Οικονομικός έλεγχος, προγραμματισμός και...βουρ για Λεωφόρο!


Καταρχάς φαντάζομαι πως είναι περιττό να αναφέρω ότι έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη που απαρτίζεται κυρίως από άτομα της Θύρας 13. Και για να το θέσω καλύτερα απαρτίζεται από άτομα που έχουν αποδείξει ότι αγαπάνε τον Σύλλογο και το πιο σημαντικό ότι βλέπουν την όλη φάση ρομαντικά.


Σήμερα, στην συνέντευξη τύπου προσωπικά δεν άκουσα κάτι που δεν περίμενα ή που μου έκανε εντύπωση. Ξέρω ότι μέσα στο μυαλό τους, τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα πράγματα που θέλουν να πετύχουν και προσωπική μου εκτίμηση είναι πως θα το καταφέρουυν. Και θεωρώ πως θα πετύχουν και το ακατόρθωτο -με βάση τα τωρινά δεδομένα-, να βρούν νέους Παναθηναϊκούς επενδυτές που θα καλύπτουν μέρη των budgets των τμημάτων.

Τι ακούσαμε όμως σήμερα από την νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη;

  • Θα γίνει λογιστικός έλεγχος στα βιβλία του Ερασιτέχνη και αρχές Σεπτέμβρη θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος το ύψος του χρέους και από που προήλθαν.


  • Θα υπάρξει οικονομική βοήθεια από τον Αχιλλέα Μακρόπουλο.


  • Η εγγραφή στον Ερασιτέχνη θα πέσει από την νέα εβδομάδα στα 60 ευρώ και τα χαρτιά που θα χρειάζονται θα είναι μια αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί καθώς και μια φωτοτυπία ταυτότητας.
  • Θα βγει ενιαίο διαρκείας για όλα τα ομαδικά τμήματα του Ερασιτέχνη (τμήματα βόλεϊ, μπάσκετ γυναικών και πόλο) στα 70 ευρώ, ενώ το καθένα ξεχωριστά θα κοστίζει 30 ευρώ. Θα βγουν επίσης και VIP διαρκείας στα 100 ευρώ.
  • Υπάρχει στόχος να δημιουργθεί ένα κλειστό πίσω από την Λεωφόρο (εκεί που είναι τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ από πίσω), στον ελεύθερο χώρο που υπάρχει.
  • Υπάρχει μακροπρόθεσμο σχέδιο να υπάρξουν ακαδημίες του Συλλόγου σε όλη την Αθήνα και μετέπειτα σε όλη την Ελλάδα.
  • Υπάρχει περίπτωση οι εγκαταστάσεις του Πανελληνίου να διαθέσουν του χρόνου κι άλλες αίθουσες στον Παναθηναϊκό πλην του κλειστού για τα τμήματα βόλεϊ.
  • Πάγια στάση του ερασιτέχνη είναι το νέο γήπεδο να χτιστεί στην Λεωφόρο.
  • Η σύμβαση για την Λεωφόρο με την Π.Α.Ε θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για πρόεδρο του ερασιτέχνη. Θα ήθελα να πω πολλά, αλλά όσοι ξέρουν ξέρουν. Οι υπόλοιποι να γνωρίζετε πως έχουμε για πρόεδρο έναν τυπά που αγαπάει τον Σύλλογο και το έχει αποδείξει χρόνια τώρα με ποικίλους τρόπους.



Σχόλια

  1. Να συμπληρώσω στο πολύ καλό κείμενο ότι ένα απο τα βασικά ζητήματα του Ερασιτέχνη. Και αν μη τι άλλο ο Μιχαλαριάς έχει τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και απο τον τρόπο λειτουργίας του γυναικείου μπάσκετ ως έφορος. Χρειαζόταν ο σύλλογος νέες φρέσκιες ιδέες και να ξεφύγει απο τους "καρεκλοκένταυρους" που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η καρέκλα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και σιδεροκέφαλοι στο δύσκολο έργο που έχουν να τρέξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσω στο πολύ καλό κείμενο ότι ένα απο τα βασικά ζητήματα του Ερασιτέχνη είναι η οργάνωση. Και αν μη τι άλλο ο Μιχαλαριάς έχει τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και απο τον τρόπο λειτουργίας του γυναικείου μπάσκετ ως έφορος. Χρειαζόταν ο σύλλογος νέες φρέσκιες ιδέες και να ξεφύγει απο τους "καρεκλοκένταυρους" που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η καρέκλα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και σιδεροκέφαλοι στο δύσκολο έργο που έχουν να τρέξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται εξαιρετικός κύριος και πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον κ. Αλαφούζο στο γηπεδικό.

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήμουν σε εθελοντική εργασία στη Λεωφόρο. Θα ήθελα να γράψω κάποια πράγματα έτσι όπως τα αντελήφθην ο ίδιος.

    Ο κόσμος λατρεύει τη Λεωφόρο , πονάει το γήπεδο, το νιώθει ως δικό του. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις , ήταν το βράδυ της Κυριακής όταν οι υπεύθυνοι μας κάλεσαν για αναμνηστική φωτογραφία. Υπήρξαν άνθρωποι που δεν ήρθαν , αλλά συνέχισαν την εργασία που έκαναν. Μετά το τελείωμα της φωτογράφισης και ενώ η ώρα είχε φτάσει 10μ.μ. υπήρξε πολύς κόσμος που συνέχιζε να βάφει ώστε να αποπερατωθούν όλες οι εργασίες καλλωπισμού της Θύρας 8.

    Στη συζήτηση που έγινε μεταξύ εθελοντών και του κ. Παντελίδη - υπεύθυνος έργων Πολιτικού Μηχανικού στη Λεωφόρο- στο περιθώριο της φωτογράφισης , πετάχτηκε κάποιος , μάλλον φίλος του Τζίγγερ και ρώτησε για τον Βοτανικό. Ο κόσμος φώναξε Λεωφόρος , αλλά ο κ. Παντελίδης του απάντησε.

    Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παντελίδης μας αποκάλυψε ότι θα γίνει προσπάθεια , μάλλον του χρόνου , να αυξηθεί η χωρητικότητα της Λεωφόρου κατά 4000 θέσεις. Η προσθήκη των κερκίδων θα γίνει μεταξύ των θυρών 1~5 και η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου θα φτάσει τις 20,000 θέσεις.

    Off the record , σε συζήτηση που είχα μαζί του , -επειδή ξέρω το αντικείμενο- , ο κ. Παντελίδης μου είπε ότι θεωρεί ότι η καλύτερη λύση , εφόσον επιλεγεί η Λεωφόρος σαν τοποθεσία για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού , είναι να γυρίσει το νέο γήπεδο κατά 90 μοίρες ( η πρώτη πρόταση του Τζίγγερ). Θεωρεί , ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η χωρητικότητα του γηπέδου. Στο ίδιο θέμα , -Λεωφόρος- , του αντιπρότεινα το εξής : ότι αν ξεπεραστεί ο σκόπελος της Διπλής Ανάπλασης και ταυτόχρονα μας δώσει το υπουργείο τη δυνατότητα να αυξήσουμε τον υφιστάμενο όγκο , να φτιάξουμε 2ο διάζωμα κερκίδας πάνω από τις 6 και7 , την λύση που θεωρώ ως την καλύτερη. Δεν διαφώνησε ο κ. Παντελίδης , αλλά μου είπε ότι αντί η ΠΑΕ να δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ για τις κερκίδες όπισθεν των 1~5 και άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ για το δεύτερο διάζωμα άνω των 6 & 7 θα ήταν προτιμότερο να γυρίσει το γήπεδο κατά 90 μοίρες και να φτιαχτεί ένα εξ ολοκλήρου νέο , κόστους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στην αυτοψία που έκανα στη Λεωφόρο , όλο το διήμερο , είδα ότι αν και είναι σχετικά παλαιά κατασκευή , εντούτοις είναι πολύ γερή και στιβαρή και τα δομικά στοιχεία της έχουν μεγάλα περιθώρια αντοχών.

    Τουλάχιστον για μια πενταετία ας την ευχαριστηθούμε και μετά έχει ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου