Παραλίγο κατοστάρα για δώρο στην Κύπρο!

A-ΣΤΑ-ΜΑ-ΤΗ-ΤΟΙ


Με μια πολύ δυνατή επιθετικά εμφάνιση η ομάδα μας δεν άφησε από την αρχή του αγώνα κανένα περιθώριο στους Ισπανούς και πήρε άνετα την νίκη με 95-74, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα πολύ όμορφο θέαμα στους Παναθηναϊκούς της Κύπρου που γέμισαν και δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Για να καταλάβετε για τι είδους θέαμα μιλάμε απλά σκεφτείτε πως σημειώσαμε 18 τρίποντα (νέο ρεκόρ μας στην Euroleague) και δημιουργήσαμε 31 ασίστ (κι αυτό νέο μας ρεκόρ και καλύτερο στην διοργάνωση). Πρώτος σκόρερ μας σε αυτό το επιθετικό κρεσέντο ο Μπράμος που σημείωσε 21 πόντους (με 7/11 τρίποντα!) και ακολούθησε ο Κάρι με 15.

Αυτή η νίκη ήταν ό,τι έπρεπε για το μέχρι τώρα κακό ξεκίνημα μας και σίγουρα θα δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα μας για την συνέχεια.

Όσον αφορά την Κύπρο και την όλη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, απλά τέλεια. Μακάρι αυτό να είναι η αρχή για μια νέα...εποχή και αυτά τα εντός να γίνουν θεσμός.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ





Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ματς:


Η Λαμποράλ Κούτσα είχε πολλές πληγές, στις οποίες φρόντισε να ρίξει αλάτι ο Παναθηναϊκός, παίρνοντας τον έλεγχο από την αρχή του ματς.
Οι "πράσινοι" μπήκαν με την απαιτούμενη ενέργεια, πίεσαν από την αρχή και πήραν τον έλεγχο νωρίς νωρίς. Με 6/13 τρίποντα στην πρώτη περίοδο "χτύπησαν" στην ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία της Λαμποράλ Κούτσα που είχε όλους κι όλους 9 παίκτες στο ρόστερ της.
Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να προσπαθούν στην άμυνα ή να συνεργάζονται στην άλλη άκρη και έως το 50-35 του ημιχρόνου (ο Μπράμος είχε ήδη φτάσει τους 12π. με 4/7 τριπ. και ο Κάρι τους 11, με 3/4 τριπ., με τον Ούκιτς να 'χει 4 ασίστ και τους Διαμαντίδη και Κάρι από 3), είχαν γίνει τα αφεντικά.
Έμενε να αποδείξουν πως μπορούν να γίνουν και συνεπείς. Το έκαναν και αυτό, στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης τους νίκης (χαρακτηριστική η τάπα του Φώτση, στο 38.24'' στον Ερτέλ) στη φετινή Euroleague, που είχε νέο ρεκόρ στα τρίποντα, ενώ έγινε κατοχος του ρεκόρ στις ασίστ γενικά στη διοργάνωση (μαζί με την Μακάμπι έχουν από 31 -αριθμός που "πιάστηκε" στην πάσα του Ματσιούλις, στο τρίποντο του Γιάνκοβιτς, στην εκπνοή επίθεσης, στα 50'' για τη λήξη) στην ιστορία του ΠΑΟ στη διοργάνωση.
Ο αγώνας
Ο Ματσιούλις ήταν σε όλο το γήπεδο, στην εκκίνηση του ματς. Μετά το 0-2 του Πλάις (ο οποίος είχε πάρει και επιθετικό ριμπάουντ, πριν σκοράρει), ο Λιθουανός σκόραρε (τρίποντο), έκλεψε, έτρεξε στον αιφνιδιασμό για να αφήσει την μπάλα στο καλάθι και έπειτα από νέο κλέψιμο, κατέληξε σε έμμεσο τρίποντο, όπως διαμόρφωνε το 7-2 (2.33'').
Οι Ισπανοί που είχαν μόνο 9 παίκτες στο ρόστερ, είχαν φτάσει τα τέσσερα λάθη, ενώ στα μετόπισθεν επιδόθηκαν σε άμυνα ζώνης για να... βγάλουν το βράδυ (δεν "άντεχαν" αποβολές από φάουλ αφού δεν είχαν αρκετά κορμιά, αλλά δεν είχαν και την απαιτούμενη ενέργεια για να γίνει σωστά η δουλειά).
Ο Νοτσιόνι άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και σκόραρε τους 6 επόμενους πόντους της ομάδας του, μέχρι το 12-8 (5'). Αν κάτι χάσατε, είναι το τρίποντο του Μπράμου -ο οποίος μπήκε στη θέση του Ματσιούλις, που έφτασε τα δυο στο 4' -και η αντικατάσταση του Λάσμε από τον Μαυροκεφαλίδη.
Ο πίνακας κόλλησε για ένα δίλεπτο στο 12-8, ώσπου ευστόχησε ο Διαμαντίδης στο πρώτο του καλάθι (είχε 0/3 τριπ.) για να διαμορφώσει το 15-8. Ο Μπράμος ακολούθησε τα χνάρια του αρχηγού (18-10), ομοίως και ο Κάρι (23-13, 8.40''), με τους Ερτέλ και Χοτζ επίσης, να βρίσκουν το στόχο από τα 6.75 (23-16, 9'), αλλά η παρέα τους τελείωσε με 2/7 τρίποντα, την πρώτη περίοδο. Διάστημα, στο οποίο ο ΠΑΟ είχε 6/13 , συμπεριλαμβανομένου αυτού του Μπράμου, στην εκπνοή (26-16).
Συνεχίστηκε... ο βομβαρδισμός
Οι Βάσκοι συνέχισαν την άμυνα ζώνης (δεν είχαν και άλλη λύση) και οι "πράσινοι" να ευστοχούν από τα 6.75. Μόλις ο Μπράμος έφτασε τα 4/5, το σκορ έγινε 34-22 (και το σύνολο του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια 8/18). Ο Γέλινεκ ήταν ο μόνος που σκόραρε από τη Λαμποράλ, αλλά πέραν τούτου, ουδείς. Και αν ο Διαμαντίδης ήταν στον πάγκο, ο Ούκιτς συνέχισε να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι στην παρέα του, με την ασίστ (την 12η του Παναθηναϊκού στο ματς) στον Φώτση και το κάρφωμα του τελευταίου (για το 37-22, 14.05) να ξεσηκώνει τα πλήθη.
Ο Κάρι έκανε... 9/19 τα τρίποντα των νταμπλούχων Ελλάδος (40-24), με τον Φώτση να δίνει λύσεις κάτω από το καλάθι (42-24) και τους Ισπανούς να κάνουν 10 τα λάθη τους, στο 15.30, οπότε είχαν βάλει μόλις 9 σουτ (5 δίποντα, 4 τρίποντα -σε 18 προσπάθειες). Ο Πλάις είχε ήδη τρία φαόυλ,  ο νεαρός Ντιόπ κλήθηκε να άρει τη θέση του και οι Βάσκοι απέκτησαν ένα επιπλέον πρόβλημα. Εν αντιθέσει με τον ΠΑΟ. Χαρακτηριστικά, ο Κάρι έκανε 10/22 τα τρίποντα της ομάδας του, όπως "υπέγραφε" το 48-28 (17.38'').
Για το τελευταίο λεπτό του α' ημιχρόνου, ο Πεδουλάκης χρησιμοποίησε τους Ούκιτς, Γιάνκοβιτς, Γκιστ, Φώτση και Λάσμε (πεντάδα που τη λέτε και ψηλή), που δεν έδωσε κάτι. Αντιθέτως, ο Νοτσιόνι (στον οποίον αρνούνταν διαρκώς τη συνεργασία με τους φίλους του) βρήκε χώρο να διαμορφώσει το 50-35 του ημιχρόνου, που αφορούσε 10/22 τρίποντα για τον Παναθηναϊκό (5/11 για τη Λαμποράλ), 8/13 δίποντα (7/14), 9-5 ριμπ. (12-5), 4 λάθη (12) και 16 ασίστ (8).
Συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει
Οι της Βιτόρια συνέχισαν την άμυνα ζώνης, στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου και οι "πράσινοι" συνέχισαν τα τρίποντα. Με δυο του Διαμαντίδη και ένα του Ματσιούλις, εμφανίστηκε το 59-35 (22.30'') στον πίνακα, με τους Λάσμε και Γκιστ να καρφώνουν για το 63-40 (23.37''). Στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟ έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, έκανε λανθασμένες επιλογές (μαζί και υπέρβαση στα σουτ από τα 6.75) και η Λαμποράλ μείωσε σε 63-47 (24.30''), για να καλέσει ο Πεδουλάκης τάιμ άουτ και να θυμίσει τη σημασία της συγκέντρωσης. Οι παίκτες του άρχισαν να "σπάνε" τη ζώνη και από μέσα, με το 70-49 (26.20'' -με διαδοχικές πτήσεις του Γκιστ και τον Διαμαντίδη να μοιράζει) να είναι ενδεικτικό. Ο Μπράμος συνέχισε το βιολί του (6/9 τριπ., για το 73-51, 27.51''), ο Γέλινεκ ήταν η μόνη απειλή της Λαμποράλ (είχε 10π. σε ένα πεντάλεπτο, έως το 77-56, του 30').
Ρεκόρ για το τέλος
Όταν σηκώθηκε ο Ούκιτς για να διαμορφώσει το 80-63 (32.20''), δημιούργησε νέο ρεκόρ τρίποντων του Παναθηναϊκού, στην Euroleague (είχε 15 και τα έκανε 16 και κυνηγούσε τη Σιένα των 19, για να γίνει κάτοχος του γενικότερου ρεκόρ στη διοργάνωση -τελείωσε με 18/37). Στα 50'' για τη λήξη, τότε που ο Ματσιούλις βρήκε τον Γιάνκοβιτς στα πλάγια και ο τελευταίος ευστόχησε στη λήξη της επίθεσης, ο ΠΑΟ έκανε 31 τις ασίστ του. Πράγμα που σήμαινε ότι έκανε νέο δικό του ρεκόρ (ήταν 30) και ισοφάρισε το καλύτερο της διοργάνωσης που άνηκε μέχρι αυτό το βράδυ στη Μακάμπι.
Δεκάλεπτα: 26-16, 50-35, 77-56, 95-74. 
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 21, Κάρι 15, Μπατίστ 5, Φώτσης 8, Ούκιτς 6, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 8, Παππάς, Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 9. 
Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Νοτσιόνι 23, Βαν Όστρουμ 1, Ντιοπ, Χοτζ 15, Πλάις 10, Ερτέλ 5, Γέλινεκ 17, Κοσέρ 3. 
Διαιτητές: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Νουράν (Τουρκία).

Σχόλια

  1. Έεετσι... Άντε να ανεβαίνουμε σιγά σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχεροί οι Κύπριοι. Παρακολούθησαν πρώτη φορά από την κερκίδα 2 τόσο καλές ομάδες και ταυτόχρονα έναν αγώνα διαφήμιση του μπασκετικού θεάματος. Όσοι μπασκετικοί ήταν στο γήπεδο είχαν πολλαπλές εκσπερματώσεις!


    Στα δικά μας, η Κούτσα ήρθε με 9 παίκτες και δεν βγαίνει συμπέρασμα για τη συνέχεια. Από την άλλη, αν δεν καθαρίσεις σαν βραστό αυγό τον αντίπαλο που έχει προβλήματα, τα πράγματα είναι ανησυχητικά.


    Για όσους έχουν απορία για τη σχεδόν μη συμμετοχή Παππά - κυρίως - και Γιάνκοβιτς, όπως διαβάζω στη γυροβολιά που έκανα. Ο Αργύρης, αυτός μωρέ ο προπονητής απ' το πανέρι που λέγανε πέρυσι τα γιδοπρόβατα, έδωσε προτεραιότητα να βρίσκει ρυθμό ο Ούκιτς, που είναι (ήταν) ο καλύτερος αμυντικός μας πέρυσι. Οι άλλοι μπορούν να περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούμε το έβδομο αστέρι με το εφετινό ρόστερ , συνεχίζουμε δυνατά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου