Αναγκαία κατάντια

KAΠΟΙΟΣ...ΚΑΣΤΙΓΙΟΝ



Όταν ένα παιδάκι 22 χρονών που βολοδέρνει εδώ κι εκεί δανεικός και έχει σημειώσει μόλις 11 γκολ στην καριέρα του σε άγνωστες ομάδες, έρχεται και κάνει την πλάκα του απέναντι στον Παναθηναϊκό τότε η κατάλληλη λέξη για να αποτυπώσει την πραγματικότητα είναι η κατάντια. Και δυστυχώς αναπόφευκτη, αφού με τα λεφτά που...δεν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις λίγο-πολύ πάντα παίζουν.

Όταν αυτό το τυπάκι έβαλε ρήτρα σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας μας, τι να πούμε;

Πάντως μου προξενεί μια Χ εντύπωση ότι μετά τον Φάλκενμπεργκ, δεύτερος παίκτης έρχεται και την κάνει. Ο Νταμπίζας έκανε τα κουμάντα με αυτές τις περιπτώσεις;

Σχόλια

  1. Πρες μην κατηγορούμε τον Νταμπίζα , αν ο κ. Αλαφούζος δεν έχει τα λεφτά να τους αγοράσει. Ο Νταμπίζας έφερε πολύ καλούς παίκτες στον Παναθηναικό , ας γράψουμε τα ονόματά τους: Μπαιράμι , Μέντες , Μπεργκ , Φάλκενμπουργκ , Καστιλιόν , Νάνο ( ατζέντης του ο Τσιάρτας) και άλλοι που θα έρθουν. Αν η διοίκηση δεν έχει τα λεφτά να τους αγοράσει είναι άλλο θέμα. Πάντως οι παίκτες που έφερε είναι επιπέδου Παναθηναϊκού.

    Δεν είναι παίκτες επιπέδου Καζιγιάμα , Κάιπερ , Εσπάρθα και των παλαιότερων Μπικόφσκι , Σαμαρτεάν και Σιμπνιέφσκι που ΔΕΝ έκαναν για τον Παναθηναικό.

    Άσχετα που δεν υπέγραψαν , -εμένα με στενοχώρησε ιδιαίτερα , η περίπτωση του Φάλκενμπουργκ- , ήταν καλό που ήρθαν και διαπραγματεύθηκαν με την διοίκηση του Παναθηναϊκού, πολύ αξιόλογοι παίκτες από ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό στην χώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνούμε Γιώργο.
    Πως γίνεται ένας παίκτης που μιλάει μαζί του αυτός ο γελοίος (φώναζε με και Νταμπίζα) και ενώ έχουν συμφωνήσει τα Χ πράγματα, να έρχεται και να ζητάει τα Χ+2; Η διοίκηση που δεν έχει λεφτά φταίει ή αυτός που διαπραγματευόταν (και ο παίκτης);


    Ποιοι από αυτούς που φέραμε και ανέφερες κάνανε πρωταθλητισμό, παίζανε στην Ευρώπη; Όχι πριν 2-3 χρόνια...


    Μην τους συγκρίνουμε με Καζιγιάμα, Σανμαρτεάν και ιστορίες. Όταν τους δούμε να παίζουν, τότε να βγάλουμε συμπεράσματα.


    Τέλος, δε γίνεται να αρκούμαστε που έρχονται παίκτες και διαπραγματεύονται με την ομάδα. Και να λέμε οκ τι χαρά που κάτσαμε στο τραπέζι μαζί τους. Αν είναι δυνατόν...


    Φιλικά και καλοπροαίρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σανμαρτεάν παικτούρα ρε μην λέτε τέτοια . Αλητάκος ο Λουτσιάν τον πήγαινα με χίλια . Απλά συνέπεσε πάνω στην διοίκηση Τζίγγερ-Γκόντζου-Βδέλιτς και σια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεκτά και καλοπροαίρετα όλα όσα μου γράφεις. Διαφωνώ με την άποψη ότι όλα πάνε χάλια. Δεν είμαι της άποψης του , ή ότι όλα πάνε καλά και δεν βλέπουμε τα λάθη , ή του όλα πάνε άσχημα και δεν βλέπουμε τα σωστά.

    Θα σε στενοχωρήσω με την άποψή μου και εσένα , αλλά και τους άλλους φίλους στο σάιτ. Το ξέρεις ότι δεν υποστηρίζω τον Βαρδινογιάννη , τον έχω κριτικάρω από το σάιτ σου πολύ σκληρά , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω τους πολυμετοχικούς. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι η ομάδα του 2008~2010 , της εποχής της πολυμετοχικότητας , ότι ήταν η καλύτερη ομάδα που είχαμε και θεωρώ ότι πολλοί παίκτες που αγοράστηκαν εκείνη την εποχή δεν χρειάζονταν , ώστε ο Παναθηναικός να φτάσει στην κατάκτηση του ντάμπλ του 2010.

    Σήμερα στα απόνερα εκείνου του τεράστιου οικονομικού ανοίγματος που έγινε στον Παναθηναικό , -κακώς είναι η γνώμη μου και ρίχνω ευθύνες σε όλους Τζίγγερ & πολυμετοχικούς- προσπαθεί ο Αλαφούζος να βάλει μια τάξη στα πράγματα.

    Δεν έχει την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη , -είχαν λεφτά , άλλο τι έδιναν από αυτά στην ομάδα μας- , αλλά φέτος , έδωσε πολλά λεφτά στο να φτιάξει και να οργανώσει την ομάδα. Πήρε δωρεάν τις μετοχές του Τζίγγερ , αλλά παρέλαβε επιεικώς ένα μπορντέλο. Χρέη της ΠΑΕ προς τρίτους , χωρίς προπονητικό κέντρο , χωρίς γήπεδο - ο Αλαφούζος με δικές του γνωριμίες και την βοήθεια του Ερασιτέχνη πέρασε την τροπολογία για την παράταση της Διπλής Ανάπλασης , πενταετούς διάρκειας- και με ενοικιαζόμενα γραφεία. Γραφεία που μπαίνεις από την μια πόρτα του ασανσέρ και βγαίνεις από την άλλη , αυτά είναι για τις γκόμενες των στελεχών , όχι γραφεία μιας υποτίθεται σοβαρής ΠΑΕ.

    Ξέρω πολύ καλά από φίλους της Παναθηναϊκής Συμμαχίας , ότι ο Αλαφούζος ματώνει για να τα φέρει εις πέρας και να φτιάξει έναν Παναθηναικό αντάξιο των τίτλων που έχει πάρει.

    Δεν είμαι της λογικής ότι , όταν κάποιος ήταν αντίπαλος δεν θα υπάρξει εποχή που μπορεί να είναι και σύμμαχος. Τι πάει να πει ότι ο Νταμπίζας ήταν κάποτε στον ΟΣΦΠ. Τώρα είναι στον Παναθηναικό. Με την ίδια λογική , αν μια κοπέλα που χθες ήταν γκόμενα ενός εχθρού σου , σε συμπαθήσει και σε αγαπήσει , δεν θα την πάρεις;

    Οι φετινές επιλογές του Αλαφούζου , -προπονητής , τεχνικός διευθυντής , γυμναστές- μου αρέσουν πολύ. Είναι ελληνικές επιλογές , έχουν δουλέψει όλοι στο εξωτερικό και έχουν αναπτύξει διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία από εμάς , όσους δεν πήγαμε ποτέ στην Εσπερία (σε αυτούς συγκαταλέγομαι και εγώ).

    Οι παίκτες που αποκτήθηκαν και θα αποκτηθούν (όσοι ακόμη ) , νομίζω ότι θα προσφέρουν πολύ περισσότερα από ότι οι περυσινοί. Δεν είμαι μάντης , αλλά φαίνεται ότι η ομάδα θα σταθεί καλύτερα , παρά το μικρόν της ηλικίας των περισσότερων παικτών και είναι χρέος όλων μας να την στηρίξουμε στις όποιες γκέλες κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα φίλε Δημήτρη δεν μου άρεσε. Ένα ματς όλο και όλο έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φεύγοντας οι πολυμετοχικοί άφησαν επίσημα στο ταμείο 18,2 εκ.ευρώ. Το άνοιγμα (πλιάτσικο) έγινε μετά. Χωρίς να πληρώνει κανέναν η ΠΑΕ παίκτες, προπονητές - ούτε το φούρναρη - μπήκε μέσα 28 εκ. Και 18, σούμα 46 εκ. έβγαλαν ποδαράκια και χάθηκαν.


    Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα, η αλήθεια των αριθμών όχι των αστήρικτων ισχυρισμών. Ότι διαφορετική άποψη υπάρχει είναι δάγκωμα του καρπού της προπαγάνδας, σαν την Εύα και το μήλο. Στο μυαλό του καθενός είναι να μη το δαγκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aπόψεις φίλε. Ήξερε πολύ μπάλα το παλικάρι , αλλά ήταν ψιλο σάπιος σε θέματα τραυματισμών αντοχής κτλ . Η γκολάρα στα γατάκια της Ν.Σμύρνης και τα μαγικά σε ένα ματς στην Λεωφόρο με τον Ιωνικό αν θυμάμαι καλά , μέτρησαν πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε βαρέθηκες τις ίδιες αρλούμπες μίστερ PETROVENTURE;
    Στο ταμείο μπορεί να υπήρχαν 18,2 (δόση από την ΟΥΕΦΑ που μόλις είχε έρθει), αλλά για πες μας πόσες ήταν και οι υποχρεώσεις ως το τέλος της χρονιάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο Σανμαρτεαν και ο Σιμπνιεφσκι καλοι παικτες ηταν. Άλλα προβληματα ειχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξεχνα το Νταμπίζα. Δεν τον παω ουτε γω! Αλλα αυτη τη στιγμη πρεπει να κλεισει καλους παικτες χωρις λεφτα και να διωξει αχρηστους και μετριοιυς με μεγαλα συμβολαια. Θεωρεις οτι ειναι ευκολο αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το περίμενα ότι θα ενδιαφερθείς, παραγγελιογράφε, συνήγορε των ... εγγυητών. Και όπως πάντα ψέμματα σωρό. Ποιες υποχρεώσεις τσαμπουνάς ρε ανύπαρκτε, αυτές που ποτέ δεν πληρώθηκαν και η ομάδα χρωστάει σε όσους μιλάνε ελληνικά;


    Όταν κάνουμε ταμείο μετράμε τι εισπράξαμε και τι πληρώσαμε. Αν δεν εισπράξαμε (ακόμα) ή δεν πληρώσαμε δεν μπαίνει στο λογαριασμό, στον ισοσκελισμό των μετρητών. Και αν τα έχουμε γράψει στα βιβλία αλλά δεν τα έχουμε πληρώσει,


    τα παντελονιάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΄Οσο θα υπάρχει αυτός στη καρέκλα θα παίρνει δάνεια και θα αγοράζει και θα χτίζει με υποσχέσεις αυτή θα είναι η καθημερινότητα της ομάδας.. Σιριαλ να έρθει ακόμα και ο πιο τυχάρπαστος παίχτης που με το ζόρι βρίσκει προτάσεις .. Όλοι οι παίχτες θα γυρνάνε την πλάτη στην ομάδα ακόμα και αυτοί που έχουνε χρόνια στον Παναθηναικό όπως ο Γιούρκας και ο Κάρα.. Θα ξεπουλιέται οτι καλύτερο βγει αν βγει .. όπως ο Καρνέζης και ο Μαυρίας που βέβαια είναι κινήσεις άλλων χρόνων και βρίσκονται χρόνια στην ομάδα. Τώρα Καζιγιάμα Καιπερ Νάνο και καλή χώνεψη.. Και μ αρέσει που κατηγορούνε τον Καστιγιον που έβαλε ρήτρα για Β' Εθνική.. Με αυτό το ροστερ με τα πιτσιρίκια και παίχτες Β ' Εθνικής και άλλους που έχουνε να παίξουνε απο Φλεβάρη για βασικά γρανάζια ο παίχτης απολυτα δικαιολογημενα έβαλε τέτοια ρήτρα.. Αλλά η διοικηση για να καλύψει το κώλο της κατηγορησε τον παίχτη οτι αυτος υποβαθμισε και καλά την ομάδα. Ενώ η ίδια κάθε μερά το κάνουνε με τις αρλούμπες τους... Μόνο θλιψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άλλο είναι το θέμα μας και όχι η πολυμετοχικότητα. Αλλά εφόσον το θίξατε..

    Το είπε και ο Αλαφούζος , ότι υπήρχαν στα ταμεία 18 εκατομμύρια ευρώ που όπως λέει και ο Outsider παρακάτω μπορεί να ήταν από το Champions League. Θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Το πρόβλημα είναι ότι η πολυμετοχικότητα έτσι ή αλλιώς στον Παναθηναικό δεν θα πετύχαινε. Ας πάμε πρώτα με τα γεγονότα και με το ΑΝ του Κίπλινγκ.

    Αν δεν έφευγαν οι πολυμετοχικοί το 2010 , όλα πήγαιναν καλά με το Τζίγγερ και η Ελλάδα δεν έμπαινε στο ΔΝΤ. Θα ήταν μια καλή πενταετία μέχρι το 2013 (έχει σημασία αυτή η χρονολογία) , το μπάτζετ θα έφτανε τα 150 εκατομμύρια και πιθανώς θα παίρναμε 5 πρωταθλήματα.

    Το 2012 , η Κύπρος μπήκε στο Μνημόνιο και ο κ. Βγενόπουλος έχει πρόβλημα με το κρατικό τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Λογικά , θα έφευγε από τον Παναθηναικό για να σώσει την περιουσία του. Το οικοδόμημα της πολυμετοχικότητας ξέρεις τι θα γίνονταν; Ερείπια. Γιατί κανείς δεν θα βρισκόταν να πάρει στην πλάτη του τα υψηλά κόστη (παίκτες , προπονητές , ατζέντηδες κλπ) εφόσον το ποσό του μπάτζετ θα ήταν κοντά στα 150 εκατομμύρια.

    Ας πάμε στη λογική:

    Δυστυχώς έτσι θα γίνονταν , γιατί η πολυμετοχικότητα σαν επένδυση είναι υψηλού ρίσκου , πολύ περισσότερο σε μία χώρα μικρομεσαίου μεγέθους που δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών όπως η Ελλάδα. Η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό ήταν όπως μία πυραμίδα που συντίθεται από 4 μικρότερες. Η μία να φύγει , το οικοδόμημα καταρρέει.

    Η εταιρεία λαϊκής Βάσης του κ. Αλαφούζου είναι και αυτή ένα είδος πολυμετοχικότητας , μόνο που οι μέτοχοι είναι οι ανώνυμοι οπαδοί και προφανώς είναι μια επένδυση χαμηλού ρίσκου. Οι 5 ή οι 10 να φύγουν δεν κινδυνεύει το οικοδόμημα , γιατί ο καθένας μας είναι μια μικρή πυραμιδούλα και όλοι συνθέτουν το οικοδόμημα που λέγεται Παναθηναικός. Το πρόβλημα στη Λαϊκή Βάση είναι να πεισθεί ο οπαδός να βάλει ένα ποσόν χρημάτων , αλλά σαν επένδυση είναι ακίνδυνη. Να υπάρχει και κάτι άλλο: ο επικεφαλής επιχειρηματίας να είναι φερέγγυος.

    Με αυτή την λογική πιστεύω ότι η Λαϊκή Βάση εξασφαλίζει πιο πολύ τον οπαδό και την ομάδα. Ο όποιος επιχειρηματίας επενδυτής είναι αποδεκτός , αν είναι οικονομικά φερέγγυος , αλλά το να έχουμε μια ομάδα επιχειρηματιών διαφορετικών συμφερόντων , όπως η περίπτωση του Παναθηναϊκού σε μια χώρα που δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών , νομίζω ότι δεν θα πετύχει και καλόν είναι να μην ξανα-επαναληφθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλως τον

    που εισαι ρε , σε χασαμε
    νομιζα οτι πηγες στο αγιο ορος να μονιασεις

    τελικα ερευνες δεκαετιες εδειξαν οτι ο σοφερακος ητανε μεγαλος μαλακομαγνητης και ολα τα νουμερα της κοινωνιας ειχε μαζεψει γυρω του να του γλυφουν τα αχαμνα , απο αποτυχημενους τραμπουκους κνιτες μεχρι παπαδες και συνταξιουχους μπεκρηδες


    ο αφρος της κοινωνιας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει μας έπεισες . Επιχειρηματολογία ( λέμε τώρα ) Τουλούμπα για 10000000000 φορά . Ποιος φέσωσε πρώτος την ομάδα με δάνεια , θα μας πεις ; Ντρέπεσαι ; Ποιος δημιούργησε την διαφορά στα έσοδα-έξοδα με την μη συμμετοχή στις ΑΜΚ θα μας πεις ;


    Γελάει ο κόσμος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΑ ''ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ''ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ 150.ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ''ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥΣ''ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ''ΣΑΛΙΑΡΕΛΗ''ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αν οχι ο μοναδικος,ο κυριος υπευθυνος για την καταντια της ομαδας ειναι ο Βαρδινογιαννης.αυτος εβαλε αρχικα κοσμο να ριξει χρημα και μετα αυτος ο ιδιος τους εδιωξε.τοσο απλα.δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος απο τον Αλαφουζο,η διοικηση φετος εχει κανει παλινωδιες αλλα τουλαχιστον δεν υποσχεθηκε ποτε οτι θα φερει παικταραδες οπως εκανε ο Τζιγκερ που προπαγανδιζε οτι Αντριτς,Μιτου,Ραγκουελ κτλ ειναι παικταραδες.απο το ολοτελα καλη και η Παναγιωταινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου