To «ολλανδικό» 4-3-3: Από την θεωρία στην πράξη

H ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε 4-3-3

Όπως είναι πλέον γνωστό, ο Αναστασίου έχει αποφασίσει να βασίσει το φετινό ποδοσφαιρικό project του Παναθηναικού σε ένα επιθετικογενές και σύγχρονο 4-3-3. Το εγχείρημα μόνο εύκολο δεν είναι αφού οι παίκτες της ομάδας δείχνουν να στερούνται ποιότητας και εμπειρίας για την εφαρμογή ενός τόσο αρκετά απαιτητικού συστήματος. Το overlap.gr επιχειρεί μία τακτική αξιολόγηση του υλικού των πρασίνων και αναλύει τα θετικά και αρνητικά του ρόστερ της ομάδας σε σχέση με τις απαιτήσεις του 4-3-3.


Το «ολλανδικό» μοντέλο

Ο Αναστασίου οραματίζεται ένα επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο όπως άλλωστε ακολουθείται από την πλειοψηφία των ομάδων στην Ολλανδία όπου και έχει θητεύσει. Οι βασικοί τακτικοί άξονες του πλάνου του Αναστασίου είναι:


  • Πίεση ψηλά
  • Κοντά οι αγωνιστικές γραμμές
  • Αυξημένο αγωνιστικό πλάτος
  • Ανάπτυξη από τα πλάγια
  • Προωθήσεις των πλάγιων μπακ
  • Συμμετοχή των κεντρικών μέσων στην επιθετική λειτουργία
  • Ο κεντρικός επιθετικός ως σταθερό επιθετικό σημείο αναφοράς
  • Γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης

Είναι σαφές ότι οι εμφανίσεις του Παναθηναικού απέχουν πολύ από τα παραπάνω ζητούμενα και η ομάδα θέλει πολύ δουλειά ακόμα ώστε να φτάσει κοντά στα «θέλω» του κόουτς που φαίνεται να δουλεύει προς αυτή την κατεύθενση και να ελπίζει στην εφαρμογή του εν λόγω πλάνου.

Η πολυπλοκότητα του 4-3-3

Το 4-3-3 (μαζί με το 4-2-3-1) τείνει να γίνει ένα από τα πιο αποτελεσματικά και λειτουργικά συστήματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όμως απαιτεί ποιότητα στα χαφ και εξαιρετική ομαδική φυσική κατάστασηα αφού οι περισσότεροι παίκτες αναλαμβάνουν πολύπλοκα τακτικούς ρόλους «ζωτικής» τακτικής σημασίας.


  • οι πλάγιοι μπακ: καλούνται να καλύψουν, σχεδόν, όλη την πλευρά
  • ο κόφτης αναλαμβάνει, σχεδόν εξ’ολοκλήρου, την υποδοχή της πρώτης πάσας κα έχει πολύ ενεργητικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας
  • οι κεντρικοί μέσοι καλούνται να συμμετέχουν ενεργά τόσο στην φάση της άμυνας όσο και στην φάση της επίθεσης ώστε να αναπτυχθούν τα πλεονεκτήματα του
  • σχηματισμοί (3 παίκτες στον άξονα στην άμυνα, 5 παίκτες σε ενεργητική θέση στην επίθεση)
  • ο κεντικός επιθετικός είναι αρκετά απόμονωμένος από τους παίκτες του άξονα (απουσία καθαρού επιτεικού χαφ) και οφείλει να παίζει αρκετά παράλληλα αλλά και κάθετα χωρίς την μπάλα για να γίνει αποδέκτης της μπάλας

Οι πλάγιοι μπακ τους 4-3-3 καλούνται να εκμεταλλετούν σχεδόν αποκλειστικά όλη την πλευρά. Δύσκολο έργο για τον μοναδικό κόφτη του 4-3-3 που καλείται να δώσει ανασταλτική κάλυψη στα στόπερ και να καλύψει παράλληλα στο γήπεδο αρκετά μέτρα






Η αξιόλογηση του ρόστερ

Μία ματιά στο ρόστερ των πρασίνων αρκεί για να συνηδητοποιήσει κανείς ότι οι παίκτες που έχει ο Αναστασίου στα χέρια του δεν μποτούν να επιτρέψουν την ορθολογική/αποτελεσματική εφαρμογή του 4-3-3 – τουλάχιστον όχι την επιθετική version του.


  • Οι κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας είναι αργοί και δεν ενδείκνυνται για πίεση ψηλά. Μόνο ο εξαιρετικά άπειρος Ρισβανης μπορεί να παίξει με ταχύτητα στον χώρο.
  • Οι πλάγοι μπακ δεν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για την θέση. Ο Μαρινάκης φαίνεται να έχει ταλάντο αλλά ακόμα είναι άπειρος για να αναλάβει με επιτυχία έναν τόσο δύσκολο τακτικά ρόλο. Ο Νάνο, με καριέρα στην Β’ Ισπανίας σε όλη του την καριέρα, αποδεδιεγμένα δεν έχει την ποιότητα ώστε να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα – έστω κι αν έχει αρκετά από τα στοιχεία που απαιτεί η θέση του επιθετικού μπακ.
  • Ο Μέντες είναι πολύ soft (αν και καλός τεχνίτης) για να αναλάβει μόνος του την ανασταλτική λειτουργία του κέντρου ενώ ο Λάγός στερίεται εμπειρίας για κάτι τέτοιο.
  • Οι πλάγιοι επιθετικοί της ομάδας φαίνεται να μην έχουν το εύκολο γκολ
  • Ο Μπέργκ είναι πολύ αργός (τουλάχιστον έτσι δείχνει μέχρι τώρα) για να μπορέσει να κινηθεί κάθετα και παράλληλα σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς την μπαλα.
  • Ο Πράνιντς δύσκολα θα παίξει τον ρόλο που θέλει ο Αναστασίου στο κέντρο αφοού δεν έχει αυτά τα στοιχεία που απαιτεί η θέση.

Σχόλιο: Ζέκα και Αμπέιντ είναι μακράν ότι πιο κοντινό έχει ο Παναθηανικός σε κεντρικά χαφ του 4-3-3, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν ο Ατζαγκουν που δείχνει να έχει κάθετη κίνηση μπορεί να αποδώσει τόσο χαμηλά στον άξονα.

Οι αποστάσεις του επιθετικού από τα χαφ σε διάταξη 4-3-3 είναι μεγαλύτερες σε σχέση με το 4-2-3-1 όπου ο επιτελικός μέσος καλύπτει τον «ζωτικό» χώρο πίσω από τον επιθετικό

Συμπέρασμα

Οι παραπάνω προβληματισμοί δεν σημαίνουν ότι ο Παναθηναικός δεν μπορεί να παίξει το 4-3-3 ή ο Αναστασίου θα πρέπει να εγκαταλείψει τις βλέψεις και σκέψεις για επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να μάθεις κάτι αν δεν το επιχειρήσεις.

Αυτό που οφείλει να κάνει ο Αναστασίου είναι να προσπαθήσει να βρει τον τρόπο, το κατάλληλο σχηματισμό  ώστε να αναδείξει τις δεξιότητες των παικτών του, να περάσει την επιθετική φιλοσοφία που επιθευμεί χωρίςόμως  να παραμερίζει εντελώς την αναγακαιτητα απόκτησης του αποτελέσματος. Ο Παναθηναικός δεν έχει την πολυτέλεια… να μην κερδίζει.

Από την άλλη η διοίκηση πρέπει να επικοινωνήσει με σωστό τρόπο στο φίλαθλο κοινό της ομάδας το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και τον τρόπο με τον οποίο αυτο θα επιτευχθεί σε βάθος χρόνου. Η επικοινωνία αυτή ίσως είναι ακόμα πιο σημαντική από την απάντηση τακτικών διλημμάτων και σχηματισμών – τουλάχισοτν σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την ιστορία του Συλλόγου.

http://www.overlap.gr/panathinaikos-to-ollandiko-4-3-3-apo-tin-theoria-stin-praxi/

Σχόλια

  1. gruenerteufel20/9/13 1:36 μ.μ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΛΑΝΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ !!! ΚΑΙ ( ΑΔΙΚΩΣ ) ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!!! ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγωνιστικά δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει υπάρξει πιο ξεκάθαρο πλάνο. Από τις πορείες στην Ευρώπη τις αρχές του 2000 έχει να υπάρξει ομάδα με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Και τότε δεν ήταν σκοπός να παίζουμε με το το 5-3-2 με λίμπερο κτλ, αλλά προέκυψε λόγω αποτελεσμάτων που βγαίνανε. Τώρα, αν θα πετύχει να εφαρμόσει το 4-3-3 ο Αναστασίου με το ρόστερ που έχει και φανεί ικανός, αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

    Διοικητικά σου λένε θέλουμε οικονομική εξυγίανση πρωτίστως. Αλλά δεν σου λένε σε πόσα χρόνια θα κλείσει η τρύπα με το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους και συγκεκριμένα με νούμερα πόσο θα κλείσει η ψαλίδα φέτος στο άνοιγμα που υπάρχει. Αυτό είναι και το πιο "φοβιστηκό". Ότι δεν σου λένε "τότε θα έχουμε καθαρίσει και θα είμαστε οκ". Απλά ασκούν δημοσιονομική πολιτική και έχει ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο είναι 4-5-1 όχι 4-3-3. και παιχτες για να παιζουν πανω στη γραμμη και να συγκλινουν δεν εχουμε της προκοπης. το 4-3-3 παιζεται με τους δυο πλαγιους κοντα στον επιθετικο και ο επιθετικος να γυρναει πιο πισω. η μπαλα κατεβαινει κάθετα και πλατος η ομαδα παιρνει πλατος μονο οταν εχει κλειστει ο αντιπαλος μεσα στην περιοχη του και εχουν ανεβει επιτυχως τα πλαγια μπακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. gruenerteufel20/9/13 2:28 μ.μ.

    ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ 4-3-3 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΟΤΑΝ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ Η ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΨΗΛΑ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΛΑΝΟ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ!!!
    ΔΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!! ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΣ 30 ΑΛΛΟΣ 40 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΓΝΟΩ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ!!! ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΓΙΑ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΜΟΣΤΡΑ!!! ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΟΒΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΒΡΑΧΝΑΣ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά και συ μην περιμένεις στο πρώτο 2μηνο να παίζει η ομάδα όπως της ζητάει ο προπονητής. Τόσες αλλαγές έγιναν. Απλά το στενάχωρο είναι ότι πχ στο ματς με τον Πλατανιά δε γινόντουσαν ούτε τα βασικά. Θέλει χρόνο και υπομονή για να πετύχει, αν πετύχει η αφομοίωση αυτού του αγωνιστικού συστήματος. Θεωρώ πως δεν θα πετύχει γιατί δεν θα υπάρξει υπομονή.


    Για το χρέος είχε πει πέρυσι ο Αλαφούζος πως ήταν στα 28 μύρια το άνοιγμα και στην λήξη της σαιζόν στα 30 νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ομαδα μας διαθετει: α. 2 εμπειρα σεντερ φορ,

    β. ντινας, καρελης, αντζαγκουν, κλωναριδης, μπαιραμι επιθετικογενεις παικτες με αρκετη εμπειρια, παραστασεις και συμμετοχες απο ευρωπαικα πρωταθληματα αλλα κ απο το δικο μας. Ελπιδοφοροι ως επι το πλειστον τωρα ειναι η ευκαιρια τους να κανουν ενα βημα παραπανω.

    γ. κεντρικα χαφ με εμπειρια, ζεκα , μεντες, , αμπειντ (απο καλες υποδομες) και νεους απο την ακαδημια.

    δεν θα αναφερω τιποτα για τους αμυντικους, γιατι στις περισσοτερες διαταξεις κ σχηματισμους θα ειναι 4. (442,433,4123,4321κλπ)

    με αυτα τα δεδομενα πιστευω οτι με συστημα 442 ή 4411 αξιοποιεις καλυτερα το εμπειρο και πιθανα καλυτερο υλικο, που διαθετεις. θα μου αρεσε να εβλεπα ομαδα σε 442 με, καπινο, μαρινακη, σιντεφελτ, ενα απο τους κουτρουμπη ή τριανταφ, πρανιτσ (αριστερο μπακ) στα χαφ μπαιραμι ζεκα, λαγος ( ή αμπειντ ή μεντες) ντινας , και επιθεση μπεργκ με λουτσο.
    πιστευω οτι το ελληνικο πρωταθλημα θελει γκολ, θελει 2 σενετρ φορ, (να θυμηθουμε οτι κ ο σισε δυσκολευοταν με ατρομητους, αστερες) .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύσκολο σύστημα για να εφαρμοστεί από ελληνικές ομάδες. Ένα σύστημα που απαιτεί τρέξιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.


    Είμαι παλαιός και ξέρω καλά το total football του Αγιαξ και της Εθνικής Ολλανδίας την περίοδο 1970-1978. Σίγουρα θέλει πολύ καλούς παίκτες με διάθεση και τσαγανό. Νομίζω ότι , θεωρητικά , είναι το πλέον σύγχρονο και καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά συστήματα.



    Δεν ξέρω αν θα πιάσει στον Παναθηναικό. Μου αρέσει που εφαρμόζεται από τον προπονητή μας , αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αποτελέσματα. Πόσο μάλλον που ο αγωνιστικός σχεδιασμός πήγε πίσω λόγω οικονομικής λιτότητας και ξεκινά τέλη Σεπτέμβρη.


    Έπειτα , υπάρχουν παίκτες που με φοβίζουν. Για τον προπονητή μας μπορεί ο Ρισβάνης να αποτελεί έναν παίκτη δεκτικό σε αυτά που θέλει να εφαρμόσει. Είναι όμως νέος και πολύ άπειρος. Προτιμώ τον Σίφο που εξασφαλίζει περισσότερο τα μετόπισθεν , οδηγεί καλύτερα την άμυνα και είναι έμπειρος. Το ίδιο και με τον Κουτρουμπή.


    Νομίζω , ότι εν μέρει , κάποιες από τις απόψεις του ως προς το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει θα πρέπει να τις αλλάξει. Επαναλαμβάνω , ότι δεν είμαι προπονητής , ούτε πτυχίο προπονητικής έχω , συνεπώς ότι γράφω είναι απόρροια των όσων βλέπω μέσα στο γήπεδο , στην Λεωφόρο.



    Ο Παναθηναικός πάντα ξεκινούσε με βάση την καλή άμυνα που είχε και δευτερευόντως με την εξαιρετική μεσαία του γραμμή. Μην ξεχνάμε ότι κατα καιρούς η ομάδα μας έβγαλε τους καλύτερους μέσους των ελληνικών γηπέδων , όπως τον Δομάζο , τον Ζαετς , τον Ρότσα , τον Βλάχο , τον Μπορέλι , τον Μπασινά , τον Καραγκούνη. Ο ΟΣΦΠ , ο αντίπαλος , ποτέ δεν είχε εξαιρετικούς μέσους , συνήθως δούλευε πολύ με την επίθεσή του.


    Σύστημα ΟΣΦΠ θέλει να εφαρμόσει ο Αναστασίου που είναι επιτιθετικογενές , με την λογική οι μεσαίοι να γίνονται κρυφοί σέντερ φορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ , νομίζω ότι διατύπωσες την καλύτερη άποψη για το πως πρέπει να παίζει ο Παναθηναικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θετουμε ενα στοχο και επειδη δε μπορουν να ανταποκριθουν οι ουτως ή αλλως μετριοι παικτες μας θα το αλλαξουμε μεσα σ ενα μηνα για να ησυχασουν οι δημοσιογραφισκοι και ολοι οι προπονητες της εξεδρας??!! Μηπως να αλλαξουμε το συστημα και σε ολες τις ομαδες της ακαδημιας που λεγαμε οτι θα παιζουν το ιδιο με της 1ης ομαδας?! Το συστημα αυτο ειναι και αυτο θα μεινει και οποτε το μαθουν οι παικτες. Ας το μαθουν και σε 10 μηνες! Του χρονου θα παιζουμε σαν ομαδα και οπως πρεπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάρα πολύ σωστός ο graz . Οι γνωστοί αρδ έχουν αρχίσει ήδη το κυνήγι μαγισσών και τον πόλεμο κατά του Αναστασίου . Είναι οι ίδιοι που βρίζανε ύπουλα τον Μαρκαριάν , τον Τεν Κάτε , τον Φερέιρα και πάει λέγοντας .
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΕΣΣΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΠΑΡΙ και δε μιλάει κανείς για τον ψαρά στον πάγκο τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με την λεξη πληρωνεσαι Παναγιωτακη? κατι καραγκιοζακια σαν και σενα ειναι που ηθελαν παντα την ομαδα του χομπι τους -Παναθηναικο δευτερο , και την ομαδα της καρδιας τους -Γανυμηδη πρωτο και πρωταθλητη....χαλασαν τα σχεδια σας....προτεινω λοιπον ξυδακι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για γελια εισαι...την Λεωφορο απο μακρυα θα την βλεπεις τουλουμπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το γράμμα !!!Οπότε όσο περισσότερες ευκαιρίες μου δίνεις , τόσο καλύτερο για μένα !!! Εσύ ;;; Σου δίνουν τίποτα ή τσάμπα κάθεσαι και γράφεις λαλακιούλες ;;
    Όπως πολύ καλά βλέπεις , έχουν χαλάσει τα σχέδιά μας !!
    Ήρθαν κάποιοι άλλοι και πάπαλα και η δεύτερη θέση ,πάπαλα και η Ευρώπη , πάπαλα και τα έσοδα της ΟΥΕΦΑ και σε λίγο πάπαλα και οι αδειοδοτήσεις για το ελληνκό πρωτάθλημα !!!!
    Τώρα μόνο αγώνας και στήριξη στους δεδηλωμένους gay-ρους και αντιΠαναθηναϊκούς ( Νταμπίζας ) , στους θαμώνες του τηγανιού ( Παναγόπουλος ) , στα παιδιά γνωστών gay-ρων ( Αλαφούζ ) και πάει λέγοντας !!! Έτσι μπουκωμένοι και ορφανοί , πλέον , να ψάχνετε με πανιά τους ...."σωτήρες" !!! Έτσι μου αρέσει να σας βλέπω , να ηδονίζομαι όταν σηκώνεται τα πανιά με τις ... ώρες που είναι τώρα και τα άλλα με το .... που μας αφήσατε 3.000 νοματαίους μόνους μας !!!
    Η ΗΔΟΝΗ είναι αφάνταστη !!!
    Να σας βλέπω να χοροπηδάτε και να στηρίζετε το ΕΚΤΡΩΜΑ που φτιάξατε !!!
    'Αντε να κάνετε πραγματικότητα το σύνθημα "Στις χαρές και στις λύπες μαζί" που τόσο πουστ@κα το φωνάζατε τόσα χρόνια !!
    Άντε , φωνάξ΄τε και το άλλο ,το "μονο ενωμένοι γράφουμε ιστορία" , αγκαλιά πλέον με τον Γούναρη και την ΠΑΛΕΦΙΠ , αυτούς που μέχρι προχθές ούτε θέλατε να δείτε!!
    Και μετά από όλα αυτά , και άλλα τόσα αν θέλεις να συνεχίσω να γράφω - για να αυθηθεί το μεροκάματο , με το γράμμα πάει - καλόπιοτο το .. ξυδάκι !!

    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Λεωφόρος , βλακάκο , είναι το δεύτερο σπίτι μου !!!
    Πάρε και μια φωτο μου , από την πραγματική Θ. 13 !!

    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γατακια σαν την παρτη σου εχουν τελειωσει...μαζι με την ΝΤερμπυ και τους Γκοντζοτζιγγερικους...κατσε σκουζε τωρα.....και που σαι μην ξεχασεις να ρθεις με Γαβρο και Μπαογκ...γιατι προφανως και τοτε θυμασαι κατα που πεφτει το γηπεδο....ο Παναθηναικος θα τον βρει τον δρομο του...τραβα προς Επισκοπη πλευρα να γλυφεις τα .... των Βαρδηνογιαννηδων γκιοζη..ε γκιοζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπα !!
    Δεν θα σου κάνω την χάρη , άλλωστε δεν ήμουν από αυτούς !!
    Όχι 200 ευρώ που χρειάζομαι για το πήγεινε - έλα Αθήνα , ούτε ένα δίευρω δεν χαλαλίζω για το ΕΚΤΡΩΜΑ !!

    33 χρόνια με τουλάχιστον 20 αγώνες καθε χρόνο ,όσο ζούσα Αθήνα , ήταν αρκετά !!
    Χορτασμένος έφυγα !!
    Αλλοίμονο από εσάς , που νομίζετε ότι βλέπετε Παναθηναϊκό !!!
    Κατάλαβες βλακάκο ;;
    Άντε και τα παρακάτω αφιερωμένα !! ( Έχω και καμμιά πεντακοσαριά ακόμα , αν θέλεις )!!


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 33 χρόνια αγώνες; Δηλαδή είσαι οβερφίφτι, γεροντάρα. Και τώρα επαρχία το λοιπό. Όμως έχει δίκιο η λαϊκή σοφία Κώστα μου (ή γουατέβερ). Σαράντα χρόνια στη μαγκιά ο βλάχος δεν μαγκεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βλάχος μπορεί να είσαι εσύ , εγώ δεν είμαι !!
    Στο τσακ , οβερφιφτι , 51 .


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αφού δεν έχεις φαντασία να στο "μεταφράσω". Σαράντα χρόνια γήπεδο Παναθηναϊκός δεν έγινες. Εκτός αν χρειάζεται και τα υπόλοιπα 7 για να το καταφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά !!
    Όταν θα ξανακάνεις εξεταστική για να μοιράσεις βεβαιώσεις Παναθηναικοφροσύνης , ειδοποιήσέ με , να ξέρω να μην έρθω !


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τη βεβαίωση Παναθηναικοφροσύνηςσου την υπογράφεις μόνος σου. Από τότε που έφυγε το γαυρόσογο δεν είσαι Παναθηναϊκός. Εσύ το λες. Όχι ότι και προηγουμένως έβαζες πάνω από τον ιδιοκτήτη την ομάδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Που το λέω ;;
    Με ήξερες και από ... χθες ;;
    Άλλοι έβαζαν τα θέλω τους και τους εαυτούς τους πάνω από την ομάδα , μην κρίνεις εξ ιδίων !!

    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πριν 15 μόλις ώρες το λες. «Χορτασμένος έφυγα!!» λες, βάζοντας και 2 θαυμαστικά, για να το τονίσεις. Ότι έριξες μαύρη πέτρα κιετς.


    Η απουσία σου από θέματα (αναρτήσεις) αγωνιστικά και η συμμετοχή σου ΜΟΝΟ σε θέματα διοικητικά σε καρφώνει. Δεν σε νοιάζει η ομάδα, τώρα και πάντα. Μέχρι και με διαρκείας στο Τηγάνι σε κόβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάλιστα !!!
    Δηλαδή επειδή έφυγα από την Αθήνα και για 33 χρόνια χόρτασα να βλέπω την ομάδα ,αυτό σημαίνει ότι έπαψα να είμαι φαν της ομάδας !!! Εντάξει μεγάλε , ότι πεις !!
    Έφυγα δηλαδή από την Αθήνα διότι άλλαξε ιδιοκτήτη η ΠΑΕ και έρριξα και μαύρη πέτρα !!!
    Το disqus μου είναι ανοικτό !!
    Αν εσύ βλέπεις μόνο σε διοικητικά θέματα να έχω συμμετοχή , γνώμη σου , μακρυα από την πραγματικότητα !!
    Καλά , την τελευταία πρότασή σου ούτε ως ανέκδοτο !!

    Κανένας πατήρ Αλ και ο υιός ίσως παλαιότερα , όπως ο Παναγόπουλος , μπορεί !!
    Υ.Γ. O Νταμπι την τιμητική πλακέττα που του έδωσαν - και την ανταπέδωσε με το αυτογκόλ - στο τηγάνι , την έχει στο γραφείο του στο "Απήλιον" ;;



    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εχεις φαει ΤΟ ΒΟΥΛΩΜΑ απο το παλληκαρι Παναγιωτακη....σε εσβησε...33 χρονια Βαρδηνογιαννηκος και οχι Παναθηναικος εισαι καημενε..βαζελακος απο τους λιγους....κριμα και την ηλικια σου...εχεις δει οπως τουλαχιστον υποστηριζεις τοσα και τοσα και ομως βολευεσαι οπως εγραψες πιο πανω σε καποιες απο τις πολλες αρλουμπες σου και με την δευτερη θεση που σου εξασφαλιζε ο Βαρδηνογιαννης σου....εσυ δεν εισαι Παναθηναικος το ξανατονιζω....και το κυριοτερο ...33 χρονια ειδες πως παρελαβε μια ομαδα πρωτη σε τιτλους ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟ....ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ? ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ..ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ, ΚΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ...ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ....ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ...ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ..ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κοιμήσου και παράγγειλα στην πόλη τα προικιά σου .....
    Ντροπή και κρίμα για σένα και τα μυαλά που κουβαλάς !
    Αυτά που είδα εγώ όλα αυτά τα χρόνια , από το 70 μέχρι τώρα , εσύ δεν θα τα δεις ούτε σε δύο ζωές , αν συνεχίσουν να κουμαντάρουν τον Παναθηναϊκό τα σημερινά κουμάσια !!
    Το γήπεδο της Λεωφόρου που υπήρχε το 1979 καμμία σχέση δεν έχει με το σημερινό , το οποίο διαμορφώθηκε επί διοίκησης Βαρδινογιάννη !
    Επίσης η μισή σημερινή ομάδα ( ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες ) είναι "κατασκεύασμα" των ιδίων ιδιοκτητών !!
    Αυτές τις αρλούμπες για "κονομα στην κονομα και καβουρια σην τσεπη" μπορείς να τις αποδείξεις και με επίσημα στοιχεία ;;;
    Όσο για την τελευταία σου φράση ... ΝΑΙ , δεν χωράμε πουθενά !!! Είμαστε τόσοι πολλοί , όσοι δεν μπορείς να φανταστείς !!
    Υ.Γ. Εσύ φαντάζομαι βολεύεσαι πλέον με 6ες θέσεις , μη αδειοδοτήσεις από την ΟΥΕΦΑ , με προβληματικές αδειοδοτήσεις για το Ελληνικό πρωτάθλημα , χωρίς ύπαρξη εγγυητικής επιστολής , με ticket club νέου τύπου η οποία ΚΛΕΒΕΙ τον ερασιτέχνη Παναθηναικό ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ , με ΑΜΚ οι οποίες δεν υλοποιούνται - αλλά και δεν μαθαίνουμε πόσα χρήματα και από ποιους έχουν μπει σε αυτήν , με διαχωρισμό των φιλάθλων σε "συμμάχους" και μη ( Εδώ έχουμε και το τραγελαφικό γεγονός ότι κάποιος ο οποίος είναι μέτοχος με 10 , 20 , 100 , 1000 μετοχές να πρέπει να πληρώνει διπλάσιο εισιτήριο ή να "ξαναγίνεται" μέτοχος μέσω της Π.Σ. !!) ,Έρχεται δηλ ο "χθεσινός" Αλ και του λέει " στα παπακια μου αν έχεις δώσει το υστέρημά σου στην ΠΑΕ αγοράζοντας μετοχές , το εισιτήριο θα το διπλοπληρώσεις διότι δεν μου έχεις δώσει ένα 50άρικο ) !!! Καληνύχτα μεγάλε !!! Κοιμήσου μαζί με τους νεκροθάφτες της ομάδας !!!


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αντε και διαρκειας στην Επισκοπη ....εισαι μεγαλος υπαλληλος εδω και χρονια εσυ, νομιζεις πως δεν σε γνωριζουμε..οπου θεμα με διοικηση , ΒΑρδηνογιαννηδες κτλ πρωτος ο ΠΑναγιωτακης...μεχρι και επι εποχη Τζιμπριλαρου και Λετο εσυ εσκουζες και μιζεριαζες....50 χρονων με τετοια μυαλα κατσε εκει στο χωριο σου και πιστευε πως εισαι..Παναθηναικος......το ποιος σε εκανε μικρο και δευτερο στην Ελλαδα δεν θελει κα πολυ σκεψη.....μηπως σε εντυσαν να παιξεις και τον Αραβα μαζι με το διημιουργημα τους τον Τσακα για να κερδισεις περισσοτερο χρονο τοτε? κριμα και ξανα κριμα την ηλικια σου βαζελακο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και μόνο ότι συνεχίζεις την ίδια κασέτα , με το ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ , μου φτάνει !!
    Το ΚΟΚΟΚΟ για όσα έγραψα στο υστερόγραφο είναι τεράστιο ! Keep Walking !!


    Υ.Γ. Τους Σισσέ και Λέτο τους έχουν εξοφλήσει οι ... εκτοξευτές ή έχουν λαμβάνειν ακόμα χρήματα από την ΠΑΕ ;; Αλλά τι ρωτάω ;; Τόσα θέματα στο προηγούμενο υστερόγραφο έγιναν ΚΟΚΟΚΟ , για ένα ακόμη ;;; Σιγά το δύσκολο !! Είναι να μην αρχίσεις να τα καταπίνεις !! Μετά καταβαίνουν εύκολα !



    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μας δουλευε ψιλο γαζι ο παρκαδορος μετοχων τοσο καιρο , με επινοησεις επιστημονικης φαντασιας τυπου Τσακα και Αλι μπαμπα με 40 κλεφτες...περιγελο σε ολη την Ελλαδα προσπαθησε να κανει τον μεγαλυτερο συλλογο....σφυριζε αδιαφορα και εκανε τον κινεζο οταν ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ ΒΑΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ , ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ 100% ΟΠΩς Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ (ΑΛΛΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕΤΑ)....και φυσικα τον ΜΕΓΑ ΠΟΛΕΜΟ , ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΓΚΟΝΤΖΟ..ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΟ) ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ....ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ...ΒΡΕΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΟΚΟΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ.... πηγαινε διαβασε καραγκοζη ε καραγκιοζη που πουλας και τρελα....ολα γραμμενα με αποδειξεις και αριθμους ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ...ΟΥΤΕ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗ ΟΥΤΕ ΤΖΙΓΓΕΡ....ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ....http://sanogiaprobata.blogspot.gr/search/label/O%20E%CF%87%CE%B8%CF%81%CF%8C%CF%82%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το καλοκαίρι του 2008 , μετά την ΑΜΚ με την οποία μπήκαν οι "πολυμετοχικοί" , η ΠΑΕ είχε 21.935.458 μετοχές . Από αυτές οι 12.001.835 ανήκαν στην οικ. Βαρδινογιάννη . Δηλαδή ποσοστό 54,71 % .
    Το 2012 το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ ήταν 23.799.839 μετοχές . Από αυτές οι 12.932.725 ανήκαν στην οικ. Βαρδινογιάννη . Δηλαδή ποσοστό 54,34 % .
    Οι υπόλοιποι υπολογισμοί από σένα και από που προκύπτει ότι δεν συμμετείχαν στις ΑΜΚ , αναλογικά με τους υπόλοιπους . Το ποσοστό τους μειώθηκε κατά 0,37 % !!!!
    Τέτοια αποχή και αθέτηση συμφωνίας !!!

    Ενώ τώρα που δεν υπάρχουν Τσάκες και Αλιμπαμπάδες , ουρά κάνουν οι επενδυτές και τσακώνονται με τους υπόλοιπους μετόχους ( αυτούς που τους ψάχνετε με τα πανιά !!!! ) , για το ποιος θα πρωτοβάλει τα εκατομμύριά του στην ΠΑΕ !!

    Υ.Γ. Τους χαρακτηρισμούς ούτε τ΄αρχίδια μου δεν χαλαλίζω για να τους γράψω , αφού είναι από σένα. Μου αρκεί ότι έφτασες σε αυτούς για να καταπιείς τις ψωλιές από τα υστερόγραφά μου , που έχουν φτάσει στο λαιμό και σε μπουκώνουν , ώστε να μην μπορείς να απαντήσεις και να τα προσπερνάς !

    Για την παραπομπή σου σε λίγο!

    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το link που έστειλες είναι γνωστό και αναφέρεται σε ένα σωρό θέματα !
    Για τα έξοδα που ψάχνει να βρει - πόσο στοίχησε το νταμπλ του 2010 - εύκολη είναι η απάντηση και την βρίσκεις στους ισολογισμούς της ΠΑΕ , με την υπογραφή του Πατέρα !!
    2008 - 09 Έξοδα ποδ. τμ. 41.288.025,43 ευρώ
    Έξοδα διοίκησης 8.388.843,92
    Έξοδα διάθεσης 5.781.256,07
    2009 - 10 Έξοδα ποδ. τμ. 54.625.869,60
    Έξοδα διοίκησης 8.081.134,97
    Έξοδα διάθεσης 4.498.666,20

    Σ Υ Ν Ο Λ Ο 122.663.796,79 ευρώ

    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τραβα γαμησου με καναν Αραβα ρε τουλουμπακι...τσο και λο εχει για σας πλεον..ΣΚΥΛΙΑΖΕΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ...ΤΡΑΒΑ ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΖΟ ΤΟΝ ΜΕΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΥΜΑ ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ..ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ...ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΟΓΟ...ΕΓΩ ΑΠΟΨΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΤΡΑΒΑ ΚΛΑΨΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΠΑ ΣΕ ΚΑΝΑΝ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ...ΤΣΟΓΛΑΝΕ Ε ΤΣΟΓΛΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΘΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΣΟΥΖΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δύο
    φορές στους "4" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τέσσερις φορές στους "8"
    ευρωπαϊκών Κυπέλλων, ΤΙΜΙΑ πρωταθλήματα και Κύπελλα, οικονομική
    ευρωστία, παιχταράδες, αξιοπρέπεια και καθαρό μέτωπο. Αυτά εκπροσωπούν
    οι νοσταλγοί του "Παναθηναϊκού 1979-2008" που λέει και η λεωφόρος της
    ξεφτίλας. Εσείς κύριοι, τι ακριβώς εκπροσωπείτε; Τους μπράβους, τις
    κασέτες, τις εβδομηντάρες, τα φέσια και τον ευρω-αποκλεισμό με τους
    άδειους φακέλους;

    Υ.Γ.1 Τους χαρακτηρισμούς ούτε τ΄αρχίδια μου δεν χαλαλίζω για να τους
    γράψω , αφού είναι από σένα. Μου αρκεί ότι έφτασες σε αυτούς για να
    καταπιείς τις ψωλιές από τα υστερόγραφά μου , που έχουν φτάσει στο λαιμό
    και σε μπουκώνουν , ώστε να μην μπορείς να απαντήσεις και να τα
    προσπερνάς !


    Υ.Γ. 2 Με το πουλί μου ασχολούνται άλλες και τους αρέσει ! Ρώτα στο σπίτι σου και θα μάθεις ποιες , πότε και πως !




    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπα !!
    Στην Ομόνοια ήμουν και πανηγύριζα !!
    Για να θυμηθώ τα παλιά , στα χρόνια της μιζέριας !!


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έχεις δίκιο όσον αφορά τις ευρωπαικές επιτυχίες ταυτόχρονα όμως δεν έκαναν και το βήμα παραπάνω για να κατακτηθεί ένας τίτλος που θα έμενε στην ιστορία.
    Επίσης όντως υπήρχε οικονομική ευρωστία που όμως σε αρκετές περιπτώσεις αυτή δεν αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο.
    Παικταράδες αποκτήθηκαν αλλά ήρθαν και πάρα πολλοί παίκτες οι οποίοι ήταν κάτω του μετρίου.
    Το κυριότερο όμως είναι ότι στον σύλλογο δεν άφησαν κληρονομιά ούτε γήπεδο ούτε προπονητικό κέντρο.
    Συμπερασματικά λοιπόν η οικογένεια Βαρδινογιάννη με βάση το οικονομικό και το κοινωνικό στάτους που διέθεταν και διαθέτουν προσέφεραν πολύ λιγότερα στον σύλλογο απο αυτά που θα μπορούσαν να είχαν προσφέρει.
    Υ.Γ.Τέλος έχω πάρα πολλές ενστάσεις για τον τρόπο με τον όποιο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισε να αποσυρθεί απο τα κοινά του Παναθηναικού και να "παρκάρει" τις μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. στα 4 σε εχει ο τζιγγερ και η παρεα του αδελφαρα...κατσε χωνεψε τις γκολαρες του Μπεργκ και του Λουτσο παρεα με την μανα σου αρχιδι.....σε εχει σταμπαρει πολυς κοσμος....χαλαρωσε..μια συμβουλη τσογλανακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Με την άδειά σου , το συγκεκριμένο σχόλιο παίρνει τον δρόμο για την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος , για να δούμε και ποιος είναι ο πολύς κόσμος που με έχει σταμπάρει !! Δεν νομίζω ότι έχεις αντίρρηση , αντράκι ;;


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συμφωνώ σε πολλά !!
    Γήπεδο άφησαν αυτό που βρήκαν , την Λεωφόρο , σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που το παρέλαβαν ! Όσοι είχαν γνωρίσει την Λεωφόρο το 1979 , ξέρουν !
    Προπονητικό κέντρο δεν είχαν παραλάβει , αλλά κατασκεύασαν ιδιόκτητο , το οποίο χρησιμοποιούσε ανελλειπώς η ΠΑΕ πάνω από 30 χρόνια . Αν ήταν στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ , δεν νομίζω ότι θα την άφηναν τόσο εύκολα !!!
    Σίγουρα θα μπορούσαν να προσφέρουν παραπάνω !! Άλλωστε ποτέ δεν υπάρχει όριο !!

    Η απόφαση για παρκάρισμα δεν ήρθε με μια "ομαλή" για την ομάδα περίοδο ,αλλά εν μέσω εντάσεων και αντεγκλίσεων !! Οπότε μόνο με καθαρό μυαλό δεν πάρθηκε !! Φυσικά για τέτοια μεγέθη επιβάλλεται το καθαρό μυαλό , αλλά ....


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρε καραγκιόζη Πάνο ή όπως διάολο σε λένε, μας ζάλισες τα αρχίδια, δεν πα να γαμηθείς λέω εγώ, δε σε γουστάρουμε ρε παπάρα πάρε δρόμο απο δώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μπινγκο !!
    Έχω μια παπάρα , ναααααααα!!
    Αν θέλεις , να το συζητήσουμε , αφού με στέλνεις και χαμένη να μην πάει η ευχή σου και να ευχαριστηθείς και εσύ !! Με ένα σμπάρο , δυό τρυγόνια !!



    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και , επίσης , καμμια σχέση με Τρίπολη και αυγοζύγηδες γενικώς !!


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. παρτο αυτο και βαλτο στον κωλο σου ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΙΙΙΙ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ...ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ....

    Το κόστος της συμφωνίας θα φτάσει στα 11 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αρκετά μειωμένο σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη που ζητούσε σχεδόν τα διπλάσια.

    Οιι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια με την ομοσπονδία να δίνει ως προκαταβολή το ποσό των 5 εκατομμυρίων και τα υπόλοιπα σε δόσεις σε βάθος χρόνου.

    ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ 20 ΜΥΡΙΑ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΠΟ 11 ΜΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑ 5 ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.... ΤΡΑΒΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΝΟΥΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΣΟΥ...ΚΩΛΟΓΑΒΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Να σου πάρω την τέχνη ;;;
    Ποτέ !!!
    Αυτά για τα 20 εκ , να πας να τα πεις στον Αλαφούζο που σε παραμύθιασε !!
    Αλλά που θα έβρισκε τα 5 εκ προκαταβολή να τους τα δώσει ;;;
    Με φυστίκια αγοράζεις μαϊμούδες !!
    Τετοιο που "αγόρασε" στο Κορωπί !!!


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό κάνω !
    Παρέα με την μανούλα και την αδελφούλα σου !!!


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου