Χάσαμε στα πέναλτι...


Η καλή εμφάνιση που κάναμε δεν συνοδεύτηκε έστω με μια ισοπαλία και γνωρίσαμε την ήττα με 2-1 από τον υπερκετιμημένο Πάοκ. Μοιραίος παίκτης μας ο Μπεργκ που αν και άνοιξε το σκορ στο 22', έχασε στο δεύτερο ημίχρονο ένα πέναλτι και ένα τετ α τετ.


Βάσει των συνθηκών και των αρχικών προβλέψεων που γινόντουσαν στο ξεκίνημα της σαιζόν, η ομάδα έδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ποιοτικότερο Πάοκ μέσα στην έδρα του. Δυστυχώς τα λάθη μας στην άμυνα δεν έλειψαν με αποτέλεσμα ένα χαζό λάθος του Ρισβάνη και μια αδράνεια στην άμυνα στο δεύτερο γκολ να μας στερήσουν το κάτι καλύτερο που μπορούσαμε να πάρουμε σήμερα.

Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό, η εμφάνιση μπορεί να δώσει έξτρα αυτοπεποίθηση στην ομάδα και να καθαρίσει τα 3 επόμενα -θεωρητικά πιο εύκολα- ματς με Πανθρακικό και Εργοτέλη (Πρωτάθλημα και Κύπελλο). Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος από την σημερινή εικόνα και θεωρώ πως η ομάδα όλο και θα βελτιώνεται.

Ο Αναστασίου σίγουρα θα πρέπει κάπως να βρει πως θα παρατάσσει την άμυνα, αφού ο Τριαντάφυλλοπουλος δεν μου έδινε την εντύπωση ότι είναι τόσο σταθερός στο δεξί άκρο όπου έπαιζε σήμερα, όπως και ο Ρισβάνης που σε κάποιες φάσεις δεν σε γέμιζε με βεβαιότητα. Από την άλλη ο Νάνος θεωρώ πως έκανε καλύτερη εμφάνιση από τις προηγούμενες του.

Συνέχιζουμε την στήριξη και η ομάδα δείχνει πως θα την κερζει όλο και περισσότερο με το σπαθί της.

Πάοκ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (79' Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης (88' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ (58' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (24' Ντίνας, 77' Φιγκερόα), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς


ΥΣ: Μου άρεσεπολύ η συμπεριφορά του Φιγκερόα που μετά το αποτυχημένο πέναλτι του Μπεργκ πήγε και τον στήριξε με χαρακτηριστικό τρόπο και στις επόμενες φάσεις...ψαχνόταν με τους Γιακόμπο και τον άλλο αμυντικό του Πάοκ που πανηγύριζαν προκλητικά στην μάπα του Μπεργκ.


Σχόλια

  1. Οντως λαθος του Ρισβανη το πεναλτυ, οχι γιατι τον τραβηξε αλλα λογω οτι με την κινηση που εκανε εδωσε το δικαιωμα στον παιχτη του μπαοκ να βουτηξει και να κερδισει πεναλτυ....... βεβαια οταν αυτος ο παιχτης ειναι ο σαλπιγγιδης, δε περιμένεις να συμβει κατι τετοιο, αλλα για ολα υπαρχει η πρωτη φορα.....


    Δε πειραζει Μπεργκ!!


    Μεγαλε Λουτσο!!


    Για πρωτο ντερμπυ για τα παιδια καλα τα πηγαν, αξιζαμε εως και τη νικη αμα δε καναμε μερικα λαθη ειδικα στη φαση του δευτερου γκολ. Μεγαλο κριμα που δε πηραμε εστω το Χ. Προχωραμε! Μονο υπερηφάνεια για αυτη την ομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


    Η ομάδα γαλουχείται , τα πιτσιρίκια μας έχουν αρχίδια και τα έδειξαν μέσα στην Τούμπα σήμερα .


    ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΡΕ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ


    Πάμε για τα 2χ2 με Θράκη και Τέλη πριν το ματς με την εγκληματική οργάνωση Πειραιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στου Παπάγου ήρθα Πανάθα για σένα .... Πόσο όμορφο να "βάφεται" κάθε γειτονιά της Αθήνας , στα πράσινα για τον αγώνα ενός τμήματος του Παναθηναϊκού ...


    Πρωτάθλημα και Κύπελλο φέτος , stay tuned

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κίτρινη γιατί πήρε ο λούτσο τελικά;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας έλειψε το καθαρό μυαλό σε κάποιες φάσεις που μεταξύ άλλων είναι και θέμα εμπειρίας.

    Ο Μπεργκ δεν έπρεπε να χτυπήσει το πέναλντι γτ είχε μόλις χάσει τετ α τετ συνπεώς είχε πρόσθετο άγχος.

    Αν πρέπει να βγει ένα συμπέρασμα απ το σημερινό είναι ότι ναι μεν γίνεται σοβαρή δουλειά, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να βελτιωθεί η συνολική αμυντική λειτουργία, ώστε να παίρνουν τις απαραίτητες βοήθειες τα σέντερ μπακ. Αυτό θα πρέπει να ναι το κύριο μέλημα του Αναστασίου τώρα εν όψει ντέρμπυ.

    Εννοείται συνεχίζουμε την στήριξη γιατί η ομάδα δέιχνει πολλά καλά στοιχεία και χαρακτήρα.


    ΥΓ. Καλύτερος παίκτης του Μπαοκ ο Νινάκος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gia na pesei eti o salpi.......paei na pei oti pragmatika gamietai......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα ήταν ότι σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού δεν κρατούσαμε καθόλου την μπάλα, την χάναμε εύκολα δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να επιτίθεται συνεχώς.
    Σημεία-κλειδί ήταν τα δύο πέναλντι,το πρώτο που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης διότι θα ήταν διαφορετική η εικόνα εάν έληγε το ημίχρονο 0-1, και φυσικά το άστοχο του Μπέργκ όπου εάν γινόταν το 2-2 ίσως και να διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω.
    Γενικότερα πιστεύω ότι με την επιστροφή του Μαρινάκη το δίδυμο Τριανταφυλλόπουλος-Σίλντενφελντ είναι αυτό που θα πρέπει να "κλειδώσει" ως βασικές επιλογές στο κέντρο της άμυνας. Καλός ο μικρός όμως έχει ακόμα πολλά πράγματα να μάθει και δεν πρέπει να "καεί".
    Ο Πράνιτς σήμερα λίγα πράγματα και ο Μέντεζ η αλήθεια είναι ότι με απογοητεύει όλο και περισσότερο. Περιμένω να τον δω και μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες για να βγάλω ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα.
    Κάτι τελευταίο για τον Καπίνο δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο είναι τόσο αγχωμένος. Στις πρώτες εξόδους χάνει την μπάλα μέσα απο τα χέρια του ενώ εντύπωση μου έκανε στο δεύτερο ημίχρονο όταν χωρίς να έχει κάποιον αντίπαλο δίπλα του βγαίνει να διώξει με τις γροθιές και στην συνέχεια μπλοκάρει την μπάλα.
    Τουλάχιστον έχει πολύ καλή αντίδραση στα τετ-α-τετ και αυτό μας έσωσε σε δύο περιπτώσεις αλλά θα πρέπει να αποβάλλει αυτό το άγχος του γιατί αυτό έχει επίπτωση και στους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την κοκορομαχία με τον Βιτόρ στην γραμμή του κόρνερ αν και θα έπρεπε και ο Πορτογάλος να πάρει και αυτός κίτρινη κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχως ο Παοκ ηταν ανώτερος έχοντας διπλές ευκαιρίες από εμάς και κέρδισε δίκαια. Δυστυχώς το ταβάνι για ΦΕΤΟΣ ειναι χαμηλό....Μπράβο για την προσπάθεια ιδιαίτερα των νεαρών που τα δώσανε όλα.

    Ο Παοκ χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο μπορεί να βασιστεί στον Στοχ στο Λίνο στον Αθανασιάδη στον Κατσουράνη στο Σαλπιγγίδη κ κτλ.. Εμείς πέρα απο το απίστευτο πάθος και την θέληση από τους νεαρούς παίχτες μπορούμε να βασιστούμε κυριώς στον Μπεργκ . Και αυτή ηταν η διαφορά των δύο ομάδων για σήμερα . Οτι εμείς δεν έχουμε ποιοτικούς και έμπειρους παίχτες στην αντιστοιχη ποσότητα που αυτοί υπάρχουνε αυτή τη στιγμή στον Παοκ.

    Πολύ ανεβασμένη εμφάνιση από τον Ζέκα που μαζι με τον Λαγό πραγματικά σκυλιάσαν στο κέντρο και τρέχανε και για τον μόνιμα εκτός παιχνιδιών Μέντεζ αλλά και για τον κακό εχτες Πρανιτς.. Ιδιαιτερα αρνητικός ο Ντινάς που πραγματικά δε πρέπει να ακούμπησε μπάλα..εντελώς εκτός κλίματος..

    Στα αρνητικά ..και το έλεγα πριν τον αγώνα( για να μη γράφουν τα δικά τους μερικοί..)..οτι ο Τριάντα έπρεπε να παίξει διπλα στον Σίντελφεντ και ο Μαρινάκης στο δεξι άκρο.. Δυστυχως από την μια η απειρια του άπειρου Ρισβάνη από την άλλη η αδυναμια του Τριάντα να παίξει δεξί μπακ εχτες ήταν καθοριστικά σημεία που επηρέασαν αρνητικά το παιχνίδι μας. Βεβαια ο ΑΝαστασιου δικαιολογειται γιατι ο Μαρινάκης προερχόταν απο τραυματισμό..

    Υ.Γ Καλό είναι να κοιτάξουνε να λύσουνε το συμβόλαιο του Μέντεζ από τώρα..και να ψάχνουνε για νεο παικτη το Γενάρη.. Μέχρι τότε να πάρουνε ευκαιριες νέοι παίχτες γιατι ο Μέντεζ απλά παίζει ως παλαίμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η ομαδα χθες εδειξε οτι συνεχιζει να βρισκεται σε ανοδικη πορεια, εμφανισε τα θετικά της κ τα αρνητικα της. οι παιχτες δειχνουν να μην βρισκονται στο ιδιο επιπεδο ετοιμοτητας, φυσικής καταστασης πραγμα που πιστευω να αλλαξει μετα τη διακοπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρχικά θα ήθελα να γράψω ότι καλό θα ήταν όσοι γράφουν σχόλια αντί να βρίζουν χυδαία έναν πρώην παίχτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος όταν αγωνιζόταν σε εμάς μας έδινε το 100% των δυνάμεων του, να κάνουνε και μια κριτική στον αγώνα και στην ομάδα μας...
    Πάμε λοιπόν τώρα στα αγωνιστικά...
    Panathinaikos-press θα συμφωνήσω εν μέρει ότι χάσαμε στα πέναλτι, την ευκαιρία να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία αν όχι και την νίκη. Όμως από την άλλη μεριά και ο Πάοκ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει στο σκορ διαστάσεις θριάμβου αν μετουσίωνε σε γκολ ένα απ΄τα τρία τετ α τετ που χάσανε οι παίχτες του (εκ των οποίων τα δύο ήταν ευγενική προσφορά του Σιλντεφελντ, ο οποίος παρεπιπτόντως ευθύνεται και για το δεύτερο γκολ στην κεφαλιά του Αθανασιάδη)...
    Εμένα όμως αυτό το οποίο με απασχολεί ιδιαιτέρως δεν είναι ότι χάσαμε ένα παιχνίδι από τον Πάοκ στη κατάμεστη Τούμπα. Το ανησυχητικό για την ομάδα είναι ότι οι παίχτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι για να βοηθήσουν την ομάδα οι περισσότεροι εξ αυτών (Πράνιτς, Μέντεζ, Κουτρουμπής, Μπαϊράμι)είναι το λιγότερο τραγικοί... Και το χειρότερο από όλα είναι ότι κάποιους από αυτούς εξακολουθεί ο Αναστασίου και τους βάζει να παίζουν... Είναι αδιανόητο για μένα οι αργοί Τζιώλης και Λάζαρ να σου παίρνουν το κέντρο...
    Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα λάθη του ''Ολλανδού''. Χτες έβαλε τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ έχοντας στο πάγκο τον Μαρινάκη ο οποίος όποτε έχει παίξει βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με τις κούρσες του από τα δεξιά και αντικατέστησε τον Κλωναρίδη (ένας παίχτης που πατάει περιοχή) με τον Ντίνα ένας παίχτης που ο ρόλος στο γήπεδο είναι να παίρνει τη μπάλα και να δημιουργεί και σε καμία περίπτωση αυτή του αριστερού εξτρεμ... Αποτέλεσμα ο Μπεργκ στην επίθεση να είναι εντελώς μόνος του, μέχρι τουλάχιστον να μπει μέσα ο Φιγκιερόα... Κλείνοντας θέλω να πω τα εξής... Ο Αναστασίου είναι ένας πολύ καλός trainer. Η ομάδα είναι πολύ καλά προπονημένη και ίσως σε κατάσταση αντοχής να είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να δει τα λάθη του ως coach για να μην τα ξανακάνει... Ο Παναθηναϊκός έχει μία πού ελπιδοφόρα φουρνιά παιχτών οι οποίοι αξίζουν να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σκατα να φαει και να παει να γαμηθει ο βασιλακης καιλας του βορρα που επεσε σα γαυρος παιχτης εποχης πρωτης παραγκας , δεν εδειξε σεβασμο που τον κατεβασαμε απο τη μπουγατσοπολη και τον καναμε ανθρωπο με επιτυχιες και γερα φραγκα
    ντροπη που φορεσε τη φανελας μας ασε μη θυμηθω που ενω ειχε συμβολαιο με μας κλαψουριζε για το ποσο αγαπαει τη μπουγατσα με φτερα


    να παει να γαμηθει οπως και να εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γενικα υπαρχει βελτιωση της ομαδας σε σχεση με αυτα που ειδαμε την πρωτη αγωνιστικη ( δεν μιλαω καν για τα φιλικα που ελειπαν τοσοι παιχτες και τεχνιεντως χρησιμοποιηθηκαν για να περαστει ενα κλιμα μιζεριας και φοβου )


    για το χτεσινο ματς ορισμενα αβιαστα λαθη απο την ελλειψη εμπειριας κυριως διαμορφωσαν το αποτελεσμα , συνεχιζουμε και στηριζουμε την προσπαθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαχαχα! Και επειδή έχω σπουδάσει ετυμολογία, να πάει να γ.μηθεί... (όπως έλεγε το ανέκδοτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου