Τώρα που το πρωτάθλημα της Σούπερ Κλίκας αρχίζει...



Κυριακήη 18 Αυγούστου 2013 και ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στην μάχη για το νέο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής (ή αν προτιμάτε τον συνεταιρισμό της Σούπερ Κλίκας) με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο σπίτι μας, την Λεωφόρο. Ήθελα να ανεβάσω αυτήν την ανάρτηση καθαρά για ψυχολογικούς λόγους και για να την βλέπω και να την θυμάμαι κατά την διάρκεια της σαιζόν. Τώρα που θα έχω πιο καθαρό μυαλό και δεν θα είμα επηρεασμένος από κανένα αποτέλεσμα και καμία διαιτητική σφαγή.


Ο Παναθηναϊκός φέτος ξεκινάει με τις πιο μικρές προσδοκίες που -ίσως- είχε ποτέ στην ιστορία του. Κανένας δεν μιλάει για πρωτάθλημα, ούτε καν για δεύτερη θέση. Όλοι -ομάδα, διοίκηση και κόσμος- αρκούνται στο πάμε και όπου βγει. Αυτό ίσως λειτουργήσει θετικά, ίσως και αρνητικά. Εμένα θα μπορούσα να πω πως με φοβίζει. Γιατί το ρόστερ είναι αμφιβόλου αξίας και πραγματικά δεν ξέρω τι μπορώ να περιμένω. Είναι η πρώτη φορά που θα ξεκινήσει σαιζόν, θα κατέβει αύριο στο γήπεδο η ενδεκάδα και θα ξέρω 3-4 παίκτες. Δεν μου έχει ξανασυμβεί και όπως και να το κάνουμε αυτό με ψιλοτρομάζει.

Με άλλα λόγια ξεκινάει μια σαιζόν που τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά. Και εδώ είναι που θέλω να εστιάσω. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε μέσα στο μυαλό μας με τι δεδομένα έχουμε να κάνουμε και να διαχωρίσουμε τα + και τα -. Γιατί δυστυχώς κάθε φορά που θα γίνει μια στραβή κανένας μας (ελάχιστοι είναι αυτοί που το καταφέρνουν) δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά και να διαχωρίσει τις καταστάσεις. Για αυτό τα γράφω τώρα για να μην τα ξεχάσουμε...

Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Κλίκας. Με τον...Ζέκα αρχηγό της ομάδας, με νέα πρόσωπα που ξεπερνάνε τα 10 (μαζί με ακαδημίες) στον κορμό της, με μια πολύ άσχημη περυσινή σαιζόν και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον εχθρικό που καθοδηγείται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όταν θα κάνουμε μια γκέλα στο πρωτάθλημα ή όταν θα χάσουμε ένα παιχνίδι θα πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους ήρθε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα:

Είτε επειδή κάναμε κακό παιχνίδι και το ρόστερ μας ήταν χαμηλό ποιοτικά, είτε επειδή ένας διαιτητής-καμικάζι εκτελούσε εντολές για να γκελάρουμε.

Πέρυσι πχ δεν βγήκαμε Ευρώπη αλλά δεν είδαμε πως δεν βγήκαμε και λόγω εχθρικότατων διαιτησιών (πχ με Πλατανιά στην Κρήτη) ή αφαίρεσης βαθμών, τιμωρίας που δεν είχε σε άλλες ομάδες εφαρμογή (όπως φέτος με τον Άρη και την διακοπή του ματς). Και δεν μπορούσαμε να τα ξεχωρίσουμε γιατί πολύ απλά ο Παναθηναϊκός δεν έβγαινε Ευρώπη και τίποτε δεν μας βοηθούσε να σκεφτούμε καθαρά.

Το ρόστερ μας είναι όπως είπα αμφιβόλου αξίας και πιθανότατα λίγο σε ποιότητα. Αυτό είναι ένα δεδομένο που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Να μην το ξεχνάμε και βρίζουμε τους παίκτες αν πχ παίξουν με μια καλύτερη ομάδα και δεν μπορούν να την κοιτάξουν στα μάτια.

Αν πιάσουμε την διοίκηση και γενικά το μετοχολόγιο της Π.Α.Ε θα μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά και εδώ νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με δεδομένα. Τους μετόχους πρέπει να τους ξεχάασουμε αφού φέτος ήταν φαντάσματα και δεν βοήθησαν οικονομικά την Π.Α.Ε. Για τον Αλαφούζο έχω άποψη και έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει άλλος στον ορίζοντα (ή τουλάχιστον δεν γνωρίζω κάτι) για να τον κράξω. Έχει τις ιδέες του και με αυτές πορεύεται σε ένα οικονομικά συρρικνωτικό πλαίσιο. Τον θεωρώ μια μορφή Τζίγγερ που προσπαθεί να εφαρμόσει ιδέες (λαϊκή βάση) που δεν έχουν αντίκρισμα και καμία αποτελεσματικότητα.

Και προφανώς έχουμε και το Νο1 θετικό που είναι η επιστροφή στην Λεωφόρο. Ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στα μέγιστα την ομάδα, όπως και να την "καταστρέψει" αν δεν το εκμεταλλευτούμε όπως πρέπει. Αν πέσουμε στην παγίδα, συμπεριφερθούμε σαν ζώα και κάνουμε με την πρώτη αφορμή ηλίθια και ανούσια επεισόδια τότε απλά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Κλίκας αρχίζει. Να δούμε ο Παναθηναϊκός πως θα συμπεριφερθεί και πόσο θα αντέξει. Εγώ θα είμαι δίπλα στην ομάδα αλλά δεν θα συμβιβαστώ ούτε με μιζέριες ούτε με ξεφτίλες. Οπαδός είμαι και άρρωστος με το τριφύλλι. Μπορεί πάνω στα νεύρα μου να βρίσω Αλαφούζους παίκτες και όποιον πιστεύω ότι είναι ανάξιος για να καθορίζει εξελίξεις στην ομάδα. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να θυμάμαι αυτά που έγραψα παραπάνω.

Καλή αρχή να έχουμε...


ΥΣ: ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΓΑΜΙΕΣΑΙ!

Σχόλια

  1. Aderfe nomizw pws i omada den kserw an exei kan stoxous.
    x8es ekanes ena galop kai rwtouses poia pistevoume pws 8a einai i poreia tis omadas.
    ti noima exei?
    perisi kataferoume apo to para8uro na paiksoume mparaz gia tin eurwpi. to kerdisame. diekdikisame tin eksodo mas, alla i UEFA an den kanw la8os den mas edwse tin adeia logo oikonomikis aferegguotitas.
    fetos ti mas kanei pio aksiopistous panw se auto to kommati?
    8elw na pw, pws kai sta play off an kataferoume na mpoume poios mas egguatai pws 8a paiksoume eurwpi (vlepe pas giannina)?
    I omada panw ap'ola xreiazetai enan xrimatodoti, kai den mporw na katalavw giati o Alafouzos den epsakse olo auto ton kairo pou exei tin oamada na vrei enan. se kamia periptwsi den 8eloume mia defteri omiria. An einai na exei ta kleidia o Alafouzos kai na min xrimadotei tin omada, kai perimenei mono apo tis xorigies as dwsei tis metoxes sti 8ura 13 na vroume monoi mas tin akri. 8a exoume polu kalutera apotelesmata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες. Αν και φαντάζομαι πως αν ήθελε κάποιος την Π.Α.Ε θα εμφανιζόταν από μόνος του και δεν θα περιμένε τον Αλαφούζο να τον προσεγγίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό το κείμενο.. Και ας έχω πάρα πολλές ενστάσεις με τη διοικηση Αλαφούζου χρειάζεται ψυχραιμία οσον αφορά το αγωνιστικό πλαίσιο να μπορεί να γίνεται καίρια κριτική με στόχο να γινόμαστε καλύτεροι .. Ειδικά τώρα στην αρχή μπορει πρακτικά να είχαμε τραγικό σχεδιασμό πέρυσι και φέτος να έχουνε ήδη γίνει πολλά λάθη αλλά μπορεί στο χορτάρι τα παιδιά να δώσουνε και την ψυχή τους.. και τελικά να πάμε και καλύτερα από όσο περιμένουμε..


    Απλά αυτό που δε πρόκειται προσωπικά να αφήσω να περάσει έτσι είναι τα ψέμματα η ανειλικρίνεια και η μεθόδευση. Πρέπει επιτέλους να αφήσουνε την ομάδα ήσυχη να προοδεύσει με τα λιγοστά εφόδια που έχει και να μη την χρησιμοποιούνε για τους δικούς τους λόγόυς.. Όσο λοιπόν πιο μακριά στέκεται ο Αλαφούζος και οι συμβολατορες του απο το αγωνιστικό κομμάτι και αφήσουν τα παιδιά τόσο καλύτερα θα πάμε..


    Καλή αρχή για σήμερα και με τη νίκη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου