Ομάδα και κόσμος μια γροθιά...


Οι περισσότεροι από εμάς σήμερα θα είδαμε είτε σε κάποια εφημερίδα είτε σε κάποιο site την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο φωτογραφία από το προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί,το προσεχώς Καλαφάτειο Αθλητικό Κέντρο.Σε αυτή τη φώτο είδαμε να υπάρχει ένα τεράστιο γκράφιτι στον τοίχο πίσω από την μία εστία του ποδοσφαιρικού γηπέδου , το οποίο αναφέρει το μότο που ταιριάζει σε όλους μας....ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ,στολισμένο δίπλα του με το τιμημένο τριφύλλι.


Αυτή η κίνηση της διοίκησης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αξιέπαινων πρωτοβουλιών που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι και έχουν φέρει την ομάδα πιο κοντά από ποτέ κοντά στον κόσμο της.Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα είχε μετατραπεί σε ένα κλειστό,prive θα λέγαμε club όπου δεν μπορούσε να εισχωρήσει κανείς. Αλαζόνες παράγοντες,ψηλομύτηδες υπάλληλοι στην ΠΑΕ,ακόμα και στις μπουτίκ βλέπαμε εμφανίσιμες δεσποινίδες που σου έδιναν την εντύπωση με την συμπεριφορά τους ότι είχαν κερδίσει για τρεις σερί χρονιές τον τίτλο της Μίς Κόσμος....Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να φέρει αντίρρηση, να πει την άποψη του και αν τολμούσε να το κάνει αμέσως βαφτιζόταν αλήτης που θέλει το κακό του Παναθηναϊκού. Όλη αυτή η νοοτροπία κατά καιρούς περνούσε και στους εκάστοτε ποδοσφαιριστές οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θεωρούσαν περιττό μετά το τέλος κάποιου εκτός έδρας αγώνα να πάνε και να ευχαριστήσουν παιδιά του μεροκάματου που έκαναν 300 ή 500 χιλιόμετρα για να τους στηρίξουν.

Όλα αυτά φαίνεται ξεκάθαρα πως εδώ και ένα χρόνο και κάτι ανήκουν πλέον στο γκρίζο παρελθόν. Από τότε που ανέλαβε την διοίκηση της ομάδας η Παναθηναϊκή Συμμαχία και ο κύριος Αλαφούζος με τους άξιους συνεργάτες του παρατηρούμε να γίνονται κινήσεις επικοινωνιακές που όχι μόνο δεν είχαμε δει ούτε στα όνειρα μας αλλά ούτε στις πιο τρελές μας σκέψεις.Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έγινε πλέον πρωταγωνιστής,άξιος σύμμαχος της ομάδας κρατώντας πάντα τον ρόλο που πρέπει να έχει χωρίς να αναμιγνύετε σε πράγματα που δεν πρέπει,αυτά είναι για άλλες πολιτείες όχι για εμάς.
Πότε φανταζόταν κάποιος ότι θα είχε την δυνατότητα να επισκεφθεί το γήπεδο σε μέρα αγώνα και να συναντήσει ποδοσφαιριστές της ομάδας μπαίνοντας ακόμα και στα αποδυτήρια ή ότι θα μπορούσε να εισχωρήσει στο περίφημο άβατο της Παιανίας. Ποιος πίστευε ότι θα πατούσε τα άγια χώματα της Λεωφόρου και θα έβαζε ένα λιθαράκι στην αναμόρφωση του γηπέδου συναντώντας μάλιστα τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού εκφράζοντας του τις ανησυχίες του,τα θέλω του,τις απόψεις του βρε αδερφέ..... Σίγουρα ελάχιστοι.

Αυτό που δείχνει η διοίκηση είναι ότι έχει πιάσει τον παλμό του κόσμου,δείχνει να έχει μεράκι και να κάνει κινήσεις που αρέσουν στον κόσμο και τον φέρνουν πιο κοντά στην ομάδα.Ακόμα και η φανέλα που επέλεξε φέτος για την ομάδα ήταν κάτι πρωτότυπο. Είχαμε βαρεθεί πλέον να βλέπουμε εμφανίσεις χωρίς φαντασία και χωρίς το κάτι διαφορετικό.

Σε ότι αφορά τους οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 13,το πιο δυναμικό κομμάτι της εξέδρας.Είδαμε τον Κύριο Αλαφούζο να επισκέπτεται τι ''κάστρο'' της Λεωφόρου και να δίνει συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή των παιδιών. Είδαμε να γίνεται αποδεκτό το αίτημα για πτώση του κιγκλιδώματος που χώριζε την 13 από την 14 δημιουργώντας έτσι ένα ενιαίο πέταλο και βοηθώντας στην δημιουργία καλύτερης ατμόσφαιρας στο γήπεδο. Ποιος θα περίμενε ότι οργανωμένοι οπαδοί θα πέρναγαν την πόρτα του προπονητικού κέντρου με σκοπό να στολίσουν με γκράφιτι τους τοίχους του.Σίγουρα ελάχιστοι.....

Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο κλίμα στην ομάδα,όλοι δείχνουν να είναι δεμένοι και ο κόσμος κοντά στην ομάδα ενώ και οι πολύ καλές σχέσεις με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό,κάτι που δεν είχαμε δει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια.δίνει αν μη τι άλλο ελπίδα για τα χρόνια που έρχονται.Όλοι ενωμένοι θα κάνουμε τον Παναθηναϊκό ξανά μεγάλο.....


Τάσος Γ.

Σχόλια

  1. Εξαιρετικό κείμενο , φίλε Τάσο , καταγράφει την πραγματικότητα μιας περασμένης εποχής που κόντεψε να φέρει τον Παναθηναικό στο χείλος της καταστροφής (Γ΄Εθνική). Η κατάσταση από την ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ Παναθηναικός από την Συμμαχία και τον κ. Αλαφούζο , έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα , σε τέτοιο βαθμό που να λέμε σχεδόν όλοι " κόσμος και ομάδα μία γροθιά".

    Πιστεύω και εγώ , ότι όταν υπάρχει τέτοια σύμποια , η ομάδα σύντομα θα μεγαλουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου