Είμαστε Παναθηναϊκοί! Μην παίζετε με τον ρομαντισμό μας...



Με βάση τα όσα έχουν συμβεί (ή μάλλον έχουμε τραβήξει) και με δεδομένο τα όσα θα συμβούν (όσα θα τραβήξουμε) θέλω και γω να περάσω το μήνυμα μου. Όσο μπορεί να ακουστώ απο αυτό το blog. Να ακουστώ στα αυτιά κάθε τυπά που έχει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις τύχες του Συλλόγου στα χέρια του.


Εγώ είμαι ένας Παναθηναϊκός απο τους εκατομμύρια που υπάρχουν και δεν μπορούν να αγοράσουν καμιά ΠΑΕ, ΚΑΕ ή να αναλάβουν τον Ερασιτέχνη. Αλλά δίνω τα λεφτά μου, αυτά που μπορώ, για να είμαι κοντά και παρών στην ιδέα και στο σύμβολο που με συντροφεύει απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Γιατί γήπεδο δεν πήγα για κανέναν Βαζέχα, κανέναν Μποντιρόγκα και Ντάντε. Κανέναν Σισέ, Διαμαντίδη και Αλβέρτη. Πήγαινα, πάω και θα πηγαίνω επειδή έτσι έχω μάθει. Επειδή δε γίνεται ο Παναθηναϊκός να παίζει αγώνα και γω να μαι αλλού. Γιατί αν είμαι θα νιώθω τύψεις προς τον εαυτό μου και το μυαλό μου θα ναι αλλού. Για κάποιους (την συντριπτική πλειονότητα αυτών που κρατούν τις τύχες του Συλλόγου στα χέρια τους) αυτά που λέω μπορεί να ακούγονται γραφικά και ηλίθια. Αλλά δεν προσπαθώ να με καταλάβει ο Χ που φεύγει σε ματς της ομάδας του που παίρνει το πρωτάθλημα 10' πριν το τέλος, ούτε ο Ψ που δηλώνει τρελός Παναθηναϊκός αλλά έχει να πατήσει πάνω από 10 χρόνια στο ποδόσφαιρο, αλλά ούτε και ο Ζ που μόλις σταμάτησε να έχει αξίωμα στην Π.Α.Ε σταμάτησε και το γήπεδο. Δεν με ενδιαφέρει να με νιώσουν γιατί πολύ απλά δε γίνεται. Απλά με νοιάζει να ξεκαθαρίσω την θέση μου σαν απλός Παναθηναϊκός για αυτά που βλέπω και για αυτά που θα αντέξω να ζήσω αλλά θα μου μαυρίσουν κι άλλο την πράσινη ψυχή.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι τους ότι πρέπει να σταματήσουν να βιάζουν την ρομαντικότητα μας για το Τριφύλλι. Πρέπει να σταματήσουν να λαϊκίζουν για να κάνουν τις αβάντες τους και εν τέλει να χρησιμοποιούν τον πράσινο λαό. Αρκετές φορές προσπάθησαν να μας "παίξουν" και μπήκαμε στο τριπάκι τους ξεχνώντας την ουσία που είναι μόνο το Τριφύλλι. Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το παιχνιδάκι εδώ γιατί όλα έχουν τα όρια τους.

Ας σταματήσουν να γεμίζουν την Π.Α.Ε με γαύρους.
Ας σταματήσουν να πουλάνε οπαδιλίκι, άνθρωποι που το κάθε μας χειροκρότημα το αξιολογούν σε λεφτά και προσωπικό εγωισμό.
Ας σταματήσουν να διαχωρίζουν τον Παναθηναϊκό σε κομμάτια, προωθώντας εκείνο -το κομμάτι- που τους συμφέρει εις βάρος των άλλων.
Ας σταματήσουν να χρησιμοποιούν λέξεις ιερές όπως "επιστροφή στην Λεωφόρο" και "προς τιμήν της Θύρας 13" όταν βρίσκουν τα σκούρα και με μοναδικό στόχο να χτυπήσουν στο συναίσθημα και να κερδίσουν χρόνο.

Ας τα σταματήσουν όλα αυτά γιατί είναι πολύ άσχημο ξέρετε να παίζετε με κάτι που ο άλλος το έχει εντάξει στον τρόπο ζωής του και έχει μάθει απο μικρός να το αγαπάει. Γιατί όσο και να απαξιώσετε τον Παναθηναϊκό δεν θα σταματήσουμε να τον αγαπάμε, ούτε θα πάψουμε να υποστηρίζουμε το Τριφύλλι και να πατάμε όπου αυτό αγωνίζεται. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μας μαυρίζετε την πράσινη ψυχή. Στα παπάρια σας, αλλά ξέρετε και πρέπει να το έχετε ως δεδομένο πως όταν "παίζετε" με κάτι που ο άλλος λατρεύει, μπορεί να εκμεταλλεύεστε για καιρό την ρομαντικότητα του αλλά αυτό αργά ή γρήγορα θα γεννήσει οργή. Και καλό θα είναι να την έχετε προλάβει. Γιατί αν όχι...τότε πραγματικά σας λυπάμαι.


ΥΣ: Το κείμενο μπορεί σε πολλούς να φανεί αχρείαστο, αλλά ήθελα να τα πω. Αν κάποιος απο ...αυτούς διαβάσει αυτό το κείμενο, καλό στον εαυτό του θα κάνει.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου