Σε ένα μήνα ξεκινάμε


Έληξε και το τελευταίο φιλικό της ομάδας στην Ολλανδία. Τα αποτελέσματα όχι καλά, αλλά και πεντάρες να ρίχναμε δεν θα σηκώναμε καμιά κούπα. Συμπεράσματα σίγουρα βγαίνουν από τέτοια ματς αλλά φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά καλύτερο είναι να τα βγάλει ο προπονητής και όχι εμείς και οι δημοσιογράφοι. Έτσι κι αλλιώς πως γίνεται να βγάλεις συμπεράσματα για μια ομάδα που ακόμη δεν έχουν γίνει όλες οι μεταγραφικές της κινήσεις και από αυτές που έχουν γίνει δεν έχουν ακόμη αγωνιστεί όλες;


Η ομάδα θέλει δουλειά και θα αρχίζει να κρίνεται σε ένα από τώρα. Όταν και θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Κλίκας του Μαρινάκη. Τότε δηλαδή που τα αποτελέσματα θα μετράνε. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, ο μεταγραφικός σχεδιασμός που υποτίθεται φέτος θα κυλούσε πιο ομαλά, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί. Και λέω από τώρα γιατί πολύ απλά έχεις κάνει ολικό lifting στο ρόστερ και πρέπει οι νέοι να δέσουν μεταξύ τους, να εμπεδώσουν την φιλοσοφία του προπονητή ώστε να μπορούν να αποδίδουν και σαν σύνολο. Οι μεταγραφές ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και λείπουν πολλά κομμάτια. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα δέσουν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον από τα όσα έχω δει τόσα χρόνια που βλέπω μπάλα, δεν τον θεωρώ πολύ χρόνο.

Επίσης ένα άλλο σημείο που θα ήθελα να σταθώ είναι οι ακαδημίες και οι παίκτες που προέρχονται από αυτές και αρχίζουν να παίρνουν θέσεις στην ενδεκάδα. Αν αυτά τα παιδιά δεν πλαισωθούν από παλιοσειρές και παίκτες έμπειρους τότε κατά πάσα πιθανότητα θα καούν και θα χαθούν μέσα στην μετριότητα. Εκτός κι αν μιλάμε για παιδιά-θαύματα και κάνουν κάτι που δεν θα έχει ξανασυμβεί στα χρονικά του Συλλόγου και μας αφήσουν όλους μαλάκες. Αλλά το να λέμε ότι αγωνίζονται πχ 6 παίκτες από τις ακαδημίες, μπορεί να ακούγεται ωραίο αλλά δεν θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

Αυτά τα ολίγα από μένα και δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω αν η ομάδα έπαιξε καλά ή όχι στα φιλικά. Είναι αννούσιο να το κάνω τώρα. Περιμένω την έναρξη της Σούπερ Κλίκας.

Για φέτος όλοι μας θα πρέπει να οπλιστούμε με ένα πράγμα που το θεωρώ και χάρισμα για όποιον άνθρωπο το έχει. Να μπορούμε να μην τα μπουρδουκλώνουμε όλα μεταξύ τους. Άλλο η χαμηλή ποιότητα του ρόστερ, άλλο η στημένη διαιτησία, άλλο το στημένο πρωτάθλημα και άλλο η ανίκανη διοίκηση. Να τα ξεχωρίζουμε για να μπορούμε να τα κρίνουμε καλύτερα και να είμαστε δίκαιοι.

Και πάνω από όλα ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Ο Παναθηναϊκός -τουλάχιστον φαινομενικά- φέτος είναι πολύ χαμηλοτάβανος.

Σχόλια

  1. χενρικσεν11/7/13 1:47 π.μ.

    δεν νομιζω οτι η διοικηση για παραδειγγμα τους εχει δειξει οτι περιμενει και πρωταθλημα. τα αρθρα ,οι δημοσιογραφοι και τα κραυγαλεα πρωτοσελιδα κραξιματος ισως επηρεασουν εναν παικτη. ειδικα οσοι ειστε οντως παναθηναικοι πρεπει να κανετε υπομονη στις πραξεις και στα γραπτα, δν θα φταει ο μουζακιτης και ο ντινας αν δεν βγουμε πρωτοι.αυτα παιζουν προς το παρον, υπομονη μερικες σεζον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου