Έτη φωτός μπροστά το μπάσκετ!



Με τo ταξίδι της μπασκετικής ομάδας στην Κίνα να είναι προ των πυλών, δυστυχώς οι συγκρίσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα για ακόμη μια φορά είναι αναπόφευκτες. Με την χαώδη διαφορά που υπάρχει στην οργάνωση και στην λειτουργία μεταξύ των δύο τμημάτων τόσα χρόνια αντί να μικραίνει, μεγαλώνει.


Ο προγραμματισμός του τμήματος marketing στο μπάσκετ από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και συγκεκριμένα με την επιστροφή μας στο Ο.Α.Κ.Α από το Σπόρτινγκ, είναι καθαρά επίτευγμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μην ξεχνάτε πως αρκετές φορές έχουν γίνει αναφορές από την Euroleague για τις προωθητικές κινήσεις της Κ.Α.Ε Παναθηναϊκός όσον αφορά την αξιοποίηση του brand name της καθώς και την αναβάθμιση της ατμόσφαιρας του ίδιου του παιχνιδιού με τα διάφορα happenings που λαμβάνουν χώρα στο κλειστό την ώρα του ματς.

Τι θέλω να σας πω με τα παραπάνω;

Πως η Κ.Α.Ε λειτουργεί βάσει προγράμματος εδώ και αρκετά χρόνια και τα υπέρογκα ποσά που έχουν ξοδευτεί για να έρθουν όλες αυτές οι κούπες και οι επιτυχίες, αρχίζουν και φέρνουν σιγά-σιγά έσοδα με ττον μύθο που έχει φτιάξει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Σίγουρα δεν θα γίνει ποτέ απόσβεση των χρημάτων που ξοδεύτηκαν στο παρελθόν, αλλά θα αρχίσει η Κ.Α.Ε να λειτουργεί με μικρότερες αποκλίσεις και δεν θα μπαίνει τα επόμενα χρόνια τόσο μέσα.

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα για να επιτευχθεί κάτι αντίστοιχο εκεί όσον αφορά τα ευρωπαϊκά είναι πάρα πολύ δύσκολο και υπερβολικά πολυέξοδο αλλά πάντα μιλάμε αναλογικά. Αν φέρεις παικταράδες, γεμίζει 1-2 φορές το γήπεδο. Αν οι παικταράδες κάνουν ένα καλό σύνολο και λειτουργούν κάτω από τις οδηγίες ενός προπονητής που αποπνέει σεβασμό, έρχονται οι νίκες και οι επιτυχίες. Αν έρθουν αυτές, το γήπεδο γεμίζει όλο και περισσότερο. Αυτό δημιουργεί πολυδιάστατες πωλήσεις. Όχι μόνο εισιτηριών. Σας θυμίζει κάτι με το μπάσκετ αυτό που λέω; Απλά πράγματα... 1+1=2. Και φανταστείτε μαζεύουμε για πλάκα πάνω από 10.000 κόσμο ,στο Ο.Α.Κ.Α για αγώνα μπάσκετ, 9-10 φορές τον χρόνο. Φανταστείτε στην μπάλα...

Αν όλα αυτά γίνονται και σε ένα όχι βρώμικο περιβάλλον όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε τα οφέλη αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο.

Αν δεν υπάρχουν μετέπειτα και επεισόδια; Με γεωμετρική...


Το ταξίδι στην Κίνα είναι μια πάρα πολύ σωστή κίνηση, καθώς θα γίνει το αυτονόητο και θα ανοίξουμε μια νέα αγορά που κατά πάσα πιθανότητα θα μας προσφέρει πολλά οικονομικά οφέλη. Μπράβο στον Δήμητρη Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ομάδας σχετικά με το ταξίδι αυτό:

Τετάρτη 11/9

21.50 Αναχώρηση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό την Κωνσταντινούπολη

Πέμπτη 12/9

00.40 αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την ΓκουανγκΖού

16.00 άφιξη στην ΓκουανγκΖού και μετάβαση στη Φοσάν, όπου θα καταλύσει η αποστολή της ομάδας

Παρασκευή 13/9

11.00 Συνέντευξη Τύπου, παρουσία της ομάδας του Παναθηναϊκού, εκπροσώπων της πόλης και της ομάδας της Φοσάν, αλλά και της επαρχίας ΓκουάνγκΝτονγκ

12.00 Ανοιχτή προπόνηση για το κοινό. Την ίδια ώρα, οι παράγοντες της ομάδας Φοσάν Λονγκ Λάιονς θα παραθέσουν γεύμα στα στελέχη του Παναθηναϊκού.

19.30 ΛονγκΛάιονς Φοσάν-Παναθηναϊκός (φιλικός αγώνας)

Σάββατο 14/9

Αναχώρηση από την ΓκουάνγκΖου με προορισμό το Πεκίνο

16.30 Προγραμματιμένη άφιξη στο Πεκίνο

Συναντήσεις του Διευθυντή Marketing της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Ηλία Κατσογιάννη με στελέχη εταιρειών της Κίνας.

Κυριακή 15/9

10.30 Αντιπροσωπεία των παικτών του Παναθηναϊκού θα επισκεφτεί το διεθνές σχολείο Γιουκέν του Πεκίνου, όπου θα μοιράσει δώρα από το PAOSHOP, με σκοπό να έρθει ακόμα πιο κοντά στην τοπική κοινωνία.

19.00 Forum όπου θα παρουσιαστεί σε επίσημους προσκεκλημένους  από τον  κυβερνητικό και τον αθλητικό χώρο της Κίνας η ομάδα του Παναθηναϊκού και θα γίνει ανάλυση της δυναμικής της, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα. Η εκδήλωση θα γίνει στο φημισμένο Πανεπιστήμιο, ΤσίνΧουα

Θα ακολουθήσει ανοιχτή προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο του Πανεπιστημίου

Δευτέρα 16/9

Αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού θα βρεθεί στο «Καλοκαιρινό Παλάτι» του Πεκίνου για  εθιμοτυπική επίσκεψη

Το απόγευμα θα γίνει η τελευταία προπόνηση επί κινέζικου εδάφους.

Τρίτη 17/9

00.10 Αναχώρηση της αποστολής από το Πεκίνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η άφιξη της ομάδας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται στις 09.05

*Η Κίνα βρίσκεται 5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα στην ώρα.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου