Ρόστερ- προετοιμασία -μεταγραφές.. και ερωτήματα που ψάχνουν ΣΟΒΑΡΕΣ απαντήσεις...

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ...ΚΑΙ τα... φρέσκα κουλούρια !   



 Κάθε ποδοσφαιρική χρονιά έχουμε την τάση να λέμε ότι ξεκινάει το καλοκαίρι.. γιατι τότε μπαίνουνε οι βάσεις.Η αρχή λοιπόν γίνεται αύριο και ίσως είναι η δυσκολότερη εδω και πολλά χρόνια .. Ας οπλιστούμε με κουράγιο , υπομονή και πίστη και ας ευχηθούμε στο αγωνιστικό τμήμα να έχει τη νέα χρονιά επιτυχίες ..

Ως πρώτη ανάγνωση..

  Το ρόστερ στο οποίο το παρών θέμα έχει ως στόχο τη κουβέντα σε ποδοσφαιρικά πλαίσια με μια πρώτη μάτια μοιάζει ως ρόστερ Κ-20 .. Τονισμένα με μπλε είναι τα ονόματα των παιχτών που μέχρι προ λίγο καιρό απάρτιζαν την ομάδα που έπαιζε στα πρωταθλήματα κάτω των 20 χρόνων .. Όπως βλέπετε αυτοί οι παίχτες είναι μια ενδεκάδα ολόκληρη.. Δε θυμάμαι άλλη φορά να έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.. Να υπάρχει δηλαδή τόσο μεγάλη ένδεια στο ρόστερ από παίχτες έμπειρους και να ανεβαίνουν αυτόματα.. τόσοι παίχτες..Σε παλιότερες προετοιμασίες ..είχαμε πάντα 3-4 παίχτες που συνοδεύανε την πρώτη ομάδα. , κυρίως για να πάρουνε εμπειρίες. . Φέτος όμως έχουμε την πρωτοτυπία μεταξύ των έμπειρων παιχτών να λογίζονται Ο Καπίνο , ο Μαυρίας και ο Χουχούμης !!


Το ρόστερ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ             ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ                          18/8/94
*ΚΑΠΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                           ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ                    18/03/1994
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ                                         ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ                    11/07/1985
ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ                     8/12/1992

ΣΕΙΤΑΡΙΔΗΣ ΓΙΟΥΡΚΑΣ                                          ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ                                04/07/1981
 *ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ                                03/04/1993
ΡΙΣΒΑΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                            ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ                                         3/1/94
ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                    ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ                                 17/07/1994 
*ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                               ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ                                 13/09/1993 
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ                                  21/08/1992

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                      ΜΕΣΟΣ                                                   7/3/94
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                      ΜΕΣΟΣ                                                   26/6/94
ΜΑΥΡΙΑΣ ΧΑΡΗΣ                                                    ΜΕΣΟΣ                                            21/02/1994
 ΖΕΚΑ ΓΚΟΝΖΑΛΒΕΣ                                            ΜΕΣΟΣ                                            31/08/1988 
ΛΑΓΟΣ ΤΑΣΟΣ                                                        ΜΕΣΟΣ                                            12/04/1992 
ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ                                                  ΜΕΣΟΣ                                             03/01/1993
ΔΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                 ΜΕΣΟΣ                                            09/10/1994 
Emir Bajrami                                                           ΜΕΣΟΣ                                            07/03/1988 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ                                          8/7/93
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΙΑΚΩΒΟΣ           ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ                                          16/2/94
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                             ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ                                        16/8/94 
ΝΤΙΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ                                                ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ                                   12/11/1988

 Η σκούπα.. της οικονομίας και το ανάγνωσμα του ...Βαρέλα..

  •  Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι οτι μιλάμε για Ελληνόπουλα κυρίως και ελάχιστες πινελιές ξένων .. Σε αυτή την αρχική φάση στο ροστερ έχουμε μόλις τρεις ξένους τον Μπαιράμι τον Ζέκα και τον Φάλκενμπεργκ αν θεωρήσουμε τη μεταγραφή του σίγουρη..Σκεπτόμενος τα τραγικά περυσινά λάθη βέβαια είναι επικίνδυνο να κάνει κανείς , προβλέψεις.. Μας είχανε υποσχεθεί μια ομάδα με Ελληνικό κορμό και αντίθετα μαζέψαμε τους γυρόλογους του κόσμου όλου( Καζιγιάμα - Κάιπερ - Βελάσκεζ - Κουίνσι ..με την ομάδα να έχει ..κόσμο από τις πολυδιάστατες άκρες του Βαρέλα..απο Ιαπωνία μέχρι εξωτική Βενεζουέλα..).. και ανανεώθηκαν συμβόλαια..μόνο και μόνο για να κάνουμε την ζωή μας όλο και δυσκολότερη ..( Μπουμσόγνκ - Σπυρόπουλος ) .
  • Βέβαια δε φτάνει να παίρνεις νεαρούς στην προετοιμασία ..όταν μέσα στη χρονιά αποφασίζεις να μην τους χρησιμοποιήσεις.. Κάτι που έγινε πέρυσι από τον.. δάσκαλο Φερέιρα.. Έβαζε τους νεαρούς στην προετοιμασία.. και στη χρονιά μη τους είδατε.. Ευτυχώς ήρθε ο Ρότσα.. και όσο κάθισε στην ομάδα έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς και η ομάδα έκανε κάποια καλά παιχνίδια με αποκορύφωμα τα ματς με τον Ολυμπιακό ..και τον Παοκ
  • Στην ομάδα έχουνε πάρει απόφαση για μεγάλη σκούπα.. Σο, Πίντο, Βιτόλο, Βελάσκεζ ,Κουίνσι, Φορναρόλι, Τοτσέ..  κουνάνε μαντήλι κατά πάσα πιθανότητα.. διότι με την παρούσα διοίκηση ,που τη μια μέρα ανακοινώνει κάτι και την άλλη το παίρνει πίσω.. ,δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος..Είναι πάντως γενικά παραδεκτό ότι οι Πίντο Φορναρόλι , Βελάσκεζ όπως και οι δανεικοί και αγύριστοι ( Κάιπερ - Καζιγιάμα ) δε κάνανε για την ομάδα.. 
  • Από τους δανεικούς και αγύριστους ( Εσπάρθα , Μπαρμπαρούσης , Νίκι Κάιπερ, Καζιγιάμα) μόνο σοβαρή απώλεια είναι αυτή του Σισόκο που πέρασε στα ψιλά αφού δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ να κάνει σοβαρή κριτική στην ομάδα !
  • Σο και Βιτόλο είναι δύο παιδιά που έδειξαν ικανά να προσφέρουν , δυστυχώς όμως στην ομάδα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα μέλλον για επένδυση και ακόμα και παίχτες που άλλες χρονιές θα παίρναν αυτά τα συμβόλαια για πλάκα.. αυτή τη στιγμή τα συμβόλαια αυτά θεωρούνται απαγορευμένα !!
  • Άλλη μια απώλεια που πέρασε.. χωρίς αντιδράσεις.. είναι αυτή του Φιγκερόα.. Πολλοί λένε οτι ήταν επιλογή του Αναστασιου και αν είναι έτσι προφανώς το δεχόμαστε και πάμε παρακάτω.. Προσωπικά όμως δε μπορεί να μου βγάλει κανείς από το μυαλό οτι και αυτού το θέμα κόλλησε και στο οικονομικό.. Σκεφτείτε οτι αυτή τη στιγμή που μιλάμε το μόνο φορ είναι ο μικρός ο Αποστόλοπουλος..
  • Ο Μαρίνος δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του.. αφού είναι παίχτης που δεν ακούμπησε και δε πρόκειται να λείψει και σε κανέναν..
  • Να σημειωθεί η αποχώρηση του Σπύρου Φουρλάνου..και του Ζαν Αλεν Μπουμσονγκ
Συνολικά όλες οι αποχωρήσεις μαζί με αυτούς που δεν υπολογίζονται δανεικούς  .. και μη-ανανεώσεις φτάνουνε  τις 15 !!!!!!

 Μεταγραφές

Κοιτώντας λοιπόν το ρόστερ στην ομάδα υπάρχει ένδεια προσωπικοτήτων αλλά και περιορισμένες επιλογές σε κάποιες θέσεις.. Αυτές κατά την άποψη μας είναι οι εξής :
  • Αριστερό μπακ  : Δεν υπάρχει κάποια περίπτωση που τρέχει αυτή τη στιγμή αλλά είχε ακουστεί η περίπτωση του Κούρου του βασικού αριστερού μπακ του Πανιωνίου όπως και για λύσεις από εξωτερικό..
  • Αμυντικό χαφ :  Έχουνε ακουστεί αρκετές περιπτώσεις..αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει κάποια..Από ότι φαίνεται σε αυτή τη θέση ψάχνουν παίχτη ξένο .Έχουνε ακουστεί τα ονόματα των Μπόρεκ ,Ντιαρά ,Ντελαπλάς(έκλεισε στην Λιλ) και από Έλληνες του Γιώργου του Καραγκούνη.. Αξιόλογες περιπτώσεις από Ελλάδα είναι των Μπάλλα και Μάνταλου , όμως αμφότεροι έχουνε συμβόλαιο..
  • Κεντρικός μπακ : Έχουνε γραφτεί πολλές περιπτώσεις και δεν έχει νόημα να γίνει καταγραφή όλων..Κυριότερες είναι του Κυργιάκου και του Μόρα.. Φαίνεται πως ψάχνουν για παίχτη Έλληνα κάτι που αξιολογείται ως σωστό αφού αν βγάζει ..κάτι η παραγωγή της Ελλάδας είναι κεντρικούς αμυντικούς..Πολύ κοντά είναι ο Κουτρουμπής που αγωνίζονταν πέρυσι βασικός στην ΑΕΚ. Γνώμη μου πως χρειαζόμαστε κάποιον έμπειρο κεντρικό μπακ σίγουρα.. Ως δεύτερη λύση από Ελλάδα αξιόλογη περίπτωση είναι ο Κουρμπέλης του Αστέρα Τρίπολης και για πιο έμπειρο παίχτη ο Λαζαρίδης του Ατρόμητου είναι μια καλή και φτηνή περίπτωση..Άλλωστε η ομάδα κοιτάει παίχτες ελεύθερους είτε με ένα πολύ μικρό ποσοστό αγοράς..
  • Φορ  : Το όνομα που έχει μονοπωλήσει είναι αυτό του Μάρκους Μπέργκ..Καλός παίχτης με προβλήμα τραυματισμού τελευταία .Όμως, αν το έχει ξεπεράσει θα πρόκειται για μια αξιόλογη μεταγραφή.. Αν ο Μαυρίας δεν καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς θα χρειαστεί να κοιτάξουμε και για κάποιον επιθετικό ικανό να παίζει στα πλάγια..
  • Δημιουργικός χαφ : Φερεται να έχει κλείσει ο Φάλκενμπεργκ που από οτι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πρόκειται για επιτελικό μέσο ..και τα στατιστικά του λένε πως έχει και το γκολ..Από Ελλάδα καλή περίπτωση είναι ο Κολοβός του Πανιωνίου..
ΑΠΟΡΙΕΣ 
Δημοσίευμα μας ενημερώνει : Ακόμη έγινε ενημέρωση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την Παιανία και το Απήλιον και ειπώθηκε πως οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο αθλητικό κέντρο στην Παιανία και παράλληλα να γίνεται η μεταφορά κάποιων πραγμάτων προς το νέο προπονητικό κέντρο ώστε να μπορέσει να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από το ένα αθλητικό κέντρο στο άλλο. 
  1. Γιατί βγάλατε εκείνη την περίφημη ανακοίνωση οτι μετακομίζουμε από 1η Ιουλίου.. στο Απήλιον..;
  2. Γιατί βγάλετε την περίφημη ανακοίνωση για το CAS όταν δεν είχατε σκοπό να απευθυνθείτε εκεί ;  
  3. Γιατί διαδίδεται παντού οτι ο φάκελος του Παναθηναϊκού είναι άρτιος όταν η ίδια η ΟΥΕΦΑ τον έκρινε ακατάλληλο και το πλάνο μας μη βιώσιμο  ;
  4. Ti γίνεται με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου  ? Γιατί κανένας δημοσιογράφος δεν έχει κάνει ΜΙΑ ερώτηση γι αυτό το θέμα ? Τι έγινε με εκείνον τον νέο επενδυτή που μας ενημέρωνε με χαρά η κυρία Μπαλωμένου και ο κύριος Παναγόπουλος πως θα βάλει δύο εκατομμύρια στην παρούσα ΑΜΚ ? 
  5. Τι γίνεται τελικά με την Λεωφόρο ? Υπάρχει σημαντική πρόοδος στα έργα? Γιατι διαβάζουμε οτι τα έργα θα γίνονται και μέσα στη χρονιά.. 

Για επίλογο ..

 Δε θέλω να γίνω μάντης κακών ούτε και να μιζεριάζω , η διοίκηση όμως μοιάζει να μην έχει βάλλει μυαλό από τα περυσινά τραγικά της λάθη. Δυστυχώς σε κανένα θέμα δεν υπάρχει αξιοπιστία σοβαρότητα και σιγουριά..Ακόμα και  καλές προθέσεις αν υπάρχουνε θάβονται από βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις ..Σε διοικητικό επίπεδο ταιριάζει το "είτε αλλάζουμε είτε βουλιάζουμε..."..Σε αγωνιστικό μακάρι ο Αναστασίου και όλο το επιτελείο να φέρουνε τους σωστούς παίχτες και απλά να μιλάμε..για επικοινωνιακά λάθη Αλαφούζου.. και στην ουσία δηλαδή στους αγώνες η ομάδα να έχει πρόοδο..Όμως χωρίς χρήματα μια τέτοια ανατροπή φαντάζει πολλή δύσκολη..

Υ.Γ 1.Το θέμα αυτό έχει σκοπό να ανανεώνεται όσο ανανεώνεται το ρόστερ.. ελπίζουμε πολύ.. για το καλό της ομάδας..       

Σχόλια