Φυσικά επακόλουθα...

Onsports


Ένα κείμενο στην κεντρικό του site του Δ.Γιαννακόπουλου ανέβηκε σήμερα όπου έβαλε σε σύγκριση το νταμπλ του 2010 στο ποδόσφαιρο με το φετινό στο μπάσκετ. Κάποιοι μπορεί να μην περίμεναν εν μέσω πανηγυρισμών και ανάκτηση του κλίματος υγείας (ή σχετικής υγείας) σιγά-σιγά στον Παναθηναϊκό οργανισμό. Εμένα δεν μου έκανε καμία εντύπωση. Απόλυτα αναμενόμενο το κράξιμο στον Πατέρα και τους πολυμετοχικούς και η αποθέωση του Δ.Γιαννακόπουλου...στο πρόσωπο του.


Θα μπορούσα να μπω στο τριπάκι να ξεκινήσω πάλι τις αναλύσεις αλλά πλέον είναι μάταιο. Ξέρετε πως εγώ θεωρώ την πολυμετοχικότητα επιτυχημένη για όσο καιρό έτρεξε και έχω γράψει πολλάκις τους λόγους για τους οποίους διαλύθηκε. Δεν πρόκειται να ξαναγράψω την άποψη μου γιατί πολύ απλά δεν έχει καμία ουσία. Όπως καμία ουσία δεν έχει και το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο onsports.

Γιατί έχει μηδέν ουσία;

Γιατί Πατέρας δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό και όσο δεν βγαίνει μπροστά να βάλει φράγκα και να το κάνει επιλεκτικά μόνο σε περιπτώσεις Σισέ δεν αξίζει να ασχολούμαστε. Έφυγε στο χαλαρό μέσα σε ένα βράδυ και παρά τις εκκλήσεις που του έγιναν για να μείνει. Ε στα @@ μου ο συγκεκριμένος τύπος. Λες και εγώ παράτησα το γήπεδο και σταμάτησα να δίνω λεφτά στον Σύλλογο επειδή λένε την 13 στημένη.

Η διαφορά στην πολυμετοχικότητα της ΠΑΕ και την ...μονομετοχικότητα της ΚΑΕ είναι ότι στην δεύτερη υπάρχει πορτοφόλι να βάζει φράγκα, ενώ στην πρώτη όλα τα πορτοφόλια έκλεισαν. Εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στην κακοδιαχείρηση των 100.000.000 ευρώ που αναφέρεται στο κείμενο. Γιατί και οι Γιαννακόπουλοι κάνανε κακοδιαχείρηση μέχρι να φτάσουν να κάνουν τον Παναθηναϊκό, απόλυτο αφεντικό της Ευρώπης. Γιατί και οι Γιαννακόπουλοι πετάγανε λεφτά μέχρι να φέρουν στα ίσια το παρασκήνιο και να μην τους ξεφτιλίζει κάθε προσπάθεια ο Κόκκαλης. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή χρόνια στην μπάλα...

Αυτά τα ολίγα λοιπόν.

Α και ο κόσμος του Συλλόγου θα παραδεχτεί και θα αναγνωρίζει την κάθε προσπάθεια του Γιαννακόπουλου όταν αυτή έχει να κάνει με κινήσεις που αφορούν καθαρά την ομάδα (όπως και έγινε πολλάκις φέετος) και όχι από κείμενα χειραγώγησης. Δεν είμαστε γαύροι.

Αναλυτικά το κείμενο:

Όσα «μαγικά» συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πολυμετοχικότητας στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όσα καταστροφικά για το μέλλον της ΠΑΕ προκλήθηκαν από την αλόγιστη σπατάλη 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για την κατάκτηση ενός νταμπλ από τη διοίκηση Πατέρα, ήρθε να... παρασύρει με το «καλημέρα» της εμφάνισής του στην ηγεσία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Την ώρα που ο Νικόλας Πατέρας μοίραζε δεξιά και αριστερά δεκάδες εκατομμύρια, ξοδεύοντας μπάτζετ 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε μια διετία, ο νέος ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ, κατόρθωσε αυτό που ακόμα και οι ίδιοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν πίστευαν, το περασμένο καλοκαίρι, όταν αναλάμβανε τα ηνία της ομάδας από τα χέρια του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. Δεν πίστευαν, ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τον «εξάστερο» στην απόλυτη επιτυχία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Νταμπλ στην Ελλάδα απέναντι στην πιο επιτυχημένο Ολυμπιακό όλων των εποχών με δύο σερί κατακτήσεις της Ευρωλίγκας, ματ στους αδερφούς Αγγελόπουλους που συγκαταλέγονται επιχειρηματικά στους μεγαλύτερους οικονομικούς κολοσσούς της χώρας και πάνω απ' όλα, νίκη σε όλα τα σημεία επί της πολυμετοχικής σπατάλης και της «κατάρας» που αυτή κληροδότησε στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Το «φτωχό», για τους καλοθελητές που βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την αποτυχία, νταμπλ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το «χρυσό» νταμπλ του Νικόλα Πατέρα. Για πολλούς και διάφορους λόγους, που σαφώς και γνωρίζουν καλύτερα απ' τον καθένα οι ίδιοι οι οπαδοί του τριφυλλιού, οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι στην ομάδα μπάσκετ, μπήκαν ήδη τα θεμέλια για την απόλυτη κυριαρχία της επόμενης δεκαετίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την ίδια ώρα που στο ποδόσφαιρο -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης Αλαφούζου- είναι τέτοιο το βάρος της πολυμετοχικής κληρονομιάς και της διοίκησης Πατέρα, που έχει υποθηκεύσει το μέλλον της ομάδας για πολλά χρόνια.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέδωσε μαθήματα σωστής οικονομικής πολιτικής, παίρνοντας και το δικό του τεράστιο ρίσκο το περασμένο καλοκαίρι. Ρίσκο, όμως, που στηριζόταν στη λογική, την οικονομική λογική, αλλά και το δικό του πάθος για τον Παναθηναϊκό, που τον οδήγησε στις απαραίτητες υπερβάσεις, διορθωτικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις τέτοιες, που είχαν ως αποτέλεσμα ο «εξάστερος» να κατακτήσει δια περιπάτου το νταμπλ στην Ελλάδα και να διεκδικήσει μια θέση που άξιζε στο Final 4 της Euroleague, μια θέση που τελικά δεν πήρε για λόγους που είναι ήδη γνωστοί και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε.

Ο μονομετοχικός μπασκετικός Παναθηναϊκός έβαλε με την πρώτη κιόλας χρονιά παρουσίας του Δ. Γιαννακόπουλου στο τιμόνι, τα... γυαλιά στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό και έδειξε το δρόμο της επιβίωσης, αλλά και της ανάκαμψης προς την πλευρά της ΠΑΕ, αλλά και γενικότερα προς όλους όσοι σήμερα ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Επενδύοντας στους κατάλληλους ανθρώπους, είδε τη μια μετά την άλλη, τις επιλογές του να δικαιώνονται και την πολιτική της οικονομικής προσαρμογής της ΚΑΕ στα σημερινά δεδομένα να επιβραβεύεται πανηγυρικά.

Το μοντέλο διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να αποτελέσει «οδηγό» επιβίωσης για τον Παναθηναϊκό στο σύνολό του, προκειμένου ο σύλλογος να βρει το δρόμο του, δίχως να αναζητά... «περαστικούς» πολυμετοχικούς διαχειριστές δεκάδων εκατομμυρίων, που απλώς θα επιχειρούν κάθε φορά να κάνουν τη «λεζάντα» τους, δίχως να ενδιαφέρονται καθόλου για την καμένη γη που παρέδωσαν, υποθηκεύοντας το μέλλον του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας.

Αυτή και μόνο η τεράστια διαφορά ανάμεσα στο νταμπλ της «χρεοκοπίας» του Νικόλα Πατέρα με το νταμπλ της νέας «δυναστείας» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είναι αρκετή ώστε να μην παιχθεί ποτέ ξανά, το παραμικρό παιχνίδι στην πλάτη του Παναθηναϊκού.

Σχόλια

  1. ακομα να θεραπευτουν οι παιδικες ασθενειες του δημητρη .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρεσιτάλ μαλακίας το άρθρο , και φυσικά ανυπόγραφο ως συνήθως ..
    αυτές τις μαλακίες να μην έκανες ρε μήτσο ..
    αυτές ...

    και ο Παναθηναϊκός θα γαμούσε παντού , όχι μόνο στο μπασκετ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετα ψαχνομαστε γιατι δεν παει μπροστα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To κείμενο είναι πολύ σωστό . Καλώς κακώς αυτες οι επιλογες της
    πολυμετοχικότητας μας διέλυσαν και έφεραν εράνους χρεη μη συμμετοχή στην
    Ευρώπη και κτλ. Αυτά πληρώνουμε τώρα..

    Όσο γι αυτο που
    αναφέρεις για τον Σισέ ..αποδείχτηκαν ψέμματα και προπαγάνδα των ΑΡΔ..
    Γιατι δεν ήρθε κανένας Σισέ και ούτε επρόκειτο . . Εδώ το ανώτερο φετινό
    συμβόλαιο θα είναι 300 χιλιάρικα άντε βαριά 400.000 και θα ερχόταν ο
    Σισέ..

    Πόσα έβαλε ο Πατέρας στην ΑΜΚ.. την τωρινή ? Πόσα έβαλε τη τελευταία διετία ?

    Μήπως 10 χιλιάρικα στη Συμμαχία.. ?

    Ο
    Πατέρας θέλουνε δε θέλουνε μερικοί έχει γραφτεί στην ιστορία για δύο
    πράμματα .. Γιατι πήρε ένα double και στη συνέχεια έφερε τον Παναθηναικό
    στη σημερινή κατάσταση κοντά στη διάλυση .

    Και το άρθρο καλά
    κάνει και τα στηλιτεύει . Ειδικότερα δε για τα όσα ακούγονταν ενάντια
    στον Δημήτρη τον Γιαννακόπουλο και γενικά για τους Γιαννακόπουλος ..
    Μιλάμε για πολλή λάση που δε ξεπερνιέται έτσι εύκολα ..

    Βέβαια
    ήδη η κωλοτούμπα για τον Δημήτρη ( αναφέρομαι σε όσους τον βρίζανε με
    κάθε ευκαιρία ) έχει πέσει συννεφο και που είσαι ακόμα..

    Τώρα εντάξει για τους νοσταλγούς του Πατέρα και του Βγενόπουλου όνειρα γλυκά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θες να δεις πως η πολυμετοχικοτητα 'διελυσε'τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ?δες την τελευταια συνεντευξη του βγενοπουλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην ανοιγεις κουβεντα με τον επαγγελματια σχολιαστη

    αφηστε τον να πει να γαμηθει

    φερεφωνο ειναι
    βεβαια δεν ξερω απο κιλα πως ειναι για να μαθουμε αν εχει πληρως μεταμορφωθει σε τουλουμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου