Παρουσιάστηκε γυμνός..

Ο Παναθηναικός μας σήμερα γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα του από τον Πανιώνιο..γυμνός από δύο στοιχεία που κρίνουνε τις μεγάλες ομάδες.. ποιότητα και προσωπικότητα των παιχτών ..
 
Η ομάδα έκανε μια θετική αρχή ένα καλό 20 λεπτό και δε το κρύβω οτι πίστεψα πως αν συνεχίσουμε τις καλές συνεργασίες και το pressing που χαρακτήριζε το παιχνίδι μας στην αρχή θα παίρναμε κάτι θετικό από το σημερινό παιχνίδι .. Δυστυχώς όμως ο ρεαλισμός και η πραγματικότητα με τιμώρησαν και έφεραν ένα τραγικό αποτέλεσμα και μια τραγική εμφάνιση στον Παναθηναϊκό μας..Να ξεκαθαρίσω πριν περάσω σε περαιτέρω κριτική του αγώνα οτι δε φταίει κανένας Αναστασίου σε αυτό το σημείο της χρονιάς και το μόνο που φταίει είναι η γύμνια της ομάδας σε ποιότητα ..


Ας δούμε λίγο μαζί τις ενδεκάδες πριν περάσουμε στην αγωνιστική ανάλυση και στα συμπεράσματα:

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Νάνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Μπαϊράμι, Ντίνας, Καρέλης.
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός, Λάσνικ, Παντίδος, Παναγιωτούδης, Αραβίδης, Μητρόπουλος.

Παίζουμε λοιπόν με μια εντελώς άπειρη ομάδα ..με μεγάλα οικονομικά προβλήματα αυτό για να μη ξεχνιόμαστε  ...

Στα αγωνιστικά λοιπόν και με βάση την εικόνα των φιλικών τα προβλήματα της ομάδας είναι συγκεκριμένα ..

  • Μέντεζ : Ένας παίχτης εμφανώς ανέτοιμος με αδυναμία στα τρεξίματα και στη δημιουργία παιχνιδιού. Ένας παίχτης που δημοσιογράφοι προσκείμενοι στον Αλαφούζο προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως νέο Ζιλμπέρτο !! Έναν παίχτη που είχε να παίξει σε ομάδα 6 μήνες και δε μπορούσε να βρει ομάδα !
  • Απουσία δημιουργικού χαφ με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες να γίνονται από τον φιλότιμο Ντίνα ή τον Μπαιράμι που είναι εμφανώς σε κακή κατάστασή ( αν και για τον συγκεκριμένο πιστεύω οτι θα ανέβει και θα βοηθήσει ).
  • Απουσία δεύτερης επιθετικής λύσης σε σημείο να αναγκάζονται παίχτες όπως ο Καρέλης και ο Ντίνας που όσο φιλότιμοι να είναι δεν είναι επιθετικοί περιοχής !   
  • Καπίνο :  To παλικάρι αναμφισβήτητα έχει μεγάλο ταλέντο αλλά χωρίς να θέλω να τον μειώσω φέτος αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται...Δε ξέρω τι φταίει αλλά χρειάζεται να βελτιωθεί γιατι ΕΧΕΙ προσόντα.. Δυστυχώς όταν φωνάξαμε κάποιοι για την σημασία της παραμονής Καρνέζη γινόμασταν κακοί.. Ο Καρνέζης ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας και έφυγε για 750 χιλιάρικα..
  • Στα θετικά ο Μπεργκ ξεχωρίζει ως η μύγα μέσα στο γάλα.. στην ομάδα. Δυστυχώς το φιλότιμο δε φθάνει για να δημιουργήσεις ομάδα που να θυμίζει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌ χρειάζονται χρήματα .
  • Θλίβομαι να βλέπω τον Κολοβό έναν παίχτη που σε άλλες εποχές θα παίρναμε εύκολα να διαλύει την ομάδα μας και εμείς να είμαστε ανήμποροι να αντεπεξέλθουμε σε μια ομάδα του βεληνεκούς του σημερινού Πανιωνίου..  ο οποίος σήμερα πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη σε βάρος μας !!

Φύγε εσύ έλα εσύ..

Ας μη πυροβολούμε τον Αναστασίου γιατι το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι!! Η ομάδα είναι εντελώς καινούρια και η διοίκηση πήρε απόφαση να διαλύσει την προηγούμενη ομάδα και να την φτιάξει από την αρχή.. Πάγια άποψη μου είναι πως όταν διαλύσεις ακόμα και μια μέτρια ομάδα όπως η περυσινή ακόμα κι αυτή δε μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα από νέα ομάδα επειδή θα έρθουνε 8 νέοι παίχτες .
Αυτό σπάνια επιτυγχάνεται στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό και αν επιτευχθεί θα είναι θέμα τύχης και όχι σχεδιασμού.. Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν και μιλώντας πιο πρακτικά έπρεπε να χτίσουμε στη περυσινή ομάδα και όχι να την διαλύσουμε εξ ολοκλήρου για οικονομικούς και καλά λόγους .
 Όταν διώχνεις 18 παίχτες και αναγκάζεσαι να πάρεις άλλους 10 δε κερδίζεις οικονομικά ,δε χρειάζεται να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας .. Αυτή είναι η πιο εύκολη λύση και αυτή που πουλάει καλύτερα ως νέα αρχή και τα λοιπά , όμως αυτός ο δρόμος δε θα οδηγήσει σε σταθερότητα μια ομάδα και θα έχει πρόσκαιρα οφέλη.. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να έρθουν 4-5 ποιοτικοί παίχτες στο περυσινό κορμό μεταξύ αυτών έμπειροι  Έλληνες και οχι να παίζουμε manager στην ομάδα μας με το δόγμα φύγε εσύ έλα εσύ και οτι βγει...

Δυστυχώς με φιστίκια αγοράζεις μαϊμούδες ..και ειδικά όταν τα φιστίκια τα μοιράζεις σε 10 μεριές ανακατεύοντας και αλλάζοντας όλη την ομάδα αποτέλεσμα δε πρόκειται να έχεις..

Το μεγάλο πρόβλημα της φετινής ομάδας είναι η έλλειψη προσωπικότητας .. Ο Πανιώνιος σε καμία περίπτωση δεν ειναι καλύτερη ομάδα .. Οφείλεις όμως ως Παναθηναϊκός ακόμα και στη κακή σου μερά να νικάς.( ή έστω να μη χάνεις με κάτω τα χέρια ). και τότε είναι που συνήθως σε σηκώσουν οι παίχτες με προσωπικότητα.. Σε αυτή τη φάση ο Παναθηναϊκός ηγέτες ΔΕΝ έχει ..γιατι μερικούς από αυτούς τους έδιωξε με τον τρόπο του- βλεπε Γιούρκα - Καραγκούνη- και βέβαια δεν τους έφερε σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο και ακόμα φέρεται να τους ψάχνει !!..Όταν χτίζεις μια ομάδα από εκεί πρέπει να αρχίσεις.. !

Προσωπικά δε μου αρκεί μια ομάδα που απλά να παλεύει .. θέλω μια ΟΜΑΔΑ που ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ .. Αυτή η διοίκηση με τα περυσινά πεπραγμένα απλά δεν είναι ικανή να δημιουργήσει έναν Παναθηναικό πρωταγωνιστή και πρωταθλητή ..Παναθηναϊκό ,κομπάρσο δε θέλουμε κύριοι ! 

Σχόλια

  1. Υπόμονη ως την Δευτέρα(η την τρίτη)που λογικά ο Λυκούρεζος θα δημοσιοποιηση την ρπόταση που κατέχει το δικηγορικό του γραφείο απο εταιρεια πετρελαιων που προσφατα επενδυσε στην Ελλάδα.Πιστεύω οτι ολα θα πάνε καλά και κανεις δεν θα μπει εμποδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός Λυκουρέζος ρε φίλε...? Γινόμαστε ΑΕΚ... Έτσι και αυτοί περίμεναν έναν Κοζόνη, έναν Βιντιάδη και κάτι άλλους αστραπόγιαννους και στο τέλος απτο πολύ "περίμενε" πεσανε. Τουλάχοστον αυτοί βρήκαν έναν Μελισσανίδη. Εμείς ούτε αυτό δεν θα έχουμε.Μάγκες, επειδή συμφωνώ με το παραπάνω άρθρο το ρεσουμέ του είναι ένα: μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δυστυχώς τελειωσαμε. Και μιλάμε για αργό και βασανιστικό θάνατο... Χωρίς διοίκηση με φράγκα δεν κάνεις τίποτα. Πάνε οι εποχές που κάρδιζε η φανέλα και το όνομα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Αν δεν μπουν χρήματα θα χαροπαλεύουμε (στην καλύτερη περίπτωση) να βγούμε Ευρώπη. Και δυστυχώς δεν μάθαμε εμείς έτσι τον Πναθηναϊκό... Οπότε αν θέλουμε να δωθεί μια λύση στο πρόβλημα, αυτή δεν είναι όυτε το κράξιμο στον Αναστασίου, ούτε στον οποιονδήποτε παίχτη αλλά πως θα βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει λεφτά στην ομάδα. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα είναι άκυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου