Η δημιουργία ενός νέου ηγέτη στον ίδιο τόπο "εγκλήματος"

Η δημιουργία ενός μεγάλου ηγέτη δίπλα σε έναν μεγάλο μαέστρο...

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2004 και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σε νοκ άουτ αγώνα για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται στην αρχή του χτισίματος μιας νέας ομάδας που θα κυριαρχήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη και η οποία θα βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα και όχι στην προσωπικότητα του ενός. Οι μεταγραφές που γίνονται το καλοκαίρι του 2004 βασίζοναι σε αυτό το σκεπτικό και ο κόουτς ψάχνει αυτούς που θα ξεχωρίσουν και θα πορευτούν μαζί του στα μονοπάτια της δόξας για τα επόμενα χρόνια. Μέσα σε αυτές γίνεται και η πιο πετυχημένη μεταγραφή της νεότερης ιστορίας του μπασκετικού τμήματος. Αυτή του MVP του προηγούμενου πρωταθλήματος, του 24χρονου Δημήτρη Διαμαντίδη.


Εκείνο το απόγευμα ο 3D φοράει για πρώτη φορά την φανέλα με το τριφύλλι και καλείται να αποδείξει γιατί είναι τόσο ξεχωριστός, όσο τον χαρακτηρίζουν εκείνη την επόχη οι γνώστες του αθλήματος. Παίρνει το βάπτισμα στο κατάλληλο γήπεδο αντιμετωπίζοντας τον κατάλληλο αντίπαλο. Ξεκινώντας στην αρχική πεντάδα, ο Μητσάρας σημείωσε 14 πόντους παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς και όντας ένας από τους κορυφαίους του γηπέδου έδωσε την νίκη-πρόκριση στην ομάδα μας, δείχνοντας περισσότερο ώριμος από όσο θα περίμενε κανείς.

Η φανέλα τελικά δεν έπεσε βαριά στον Διαμαντίδη και κατάφερε να γευτεί αμέτρητες χαρές, ελάχιστες λύπες και πολλές στιγμές...ζωής. Συγκεκριμένα το ...μονοπάτι της δόξας περιλάμβανε 8 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 3 ευρωλίγκες. Και σε όλα "φορούσε" πάντα την στολή του ηγέτη.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα παιχνίδια του χρόνου και τις αναπόφευκτα "πρόστυχες" σκέψεις που μας αναγκάζει να κάνουμε....

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελεί ακόμη τον αναμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας, όμως 9 χρόνια μετά ο Παναθηναϊκός ψάχνει και την συνέχεια του Μήτσου. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια στάθηκε πολύ τυχερή αφού η διαδοχή της σημαίας -Αλβέρτης- έγινε με πολύ πετυχημένο τρόπο. Έτσι και τώρα, η αναζήτηση του μελλοντικού ηγέτη που θα μάθει δίπλα στον Διαμαντίδη και θα πάρει αργότερα την μπαγκέτα για να διευθύνει την ορχήστρα, είναι άκρως επίκαιρη. Και μοιραία αυτές οι σκέψεις οδηγούν προς το πρόσωπο του Νίκου Παππά που θα κάνει το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα στο Σ.Ε.Φ, ερχόμενος στον Παναθηναϊκό στην ίδια ηλικία που είχε έρθει ο Διαμαντίδης και με τον τίτλο του MVP του πρώτου γύρου του περυσινού πρωταθλήματος να τον συνοδεύει.

Αν σήμερα θα έχουμε την δημιουργία ενός νέου ηγέτη στον ίδιο τόπο "εγκλήματος" όπως συνέβη πριν 9 χρόνια κανείς δεν το ξέρει. Όμως ποιος μπορεί να απαρνηθεί αυτές τις σκέψεις;


ΥΣ: Θυμηθείτε ξανά εκείνο το ματς όπου κερδίσαμε τον Ολυμπιακό με 45-57

Σχόλια

  1. Ωραίο άρθρο αδερφέ. Η αναζήτηση τού συνεχιστή ηγέτη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ας μελετήσουν την πορεία του μήτσου και ας αναλάβει ο καθένας τους το βάρος μιας παναθηναϊκής καριέρας που όλοι φαντάζομαι θέλουν στην ομάδα που ήρθαν.
    υγ. Στο 26:00 περίπου έχει ένα γαμάτο χάιλαιτ, κλέψιμο, ριβέρς, κάρφωμα από τον μήτσο και όρεξη για μπάτσες χαχαχα. Απίστευτος μητσάρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια αναλυση

    οταν με το κακο σταματησει ο μητσος αυτο που θα λειψει κυριως ειναι η αμυνα του αλλα και το οτι στις κρισιμες φασεις , στις φασεις που η μπαλα ζυγιζει τονους και ολοι τρεμουν ,αυτος θα παρει το σουτ με απαραμιλλη ψυχραιμια και φυσικα θα ευστοχησει



    και μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας , το προτζεκτ αυτη τη στιγμη θελει τον παπα να παρει τα ηνια του ηγετη , μακαρι οσο συνυπαρξουν να εχει ορθανοιχτα ματια και αυτια γιατι σε τετοιο κορυφαιο επιπεδο , η πιο ασημαντη λεπτομερεια θα ερθει να κανει τη διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To kako gia mas einai pws o epomenos mas igetis den vrisketai auti tin stigmi stin omada mas. Kai to onoma autou...... "Lefteris Bochoridis" kai agwnizetai ston Ari.
    Einai megalo talento. O kaluteros tis genias tou. Elpizw na kini8oume kai na ton paroume prin mas ton klepsei o GAYros.
    Terasties dunatotites kai isws einai o monadikos pou plisiazei to stil tou Mitsara.
    Makari na ton paroume grigora kai na ma8ei dipla ston arxigo ta mistika tou a8limatos, mias kai o terastios-arxontas ZOTS den einai stin omada gia na ton didaksei opws ekane kai me ton Mitso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το προτζεκτ νομιζω οτι βασιζεται στον Μποχωριδη, δεν το γνωριζω αλλα δε γινεται διαφορετικα... γενικα παντως και οι δυο ομαδες δουλευουν καλα το συγκεκριμενο κομματι. ηδη εχουν μαζεψει αρκετους νεους ελληνες ταλαντουχους (ο γαυρος περισσοτερους). σιγουρα δε θα βγουν ολοι αλλα σιγουρα θα βγουν καποιοι.. οι μαχες του μελλοντος θα ειναι αναμεσα σε Παππα, Μποχωριδη(ελπιζω), Μπραμο, Γιανκοβιτς, Χαραλαμποπουλο, Διαμαντακο απο τη μια και απο την αλλη Μαντζαρης, Σλουκας, Κατσιβελης, Χριστοδουλου, Παπαπετρου, Αγραβανης.
    Καλο θα ηταν παντως ο προεδρος να χτυπαγε στη ληξη των συμβολαιων τους εναν ή δυο απο τους γκαρντ του αντιπαλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου