Κι ο Lasme ακόμα ταπώνει..


..και κρίμα που για λίγο δεν καλύψαμε τη διαφορά του ματς της Τουρκίας!


        Σε όλο τον αγώνα πλην του τέλους, όσο κι αν αυξάναμε τη διαφορά οι Τούρκοι έβρισκαν τρόπο να επιστρέφουν και πολλές φορές να ισοφαρίζουν το σκορ. Με μπροστάρη τον Savanovic, ο οποίος για 3 δεκάλεπτα έκανε πολύ καλό παιχνίδι αναγκάζοντας τον Gist σε κακές άμυνες και τον Τσαρτσαρή να βγάζει σχεδόν όλο το ματς αφοσιωμένος πάνω του, έδειχναν πολύ καλά διαβασμένοι απέναντι στην 5άδα του Πεδουλάκη. Αυτό που με εντυπωσίασε στον αντίπαλο ήταν η ταχύτητα με την οποία άλλαζαν τη μπάλα στην επίθεση, το πόσο καλά λειτουργούσαν τα screen και το πόσο "εύκολο" ήταν το εύκολο καλάθι για εκείνους. Ωστόσο, ελέω κυρίως Σχορτσανίτη, υπέπεσαν σε πολλά φάουλ πολύ νωρίς.

     Tο 2ο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα το 4ο δεκάλεπτο, όμως άνηκε σε εμάς. Περισσότερα σουτ από την περίμετρο, ευστοχία στα σουτ 3 πόντων, τρέξαμε ένα πολύ καλό σερί εγκλωβίζοντας την Efes σε επίθεση και άμυνα. Η ομάδα του Mahmuti έκτοτε προσπαθούσε να απειλήσει από το low post μιας και δε μπορούσε να βρει διαδρόμους για να πάρουν φάσεις οι guards τους, πέφτοντας όμως πάνω στο.. χέρι του Lasme που πρόσφερε μπόλικα αμυντικά highlights.. Ενδεικτικό επίσης είναι το 5-0 στα ομαδικά φάουλ μέχρι και λίγο πριν τη λήξη του ματς, το οποίο βέβαια μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.. Σίγουρα πάντως η άμυνά τους έγινε στο τέλος πιο.. soft. 

     Σημαντικό είναι ότι η Ομάδα πήρε πράγματα από όλους τους παίκτες και όταν χρειάστηκε ανέβασε στροφές και χτύπησε στο κατάλληλο σημείο, μιας και φάνταζε αδύνατο οι Τούρκοι να παίζουν και τα 4 δεκάλεπτα στον ίδιο ρυθμό. Βέβαια, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στα νεκρά διαστήματα όπου ουσιαστικά κάναμε ώρα να σκοράρουμε, αφήνοντας τον αντίπαλο να μας πλησιάζει επικίνδυνα. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός ότι η ομάδα δυσκολεύεται αρκετά στο να πάρει πόντους από τη γραμμή των βολών (ειδικότερα ο Big Sofo, αν και απόψε και οι Ukic-Maciulis αντιμετώπισαν προβλήματα), νομίζω ότι καλά ξεκινάμε με αυτά ως σημείο αναφοράς ώστε να διορθωθούμε και να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι την ερχόμενη εβδομάδα στην Ισπανία. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να καθαρίσουμε την πρόκριση και να κοιτάξουμε για παραπάνω..

Σχόλια