Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

«Μετά από συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας με τη διοίκηση και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο, οι παίκτες δηλώνουν τα παρακάτω: Παρόλο που έχει ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, έχουμε λάβει μόνο τρεις μισθούς και παραμένουμε απλήρωτοι για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Τηρουμένων των συνθηκών και της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, ζητούμε την υπεύθυνη ενημέρωσή μας για την περάτωση των οφειλομένων και ελπίζουμε οι δεσμεύσεις του προέδρου κ. Αχιλλέα Μακρόπουλου να μετουσιωθούν σε πράξεις.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και φαντάζει αδιέξοδη, όσο δεν υπάρχει κάποιος να μας προτείνει μια λύση. Καλούμε όλους τους φίλους του Ερασιτέχνη να μας βοηθήσουν, ώστε να μην αποδεκατιστεί η ομάδα».
Αυτή η επιστολή των υδατοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που υπάρχουν στον Ερασιτέχνη. Ήδη σήμερα μετά την παραμονή της ομάδας στην Α1 ο Λιβαθηνός σφράγισε επιταγή 4.500 ευρώ ενώ αναμένονται προσφυγές ύψους 500.000 ευρώ που είναι άμεσα εκτελεστέες θα καταφύγουμε λογικά στην λύση των διακανονισμών οι οποίοι όμως θα πρέπει να τηρούνται
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ και αντιπρόσωπος του Ολυμπιακού η μία από τις τρεις αρνητικές ψήφους με τις δηλώσεις τους τόνισε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου όπου υπάρχει η προαδειοδότηση όλοι κρίνονται και δεν αποκλείω το γεγονός και ειδικά μετά την αντίδραση της Ορεστιάδας να έχουμε αλλαγή σκηνικού.
Η προσπάθεια που κάνει τόσο το  PAO Abroad όσο και οι οπαδοί είναι αξιέπαινη όμως εάν δεν υπάρχει στήριξη από επιφανείς επιχειρηματίες θα αποτελέσει σταγόνα στον ωκεανό. Τα χρέη φτάνουν στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ  εάν δεν είναι και παραπάνω και θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ούτως ώστε να υπάρξει λύση. Εδώ και δύο μήνες συζητιέται η σύμβαση που θα πρέπει να υπογραφεί ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη και όλο δεν μπαίνει η ρημάδα η τζίφρα που έχει σαν συνέπεια ο προγραμματισμός των τμημάτων να πηγαίνει περίπατο.
Μακάρι η κατάσταση να αλλάξει άρδην και το επόμενο διάστημα να υπάρχουν μόνο θετικές εξελίξεις αλλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος.







Σχόλια