Δημήτρη έχεις δίκιο, αλλά μήπως φταίει και ο ΕΣΑΚΕ;



Σχετικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το ματς με τον Ίκαρο για την -τραγικά- μικρή προσέλευση του κόσμου, θέλω να κάνω ένα σχόλιο.

Εν μέρει συμφωνώ στον τόνο και στο ύφος που τις έκανε μπας και νιώσει κανένας.


Αλλά αυτή η κατάσταση δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρη και ισχύει τα τελευταία πολλά χρόνια. Οι λόγοι; Ότι αν δεν είσαι άρρωστος με τον Σύλλογο και δεν σε τρελαίνει και το μπάσκετ σαν άθλημα δεν υπάρχει λόγος να πας να δεις ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας, γιατί ξέρεις ότι η διαφορά κλάσης είναι χαώδης. Δεν ακούγεται ωραίο αυτό που λέω αλλά έτσι είναι στο μυαλό της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου μας. Και ξαναλέω πως το σημερινό θέαμα με τα 1.000 άτομα στο κλειστό δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Το έχουμε συνηθίσει και κατ εμε είναι και προσβολή προς το τμήμα που μας έχει χαρίσει -και μας χαρίζει- τόσες κούπες και συγκινήσεις.

ΟΜΩΣ ο Δημήτρης καλό θα είναι να τσεκάρει και λίγο την γελοία λίγκα που ορίζει τα ματς ημέρα Τετάρτη στις 5 το μεσημέρι και όχι σε μια πιο εμπορική ώρα. Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα και το μόνο πρωτάθλημα που κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει τις πιο χαμηλές προσελεύσεις. Δε γίνεται λόγω της ΕΡΤ να καίμε τόσα ματς. Λες και η κρατική τηλεόραση δείχνει κάτι πιο ενδιαφέρον το βράδυ στο πρόγραμμα της και στέλνει το μπάσκετ το μεσημέρι. Θεωρώ αυτονόητο πως πρέπει να γίνει μια τέτοια συζήτηση. Γιατί και τους τελικούς τους κόβω να γίνονται κι αυτοί απογεύματα αντί για βράδια...

ΕΠΙΣΗΣ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Και πάνω σε αυτό έχω να προτείνω κάτι που το σκεφτόμουν και παλαιότερα. Δεν πρέπει ο κόσμος που πατάει συνέχεια και σε τέτοια ματς να επιβραβεύεται με κάποιον τρόπο; Πας με τον Ίκαρο με το εισιτήριο ή το διαρκείας σου; Στην είσοδο όπως μπαίνεις σου σταμπάρουν το τικέτο ή το διαρκείας και κερδίζεις κάποιου είδους προνόμιο (σίγουρο εισιτήριο σε ματς που θα βγει sold out ή μειωμένο στο επόμενο ματς ή κάτι τέτοιο). Και έτσι δείχνεις και στην πράξη ότι σέβεσαι τον κόσμο αυτό και τους ευχαριστείς απο τους πανηγυρτζίδες που σκάνε σε φιέστες, τελικούς και ντέρμπι.

Σχόλια