Τράβηξε το όσο πάει!



Όπως είχα γράψει και πριν κάτι μέρες, το όραμα που έχει ο Γιάννης Αλαφούζος για την ομάδα (σκληρή οικονομική πολιτική, ενίσχυση ακαδημιών, ελληνοποίηση ρόστερ, φθηνές μεταγραφές) θα πάει στράφι και θα έχει μηδανικές πιθανότητες να πετύχει εάν δεν κυνηγήσει πρώτα την παράγκα και τον Ολυμπιακό.


Γιατί ο Παναθηναϊκός μπορεί από το πουθενά να παρουσιάσει τον Αύγουστο ομάδα που πάει να χτυπήσει το πρωτάθλημα και να κλείνει στόματα και σπίτια. Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό, αφού όταν τα πράγματα ζορίσουν για τον Β.Μαρινάκη θα πέσουν και τα ανάλογα σφυρίγματα και θα σου κόψουν τα πόδια. Και αν χρειαστεί τα σφαλτσοφυρίγματα θα γίνουν συνεχόμενα ώστε να αποδιοργανωθεί εντελώς η ομάδα. Έχει γίνει στο παρελθόν πολλές φορές με επιτυχία.

Για αυτό ο Αλαφούζος πρέπει να πάει την ιστορία με τις στημένες διαιτησίες στα άκρα. Μέχρι όσο πάει. Να μην υπολογίσει καμία ΕΠΟ, καμία ΚΕΔ, καμία Εθνική ομάδα. Λένε πως θα αποκλειστούν οι εθνικές μας ομάδες απο όλες τις διοργανώσεις όσο θα υπάρχει υπό εξέταση μήνυση για τις διαιτησίες της χώρας μας. Ε ΚΑΙ;

Εγώ γουστάρω χίλιες φορές να φύγει όλη η βρώμα απο το ελληνικό ποδόσφαιρο, να γεμίσουν ξανά τα γήπεδα και να παρακολουθώ ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και όχι στημένο. Η Εθνική είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων και όχι οι δημόσιες σχέσεις για τον κάθε παράγοντα. Δε γίνεται να υπάρχει δικτατορία στο ελληνικό πρωτάθλημα και μόλις πιάνουμε στο στόμα την Εθνική να γίνονται όλοι δημοκράτες.

Ο Αλαφούζος και όσοι συνεργάζονται με αυτόν, πρέπει να φτάσουν στο τέλος αυτήν την ιστορία. Και θα βγουν κερδισμένοι. Πραγματικά το πιστεύω.

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ:

Το πρόβλημα όταν η ομάδα χάνει βαθμούς και δεν παίζει καλά, δεν έχει μια αιτία. Μπορεί να υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα, μπορεί να υπάρχουν και εξωτερικά. Πρέπει να μάθουμε να τα διαχωρίζουμε. Ο Παναθηναϊκός φέτος βγήκε τόσο χαμηλά στην βαθμολογία όχι μόνο επειδή είχαμε λίγο ρόστερ και παίκτες που βαριόντουσαν να παίξουν. Βγήκε τόσο χαμηλά επειδή μας είχαν αφαιρέσει 2 βαθμούς (πράγμα που δεν κάνανε πχ στον Άρη φέτος για αναβολή αγώνα) και επειδή αντιμετωπίσαμε και εχθρικές διαιτησίες που αλλοίωσαν καταφανέστατα το αποτέλεσμα εις βάρος μας, πχ με τον Πλατανιά στα Χανιά. Αυτά πρέπει να μάθουμε να τα διαχωρίζουμε. Γιατί αλλιώς εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του Μαρινάκη να εστιάζουμε αλλού τα προβλήματα μας και όχι εκεί που πραγματικά πρέπει.

Η βρώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και η δικτατορία του Ολυμπιακού διώχνει τους παράγοντες και αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η ανυπαρξία των παραγόντων.

Σχόλια

  1. Πες τα.
    Αλλά να σου πω, τον έχεις για τόσο μάγκα εκεί που μπλέκεται, ώστε να βγει κερδισμένη η ομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλω να λέω αρλούμπες και να τον χαρακτηρίσω κάπως.
    Θα μείνω σε αυτό που έγραψα: Αν το τραβήξει μέχρι το τέλος, πιστεύω πως θα βγουμε κερδισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου