Mε το δεξί ως συνήθως!


Για 10η σερί χρονιά ο Παναθηναϊκός δεν ...έκανε την έκπληξη και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας του ΑΓΟΡ στο Ρέθυμνο με 52-83.

Η εμφάνιση ήταν αρκετά πειστική ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες ποιος θα είναι και φέτος ο κυρίαρχος του Ελληνικού μπάσκετ. Κι ας είναι νωρίς για συμπεράσματα..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΙ


Αναλυτικά το ρεπορτάζ των Πράσινων Νέων για τον αγώνα:


Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Παππά, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 4-0 και στη συνέχεια είχαμε έναν πράσινο μονόλογο.

Με επί μέρους σκορ 14-2 το Τριφύλλι μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι έχοντας τον Διαμαντίδη ζεστό. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και κέρδισε μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην αντίπερα όχθη το Ρέθυμνο δεν μπορούσε να βρει λύση και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 13-24.

Το Τριφύλλι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το 17 με τη διαφορά να είναι σταθερά κοντά στους 15 πόντους. Κάπου εκεί το Ρέθυμνο αντέδρασε. Για να είμαστε πιο ακριβείς εκείνος που αντέδρασε ήταν ο Χαρτ.

Ο γκαρντ του Ρεθύμνου έφτασε στους 13 πόντους και κατέβασε τη διαφορά στους 8 (32-40). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος σε όλες τους τις προσπάθειες τόσο μακριά όσο και κοντά στο καλάθι και κάπως έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το τελείωσε και πρόσφερε και θέαμα...

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι. Οι πράσινοι με το πόδι πατημένο στο γκάζι έβαλαν πολύ γρήγορα τέλος στο ματς.

Το Τριφύλλι έσφιξε την άμυνά του και βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Έτσι, αύξησε την υπέρ του διαφορά και βρέθηκε να ξεφεύγει και με 22 πόντους διαφορά (40-62) μετά από ωραία συνεργασία του Γκιστ στον Παππά. Από την άλλη, τα σουτ τριών πόντων των Κρητικών δεν βρήκαν στόχο κι έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε υπέρ των πράσινων.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξακολούθησε να κάνει συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και πρόσφερε θέαμα κατά διαστήματα. Στο 36' ο Διαμαντίδης έστειλε τη διαφορά στους 25 πόντους και στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο θέαμα από τους πράσινους.

Λάσμε και Φώτσης πρόσφεραν ορισμένα θεαματικά καρφώματα, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένες εξαιρετικές συνεργασίες ανάμεσα στους πράσινους που κέρδισαν το χειροκρότημα. Το τελικό 83-52 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία των φίλων του Τριφυλλιού που μετέτρεψαν σε ΟΑΚΑ το "Μελίνα Μερκούρη".

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-40, 41-64, 52-83

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 18(3),, Καλλινικίδης 3 (1), Κουμπούρας, Αγγελόπουλος 4(1), Προύιτ 8, Άρμπετ, Καλαμπόκης 2, Κανονίδης, Σίνης, Γκάμπριελ 17(1), Λάτοβιτς, Κουάμε

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 13, Λάσμε 8, Ματσιούλις 8 (2), Κάρι 7 (1), Παππάς 11 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 6, Γιάνκοβιτς 4, Μπράμος 9 (1)

Σχόλια

  1. Από το 26° μέχρι το 30° έσφιξε η άμυνά μας - όπως λες - και το ΑΓΟΡι έβαλε μόνο μια βολή. Εκεί από 40-50 το σκορ πήγε στο 41-64 και τέλειωσε η σεμνή τελετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου