Γιατί δεν κοιτάτε λίγο το project του 2003;;



ΠΡΟΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ,

γιατί δεν βάζετε στο τραπέζι των συζητήσεων το project που είχε παρουσιάσει το 2003 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σχετικά με την ανάπλαση της Λεωφόρου;

Γιατί να μην συζητηθεί το εν λόγω project έστω από διαφορετική βάση και με διαφορετικές δυνατότητες;

Γιατί να κοιτάει (έτσι να διαρρέει τουλάχιστον) ο Γ.Αλαφούζος την μίνι επέκταση της Λεωφόρου με αύξηση 4.000-6.000 θέσεων και να μην κοιτάει το πλάνο του 2003 και να τον γράψει η Παναθηναϊκή ιστορία με χρυσά γράμματα;

Εκτός κι αν η ανάγκη για τσέπωμα είναι υπεράνω όλων ή οι ιδιοκτήτες των αγορασμένων ακινήτων στον Βοτανικό προ διπλής ανάπλασης και με στόχο αυτήν παραπονεθούν, οπότε πάω πάσο...

Λύση πάντως υπάρχει και ΘΕΛΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ!!

http://www.panathinaikos-press.com/2010/10/blog-post_4706.html

Σχόλια

  1. Κοίταξε Πρές σαν ιδέα είναι καλή , όμως θέλει πολλές αλλαγές που πρέπει να εγκριθούν από την Πολεοδομία Αθηνών και το Ρυθμιστικό της Αθήνας. Βασική αρχή της σκέψης μου είναι ότι , ο αγωνιστικός χώρος παραμένει άθικτος όπως είναι , άνευ οποιασδήποτε μεταβολής.

    Πάμε πρώτα στα Πολεοδομικά:

    Πέταλο θυρών 13 & 14

    Σίγουρα , αν πάμε 10 μέτρα προς τα μέσα το πέταλο των θυρών 13 και 14 , κάλλιστα με βάση τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό , μπορεί να ανεγερθεί κερκίδα ύψους 25 μέτρων που ας υποθέσουμε ότι είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. Άρα ως προς το πέταλο των θυρών 13 και 14 αν αποφασίζονταν να μετακινηθούν προς τα μέσα κατά 10 μέτρα δεν υπάρχει ουδεμία δυσκολία , ούτε ως προς το ιδεατό στερεό , ούτε ως προς την οικοδομική γραμμή.

    Πέταλο θυρών 6 & 7.

    Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που λέγεται δρόμος όπισθεν αυτών των θυρών. Η αγορά του δρόμου όπως και η αγορά του οικοπέδου του πάρκινγκ μπορεί να να γίνει από την ΠΑΕ , ή από τον Ερασιτέχνη , ή από κάποιο χορηγό φίλα κείμενο προς την ομάδα μας. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο αποχαρακτηρισμός του δρόμου και η χρήση του ως οικόπεδο. Αυτό πρέπει να εγκριθεί στο Γ.Π.Σ. Αθηνών , από τον Δήμο Αθηναίων , -που γίνεται μια φορά τα πέντε χρόνια- να πάει μετά προς έγκριση από την Νομαρχεία Αθηνών και εν συνεχεία να εγκριθεί από το Ρυθμιστικό της Αθήνας. Πρέπει να βάλουν πολλοί άνθρωποι τις υπογραφές των και σίγουρα θα υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις από κάποιους που μπορεί να τινάξουν όλο το πρότζεκτ στον αέρα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η αλλαγή χρήσης του δρόμου δύσκολα θα εγκριθεί.

    Κερκίδες επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει εκεί είναι η στενότητα του χώρου. Δηλαδή αν πάρει κανείς ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο που η μία οριζόντια γραμμή ξεκινάει από την γραμμή του αγωνιστικού χώρου και καταλήγει στα μεταλλικά υποστυλώματα , και η δεύτερη γραμμή είναι η υποτείνουσα του τριγώνου με κλίση 30 μοίρες για να μην γκρεμοτσακιστεί κανένας θεατής και τις ενώσει με την τρίτη κάθετη γραμμή που είναι το ύψος των κερκίδων , θα παρατηρήσει ότι είναι το σημερινό ύψος των κερκίδων.
    Διώροφη κερκίδα δύναται να γίνει , αλλά το πρόβλημα είναι ότι με την στενότητα χώρου που υπάρχει που θα μπουν οι σκάλες , τα ΑΜΕΑ και τα τοιχία που θα την στηρίζουν, Είναι σχετικά δύσκολα και χρειάζεται να γίνει προσεκτική δουλειά από τον Αρχιτέκτονα ή τον Πολ/κο Μηχ/κο που θα το αναλάβει. Η μόνη λύση κατά την προσωπική μου άποψη είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η χάραξη επιφανειακά μιας νέας οικοδομικής γραμμής.

    Κερκίδες επί της οδού Τσόχα.

    Το πρόβλημα στην κατασκευή μιας ενιαίας κερκίδας 25 μέτρων είναι το ιδεατό στερεό λόγω ότι ο δρόμος είναι μικρός σε πλάτος περίπου 10 μέτρα , άρα το μέγιστο ύψος κερκίδων που δύναται να πάνε βάσει Γ.Ο.Κ. είναι 1.5*10=15 μέτρα. Από ότι καταλαβαίνετε είναι περίπου το ύψος των υφιστάμενων κερκίδων , ίσως σε κάποια σημεία , αν όντως φτιαχτεί μια νέα κερκίδα να πάρει επιπλέον 2000 θέσεις σε χωρητικότητα.

    Τι πλεονέκτημα έχει η λύση που προτείνει η ΠΑΕ:

    Η μίνι επέκταση των κερκίδων στις 6 & 7 μπορεί να στηριχθεί σε υποστυλώματα στο πεζοδρόμιο των θυρών αυτών όπως και στο πεζοδρόμιο του απέναντι οικοπέδου του πάρκινγκ , ώστε ο δρόμος (χαμηλής κυκλοφορίας) να μην καταργείται και να βρίσκεται εντός στοάς κάτω από τις νέες κερκίδες.
    Νομίζω ότι αυτή η λύση περνάει πιο εύκολα από την προηγούμενη ( αποχαρακτηρισμός δρόμου ως οικόπεδο) , όχι ότι είναι εύκολη , αλλά σίγουρα έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Με αυτή την λογική , η μόνη κερκίδα που μπορεί να κατεδαφιστεί είναι προς την Τσόχα και να σηκωθεί μια νέα ύψους 15 μέτρων , αλλά όπως είπαμε το κόστος ανεβαίνει. Επιπλέον καλόν είναι να μπουν στέγαστρα στις 5,6,7,13,14 και να γίνει μια συνολική αναβάθμιση - ριζική ανακαίνιση όλων των υφισταμένων κτισμάτων.

    Νομίζω ότι η λύση αυτή είναι η πλέον καλύτερη τόσο ως προς την χωρητικότητα του γηπέδου , όσο και ως προς τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dimpaogate132/5/13 1:47 π.μ.

    Πολύ ενδιαφέροντα όσα αναφέρεις φίλε Γιώργο .
    Θα ήταν πολύ καλό , να σταλούν με κάποιο τρόπο ( e-mail , twitter κτλ ) στην διοίκηση/Συμμαχία.


    Το γηπεδικό στην Λεωφόρο , ΠΡΕΠΕΙ να ξαναμπεί στην ατζέντα . Εκεί ανήκουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια ας απεμπλακουμε πρωτα μια και καλη απο τον Βοτανικο και την διπλη αναπλαση και θα δουμε για νεο γηπεδο. Ας στρωσει πρωτα το διοικητικο θεμα, ας βρουμε πρωτα αφεντικο που να αγαπαει την ομαδα, η εστω που να θελει να επενδυσει πανω της, και μετα βλεπουμε για το γηπεδο. Το project θελει αρχιδια και δυστυχως τετοια δεν διαθετουν οι α-μετοχοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Dimpaogate13 χαίρομαι ότι μετά από πολύ καιρό τα ξαναλέμε. Είχα φοβερό πρόβλημα με το αυτό το σάιτ , το disqus δεν μου άνοιγε καρτέλα για συνομιλία. Αυτό γίνονταν μόνο σε αυτό το σάιτ , στα υπόλοιπα είχα πρόσβαση , αλλά ευτυχώς τώρα βρήκα κάποια λύση και επικοινωνώ ξανά μαζί σας.

    Τα έχω ανεβάσει όλα στο facebook , δεν τα έχω στείλει στην ΠΑΕ , αλλά έχω επικοινωνία με υψηλόβαθμα στελέχη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας , και λίγο πολύ τα έχω συζητήσει μαζί τους και οι περισσότεροι τα ενστερνίζονται.

    Μην νομίζεις , ότι τα θέλουν όλοι , αυτά που γράφω. Στα Πράσινα Νέα έκανα εκτενή αναφορά για τους λόγους επιστροφής στη Λεωφόρο και ορισμένοι συνομιλητές σπύριασαν.

    Υπάρχει κόσμος Παναθηναϊκής κοπής που δεν γουστάρει την Λεωφόρο. Γενικά η εμπλοκή μας με το ΟΑΚΑ έκανε πολύ κακό σε μερίδα οπαδών μας που θεωρούν την Λεωφόρο ερείπιο. Γιαυτό τα γράφω αυτά περί αναβάθμισης ανακαίνισης για να τονίσω ότι ένα παλαιό γήπεδο ή κτήριο μέσω κατάλληλων επεμβάσεων μπορεί να γίνει εντελώς νέο. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν κυρίως χρήματα αλλά ταυτόχρονα μεράκι και διάθεση , ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να απεμπλακούμε, ε;;;;; και γιατί δεν πιέζετε τους μετόχους να τα σκάσουν και να φτιάξουν τη γηπεδάρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο είναι πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφεις, εκείνο που ήθελα να ρωτήσω εγώ μιας και γνωρίζεις το αντικείμενο, θα μπορούσε να γίνει βύθιση του αγωνιστικού χώρου κάμποσα μέτρα έτσι ώστε να κερδηθεί ένα διάζωμα προς τα κάτω? Όπως δλδ στο ΟΑΚΑ όπου το κάτω διάζωμα είναι ουσιαστικά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Δεν θα ήταν κάτι τέτοιο εφικτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι δεν είναι εφικτό. Καταρχήν για να γίνει βύθιση αγωνιστικού χώρου πρέπει να υπάρχει πολύ ψωμί γύρω - γύρω ώστε αυτό να φαγωθεί και να φτάσουν οι κερκίδες σε απόσταση μέχρι 4~5 μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο. Εδώ π.χ. στην Λεωφόρο υπέθεσε ότι σκάβεις 10 μέτρα , ο αγωνιστικός χώρος δεν αλλάζει , πρέπει να είναι 105*70 όσο είναι και ο υφιστάμενος , επομένως τις νέες κερκίδες που θα τις φτιάξεις; Δεν υπάρχει χώρος. Συνεπώς το μόνο κέρδος , αν γίνει κάτι τέτοιο είναι ότι , οι θεατές θα βλέπουν κάπως καλύτερα τους παίκτες να παίζουν μπάλα. Δυστυχώς , στο Απόστολος Νικολαΐδης σε αυτό το θέμα , δηλαδή της βύθισης του αγωνιστικού , από πλευράς χωρητικότητας γηπέδου δεν μπορεί να κερδηθεί τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελα γαυρακο μου...το πανι το ειδες με την Βεροια στο πεταλο η οχι?ποιος δεν πιεζει λοιπον?τι θες να κανουν να μπουν στις τσεπες τους?
    υγ.χρονια λιγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, ασφυκτική πίεση. Έτσι κάναν και παλιά... Γελάει ο κόσμος με τη δουλοπρέπεια και το ξεκάρφωμα που επιχειρούν. Τσατσάκια του ελέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. dimpaogate139/5/13 3:21 μ.μ.

    Γι' αυτά που λες έχεις αποδείξεις ;

    Περιμένω να πεις ΟΝΟΜΑΤΑ αυτών που είναι τσάτσοι μετόχων και ανήκουν στην Θύρα 13 . ΟΝΟΜΑΤΑ .. Για λέγε .. Nα τους μάθω κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μιλαει για τσατσακια και δουλοπρεπειες ο υπαλληλος του Βαρδινογιαννη και του Γκοντζου.γελαει και το συμπαν!αλλα ειπαμε...μονο απο τον υπολογιστακο σου ξερεις να τα γραφεις αυτα.απο κοντα οσες φορες σε εχω προκαλεσει επανειλημμενως να τα πεις το εριχνες στην τρελιτσα.ειναι μεχρι να βρεθει η ip σου.εκει να σε δουμε...θα φανει και απο ποια επιχειρηση του Βαρδινογιαννη η του Κοκκαλη μπαινεις στο ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τι θα μου κάνεις άμα βρείς την ΙP;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ έχεις γι αυτούς που αποκαλούσες τσάτσους των Βαρδινογιάννηδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στο αφηνω για εκπληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ανεξαρτητος9/5/13 8:24 μ.μ.

    μεσα απο κανα ιερο εκκλησιας γραφει ο τσατσος , δε βλεπεις που σχολιαζει στα ρομφεα.γρ ? και τσατσος και θρησκευομενος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανεξαρτητος9/5/13 8:25 μ.μ.

    εγω εχω , διαβαζα πολυ πρασινη μια περιοδο , ξερεις κατι 15σελιδα ενθετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τι θυμασαι και συ μωρε τωρα...πλεον τα εχουν κανει πλακακια οι τοτε εχθροι(?).απαπα πιπερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην με αναφέρεις στο greenzone, με μπλοκάρανε τα φιλαράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου