Μένουμε Λεωφόρο!



Μετά και την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα 7.000.000 ευρώ που θα ρίξει με σκοπό την ανάπλαση της Λεωφόρου, φαίνεται πως και από μεριάς του κράτους εγκαταλείπεται η ιδέα της Διπλής Ανάπλασης και ο Παναθηναϊκός θα μείνει για τα επόμενα αρκετά χρόνια στην Λεωφόρο, βγάζοντας άκυρο αργά ή γρήγορα το Προεδρικό Διάταγμα που μιλάει για γκρέμισμα της Λεωφόρου σε κάτι λιγότερο από 5 χρόνια.


Για μένα αυτή είναι η ουσία και προφανώς όπως θα έχετε καταλάβει είναι ένα νέο που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Όμως επειδή έχουνε δει πολλά τα μάτια μας και άπαντες γνωρίζουν πόσο αναξιόπιστο είναι το κράτος στις δεσμεύσεις του, ας κρατάμε και τις πισινές μας μέχρι τα εκατομμύρια να γίνουν έργα.

Αν χωράει συζήτηση αυτό το θέμα, τότε αυτή πρέπει να χωριστεί σε δύο πλαίσια:

Το πρώτο αφορά τις διοικήσεις ΠΑΕ (από εμφάνιση Αλαφούζου και μετά) και Ερασιτέχνη (από Μακρόπουλο και μετά) που δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως τρέχουν όσο πιο γρήγορα πάει το γηπεδικό και βασίζονται στην πραγματικότητα και όχι σε φαντασιώσεις μακετών και μεγάλων λόγων. Λειτουργούν καθημερινά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και ένα-ένα τα αποτελέσματα θα φαίνονται. Κοινή συνισταμένη υπάρχει και είναι η παραμονή του Συλλόγου στον τόπο που μεγαλούργησε. Στην Λεωφόρο της Δόξας.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον τύπο της ανακαίνισης που θα γίνει στην Λεωφόρο και σε τι έργα θα αξιοποιηθούν τα 7 εκατομμύρια. Καταρχήν όλοι θυμόσαστε πως τις ιδέες του τις είχε πει στο ραδιόφωνο της Θύρας 13 το καλοκαίρι ο Αλαφούζος. Μιλούσε για αύξηση χωρητικότητας μέχρι και 25.000 θέσεις, με εργασίες ανά θύρα, εσωτερικό καλλωπισμό καθώς και πλήρης αλλαγή του εξωτερικού χώρου με τοποθέτηση matrix που θα κάνανε πιο εντυπωσιακό το γήπεδο. Τι θα κάνει δεν ξέρω, πάντως για μένα το ερώτημα είναι άλλο.

Με δεδομένο ότι πάμε για να μείνουμε μια και καλή στην Λεωφόρο, θεωρώ πως πρέπει να γίνει ολική της ανακατασκευή, ώστε να γίνει γήπεδο σύγχρονο και με εντελώς φρέσκια όψη. Αυτό βέβαια απαιτεί πολλά περισσότερα εκατομμύρια από τα επτά και προφανώς μια τέτοια συζήτηση είναι άκαιρη. Αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Συλλόγου. Για αυτό και τα σχέδια πρέπει να υπάρχουν. Και κάτι νομίζω πως κινείται...

Οπότε με βάση αυτά που ξέρουμε πάμε για μια μίνι ανακατασκευή του γηπέδου στα σίγουρα και μετά μιλάμε για την ολιική ανάπλαση της Λεωφόρου. Αν και είναι κρίμα να μην βρισκόντουσαν τώρα οι οικονομικοί πόροι και σε συνδιασμό με την ευελιξία των κρατικών μηχανισμών (που όποτε βολεύει είναι κάτι παραπάνω από ευέλικτοι) και τα 7 εκατομμύρια να μην ανακοινονώταν σήμερα η ολική ανάπλαση.

ΥΣ: Αν ο Αλαφούζος χτίσει νέο γήπεδο στην Λεωφόρο, τότε θα αποδείξει πόσο άχρηστες ήταν οι ΓΗΠΕΛ, οι μακέτες και πόσο ανίκανη ήταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη που έχει την τετραπλάσια δύναμη.

Σχόλια