Τα καμπανάκια..η λάθος νοοτροπία και ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα..

Αλλάξτε νοοτροπία δώστε κίνητρο σταματήστε τις δικαιολογίες !!

ΛΑΘΟΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ - ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ..

 

Το πρώτο θέμα που καθορίζει την τύχη μιας ομάδας είναι η διοίκηση και η νοοτροπία που περνάνε άνθρωποι κομβικοί όπως είναι ο τεχνικός διευθυντής και βέβαια ο προπονητής ..Από τις δηλώσεις παιχτών αλλά και παραγόντων ακούμε συνέχεια "θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε" και κτλ.., χωρίς να αναφέρεται τι ακριβώς τελικά είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.
  1. .-Ακόμα και σε ερασιτεχνικές ομάδες μπαίνουν στόχοι που λειτουργούν ως κίνητρο για όλους..Επιπλέον υπάρχει μια ελαφρότητα του τύπου..."ειναι μικρά τα παιδιά .. , είμαστε ανέτοιμοι ακόμα , πολλές οι μεταγραφές , χαμηλό μπάτζετ" ..  
  2. -Πρέπει επιτέλους να τονιστεί οτι όλες οι ομάδες στη Σουπερ Λιγκ έχουνε αυτά ακριβώς τα προβλήματα με εξαίρεση μόνο 2-3..και αν.. 
  3. -Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι δικαιολογιών και να αρχίζει να εμφυσώνται οι νεαροί μας παίχτες, πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει και στα φιλικά !! Δε γίνεται να μπολιάσουμε τα μικρά παιδιά σε νοοτροπία μικρής ομάδας...  Πρέπει να κοπούν μαχαίρι αυτές οι δηλώσεις γιατι μόνο κακό κάνουνε.. Πρέπει ο προπονητής αλλά και η διοίκηση να τσιτώσουν τους παίχτες και να τους δώσουν να καταλάβουνε πραγματικά που βρίσκονται !! Δυστυχώς οταν συνέχεια χαϊδεύει αυτιά ,και επειδή είμαστε στην Ελλάδα ,.. είναι η πιο εύκολη λύση να βολευτεί ο παίχτης στη μετριότητα.. και μετά όταν και αν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα ( όπως έγινε ας πούμε με τον Παναιτωλικό .. να παρουσιάζεσαι ως ομάδα και ευχαριστημένος !! ) .. 
  4. Δε γίνεται η ομάδα να παρουσιάζει αυτή την ελαφρότητα στο γήπεδο και να μη δαγκώνει .. Απο τα αποτελέσματα αλλά και από τις εμφανίσεις βλέπουμε κάποιες ωραίες συνεργασίες με πασούλες ..αλλά ουσία δεν υπάρχει ! 
  5. Οι παίχτες πρέπει πρώτα ΝΑ ΔΑΓΚΏΣΟΥΝ και μετά να μάθουν και να παίξουνε ωραία μπάλα..

 

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ  

 

 Καλό στη θεωρία το Ολλανδικό στυλ και όσα φάμε θα βάλουμε τα διπλά ..αλλά ο Παναθηναϊκός δε χρειάζεται να αντιγράψει καμία Ολλανδική σχολή έχει την δική του.. Στα ματς της Ευρώπης την τελευταια δεκαπενταετία που η ομάδα είχε μερικές από τις πιο σημαντικές τις πορείες, τις κατάφερε πάντα με το ίδιο στυλ προσοχή στην άμυνα , να κρατήσουμε το μηδέν να σκυλιάσουμε και να δαγκώσουμε στα χαφ , να σουτάρουμε όταν βρούμε ευκαιρία , να έχουμε κοντά στις γραμμές και να βγούμε στις αντεπιθέσεις .. 

Δε χρειάζεται λοιπόν αυτή η ελαφρά φιλοσοφία στον Παναθηναϊκό και δε πρόκειται και να επικρατήσει.. εδώ θα είμαστε και θα το δείτε.. !! Αυτά τα ακούμε κάτι χρόνια τώρα και μας έχουνε κουράσει .. κάθε προπονητής προσπαθεί υποτίθεται να περάσει τη δική του φιλοσοφία..και ξαφνικά να μάθει στους Έλληνες ένα ποδοσφαιρικό στυλ που δε μας ταιριάζει !!

νίκες νίκες και φιλοσοφία..μετά !!


Και για να μη το πάω τόσο φιλοσοφικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κύριοι .. Όταν θα πετύχεις τους στόχους σου , όταν θα παρουσιάσεις ένα δεμένο σύνολο που δε θα χάνει εύκολα, δε θα τρώει γκολ της πλάκας τότε προσπάθησε να ανέβεις και στο επόμενο σκαλί και να παίξεις και ωραία μπάλα .. Δε γίνεται ξαφνικά από εκεί που είμαστε στα ναδίρ να φτάσουμε στο ζενίθ και να δούμε και μπαλάρα και αποτελέσματα.. Ας κοιτάξουν λοιπόν πρώτα να κάνουνε τα απλά πράγματα σωστά και μετά να αρχίσουνε να παίζουνε και ωραίο ποδόσφαιρο..
 
Γιατί κακά τα ψέμματα δεν υπάρχουνε τέτοιες πολυτέλειες στον Παναθηναϊκό ούτε για υπομονή ούτε και για άλλες καμένες χρονιές ..Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν στην ομάδα τόσο το καλύτερο και γι αυτούς.. γιατί μετά αν αρχίσουνε οι απολύσεις και οι αποδεσμέυσεις θα φταίει οτι δε τους δόθηκε ο χρόνος για να δουλέψουν όπως θέλανε.. Ε εκεί φαίνεται ο πραγματικά ικανός άνθρωπος όταν στο μικρότερο δυνατό χρόνο  έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα.
Φροντίστε λοιπόν κύριοι να κερδίσετε τον χρόνο σας πρώτα και να είστε ταπεινοί ..

 

ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ---- ΟΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΠΑΓΚΟ !!


Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουνε ανέτοιμοι παίχτες σε θέσεις στον άξονα που σηματοδοτούν μια ομάδα δηλαδή Τερματοφύλακας - Σέντερ  Μπακ - Κεντρικός μέσος - Επιθετικός.. Δυστυχώς όπως φαίνονται τα πράγματα μέχρι σήμερα οι κομβικοί αυτοί παίχτες για εμάς δεν είναι σε καλή κατάσταση και με εξαίρεση τον Καπίνο που προϋπήρχε όλοι οι άλλοι είναι επιλογές του προπονητή που μέχρι τώρα για διαφορετικούς λόγους δε τον δικαιώνουν ..

  • Μέντεζ εμφανώς ανέτοιμος αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται και πάντα σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει τεράστιο αμυντικό κενό ..Πιθανή διόρθωση-ιδέα αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1 ( με δύο αμυντικά χαφ δηλαδή ) , που είναι ένα σύστημα που ενδεχομένως να μακιγιάρεις τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα .Αν οπωσδήποτε πρέπει να παίζει βασικός ο Μέντεζ να γίνει ο Λαγός δεύτερο αμυντικό χαφ και όχι 8 άρι .. ή εσωτερικός μέσος και δε συμμαζεύεται (γιατί μετά θα έχουμε προβλήματα στην οργάνωση παιχνιδιού)..Αν θέλει να επιμένει στο 4-3-3 τοτε δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά πάγκος για τον Μεντέζ με τον Λαγό να είναι βασικός και δίπλα τους δυο εσωτερικούς μέσους όπως τους θέλει ο Αναστασίου..
  • Ο Ζέκα δεν μπορεί να έχει τριπλούς και τετραπλούς ρόλους στην ομάδα .. Δε μπορεί και να κλέβει μπάλες και να οργανώσει και να αμυνθεί και να βγει μπροστά..Όσο αστειρευτες δυνάμεις και να έχει είναι άνθρωπος..Κατά τη γνώμη μου στο κέντρο ,όπως έχει δείξει και σε ματς με τον Φερέιρα χάνεται, ειδικότερα δε όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει με πολλούς αμυντικούς χαφ.. Ο Ζέκα πρέπει να παίζει στα άκρα γιατί είναι παίχτης που χρειάζεται χώρο για να ελιχθεί και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του.. Σε αυτή τη θέση στα άκρα δηλαδή είναι αρκετά προτιμότερος του Ντινά που και δε μπορεί να πρεσάρει και δεν είναι ταχύς . Ο Ντινάς έχει δείξει οτι νιώθει καλά όταν παίζει στο κέντρο κοντά στη περιοχή...
  • Ο Κουτρουμπής δε γίνεται να βγαίνει και να οργανώνει το παιχνίδι ..Έχουμε φάει πάρα πολλές φάσεις γι αυτό ακριβώς το λόγο.. Βγαίνει ο Κουτρουμπής γίνεται μια λάθος πάσα ένα τζαρτζάρισμα και ως αμυντικό χαφ που είναι μόνο ο Μέντεζ.. , δεν έχει την ταχύτητα να καλύψει ως το μοναδικό αμυντικό χαφ σε τριάδα στο κέντρο ! Ενω και ο Σιντελφελντ ( οταν παίζει γιατί υποφέρει από τραυματισμούς ..) και αυτός δε μπορεί να καλύψει , δεν εχει την ταχύτητα , με αποτέλεσμα να τρώμε αρκετές φάσεις στη πλάτη μας .. Αν δείτε τα περισσότερα γκολ με αυτό το τρόπο τα έχουμε φάει..

ΡΙΣΚΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ... (   ??  ??   )
καθυστέρηση στις μεταγραφές..και ναυάγια

  • Μη ξεχνάμε την λανθασμένη εντελώς επιλογή της διοίκησης για την πώληση Καρνέζη με μόλις 750 χιλιάδες ευρώ.. Βλέπεις μετά πως πωλήθηκε ο Φέισα και ο Φετφατζιδης 5 και 4 εκ και τρελαίνεσαι..
  • Συμπερασματικά λοιπόν έχουνε παρθεί πολλά ρίσκα ... σε θέσεις που είναι κομβικές για μια ομάδα.. Καλως κακώς η ομάδα με μόνο στόχο το πρωτάθλημα έπρεπε να φροντίσει να είναι αγωνιστικά έτοιμη τουλάχιστον αρχές Σεπτέμβρη και όχι να βάζουμε στόχους  για Οκτώβρη όταν ήδη θα έχουνε κυλήσει αρκετά ματς .. 
  • Για παράδειγμα το χρηματικό κέρδος των 100 χιλιάδων ευρώ που μπορεί να υπάρχει από Φιγκερόα μπορεί να αποδειχθεί μικρό αν η ομάδα δε καταφέρει το στόχο της στο τέλος της σεζόν ..Ο Φιγκερόα έπρεπε να είχε κλείσει από την αρχή να έκανε την προετοιμασία του να είχε η ομάδα τον βασικό της σεντερ φορ έτοιμο και παράλληλα να δουλευόταν και ο Μπεργκ .. Κάποιος μπορεί να πει ..πως εντάξει δεν έγινε και κάτι στράβωσε του Φιγκερόα.. αλλά δεν ήταν το μόνο γιατί πάρα πολλά στράβωσαν ( Φάλκεμπεργκ - Καστιγιόν  - Καραγκούνης - Σειταρίδης- Μόρας /Φυτανίδης) και άλλα καθυστέρησαν υπερβολικά ( Μπεργκ - Ατζαγκούν - Πράνιτς - Κλωναρίδης ) ...Οποτε δεν ειναι στραβος ο γυαλος ουτε στραβοί όσοι κάνουμε κριτική αλλά κατι άλλο πάει στραβά..
 ΥΓ : Κοιτώντας τα στατιστικά των μέχρι τώρα σκόρερ των 9 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα ο πρώτος σκόρερ είναι ο Γιαννιτσάνης με 3 γκολ .. Με την εικόνα του Μπεργκ μέχρι τώρα είναι ξεκάθαρα ο αδικημένος της υπόθεσης..

Μια αγωνιστική σούμα

Φιλικά
Παναθηναϊκός-Ανόρθωση 0-2
Παναθηναϊκός - Γάνδη 1-2( Νίκο Γιαννιτσάνης 1 γκολ)
Βαλενσιέν-Παναθηναϊκός 4-0
Παναθηναϊκός-Ελαζιγκσπορ 4-4 ( Κουσιδης 1 , Ντινας 1, Γιαννιτσάνης 2 γκολ)
Νοργουιτς-Παναθηναϊκός  2-0 
Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 2-1 

16 γκολ ( παθητικό)
6  γκολ (ενεργητικό)
6 αγώνες (σύνολο)

Επίσημα
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 3-0
Παναθηναϊκός - Βέροια  1-1

3 γκολ(ενεργητικό)
4 ( παθητικό)
3 αγώνες (σύνολο)

τελικός απολογισμός : Σε 9 αγώνες ( φιλικά - επίσημα ) βάλαμε 9 γκολ -δεχτήκαμε 20 γκολ

ΥΓ1  Ευχαριστώ όσους κάνουνε τον κόπο να κάτσουνε να διαβάσουνε ένα τεράστιο κείμενο..αλλά είχανε μαζευτεί πολλά.. Μακάρι την επόμενη φορά να υπάρχουν θετικές αφορμές και νέα ..

Σχόλια

  1. Γιατί ρε παιδιά τόση απαισιοδοξία;; Δηλαδή τι είναι ο Πλατανιάς η Μπάγερν είναι και σε ένα Παναθηναϊκό blog λέει το 65% ότι θα χάσουμε;; Δηλαδή θα είναι αποτυχία για τον Πλατανιά αν φέρει ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό;; Λέτε να απολύσουν τον Ουζουνίδη επειδή έφερε ισοπαλία;; Ε, λοιπόν εγώ πιστεύω ότι θα νικήσουμε τη Κυριακή και θα το δείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανόν να παίξει όπως χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αλλάζεις συνέχεια γραμματοσειρές και bold, μοιάζει με χειρόγραφες σημειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισχύει αυτό που είπαν ο Πράνιτς και ο Κιάσσος σε δηλώσεις που έκαναν . Επειδή είναι νέοι οι παίκτες , - έχει αλλάξει όλη η ομάδα από πέρυσι- , χρειάζεται πολύ δουλειά στις προπονήσεις και επιπλέον στήριξη και αγάπη προς τους παίκτες.


    Απαιτείται χρόνος να μάθει ο ένας τον άλλον και συνεχής υποστήριξη από εμάς τους φιλάθλους. Αν αρχίσουμε να μιζεριάζουμε , να τους κατηγορούμε και να δημιουργούμε εντάσεις, -άσχετα αν υπάρχουν σε πολλά από αυτά αρκετοί λόγοι- , θα απογοητευθούν και θα χάσουν την αυτοπεποίθησή τους.


    Πολλοί από τους παίκτες του Παναθηναικού αγοράστηκαν από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού , συνεπώς έχουν εμπειρίες από πολύ πιο δυσκολότερα πρωταθληματα από το δικό μας. Έχουν πίστη στις δυνάμεις και στον εαυτό τους.



    Ας μην τους χαλάσουμε την αυτοπεποίθηση που έχουν. Σε αυτή στηρίζονται. Θα έρθουν οι επιτυχίες σιγά - σιγά. Δυστυχώς δεν γίνεται αμέσως , γιατί η ομάδα έχει εξ΄ολοκλήρου αλλάξει. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το χρέος μας , δηλαδή , να τους στηρίζουμε και να μην μιζεριάζουμε.



    Τέλος , η διοίκηση οφείλει να είναι εντάξει και να τους πληρώνει εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψήφισα πως θα κερδίσουμε . Ο Πλατανιάς ειναι απο τις χειρότερες ομάδες στη κατηγορία . Άλλαξε πάρα πολλούς παίχτες απο πέρυσι όπως και προπονητή και λογικά δε πρέπει να μας δημιουργήσει κανένα προβλημα .Περιμένω εύκολη νίκη ..Μετά μην αρχίσουμε πάλι τις χαρούλες και νομίζουμε οτι γίναμε ομαδάρα. Δε θα κάνουμε και τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα με Πλατανιά ..απλά δε γίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου