξ,που μετα τον Βαζεχα που τους εκλεισε το παλιο τους σπιτι το '96 εχτισαν το νεο σε μια περιοχη σαν το Βοτανικο,υποβαθμισμενη με αποτελεσμα αυτη να αναπττυχθει και να κερδισουν ολοι απο αυτο.... βεβαια εκει δεν ειχε κορμορανους και καιροσκοπους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποσες ομαδες στον κοσμο αφησαν την ιστορικη τους εδρα για ενα συγρονο γηπεδο;
    Αρσεναλ,Μπαγερν,Γιουβε,Ατλετικ Μπιλμπαο,Αγιαξ......
    μην εθελοτυφλειτε.....μη φορατε παρωπιδες.....
    το κακο ειναι οτι λεφτα δεν υπαρχουν και μας ταιζουν παραμυθακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δε με ενδιαφέρουν άλλες ομάδες φίλε
    οι άλλες ομάδες είχανε και χρηματοδότηση μεγάλων εταιριών
    γενικά τι πλάνο βοτανικός ήταν ανύπαρκτο και στήθηκε για την κονόμα του τζιγγερ τον μπομπολα και του εμπορικού του μαρουσιώτη
    εγώ είμαι οπαδός του against modern football
    δεν θέλω να ξεριζωθώ
    καλά είμαι στις ρίζες μου
    ο κόσμος που θέλει γήπεδο 40000 θέσεων δεν γεμίζει την έδρα των 16000
    ο κόσμος να σηκώσει τον κώλο του και να έρθει να απαιτήσει ότι δεν χωράμε
    ως τότε εγώ θα μαι ρομαντικός και θα λέω λεωφόρο δαγκωτό
    εγώ θέλω γήπεδο καμίνι με όλο τον κόσμο όρθιο στα τσιμέντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου