Ευκαιρία του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον χώρο της Εκκλησίας πίσω από το γήππεδο


Αναδημοσιεύω άρθρο που μιλάει για μια τροπολογία που πέρασε στην βουλή πρόσφατα και έμμεσα μπορεί να οδηγήσει το οικόπεδο της Εκκλησίας με το γκαράζ πίσω από την Θύρα 7 στην κυριότητα του Παναθηναϊκού. Ενδιαφέρον και ουσιαστικό άρθρο σε ένα πολύ καίριο ζήτημα που μπορεί να αλλάξει την Παναθηναϊκή ιστορία.


Το aioniapistos.gr αποκαλύπτει: «Σύμμαχος» του Παναθηναϊκού στα πλάνα για επέκταση του «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς και στα σχέδια για νέο, σύγχρονο γήπεδο στη Λεωφόρο, μπορεί να αποδειχθεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών!

Ήταν δεδομένο πως από την πρώτη στιγμή που θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας σχέδια για νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη «φυσική» του έδρα, θα εμφανίζονταν οι «φωνές» που θα επιχειρούσαν να τορπιλίσουν -για τους λόγους τους- το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο όνειρο των περισσοτέρων παναθηναϊκών. Ένα από τα εμπόδια που «ανακαλύπτουν» οι συγκεκριμένες «φωνές» αφορά το πάρκινγκ απέναντι από τον «Τάφο του Ινδού» (Θύρα 7). Ισχυρίζονται πως για να αλλάξει φορά το γήπεδο θα χρειαστεί να αποκτηθεί αυτή η έκταση και πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι.

Προφανώς αγνοούν μία πρόσφατη είδηση με έντονη παναθηναϊκή προέκταση: την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προ λίγων ημερών (σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να ψηφιστεί στο τέλος του μήνα), και η οποία αφορά το συνεταιρισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Δημόσιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας.

Το πάρκινγκ/βενζινάδικο, δίπλα ακριβώς από τη Λεωφόρο (απέναντι από τη Θύρα 7 του Τάφου του Ινδού) ανήκει στην Εκκλησία και βρίσκεται στα υπό παραχώρηση ακίνητα!

Αντιλαμβάνεστε την τεράστια ευκαιρία που ανοίγεται στον Παναθηναϊκό; Μένει να δούμε αν θα την αξιοποιήσει!

Ας αναλύσουμε τώρα, την τροπολογία που κατατέθηκε προ λίγων ημερών στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και η οποία προβλέπει τη σύσταση της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας ΑΕ (ΕΑΑΕΠ).

Η εταιρεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», που θα δημιουργηθεί στην Αττική με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ, θα έχει διάρκεια ζωής 99 χρόνια, δεν θα υπάγεται στον δημόσιο τομέα, οι μετοχές της δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν, ενώ θα απολαμβάνει σημαντικά φορολογικά οφέλη και πολεοδομικές διευκολύνσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει τρία χαρακτηριστικά ακίνητα-φιλέτα που θα είναι πλέον προς παραχώρηση. Το ένα εκ των τριών είναι το πάρκινγκ δίπλα από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τα άλλα δύο είναι τα 85 στρέμματα στο Λαιμό Βουλιαγμένης και το οικόπεδο 11,5 στρεμμάτων επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Στην εταιρεία δεν θα μεταβιβάζεται η κυριότητα αλλά τα δικαιώματα επί των ακινήτων. Σκοπός της θα είναι εκμίσθωση, η μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσής τους ή ακόμη και η σύσταση δικαιωμάτων επιφανείας στα εκκλησιαστικά ακίνητα.

«Παναθηναϊκά» πώς μεταφράζονται όλα αυτά;

Το Τριφύλλι έχει την ευκαιρία να αποκτήσει με εκμίσθωση (θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία, πχ. ποσοστό επί των εισιτηρίων) και με μακρόχρονη σύμβαση το χώρο του πάρκινγκ. Να έχει δηλαδή τη δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης τόσο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, όσο και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.

Μία ανεπανάληπτη ευκαιρία βρέθηκε στον δρόμο του Παναθηναϊκού, που μπορεί -αν αξιοποιηθεί- να αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση που άπαντες (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, κόσμος βάσει γκάλοπ) επιθυμούν!

Υ.Γ. Φυσικά, για να έχουν βάση οι βλέψεις μόνιμης παραμονής στη Λεωφόρο και επέκτασής της, ο Παναθηναϊκός, εξυπακούεται πως θα χρειαστεί να απαγκιστρωθεί από τη Διπλή Ανάπλαση και από σχετικούς νόμους, Διατάγματα και τροπολογίες. Διαφορετικά ίσως βρεθεί μελλοντικά προ αξεπέραστων εμποδίων...

http://aioniapistos.gr/reportage/symmachos-toy-panathhnaikoy-h-ekklhsia-gia-thn-anaplash-ths-lewforoy.html

Σχόλια