Αναστασίου:" Να φτιάξουμε Ελληνική άμυνα"


Υπήρχε το πλάνο να δημιουργήσουμε μια αμιγώς ελληνική άμυνα, δεδομένο ότι έχουμε τρεις τερματοφύλακες Έλληνες, ενώ υπάρχουν και πολλοί Έλληνες αμυντικοί που διακρίνονται. Αυτή τη στιγμή οι πρώτες μας επιλογές είναι Έλληνες, θα εξαρτηθεί αν θα προκύψει κάποια άλλη περίπτωση

Τάδε έφη Γιάννης Αναστασίου

Ό,τι πιο σωστό έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια από προπονητή μας. 


Αν αποδώσει η προσπάθεια και αποκτηθούν οι Έλληνες αμυντικοί που είναι στο στόχαστρο της ομάδας (Κυργιάκος, Μόρας, Ταυλαρίδης), τότε ίσως θα αποκτήσουμε και μια πιο σταθερή και αξιόπιστη άμυνα. Κάτι που έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. Αυτή η φιλοσοφία κατ εμέ έπρεπε να υπάρχει και όταν δεν αντιμετωπίζαμε τα οικονομικά προβλήματα και να στρεφόμασταν σε έμπειρους Έλληνες αμυντικούς. Γιατί; Επειδή η άμυνα πετυχαίνει μόνο όταν υπάρχει καλή συνεννόηση μεταξύ των μπακ και του τερματοφύλακα. Για αυτό και δεν φέρνει την άνοιξη μόνο αν αποκτηθεί ένας υψηλής ποιότητας αμυντικός ή τερματοφύλακας. Και από την στιγμή που και λεφτά δεν υπάρχουν, το βρίσκω ως την καλύτερη λύση να γεμίσουν οι αμυντικές θέσεις με Έλληνες και να ξεκινάμε με βασικό πλεονέκτημα την καλύτερη συνεννόηση από την αρχή της σαιζόν.

Να σας θυμίσω πως διαχρονικά οι καλύτερες μας άμυνες ήταν όταν κυριαρχούσε το Ελληνικό στοιχείο. Όπως και η τελευταία μας την εποχή των ευρωπαϊκών πορειών όπου δέσποζε στο κέντρο της άμυνας ο Χένρικσεν αλλά πλαισιωνόταν μόνο από Έλληνες γύρω του.


Σχόλια

  1. Ο Αναστασίου έχει μεγάλο δίκιο σε αυτό και είναι κάτι που το λέμε χρόνια.. Αν για κατι διακρινονται οι Ελληνες ειναι στην αμυνα και κυριως τα καλα και δυνατα σεντερ μπακ.
    Όμως του Μόρα ήδη χάλασε. Ο Κυργιάκος εδώ και μια 5 ετια έρχεται και στο τελος τον βλέπω να σταματά το ποδοσφαίρο γιατι έχει και τραυματισμούς και τη τελευταια διετια δεν έπαιξε..Υπάρχουνε βέβαια και άλλοι αξιόλογοι Έλληνες αμυντικοί αλλά όταν δεν υπάρχει το μπικικινι ακομα και η περιπτωση Ταυλαριδη ( αναπληρωματικος του Λαζαριδη και του Φυτανιδη ) θα πρέπει να θεωρείται ..δύσκολη..


    Το θεμα ειναι πως απο οτι φαινεται σχεδιαστικα ο Αναστασιου στο μυαλο του έχει σωστές ιδέες αλλά όταν η διοικηση δε του κλενει τους παιχτες είτε καθυστερει τρομερα ε και αυτος μετα δεν ειναι μαγος για να παρουσιάσει κάτι καλό.. Ο ίδιος είπε σήμερα σε συνεντευξη του.. η δουλειά θα επηρεαστεί από το ποτε θα έρχονται οι παίχτες και πως θα γινει η προετοιμασία..Όχι άλλα λάθη..και λιγο ΟΥΣΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου