Μια πολύ παλιά φωτογραφία από την οδό Παναθηναϊκού...



Στην τύχη την πέτυχα. Απίστευτη! Κατά πάσα βεβαιότητα είναι πίσω από τις θύρες 13 και 14 στην οδό Παναθηναϊκού.

Σχόλια

  1. Ωραία φωτό , μιας εποχής που τείνει να ξεχαστεί. Θεωρώ ότι η φωτό είναι της δεκαετίας του 50 , την εποχή που πήρε σάρκα και οστά η Λεωφόρος , μιας και οι θύρες 13,14 του πετάλου κατασκευάστηκαν το 1951 και οι θύρες 6,7,8 του άλλου πετάλου που βλέπει προς ανατολάς το 1959. Προηγήθηκε η κατασκευή των θυρών 1~5 που έγιναν με αμερικάνικη βοήθεια το 1948.



    Στη φωτογραφία , να το τονίσω , γιατί υπάρχουν άπιστοι θωμάδες , -όπου απεικονίζονται τα υποστυλώματα των θυρών 13,14- , το 2001 έγιναν επισκευές με διπλό μανδύα σε όλα τα απεικονιζόμενα υποστυλώματα. Περίπου διπλασιάστηκαν οι διατομές τους και το ίδιο έγινε και με τον οπλισμό που τοποθετήθηκε. Διπλάσιος του αρχικού. Φέτος οι ίδιες θύρες βάφτηκαν και μονώθηκαν με κάποια ελαστομερή ώστε να μην υπάρχουν υγρασίες εσωτερικά.


    Γενικά η Λεωφόρος με τις επισκευές που θα γίνουν καθόλη την διάρκεια του έτους , όπως λέει η ΠΑΕ , θα γίνει ένα αξιοπρεπές ποδοσφαιρικό γήπεδο , που νομίζω , ότι μαζί με το Καραισκάκη θα είναι τα δύο καλύτερα στη Ελλάδα. Επαναλαμβάνω ότι είναι αμιγώς ποδοσφαιρικά γήπεδα , γιατί το ΟΑΚΑ και το Παγκρήτιο δεν είναι γήπεδα , αλλά στάδια που έχουν κουλουάρ στίβου,



    Επίσης , θέλω να αναφέρω ότι δεν είναι ένα μικρό γηπεδάκι όπως λένε κάποιοι , τουλάχιστον για τα Ελληνικά δεδομένα. Είναι το τέταρτο γήπεδο σε χωρητικότητα μετά το Καραισκάκη , την Τούμπα , το Παγκρήτιο και σχεδόν ίδιο με το Βικελίδης με συνολικό αριθμό θέσεων 16003.



    Αν η ΠΑΕ σκεφτεί να αυξήσει περαιτέρω την χωρητικότητα του , με εππλέον 4000 θέσεις , θα ήταν μια πολύ καλή σκέψη που θα οδηγούσε στην αύξηση των θεατών και στην κερδοφορία , αλλά ταυτόχρονα απαιτούνται να γίνουν σίγουρα βήματα με σύνεση και σύμπνοια από όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου