Ντέρμπι αποδείξεων

AΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


 Έφτασε η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμέναμε με ανυπομονήσια φέτος.Η μέρα που είχε μαρκαριστεί στο ημερολόγιο κάθε Παναθηναϊκού. 2α Νοεμβρίου ώρα 19.30 το κολασμένο κλουβί ανοίγει τις πύλες του για να ''υποδεχτεί'' ότι πιο σάπιο αθλητικό οικοδόμημα υφίσταται στην αθλητική και ποδοσφαιρική Ευρώπη και όχι μόνο.


Αυτούς που 16 ολόκληρα χρόνια καταδυναστεύουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο,αυτούς που έχουν βιάσει τη λογική,την αξιοπρέπεια ομάδων και ανθρώπων,αυτούς που έχουν κάνει το άσπρο μαύρο,αυτούς που έχουν δολοφονήσει,που έχουν τραυματίσει ανθρώπους,που έχουν στήσει παιχνίδια,αυτούς που δημιούργησαν την Ριζούπολη τα γεγονότα της οποίας τον Μάιο του 2003 υμνούν μέχρι και σήμερα.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν τόλμησαν να μιλήσουν για αποδυτήρια της Λεωφόρου που βρωμάνε και για το ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να βλάψει την ομάδα τους. Ποιοι ρε εσείς;Οι βιαστές του Ελληνικού ποδοσφαίρου,οι καταστροφείς οι ίδιοι.

Το Σάββατο θα είναι πολύ καυτό για όλους μας.Θα προκληθούμε αυτό είναι σίγουρο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού οφείλει να δείξει ψυχραιμία,να στηρίξει την ομάδα και να την σπρώξει στην νίκη.Όλοι μιλάνε πάλι για 4άρες και 5άρες,όπως πέρυσι που ο 18χρόνος Μαυρίας τους έκανε γιο γιο στο ΟΑΚΑ και ο Λούτσο τους ανάγκασε να βρίζονται μεταξύ τους στο Καραΐσκάκης.

Φέτος στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει η υπερομάδα του Μαρινάκη  δεν έχει πιεστεί ούτε σε ένα.Και από ποιούς να πιεστεί άλλωστε; Από τα παραρτήματα που όταν βλέπουν ότι το αφεντικό δυσκολεύετε να σκοράρει βάζουν αυτογκόλ;Από τα παραρτήματα που μόλις πέφτουν οι παίκτες τους κάτω σηκώνονται σαν ελατήρια για να μην χάνει χρόνο η αρμάδα του Πειραιά;Φιλικά της πλάκας έχουν δώσει.Ακόμα και στην Ευρώπη αντιμετώπισαν την Άντερλεχτ των 16χρονων παιδιών και την Μπενφίκα στο μισοάδειο Ντα Λούζ. Δεν έχουν αισθανθεί έδρα σαν την Λεωφόρο φέτος πουθενά.

Ποιος άραγε θα πείσει τους ξένους παίκτες του Ολυμπιακού να μην έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπενφίκα,που άλλωστε είναι και ο λόγος που ήρθαν στο λιμάνι,να παίξουν στο Champions League για να φανούν και να ανέβει το κασέ τους.Τι τους νοιάζει αυτούς το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η άλωση της Λεωφόρου. Χεστήκανε με το συμπάθιο.Αυτοί θα κοιτάξουν να προφυλάξουν τα πόδια τους για να τα δώσουν όλα μπροστά στα μάτια των μαναντζαραίων την Τρίτη.

Αντίθετα τα δικά μας παιδιά κάθε Κυριακή φτύνουν αίμα και δίνουν κι από ένα ντέρμπι με τα παραρτήματα που λυσσάνε να κόψουν βαθμούς από τo τριφύλλι. Που πέφτουν κάτω και ξεχνάνε να σηκωθούν,που προκαλούν με τσαμπουκάδες για να βάλουν φωτιά στην εξέδρα.Τα δικά μας παιδιά έχουν μεγαλώσει στην Παιανία,ξέρουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον κάθε Παναθηναϊκό. Θα δώσουν και την ψυχή τους για να στείλουν τον αφιονισμένο Λαό της ομάδας στα ουράνια.

Σήμερα δε άκουσα ότι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν στην νίκη του Παναθηναϊκού την εξωφρενική απόδοση του 6,60...Αυτό δείτε ρε μάγκες και πεισμώστε. Ποιοί είναι αυτοί που θα σας περάσουν για Αστέρα Μαγούλας; Το τριφύλλι φοράτε ρε ,αποδείξτε ότι έχετε τα άντερα να σηκώνετε αυτή τη φανέλα μπείτε με το μαχαίρι στα δόντια και δώστε ένα καλό μάθημα στους νεόπλουτους,έτσι για να το βουλώσουν και πάλι.

Και πάμε τώρα στην εξέδρα.Ακούω πολλά εδώ και δυο βδομάδες περί επεισοδίων,διακοπής αγώνα και λοιπά.Αυτό θα είναι καταστροφή.Θα μας γυρίσει πολύ πίσω.Μας περιμένουν στη γωνία για να μας εξαφανίσουν.Είναι σίγουρο ότι θα μας πάνε μέχρι και για αφαίρεση βαθμών.Θέλουν να μας σβήσουν από το χάρτη.Ας μην τους κάνουμε τη χάρη. Σαν θαμώνας της 13 όλη τη χρονιά αυτό που έχω δει είναι ότι τα παιδιά του πετάλου έχουν μια πολύ ώριμη συμπεριφορά,με εξαίρεση κάποια μπουκάλια από μερικούς,που δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό,σε γενικές γραμμές έχουν μια στάση αξιοπρεπέστατη.Αυτό που με ανησυχεί είναι η συμπεριφορά των υπόλοιπων κερκίδων που πραγματικά βράζουν.Εκεί πρέπει να δείξουν μεγάλη ψυχραιμία γιατί είναι και κοντά στους πάγκους και οι επιστήμονες,σε τέτοιες περιπτώσεις,γαύροι θα εκμεταλευτούν το παραμικρό. Μην τους δώσουμε τη χαρά να το καταφέρουν.Φωνή,πάθος και θετική αύρα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο όλοι μας.

 Ας δώσουμε την ψυχή μας για 90' ας δείξουμε στο κατεστημένο ότι δεν είναι άτρωτο.Υπάρχουν και κάποιοι με ψυχή σε αυτό το δύσμοιρο ποδόσφαιρο που αντιστέκονται,αντρίκεια και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ.Πάμε ρε αδέρφια και καλό αγώνα.....

                                                                     Τάσος Γ.

Σχόλια

  1. Nikos Raftopoulos31/10/13 8:17 μ.μ.

    φοβερο αρθρο τασο!!συμφωνω σε ολα!!!!παμε γερα με ψυχη χωρις ακροτητες γιατι θα μας προκαλεσουν!!αλλωστε ηδη το εχουν κανει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kostas Antoniu31/10/13 8:48 μ.μ.

    Συμφωνώ και επαυξάνω τους τα καρφωνουμε στο γήπεδο και πανε σαν χεσμενοι να παίξουν την Τρίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. RESPECT για το αρθρο....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάσο , το άρθρο σου είναι γλαφυρό και ξεχυλίζει από πάθος για τον Παναθηναικό μας. Προσωπικά , θεωρώ την ομάδα μας πολύ καλή , για μένα ο στόχος για φέτος είναι η κατάληψη της 3ης θέσης. Γιαυτό τον λόγο , θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι ως προς τι περιμένουμε , από την ομάδα μας , στο ντέρμπυ με τον ΟΣΦΠ.


    Θα είμαι ευχαριστημένος , αν η ομάδα παίξει με πάθος και αγωνιστικότητα. Δεν θα με πειράξει αν χάσει από τον Ολυμπιακό , γιατί η ομάδα του Πειραιά έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας , εφόσον επί 16 συναπτά έτη , με μικρές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον γενικό κανόνα έπαιρνε τα πρωταθλήματα και μαζί με αυτά και τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ , μετέχοντας τις περισσότερες φορές ως μόνη ελληνική ομάδα στους ομίλους του. Συνεπώς , το πουγκί είναι γεμάτο και με μεγάλη άνεση κάνει μεταγραφές επιπέδου Ευρώπης και ταυτόχρονα δανείζει με 4~5 παίκτες τα υπόλοιπα παραρτήματα.


    Φέτος , στον Παναθηναικό , έγιναν πολλές και αξιόλογες μεταγραφές που τον καθιστούν βασικό διεκδικητή της 3ης θέσης. Σε επίπεδο μεταγραφών δεν μπορεί να συναγωνιστεί ακόμη τον Ολυμπιακό , γιατί υπάρχουν πολλά χρέη και επίσης δεν συμμετείχε σε ομίλους του τσάμπιονς λιγκ τα προηγούμενα χρόνια , εκτός λίγων περιπτώσεων και συνεπώς το πουγκί είναι άδειο.


    Άρα να πάμε στο γήπεδο για να επευφημίσουμε τους παίκτες μας στην προσπάθεια που πιστεύω ότι θα κάνουν , ακόμα και αν χάσουν. Φέτος με την επιστροφή στη Λεωφόρο μπαίνει ο θεμέλιος λίθος της ομάδας που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστεί μαζί με τον Ολυμπιακό. Μπαίνει , γιατί σιγά σιγά η ΠΑΕ αποπληρώνει τα χρέη της και με περισσή λογική αγοράζονται παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα ένα επίπεδο παραπάνω. Μαζί , με τους έμπειρους παίκτες , θα υπάρχουν και οι νέοι που οι περισσότεροι είναι στελέχη των Εθνικών ομάδων. Όμως , δεν γίνονται όλα αμέσως , θέλει χρόνο για να δεθεί η ομάδα και ο προπονητής να καταλάβει την ψυχολογία του κάθε παίκτη.


    Εκείνο που πρέπει να προστατευθεί πάσι θυσία είναι η Λεωφόρος μας. Οι δημοσιογράφοι του κατεστημένου , (Σεντραγκολ) έχουν οπλίσει και περιμένουν. Περιμένουν , είτε να διακοπεί το ματς , είτε να πεταχθούν μπουκάλια ώστε ο παρατηρητής να μας φορτώσει ένα βαρύ πρόστιμο. Αν χαθεί η Λεωφόρος και επιστρέψουμε στο ΟΑΚΑ πάει ο Παναθηναικός. Εν κατακλείδι αυτό θέλουν , την καταστροφή και την απαξίωση του Παναθηναικού μας. Να γίνει ο Παναθηναικός μια δεύτερη ΑΕΚ , ώστε να γράψουν ότι η μοίρα του Παναθηναικού ήταν η Γ' Εθνική.


    Γιαυτό προσοχή ότι και αν γίνει. Έχουμε νέα ομάδα , ο διατητής μπορεί με συνεχή φάουλ να μεταφέρει το ματς εντός της εστίας μας για να βάλει γκολ ο Ολυμπιακός. Μπορεί για ψύλλου πήδημα να αποβάλει παίκτη μας. Γενικά θέλει προσοχή και αυτοσυγκράτηση , οτιδήποτε συμβεί και σε οτιδήποτε προκληθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τασος Γ.1/11/13 12:22 μ.μ.

    Γιώργο σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου.Δείχνεις πραγματικά ότι ανήκεις στους συνηδητοποιημένους φίλους της ομάδας που έχουν καταλάβει τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα αλλά και την προσπάθεια που γίνεται για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός εκεί που πρέπει να είναι.Για το μόνο που θα διαφωνήσω είναι ότι δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος όταν χάνω από αυτούς.Τα παιδιά σίγουρα θα δείξουν πάθος και αγωνιστικότητα όπως σε κάθε παιχνίδι άλλωστε.Θα το κάνουν για την νίκη όμως όχι για την καλή εμφάνιση γιατί έτσι ΠΡΕΠΕΙ όταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό. Σε ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τάσος Γ.1/11/13 12:23 μ.μ.

    Να σαι καλά αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τάσος Γ.1/11/13 12:24 μ.μ.

    Σε ευχαριστώ Νίκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγώ σε ευχαριστώ Τάσο για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμφωνω σχεδον σε ολα εκτος απο εκει που αναφερεις τα μπουκαλια σαν αναγκαιο κακο.κακο ειναι,αναγκαιο οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιό σας εδώ...Σωστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου