Η ανάλυση του ρόστερ στο γυναικείο βόλεϊ



Το ρόσερ στο τμήμα του γυναικείου βόλεϊ κατά πάσα πιθανότητα έκλεισε και δυνάμωσε σύμφωνα με τις γγνώμες των ειδικών. Πάμε να δούμε την ανάλυση του από ένα άρθρο του Φ.Καρακούση στο leoforos.gr



Πάσα: Εμιλία Μιλοβάνοβιτς (Σερβία), Αθηνά Αντούβα

Η Σέρβα είναι 24 ετών έχει ύψος 1.82 και προερχόμενη από την συγκεκριμένη χώρα, είναι δεδομένο πως γνωρίζει τα μυστικά του αθλήματος. Πριν αποκτηθεί από τις... πράσινες αγωνιζόταν στην Ντιναμό Πάντσεβο, ενώ την καριέρα της την ξεκίνησε στην Γιαγκόντινα και μετά έπαιξε σε Ραντνίσκι και Μπαρ. Η έτερη πασαδόρος είναι 22 ετών και πέρσι παίζοντας στον Άγιο Δημήτριο και την Α2 πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, κάνοντας τον Γιώργο Ρούση να εισηγηθεί την απόκτησή της.

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Ουρανία Γκούζου

Η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού θα είναι και φέτος στην διαγώνιο, εκεί που δεσπόζει η παρουσία της Ανθής Βασιλαντωνάκη. Η μικρή αλλά θαυματουργεί παίκτρια, κατάφερε την πρώτη της χρονιά με το ΤΡΙΦΥΛΛΙ να γίνει ηγέτης της ομάδας και φέτος θέλει να ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω. Αν κρίνουμε από τις εμφανίσεις της με τις Εθνικές ομάδες, σίγουρα το μπορεί, με το μέλλον της να διαγράφεται λαμπρό. Ως δεύτερη διαγώνιος (μακάρι βέβαια να μην χρειαστεί να βγει η Ανθή), υπάρχει η Ουρανία Γκούζου, η οποία θα είναι και η βασική κεντρική. Πρόκειται μια έμπειρη παίκτρια που μπορεί άνετα να παίξει και τις δύο θέσεις και να βοηθήσει την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακραίες: Ζένια Τσίμα, Αποστολία Νούσια, Ευαγγελία Μερτέκη, Φωτεινή Μπίσκου, Ειρήνη Κελεσίδου

Αν για την διαγώνιο είπαμε τα καλύτερα, τότε για τα άκρα απλά μπορούμε να τονίσουμε πως είναι το μεγάλο... όπλο (εκτός του κόσμου όπως αναφέραμε) της ομάδας του Γιώργου Ρούση. Την τετράδα των ακραίων αποτελούν τρεις διεθνείς, ενώ κατά συνθήκη μπορεί να παίξει εκεί και η Καλεσίδου που είναι διεθνής λίμπερο.

Ξεκινάμε στην αναφορά στις ακραίες με την Ζένια Τσίμα. Η άτυχη της περσινής χρονιάς καθώς τραυματίστηκε και δεν βοήθησε την ΑΕΚ όσο θα μπορούσε, θα βρει στον Παναθηναϊκό τον άνδρα της που είναι ο κόουτς. Πρόκειται για μία εξαιρετικά έμπειρη παίκτρια που είχε καταφέρει να πάρει σπίτι της την φανέλα της βασικής στην Εθνική. Μπορεί να βοηθήσει τόσο σε υποδοχή, όσο και σε επίθεση, όπου δεν είναι λίγες οι φορές που δείχνει ασταμάτητη.

Η Αποστολία Νούσια ήρθε από την Λάρισα πέρσι και με τις εμφανίσεις της κατάφερε όχι απλά να είναι βασική, αλλά να κληθεί και στην Εθνική ομάδα. Η παραμονή της δυναμώνει τον Παναθηναϊκό, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, αν και θα πρέπει να παλέψει ακόμα περισσότερο για να έχει θέση στην βασική εξάδα, από την στιγμή που θα έχει να συναγωνιστεί τις Τσίμα και Μερτέκη.

Η Ευαγγελία Μερτέκη αποκτήθηκε από τους Μακεδόνες Αξιού. Είναι 22 χρονών 1.85 και πέρσι ήταν το άλφα και το ωμέγα της ομάδας της, καταφέρνοντας να έχει παρουσία και στην Εθνική ομάδα. Πρόκειται για μία εξαιρετική κίνηση που δεν θα βοηθήσει μόνο άμεσα, αλλά και στο μέλλον τον Παναθηναϊκό και σίγουρα αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το τμήμα.

Η λιγότερο γνωστή ακραία του Παναθηναϊκού είναι η Φωτεινή Μπίσκου. Η 21χρονη παίκτρια που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Αγία Παρασκευή ως δανεική από το Άργος, μπορεί να ξεκινάει πιο πίσω σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά αν παίξει όπως έπαιξε τα δύο τελευταία χρόνια, μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην βασική εξάδα. Με ύψος 1.90 μπορεί εκτός από ακραία να βοηθήσει και στην διαγώνιο, κάτι που σίγουρα έκανε τον Παναθηναϊκό να την αποκτήσει.

Τέλος ως ακραία μπορεί να αγωνιστεί και η Ειρήνη Κελεσίδου. Γι' αυτήν θα μιλήσουμε όταν αναφερθούμε στις λίμπερο, όμως σίγουρα αν χρειαστεί έχεις τις δυνατότητες να συνεισφέρει και στα άκρα.

Κεντρικές: Ουρανία Γκούζου, Αγγελική Καββαδία, Γεωργία Τσατσούρη

Και στο κέντρο όμως οι «πράσινες» θα είναι ιδιαίτερα δυνατές. Μπορεί να μην ξεκινάνε από το ίδιο σημείο όπως σε άκρα και διαγώνιο, όμως σίγουρα την τριάδα την αποτελούν παίκτριες που είναι σε θέση να προσφέρουν πολλά και να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Αρχίζουμε από την Ουρανία Γκούζου που λογικά θα είναι και η σίγουρη για να ξεκινάει. Η 32χρονη μπλοκέρ που πέρσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, είναι ιδιαίτερα δυνατή πάνω στο φιλέ, ενώ διαθέτει και την απαραίτητη εμπειρία σε ένα ιδιαίτερα νεανικό σύνολο. Εκτός από κεντρική όπου όπως αναφέραμε έχει εξαιρετικό μπλοκ, μπορεί αν χρειαστεί να βοηθήσει και ως διαγώνιος.

Η Αγγελική Καββαδία αποκτήθηκε από τον Ηρακλή Κηφισιάς και αμέσως κατάφερε να δείξει την αξία της. Είναι γρήγορη στην επίθεση και δυνατή στο μπλοκ και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως θα είναι μια από τις κεντρικές της Εθνικής στο προσεχές μέλλον. Στα συν της και ο καταπληκτικός της χαρακτήρας, όπως το ίδιο θα λέγαμε και για όλα τα κορίτσια της ομάδας, μιας και ο Γιώργος Ρούσσης στάθηκε πολύ σε αυτό το θέμα.

Τρίτη και όχι καταϊδρωμένη, είναι η Γεωργία Τσατσούρη. Πρόκειται για άλλη μία μικρή με λαμπρό μέλλον που διαθέτει η ομάδα στο ρόστερ της. Αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό, τότε είναι δεδομένο πως θα πετύχει αυτά που ονειρεύεται και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο κεφάλαιο για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

Λίμπερο: Ξανθή Μυλωνά, Ειρήνη Κελεσίδου

Και αν στις προηγούμενες θέσεις λέγαμε για... όπλα κλπ κλπ, τι να πούμε γι' αυτή του λίμπερο. Εκεί δεσπόζει αρχικά η εμβληματική αρχηγός Ξανθή Μυλωνά, ενώ τεράστιο κεφάλαιο είναι και η διεθνής Ειρήνη Κελεσίδου.

Αρχικά ότι και να αναφέρεις για την Ξανθή θα είναι λίγο. Το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους τίτλους και τις επιτυχίες των φίνων κοριτσιών. Πέρσι είχε αποφασίσει να σταματήσει, όμως στα δύσκολα και βλέποντας την ομάδα που αγαπάει να κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό, έβαλε πλάτη, επέστρεψε και βοήθησε τα μέγιστα στο να έρθει η πέμπτη θέση. Και φέτος θα αποτελέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο είτε ως παίκτρια, είτε ακόμα και ως αρχηγός στα αποδυτήρια, μιας και είναι ένας άνθρωπος που όλοι στην ομάδα τον σέβονται.

Και κλείνουμε με την Ειρήνη Κελεσίδου. Και μόνο που πρόκειται για την βασική λίμπερο της Εθνικής τα λέει όλα. Η νεαρή παίκτρια που μπορεί αν χρειαστεί να βοηθήσει και ως ακραία, θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την υποδοχή και θα... λύσει τα χέρια της Μιλοβάνοβιτς να οργανώσει όπως πρέπει την ομάδα. Το μέλλον της Κελεσίδου είναι λαμπρό και όλοι μιλάνε για μια παίκτρια που γεννήθηκε για να παίζει λίμπερο.

Προπονητής: Γιώργο Ρούσσης

Θεωρείται και όχι άδικα ως ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της νέας γενιάς προπονητών. Έχοντας δουλέψει στις εθνικές ομάδες, έδειξε τα διαπιστευτήριά του την περσινή χρονιά, όταν και ανέλαβε την ομάδα την στιγμή που κινδύνευε να υποβιβαστεί και κατάφερε να την οδηγήσει την πέμπτη θέση, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στη Κυψέλη. Το ακόμα πιο θετικό και από την δουλειά του, είναι πως κρατάει χαμηλούς τόνους και προτιμά να μιλάει με την δουλειά του και μόνο. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπό του τον προπονητή για πολλά χρόνια...

Με τέτοιο κόσμο δεν μασάς

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να μην αναφερθεί στην έδρα και τον κόσμο της ομάδας. Το κλειστό της Κυψέλης αποτέλεσε πέρσι και είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει και φέτος φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως την περσινή χρονιά που το ρόστερ δεν είχε καμία σχέση με το φετινό, λύγισαν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ. Οι φίλο του ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ αγαπάνε όσο λίγοι όχι μόνο το τμήμα αυτό, αλλά και τον Ερασιτέχνη συνολικά και είναι δεδομένο πως η Κυψέλη θα γεμίζει σε κάθε ματς, με τους οπαδούς της ομάδας να φτιάχνουν την δική τους ξεχωριστή γιορτή.

Χαμηλά η μπάλα και όλα μπορούν να γίνουν

Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε για ακόμα μία φορά, πως ναι μεν ο Παναθηναϊκός έκανε πολλές και εξαιρετικές κινήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να μιλάμε για τίτλους. Η ομάδα δυνάμωσε, μπορεί να παίξει όμορφο βόλεϊ, όμως θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και την μπάλα κάτω. Το σίγουρο είναι πως έγινε μεγάλη προσπάθεια και πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με μοναδικό στόχο και σκοπό την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή, κάτι που θα γίνει ακόμα και αν αργήσει ένα με δύο χρόνια, με τον κόσμο να ετοιμάζεται από τώρα να τραγουδήσει το «είναι φίνα τα κορίτσια και όπου παν... νικάν στα ίσια»...

Συντάκτης: Φώτης Καρακούσης

http://www.leoforos.gr/article/58540/oi-vasilisses-einai-edo

Σχόλια