Στην Ελλάδα απαγορεύεται να κάνεις ήττα

Για αυτό υπάρχουν 3 αποτελέσματα. Για να συμβαίνουν. Όχι όμως αν θες να πάρεις το πρωτάθλημα από τον ανίκητο και μη φυσιολογικό Ολυμπιακό.

Ακόμη μια ήττα βαριά μέτρησε το Σάββατο βράδυ ο Παναθηναϊκός στην Νέα Σμύρνη. Το ταμπλό έγραψε 3-0 και οι Παναθηναϊκοί ένιωσαν για ακόμη μια φορά αυτό που...έχουν ξεχάσει χρόνια. Την δυναμική της φανέλας και των μεγάλων παικτών που θα περάσουν αέρα από τέτοιες έδρες και μόνο κάτι διαιτητές-καμικάζι θα του στερούσαν την νίκη και θα κάνανε άνω-κάτω την ομάδα. Πρώτη ήττα λοιπόν για την ομάδα φέτος και οι κριτικές δίνουν και παίρνουν.


Ότι ο Έλληνας οπαδός δεν έχει υπομονή και με την πρώτη ευκαιρία γίνεται πιο έμπειρος από τον εκάστοτε προπονητή είναι πασίγνωστο. Όπως και ότι ο οπαδός του Παναθηναϊκού έχει βαρεθεί τόσα χρόνια να κάνει υπομονή και να ακούει την λέξη στήριξη. Όμως φέτοςς τα πράγματα είναι αλλιώς και τα έχουμε χιλιοαναλύσει. Για αυτό δεν θα κάτσω να πω πάλι γιατί αυτήν την σαιζόν αξίζει πραγματικά να κάνουμε περισσότερο υπομονή από τα υπόλοιπα χρόνια. Χτίζεται κάτι εντελώς νέο και με τα αναθέματα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κάψουμε πιο γρήγορα -και απο τα μετέπειτα πιθανά αρνητικά αποτελέσματα- την ομάδα.

Θέλω να σχολιάσω ή μάλλον να σας θυμήσω κάποια βασικά πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα που παίρνει ή δεν παίρνει, αλλά συνολικά με το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον τρόπο που μας έχουν "μάθει" να του συμπεριφερόμαστε. Από τότε που ξεκίνησε η παράγκα και μετά τα πρώτα 3-4 χρόνια, μόλις γινόταν η πρώτη γκέλα στον Παναθηναϊκό τα πάντα κατέρρεαν. Φέρναμε Χ στον Ακράτητο τις πρώτες αγωνιστικές και ξέραμε ότι το πρωτάθλημα έκανε φτερά. Μέναμε 3 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό στο κλείσιμο του πρώτου γύρου και ξέραμε πως απέχαμε χιλιόμετρα από την κατάκτηση της κούπας. Κάναμε κακό ξεκίνημα με 3 ήττες στις 3 πρώτες αγωνιστικές εκ των οποίων τα δύο ματς ήταν στις έδρες του Πάοκ και της Άεκ και γινόταν πανικός. Γιατί ξέραμε πως έστω και ένας χαμένος βαθμός σήμαινε απώλεια του πρωταθλήματος. Και το ίδιο συνέβαινε σε κάθε άλλη ομάδα που πήγαινε -θεωρητικά- να χτυπήσει το πρωτάθλημα και να κοντράρει τον γαύρο. Και μια γκέλα ισοδυναμούσε με απώλεια του γιατί όλοι ξέραμε πως ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να χάσει. Αν χρειαστεί 10 νίκες σερί για να πάρει το πρωτάθλημα, θα του δώσει το εκάστοτε σύστημα που διοικεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο 10 νίκες σερί.

 Έτσι μας μάθανε τόσα χρόνια και έτσι λειτουργεί η όλη διαδικασία. Απαφορεύεται να κάνεις γκέλα στο πρωτάθλημα γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει. Και αν κάνει θα έχεις πέσει στον αστάθμητο παράγοντα της τύχης που "ζυγίζει" κάτω από 5%, γιατί ο η εκάστοτε διοίκηση του Ολυμπιακού με την εκάαστοτε διοργανώτρια αρχή δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Έφερνες Χ προτελευταία αγωνιστική στην έδρα σου με την Άεκ και έμενες 1 πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό που τελευταία αγωνιστική έπαιζε με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. Και όμως έκλαιγες το πρωτάθλημα γιατί δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να αφήσουν τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη να χάσει το πρωτάθλημα. Εσύ μπορεί να έκανες δώρα με γκέλες, ο Ολυμπιακός ποτέ.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 3 αποτελέσματα και στην Ελλάδα μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε πως είναι φυσιολογικό και να φέρνεις ισοπαλία και να χάνεις. Αν θες το πρωτάθλημα πρέπει μόνο να νικάς, γιατί ο Ολυμπιακός όσο τον έχεις (ή σου επιτρέπουν) από κοντά μόνο θα νικάει. Αν δεν νικάς και κάνεις μια φυσιολογική γκέλα, όπως κάνει σε κάθε πρωτάθλημα κάθε φυσιολογική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, τότε είσαι απλά ανίκανος. Γιατί ο μη φυσιολογικός Ολυμπιακός δεν κάνει φυσιολογικές γκέλες. Θα τις κάνει μόνο όταν είναι με 10 βαθμούς διαφορά.

Και αυτή η κακή συνήθεια υπάρχει πλέον στον Παναθηναϊκό ακόμη και φέτος που αντικειμενικά δεν πάει για πρωτάθλημα. Και μαντέψτε...ναι,σωστά μαντέψατε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ! Πόσο μάλλον όταν έχουμε μια χαμηλών κυβικών ομάδα σαν την φετινή.

Αν θέλουμε να δούμε ποδόσφαιρο και να το χαιρόμαστε, τότε καταλάβετε πως υπάρχουν στο παιχνίδι και οι ήττες και οι ισοπαλίες και τα 3-0 στην Νέα Σμύρνη. Άσχημη βραδιά λέγεται ή "δεν μας έκατσε το ματς". Αν θέλουμε όμως να πάρουμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό του συστήματος, τότε ναι, καλά κάνουμε και γκρεμίζουμε εν μια νυκτί τα πάντα.

ΥΣ: Αν θέλω να παρουσιάσω παραδείγματα αντίστοιχα αυτού που θέλω να σας περάσω, τότε μπορώ να γράφω μέχρι μεθαύριο.

ΥΣ2: Αυτή η ανώμαλη κατάσταση δημιουργήθηκε και έγινε νόμος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με την σιωπηρή συγκατάθεση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ήταν αυτό που έλεγε ο Τζίγγερ πως αν ήθελε, θα αγόραζε κι αυτός τα πρωτάθληματα όπως έκανε ο Ολυμπιακός. Αλλά ήταν και ο ίδιος που έφτιαχνε το επόμενο καλοκαίρι με αυτόν που αγόραζε τα πρωταθλήματα μια Λίγκα για να τα κλέβει πάλι από τον Παναθηναϊκό με άλλον τρόπο.

YΣ3: Υπάρχουν και ομάδες που δεν κάνουν τόσο συχνά ήττες. Όπως η Μπααρτσελόνα ας πούμε. Ή και άλλες που παίρνουν αήττητες το πρωτάθλημα. Όπως η Πόρτο. Θέλετε να συγκρίνουμε στα αλήθεια τις ομάδες αυτές με τον Ολυμπιακό;

Σχόλια