Έκανε μια βόλτα στην Κηφισιά και σταμάτησε στο +23

ΑΕΝΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 65-88


Όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο Ζηρίνειο και κέρδισε πολύ χαλαρά την Κηφισιά πετύχαινοντας έτσι την τέταρτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Το ματς δεν χρήζει κάποιας περαιτέρω δικής μου ανάλυσης. Απλά ένα σχόλιο που έκανα ξανά για ένα προηγούμενο ματς πρωταθλήματος. Είναι λυπηρό που δεν υπάρχει μια ομάδα πλην του γαύρου που να μπορεί να σε κοντράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα της, όπως και αναμενόταν, ούτε στην Κηφισιά δεν αγωνίστηκε μόνη της.

Επόμενο ματς -και πολύ δύσκολο- στο Ισραήλ την Πέμπη με την Μακάμπι. Εκεί πρέπει να δείξει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας το ρόστερ του Α.Πεδουλάκη
Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα:


Ο Παναθηναϊκός έδειξε στην αναμέτρηση με την ΑΕΝΚ σημάδια αντίδρασης, καθώς οι πράσινοι μπήκαν αποφσισμένοι στο παρκέ, είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση, φρόντισαν με τα τρίποντα να πάρουν από νωρίς διαφορά ασφαλείας και στη συνέχεια απλώς διαχειρίστηκαν όπως έπρεπε την αναμέτρηση προκειμένουν να φθάσουν σε μια άνετη νίκη με....

Ο Παναθηναϊκός άρχισε την αναμέτρηση με τους Ούκιτς, Κάρι, Λάσμε, Γκιστ και Ματσιούλις, με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να δείχνουν από τις πρώτες επιθέσεις ότι δεν έχουν όρεξη για αστεία. Οι πράσινοι με έναν ''καταιγισμό'' από τρίποντα (6/8) από τους Κάρι, Γκιστ και Λάσμε πήραν γρήγορα διψήφια διαφορά με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο +18 (28-10).

Στο β' δεκάλεπτο το Τριφύλλι συνέχισε να διατηρεί υψηλά ποσοστά ευστοχίας με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεπεράσει ακόμη και τους 20 πόντους (15' 38-17, 17' 41-19, 18' 44-22), με την λήξη του ημιχρόνου να βρίσκει τον Παναθηναϊκό στο +18 (45-27) και πρώτους σκόρερ τους Γκιστ (9 πόντοι) και Κάρι (6 πόντοι).

Στην τρίτη περίοδο ανέλαβαν δράση οι Ούκιτς και Παππάς, με τους Πράσινους να ανεβάζουν την διαφορά με την πάροδο του χρόνου και να την ''κλειδώνει'' πάνω από τους 20 πόντους, με συνέπεια το δεκάλεπτο να κλείσει υπέρ του Τριφυλλιού με 67-42.


Τα δεκάλεπτα: 10-28, 27-45, 42-67, 65-88

Σχόλια

  1. Οντως ευκολο βραδυ και σε αυτο βοηθησαν τα τριποντα.3 παρατηρησεις.
    1) Σε ενα ματς ευκολο οπως αυτο δε θα επρεπε να παιξει η ομαδα μεσα στη ρακετα?Δηλαδη αν η αντιπαλη ομαδα εχει ως σχεδιο να σε κλεισει και να σου αφησει τα περιφερειακα σουτ δεν υπαρχει λυση αλλη περα απο το τριποντο και ο θεος βοηθος?Επαναλαμβανω ο αρτζι μου δινει την εντυπωση ΠΑΛΙ πως δεν εχει επιθετικο σχεδιο μονο τα τριποντα, εκτος αν του αφησουν τη ρακετα σε χαλαρο πλαισιο.Περιμενω να δω...
    2) Αυτες οι ομαδες λοιπον του στυλ πανελευσινιακου,καοδ,τρικαλα σε νορμαλ επιπεδα δε θα επρεπε να ξεπερνανε καν τους 50 ποντους.Ειναι δυνατον να σου βαζει ο καοδ 75 ποντους μεσα στο οακα και ολοι οι αλλοι να κυμαινονται στο 62 με 68?Για την επιθεση δε μιλαω οι 100 ειναι μακρινο ονειρο, να λεμε παλι καλα που φτανουμε τους 80 και σπανια τους 90.
    3) Δε συγκρινω ουτε Ζοτς ουτε τιποτα αλλα η διαχειριση του ροστερ ειναι πολυ κακη απο πεδουλακη και ο χρονος και οι προπονησεις που ζηταει δεν μου ακουγονται ως λογικες δικαιολογιες.Ολες οι ομαδες στην ευρωπη ιδια προβληματα εχουν αλλα βρισκουν τροπους ποσο μαλλον εμεις που εχουμε 12 παικτες-πρωτης γραμμης.Ποια αλλη ομαδα στην ευρωπη εχει 12 παικτες πρωτοκλασατους?Ο γιανκοβιτς ψιλοξεχασμενος, ο μπατιστ μονο ευρωλιγκα για να παιζει ο κινεζος που ουτε ριμπαουντ δε παιρνει το παλικαρι αλλα δε με απασχολει για την Α1 καλος ειναι και ο μαικ δε κουραζεται.


    Υ.Γ Ελπιζω να μη κουρασα αλλα η κριτικη μου θα ειναι αυτη μεχρι να δω το πραγματικο μπασκετ που θα βγαλει σιγουρα η ομαδα για να δωσω συγχαρητηρια.Καλη επιτυχια στο ισραηλ και ας ελπιζουμε οτι ειναι θα ειναι η αρχη της πορειας για το εβδομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με τα τρίποντα νομίζω υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στατιστικό που λέει πως βαρέσαμε περισσ΄τερες φορές για 3 παρά για 2. Πάντως αν θυμάσαι και πέρυσι, με εξαίρεση τους τελικούς του πρωταθλήματος -και λίγο τα ματς με την Μπάρτσα-, έτσι παίζαμε. Με τρίποντα. Η μόνη περίοδος που παίζαμε με ρακέτα ήταν με τον Σχορττσιανίτη που αυτή η ιστορία είχε κρατήσει ενάμιση μήνα όταν και όλοι μας είχαν πάρει χαμπάρι.


    Πάντως κρατάω μικρό καλάθι γιατί το μπάσκετ προσφέρεται για συνεχή τρικς και πέρυσι με το κοουτσάρισμα του και το στήσιμο της ομάδας στους τελικούς και στους 8 της ευρωλίγκας ο πεδουλάκης έδειξε πως κάτι κάνει. Έτσι θέλω να πιστεύω και φέτος, που τα + που έχει είναι περισσότερα από πέρυσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου